Arsenal – Wolverhampton 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (0:1)
Wolverhampton Wanderers
cz Štvrtok 24.02.2022, 20:45 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce! Musím konstatovat, že to byla teda parádní podívaná. Druhý poločas vyšel Arsenalu skvěle. Ten byl lepší celou dobu, ovšem ta hlavní změna přišla poté, co se do hry dostali Pépé a Nketiah. Ti dva hru rozhýbali, zrychlili a přinesli prostě jednoznačné vylepšení. No a hlavně se oba velkou mírou podíleli na obratu. Nketiah nejprve parádně přihrál právě Pépému na první gól, následně Pépé v 90+5. minutě zase přihrával Lacazettovi na druhou branku, která otočila stav. I když nakonec asistenci ve statistikách mít nebude, protože gól byl uznán jako vlastní gól brankáře Josého Sá. (22:49:50)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2.
    Střely mimo: 11:4.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 8:9.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+5. José SÁ - 2:1
     
    90+5
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné! Kanonýři otáčí stav v 90+5. minutě! ALEXANDRE LACAZETTE dostal přihrávku od Pépého do velkého úhlu, ovšem do volného prostoru. Vypadalo to, že bude spíše centrovat, ovšem nakonec z toho byla střela na vzdálenější tyč, kterou JOSÉ SÁ rukou ještě více usměrnil do branky a má tak na kontě vlastní gól. Asistence: Nicolas Pépé.
     
    90+5
    Pépé lehounce postrčil soupeře, který mu kopl přes míč do nohy k zemi. Následně mu ale nechtěně šlápl na nohuh, za což se mu rychle omluvil.
     
    90+4
    Arsenal ještě tlačí soupeře kolem vápna. Nedaří se mu ale dostat se do žádné střelecké pozice a zatím to vypadá, že se remízový stav už nezmění.
     
    90+2
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Kieran Tierney, přichází Nuno Tavares.
     
    90+1
    Máme tady zranění. Kieran Tierney si sedl na trávník a chytl se za nohu. Snad to nebude nic zlého. Zápas ale dohrát nemůže a přijde místo něho někdo jiný.
     
    90
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Daniel Podence, přichází Leander Dendoncker.
     
    90
    Vzhledem k velkým prodlevám v tomto poločase se hlavní arbitr rozhodl, že se bude hrát ještě dalších šest minut, což je odpovídající.
     
    89
    Nyní už to nemohl trpět ani hlavní arbitr. Atkinson Raúlu Jiménezovi uděluje žlutou kartu za zdržování hry.
     
    88
    Tak toto je opravdu zbytečné. Jiménez nyní na hřišti předvádí neskutečné divadlo. Sudí a několik hráčů Arsenalu mu nyní připomnělo pravidla, ovšem Jiménez začal na pažitu pokřikovat, dělat scény a zdržovat hru. Tohle si jednoznačně mohl odpustit.
    86. Šance - Neto
     
    86
    Pedro Neto byl ve velké šanci! Tohle ho může mrzet. Dostal pas a zamířil míč z první k pravé tyči, kam by Ramsdale nedoskočil. Míči dal ale rotaci a ten tak zamířil těsně vedle brankové konstrukce.
     
    85
    Nketiah se hnal za míčem, který jeden z jeho spoluhráčů nacentroval až k brance. Ovšem nestihl ho, soupeřův gólman byl u něj mnohem rychleji.
     
    84
    Lacazette se opět skvěle vrátil a až u svého rohového praporku vybojoval míč od Moutinha. Sklidil za to od fanoušků veliký aplaus.
    82. Nicolas PÉPÉ - 1:1

    Jiří Polášek

    Góly: 82. Pépé (Nketiah), 90+5. J. Sá (vla.) – 10. Hwang Hi-čchan

    Karty:   38. Saka (ARS) – 89. Jiménez (WOS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:9.
    Arsenal FC: Ramsdale – Soares (76. Nketiah), White, Gabriel, Tierney (90+2. N. Tavares) – Partey, Xhaka – Saka, Ödegaard, Martinelli (71. Pépé) – A. Lacazette (C).
    Náhradníci: Leno – Holding, N. Tavares, Giraud-Hutchinson, Lokonga, Alnaní, Pépé, Nketiah, Swanson.

    Wolverhampton Wanderers: J. Sá – Kilman, Coady (C), Saïss – N. Semedo (61. J. Castro), Neves, Moutinho, Aït-Nouri – Hwang Hi-čchan (75. Neto), Jiménez, Podence (90. Dendoncker).
    Náhradníci: Ruddy – Marçal, J. Castro, Gomes, Dendoncker, Cundle, Neto, Trincão, F. Silva.