Lazio – Porto 2:2 (kon.) | Sociedad – Lipsko 1:3 (kon.) | Olympiakos – Bergamo 0:3 (kon.)
D. Záhreb – Sevilla 1:0 (kon.) | Braga – Tiraspol 2:0 (3:2 po pen.) | Rangers – Dortmund 2:2 (kon.)
Real Betis – Zenit 0:0 (kon.) | Neapol – Barcelona 2:4 (kon.)
koniec
Olympiakos F.C.
0:3 (0:1)
Atalanta Bergamo
cz Štvrtok 24.02.2022, 18:45 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Příjemný dobrý večer přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu. Evropská liga dnes pokračuje odvetami první fáze vyřazovací části. My se v našem textovém přenosu detailně zaměříme na souboj Olympiakosu s Atalantou Bergamo.
     
    Olympiakos FC

    Olympiakosu se v domácí soutěži skvěle daří, patří mu 1. příčka a na 2. PAOK má už jