Partizan – Sparta Praha 2:1 (kon.) | Bodö/Glimt – Celtic 2:0 (kon.) | Randers – Leicester 1:3 (kon.)
Tel Aviv – Eindhoven 1:1 (kon.) | Karabach – Marseille 0:3 (kon.) | Arnhem – Rapid Viedeň 2:0 (kon.)
Solún – Midtjylland 2:1 (5:3 po pen.) | Slavia – Fenerbahce 3:2 (kon.)
koniec
Bodö/Glimt
2:0 (1:0)
Celtic Glasgow
cz Štvrtok 24.02.2022, 18:45 • Aspmyra Stadion, Bodø • Európska konferenčná liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Krásný fotbalový večer, vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy je v plném proudu! Dnes se v odvetném utkání potkají FK Bodo/Glimt a Celtic FC. Přeji příjemné počtení!
     
    První zápas

    Úvodní utkání sice herní aktivitou patřilo Celtiku, který třeba rohové kopy ovládl v poměru 12:0, ale výsledek byl daleko lepší pro norský celek! Bodo/Glimt šlo do vedení v sedmé minutě díky brance Runara Espejorda, ten se podílel i na druhém gólu v 55. minutě, který vstřelil Amahl Pellegrino. Celtic poté snížil zásluhou Dajzena Maedy, ale krátce nato se Norové prosadili ještě jednou, konkrétně Hugo Vetlesen. Do domácí odvety má tak Bodo/Glimt vynikající pozici!

    Sestavy z prvního zápasu
    Celtic: Hart – Juranović, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor – O'Riley (74. Forrest), C. McGregor (C), Rogic (59. Hatate) – Abada (59. Giakoumakis), Maeda, Jota.
    Bodo/Glimt: Chajkin – Wembangomo (90+3. Sery Larsen), Höibraaten, Moe, Sampsted – Saltnes (C) (76. Konradsen), Hagen, Vetlesen – Pellegrino (69. Koomson), Espejord (69. Boniface), Solbakken (90+3. Mugisha).
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím dnešního utkání bude 37letý Rus Sergej Ivanov. Jako asistenti mu vypomohou Roman Usačev a Dmitrij Safjan, čtvrtým rozhodčím bude Vladimir Moskalev.
     
    Stadion

    Utkání se odehraje na Aspmyra Stadion v norském městě Bodø. Kapacita je pro 5 635 diváků a otevřen byl již v roce 1966, renovován byl naposledy před čtrnácti lety.
     
    V jaké fázi sezony jednotlivé týmy jsou?

    V Norsku se hraje systémem jaro – podzim. Bodo/Glimt tak kromě prvního zápasu se Celtikem neodehrálo v tomto roce ani jeden soutěžní duel, tamní liga začíná až v dubnu.

    To Celtic po prvním zápase s norským soupeřem hrál ligové utkání. V rámci 27. kola skotské Premiership přivítal doma Dundee FC a vyhrál 3:2. Hattrickem se o to postaral řecký forvard Georgios Giakoumakis.
     
    Absence

    Bodo/Glimt řeší nepříjemný problém. Kvůli karetnímu trestu bude chybět brankářská jednička Nikita Chajkin, v brance tak pravděpodobně bude 29letý Nizozemec Joshua Smits, který v minulém roce chytal za Bodo/Glimt pouze jednou. Kvůli zraněnému kolenu chybí i nadále Sondre Sorli.

    Celtic pro zápas pravděpodobně nemůže počítat se čtveřicí hráčů. Albian Ajeti je mimo již od začátku prosince, delší dobu chybí i Kjógo Furuhaši. Na marodce je také David Turnbull a Michael Johnston.
     
    Kapitán Celtiku Callum McGregor: „Bodo/Glimt je dobrý a silný tým. Jsou dobře fyzicky vybavení, mají organizovanou defenzivu a kvalitního trenéra. K tomu ještě nebezpečné protiútoky, na což na evropské scéně musíte být připraveni. Když se dostanou k míči, umí velmi rychle zaútočit a navíc vše dobře zakončit.“

    Celtic si před odvetou velmi dobře uvědomuje sílu svého soupeře, podobnou zkušenost měl totiž právě v úvodním utkání tohoto dvojzápasu. Dnes jistě není bez šance, bude však muset vyhrát o dva góly, aby zápas došel alespoň do prodloužení. Podaří se skotskému týmu ještě zaskočit svého soupeře?
     
    Úvodní sestavy:

    FK Bodo/Glimt: Smits – Sampsted, Moe, Höibraaten, Wembangomo – Vetlesen, Hagen, Saltnes (C) – Solbakken, Espejord, Pellegrino.
    Náhradníci: Andersen – Sery Larsen, Boniface, Konradsen, Kongsro, Nordäs, Kvile, Mugisha, Koomson.
    Trenér: Kjetil Knutsen

    Celtic FC: Hart – Ralston, Welsh, Starfelt, Scales – Rogic, N. Bitton (C), O'Riley – Forrest, Giakoumakis, Maeda.
    Náhradníci: S. Bain, Oluwayemi – Jullien, Taylor, Abada, James McCarthy, Jota, Carter-Vickers, Hatate, C. McGregor, Juranović.
    Trenér: Ange Postecoglou

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Safjan (vš. Rusko).
    V Norsku je nasněženo, před zápasem se musela pomocí bagru uklízet také hrací plocha
     
    Utkání se pomalu blíží svému začátku. V brance domácích dle očekávání při vykartování brankářské jedničky Chajkina začíná 29letý Nizozemec Joshua Smits, na druhé straně taktéž není žádné překvapení – zkušený Joe Hart.
     
    V Bodø na Aspmyra Stadionu je velká zima, konkrétně 4 stupně a občasné přeháňky deště a sněhu.
     
    Kapitáni Ulrik Saltnes a Nir Bitton už se pozdravili, zápas za pár okamžiků bude moci začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop si na starost vzal domácí celek.
     
    1
    Okamžitě se ale k míči dostali hráči Celtiku, kteří se pokusili založit akci prudkým pasem po levém křídle. Starfelt ale nenahrával úplně přesně.
     
    2
    Teď se do první akce dostali domácí a hned z toho bylo nebezpečí. Po přihráce Pellegrina se snažil ke střele uvolnit Saltnes, zpracování míče jej ale zradilo. Následně jeho spoluhráč Solbakken vybojoval rohový kop.
     
    3
    Centr Solbakkena nebyl vůbec špatný! Mířil poblíž branky a byl velmi prudký. Naneštěstí pro norský tým natolik prudký, že jej ani spoluhráči nedokázali zachytit.
     
    4
    Hosté teď měli trochu problémy s aktivním presinkem soupeře. Nir Bitton se ocitl pod tlakem a málem udělal obrovskou chybu, nakonec ovšem vše ustál a založil akci svého týmu.
     
    4
    Nákop O'Rileyho nebyl přesný a ani nijak razantní, Smits si tak v pohodě došel pro míč a dopředu může Bodo/Glimt.
     
    5
    Po přihrávce Ulrika Saltnese se ke střele na hranici vápna uvolnil Hugo Vetlesen, trefil ale jen stopera Stephena Welshe. Nicméně Bodo/Glimt již od začátku potvrzuje, že bude spoléhat hlavně na rychlé a nebezpečné protiútoky.
     
    6
    Joe Hart nenahrával úplně nejlépe a vše vystihl Ulrik Saltnes! Naštěstí pro tým z Glasgow domácímu kapitánovi míč unikl, takže z toho nebylo žádné větší nebezpečí.
     
    7
    Celtic zatím nehraje vůbec dobře. Nepřesně si přihrává, nejistě brání... Takhle si svůj start bílozelení určitě nepředstavovali.
     
    8
    První střela na branku! Amahl Pellegrino obdržel dobrou přihrávku na levou stranu, zpracoval si míč, přešel do středu a pravačkou prověřil pozornost Joea Harta. Ten v pohodě zakročil.
     
    9
    Bodo/Glimt právě vstřelilo branku!
    Tohle se dalo očekávat, domácí do zápasu opravdu vstoupili daleko lépe a po zásluze se ujímají vedení 1:0! Ztráta míče ve středu hřiště se Celtiku stála osudnou. Protiútok Bodo/Glimt vedl po skvělé práci Vetlesena Elias Hagen, který před vápnem nahrál na pravé křídlo, kde se do balonu opřel OLA SOLBAKKEN. Joe Hart se natahoval marně a domácí jdou do vedení 1:0 (celkově 4:1)!
    9. Ola SOLBAKKEN - 1:0
     
    10
    Po pravé straně se akci hostí snažil založit Thomas Rogic, jenomže jeho pas byl až příliš prudký, žádný z jeho spoluhráčů ho nedokázal zachytit.
     
    12
    Svěřencům trenéra Postecogloua se zatím opravdu nic nedaří. James Forrest byl nyní nachytán v ofsajdu, míč tak v klidu uvede do hry Brice Wembangomo.
     
    12
    Domácí mohli vést o dvě branky! Po parádní kombinaci se k zakončení z nebezpečné pozice dostal Amahl Pellegrino, ale Joe Hart nakonec včas vyrazil ze své brány a balon vyrazil do bezpečných prostor.
     
    13
    Nir Bitton nedokázal zachytit přihrávku od obránců, a tak balon skončil v zámezí. Bodo/Glimt tedy pokračuje v kontrole hry.
     
    14
    Další rychlá akce norského týmu. Ulrik Saltnes chytře nahrával na pravou stranu, kam si sbíhal Solbakken, ale nakonec z toho bude jen roh.
     
    15
    Ten se bude opakovat z druhé strany, protože Thomas Rogic odhlavičkoval centr Solbakkena před Pellegrinem do zámezí.
     
    16
    Tentokráte jej zahrával Amahl Pellegrino, který posílal balon na bližší tyč. Tam byl nejpozornější obránce Carl Starfelt, jenž míč odkopl.
     
    16
    Pellegrino fauloval ve středu hřiště, jeho obětí se stal Anthony Ralston. Celtic tedy může trochu uklidnit hru a podržet míč na svých kopačkách.
     
    17
    Teď se v kombinační hře moc nevyznamenali domácí, snad poprvé v zápase. Hagenův pas na levou stranu měl zachytit Wembangomo, ten byl ale v jiných pozicích, než kam šel míč.
     
    18
    Brice Wembangomo si dával dokázal toto menší poziční zaváhání okamžitě napravit, když zachytil přihrávku, která mířila na Giakoumakise.
     
    19
    První zajímavý protiútok teď předvedl Celtic. Dobře zachytil rozehrávku soupeře a okamžitě pádil kupředu, jenomže vše zastavil odmávaný ofsajd, ve kterém se nacházel Dajzen Maeda.
     
    20
    James Forrest na pravé straně odvedl dobrou práci. Poradil si i s dvojicí protihráčů. Poblíž brance se sice Celtic nedokázal probojovat, ale začíná už předvádět o něco světlejší momenty.
     
    21
    Debutant na evropské scéně v domácí brance Joshua Smits má zatím opravdu jednoduchou práci. V podstatě si jen chodí pro míče po nepřesných přihrávkách Celtiku.
     
    22
    Konečně na sebe Celtic trochu upozornil i v ofenzivě! Anthony Ralston nadvakrát nahrál do vápna na Thomase Rogice. Ten na první pokus nic nevymyslel, ale napodruhé obehrál jednoho protihráče a dostal se do zajímavé pozice na bližší tyči. Včas k němu ale přispěchal stoper Marius Höibraaten.
     
    23
    Další útočné snažení Bodo/Glimt bylo ukončeno faulem. Na útočné polovině se jím provinil Elias Hagen, obětí byl O'Riley. Vetlesen se pak snažil zpomalit rozehrávku Welshe a byly z toho menší roztržky, sudí však vše včas uklidnil.
     
    24
    James Forrest ze středu hřiště prošel až k vápnu, ale měl velmi slabou podporu spoluhráčů, a tak musel poslat míč spíše zpátečnickým způsobem dozadu.
     
    25
    Centr Anthonyho Ralstona mířil k penaltovému puntíku a nebyl špatný, nakonec se ale míč odrazil jen k bránícímu Saltnesovi.
     
    26
    Solbakken hraje výbnorně. Vybojoval další rohový kop pro svůj tým, a to po pěkných kličkách na pravé straně. Balon se odrazil do zámezí od Maedy.
     
    27
    Teď jsem to zatím jedinému střelci duelu trochu zakřikl. Sám si totiž vzal na starost rozehrávku rohu, ale centr byl přetažený...
     
    27
    Marius Höibraaten se provinil držením Giakoumakise, což neuniklo pozornosti ruského rozhodčího Ivanova.
     
    28
    Celtic se snaží lépe kontrolovat hru, nicméně je znát, že se nemůže ani nadále dostat do nějakého lepšího tempa.
     
    30
    Svěřenci trenéra Kjetila Knutsena zato předvádí opravdu krásný fotbal. Každou útočnou akci se snaží co nejrychleji zakončit. Teď střílel Ola Solbakken, zamířil ale nad břevno Hartovy brány.
     
    31
    Dajzen Maeda byl opět v ofsajdovém postavení, k zakončení se tak protlačit nemohl. Rozehrávat bude v poklidu brankář Smits.
     
    32
    Joe Hart se narozdíl od svého protějšku rozhodně nenudí! Už potřetí musel zasahovat, tentokráte své štěstí levačkou z velké dálky zkoušel Marius Höibraaten.
     
    33
    Hostující gólman je evidentně nespokojený s výkonem hráčů před ním, a tak na ně hlasitě od plic zvolal nepěkná slovíčka...
     
    33
    Thomas Rogić fauloval Eliase Hagena, domácí fanoušci požadovali žlutou kartu pro 29letého Australana, ten z toho ale vyvázl jen s varováním.
     
    34
    Bodo/Glimt rozehrálo přímý kop ze středu hřiště. Centr Saltnese byl sice zablokovaný, krátce poté se ale domácí fotbalisté k míči dostali znovu a do hlavičky se opřel Runar Espejord. Branku ale minul.
     
    35
    Anthony Ralston si v souboji o míč se Saltnesem počínal tvrdě, Bodo/Glimt tak bude opět rozehrávat.
     
    36
    Centr Huga Vetlesena z pravé strany dokázal odhlavičkovat pozorný Carl Starfelt. 26letý obránce ze Švédska si v dnešním utkání zatím počíná poměrně dobře.
     
    37
    Obrovská šance pro Bodo/Glimt! Amahl Pellegrino mířil sám na branku, přehodil si balon na pravou nohu, ale Joe Hart jej skvěle levou rukou vychytat. K dorážce se následně probojoval Ola Solbakken, jenomže bránící Starfelt odrazil míč na rohový kop!
     
    38
    Z následného rohu se domácí tým k ničemu nedostal.
     
    39
    Konečně nějaká práce pro Joshuu Smitse. Nizozemský gólman se musel činit při hlavičce řeckého útočníka Giakoumakise.
     
    39
    První žlutá karta zápasu. Dajzen Maeda se uvolňoval na levém křídle, skluzem ho k zemi poslal Alfons Sampsted a rozhodčí měl okamžitě jasno.
     
    40
    Carl Starfelt si při přímém kopu nepohlídal postavení. Před branku si sice naběhl dobře, ale z ofsajdu, takže by případný gól neplatil. Střela šla stejně nad bránu.
     
    41
    Rogic nahrával na Forresta, kterého skvěle tělem odstavil od balonu Wembangomo. Využil své síly a zachránil svůj tým.
     
    41
    Vetlesen byl faulovaný Maedou, Bodo/Glimt může uklidnit hru rozehrávkou z obrany.
     
    42
    Stephen Welsh přišel o míč a trestat mohl Runar Espejord. Jeho střela ale nebyla přesná a ohrozila spíše diváky za brankou než Harta.
     
    43
    Bodo/Glimt působí v obranné práci velmi kompaktně. Celtiku se nedaří najít, kudy by mohl proniknout poblíž šestnáctky. Velmi dobrý výkon norského mistra.
     
    45
    Liam Scales fauloval Huga Vetlesena krátce poté, co domácí zahrávali aut na pravé straně. Hostující bek vyskočil při souboji až příliš vysoko.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    Za velmi silného deště rozehrával standardku z pravé strany Amahl Pellegrino, pro míč si ale došel brankář Joe Hart.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:48.
     
    První dějství je za námi a s evropskou poutí Celtiku Glasgow to vypadá velmi špatně. Bodo/Glimt totiž ve dvojutkání vede celkově 4:1, a nutno uznat, že naprosto zaslouženě. Do dnešního utkání vstoupilo daleko aktivněji a po zásluze se ujalo vedení, když se prosadil Ola Solbakken. Uvidíme, jestli hosté ještě dokážou zázračně otočit. K prodloužení potřebují třikrát skórovat a ani jednou neinkasovat...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Celtic nepřekvapivě o poločase provedl změny. Do hry nastoupí Liel Abada a Callum McGregor, dohráno mají Matt O'Riley s Thomasem Rogicem.
     
    46
    Celtic se pokusil začít aktivním napadáním. Giakoumakis absolvoval dlouhý sprint až před rozehrávajícího Smitse, který míč včas odehrál.
     
    47
    Bodo/Glimt si moc dobře uvědomuje, že stačí zodpovědně bránit, aby postoupilo do dalšího kola vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Opět se tak do obrany stahují úplně všichni hráči, a to při jakékoli akci Celtiku.
     
    48
    Liel Abada se uvolnil ve vápně a chtěl okamžitě vymyslet něco zajímavého pro svůj tým, přihrávku ale nikdo nezachytil.
     
    49
    Alfons Sampsted trochu zariskoval, když si v souboji s Forrestem počínal nedovoleně, ačkoli má na svém kontě žlutou kartu. Sudí jej ale zatím nevylučuje, islandský bek však musí být opatrnější.
     
    50
    Po rozehrávce McGregora operoval Celtic s míčem, ale vše ukončuje útočný faul v podání Giakoumakise, který se opřel a následně spadl na Höibraatena.
     
    51
    Střídající hráči celkem oživili hru Celtiku. Jeden z nich – Liel Abada – se po patičce od Maedy dostal ke střele, tu ale Brede Moe ztečoval na rohový kop.
     
    51
    Roh rozehráli hosté nakrátko, což se nakonec neukázalo jako dobrá volba. A to kvůli přetaženému centru Ralstona z pravé strany.
     
    53
    Nutno uznat, že za sedm minut odehraných ve druhém poločase předvedl Celtic výrazně lepší fotbal než za celý první poločas. Maeda teď vybojoval centrem z levé strany rohový kop.
     
    53
    Sám japonský fotbalista, který se prosadil i v prvním z tohoto dvojutkání, se ujal jeho rozehrávky. Po přihrávání s McGregorem ale skončil míč v autu.
     
    54
    Liam Scales si chtěl na levém křídle narazit s Callumem McGregorem, druhý jmenovaný ale neprotlačil míč přes bránícího Sampsteda.
     
    55
    Elias Hagen byl ve středu hřiště aktivně napadán hráči soupeře, a tak jeho přihrávka do strany byla nakonec nepřesná.
     
    56
    Mladík Liel Abada ukazuje, že je velmi platným hráčem. Tahle posila se Celtiku povedla.
    Do hry dnes přišel v poločase a okamžitě prokazuje, že si na něj soupeř bude muset dávat velký pozor.
     
    57
    Poprvé v tomto poločase se Bodo/Glimt dostalo na útočnou polovinu, ale Marius Höibraaten fauloval Giakoumakise, takže akce pokračovat nemůže.
     
    57
    Po rozehrávce Welshe došlo k dalšímu faulu, tentokráte byl obětí Liam Scales, kterého stáhl k zemi Solbakken.
     
    58
    James Forrest byl nachytán v ofsajdovém postavení. Sudímu chvíli trvalo, než jej odpískal, ale šlo o správné rozhodnutí.
     
    59
    Norský celek byl donucen ve své hře trochu přitvrdit. Další rodící se akci zastavil Brice Wembangomo, který fauloval Abadu. Dostal za to žlutou kartu.
     
    60
    Teď jsou za faul trestáni hosté. Callum McGregor strčil k zemi Olu Solbakkena krátce po odehrání balonu, a tak sudí opět tasí žlutou kartu.
     
    61
    Co minuta, to faul. Pohledný fotbal to momentálně moc není. Teď při útočném presinku porušil pravidla Abada, který zatahal Wembangoma za dres.
     
    63
    Hráči týmu z města Glasgow se teď díky trpělivé kombinaci a dobrém nákopu na pravou stranu dostali k rohovému kopu.
     
    63
    Po centru na bližší tyč prodloužil míč Ralston na hlavičku Carla Starfelta, který jej ale poslal mimo branku.
     
    64
    Další žlutá karta. Rukou do obličeje zasáhl při hlavičkovém souboji Liam Scales svého protivníka Olu Solbakkena, zde nebylo o čem pochybovat.
     
    65
    Dvojí střídání domácího týmu. Odchází Runar Espejord a Ulrik Saltnes, na hřiště jdou Victor Boniface s Mortenem Konradsenem.
     
    66
    Dobrá možnost pro Dajzena Maedu! Japonský fotbalista mohl vyrovnat stav dnešního utkání, když se dostal za obránce soupeře, ale branku v této šanci přestřelil.
     
    67
    Giorgos Giakoumakis se provinil nešťastnou hrou rukou. Rozehrávat v klidu tak může Marius Höibraaten.
     
    68
    Amahl Pellegrinu centroval z levé strany do nebezpečných prostor před brankou, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal hlavičkovat.
     
    69
    Na druhé straně zakončoval Liel Abada, na což byl dobře připraven gólman Smits.
     
    69
    Bodo/Glimt právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól, o postupujícím je téměř stoprocentně rozhodnuto! Bodo/Glimt se ujímá vedení 2:0, celkově 5:1. HUGO VETLESEN krásně vedl akci středem hřiště, načež nahrál na levou stranu do vápna na Pellegrina. Ten pod sebou našel skvěle Mortena Konradsena, jenž poslal míč k penaltovému puntíku, kde byl připravený právě Vetlesen. 21letý norský fotbalista napálil míč do branky a prosadil se i ve druhém z tohoto dvojutkání!
    69. Hugo VETLESEN - 2:0
     
    71
    Teď byl střelec předchozí branky faulován v souboji s Giakoumakisem, který může být rád, že mu rozhodčí nedal žlutou kartu. Šlo o nepříjemný faul.
     
    72
    Vetlesen je za asistence fyzioterapeutů odveden mimo hru, zřejmě bude muset za pár okamžiků střídat. Mezitím Brede Moe rozehrává z obrany...
     
    74
    Bodo/Glimt i v početním obsazení kontroluje hru a drží se v útoku. Celtic je zkrátka opařený a uvědomuje si, že jeho šance na postup mezi posledních 16 jsou mizivé.
     
    75
    Centr Liama Scalese z levé strany byl přetažený, ačkoli s ním jeho spoluhráči počítali, neměli šanci jej zachytit.
     
    76
    Máme tu tři střídání. Jednu změnu udělali hosté, Giorgos Giakoumakis dnes na hattrick z ligového zápasu nenavázal, nahradí jej James McCarthy. Domácí stahují zraněného Huga Vetlesena a obránce Brice Wembangoma se žlutou kartou, do hry jdou Joel Mugisha a Japhet Sery Larsen.
     
    78
    Ola Solbakken chtěl vyslat po pravém křídle Joela Mugishu, moc se spolu ale nepochopili. Norský mladík utíkal do jiných prostor.
     
    79
    19letý mladík Joel Mugisha nemá úplně nejlepší vstup do utkání. Teď nepřesnou přihrávkou vyloženě namazal Lielu Abadovi do velké šance, izraelský fotbalista ale bránu Smitse v dobré možnosti přestřelil!
     
    80
    Solbakken hraje i nadále naprosto parádně. Vrací se rovněž poctivě do defenzivy, kde nyní zblokoval centr na roh.
     
    81
    Po rozehrávce nakrátko nepřesně centroval Liel Abada. Bude z toho odkop od brány nizozemského gólmana Smitse.
     
    82
    Ačkoli už je – upřímně – rozhodnuto, snaží se Celtic ještě aktivním presinkem dostat do šance. Bohužel jsou to zákroky za hranicí pravidel, v krátkém sledu faulovali McCarthy a Welsh.
     
    82
    Rohový kop Bodo/Glimt přinesl šanci pro Amahla Pellegrina, který se dostal k odraženému balonu. Jeho střelu zprava velmi dobře zblokoval Stephen Welsh.
     
    83
    Další roh zahrával Solbakken a Callum McGregor zakopl míč do zámezí, situace se tak bude opakovat.
     
    84
    Bodo/Glimt se rozehrávka dalšího rohu nepovedla a dopředu vyrazil Celtic. Kombinoval ale jen v okolí pokutového území, k zakončení už se neprobojoval.
     
    85
    Tohle nebyla vůbec špatná přihrávka. Po dlouhém míči od Abady byl na levé straně James Forrest, který centroval ve skluzu před branku. Tam ale operoval pozorný Brede Moe.
     
    86
    A tohle už špatná přihrávka byla. Anthony Ralston nahrál do prostor, kde nebyl nikdo. Ani spoluhráči, ani protihráči...
     
    87
    Nir Bitton byl lehce popostrčený Mariusem Höibraatenem. Celtic rozehraje pár metrů za středovou čarou.
     
    89
    V Bodø panuje velmi dobrá atmosféra, diváci jsou pochopitelně spokojení a pějí oslavené chorály na postup svého týmu.
     
    90
    Joe Hart musel daleko ze své brány pro odražený balon, stihl to jako první. Zakopl jej ale jen mezi střídačky.
     
    90+1
    Zatímco rozhodčí nastavuje tři minuty, celý stadion začal tleskat ve stoje.
     
    90+2
    Domácí tým ještě naposledy střídá. Na závěrečné momenty nahradí Amahla Pellegrina ghanský útočník Gilbert Koomson.
     
    90+3
    Celtic se pokusil alespoň o čestný zásah v odvetném utkání. A nutno uznat, že aktivní Liel Abada by si ho za svůj výkon zasloužil. Jeho střela zpoza vápna ale doskákala vedle tyče Smitsovy brány!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Máme dohráno, norské FK Bodo/Glimt postupuje přes skotský Celtic FC do osmifinále Evropské konferenční ligy! A nutno uznat, že naprosto zaslouženě. Po výhře 3:1 na hřišti soupeře ovládlo i domácí utkání, které vyhrálo v poměru 2:0.

    Rozhodl již skvělý začátek v podání domácích. Již v deváté minutě se po skvělé práci Vetlesena dostal k míči Elias Hagen, který našel Olu Solbakkena, jenže v dobré mžonosti překonal Joea Harta. Celtic se osmělil až po nějakých 25 minutách, i tak ale v prvním poločase předvedl otřesný výkon.

    Ve druhém dějství se hostující hráči o něco zlepšili, pomohla k tomu dvojice střídání již o přestávce. Byl to ale celek z města Bodø, který se prosadil jako jediný. A opět u toho byl Hugo Vetlesen, který gólovou akci jak založil, tak i zakončil.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:13.
     
    Z naší strany to pro tento večer bude všechno. Děkujeme za pozornost a přejeme hezký zbytek večera! (20:41:59)

    Michal Belšán

    Góly: 9. Solbakken (Hagen), 69. Vetlesen (Konradsen)

    Karty:   39. Sampsted (BOG), 59. Wembangomo (BOG) – 60. C. McGregor (CEL), 64. Scales (CEL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:13.
    Bodö/Glimt: Smits – Sampsted, Moe, Höibraaten, Wembangomo (76. Sery Larsen) – Vetlesen (76. Mugisha), Hagen, Saltnes (C) (65. Konradsen) – Solbakken, Espejord (65. Boniface), Pellegrino (90+2. Koomson).
    Náhradníci: Andersen – Sery Larsen, Boniface, Konradsen, Kongsro, Nordäs, Kvile, Mugisha, Koomson.

    Tréner: Kjetil Knutsen

    Celtic Glasgow: Hart – Ralston, Welsh, Starfelt, Scales – Rogic (46. C. McGregor), N. Bitton (C), O'Riley (46. Abada) – Forrest, Giakoumakis (76. James McCarthy), Maeda.
    Náhradníci: S. Bain, Oluwayemi – Jullien, Taylor, Abada, James McCarthy, Jota, Carter-Vickers, Hatate, C. McGregor, Juranović.

    Tréner: Ange Postecoglou

    Rozhodca: Ivanov – Usačev, Safjan (vš. Rusko)
    17.02.2022
    Celtic - Bodö/Glimt 1:3

    Góly: 79. Maeda (Juranović) – 7. Espejord (Vetlesen), 55. Pellegrino (Espejord), 81. Vetlesen (Solbakken)

    Karty:   43. Pellegrino (BOG), 89. Chajkin (BOG)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 9:6.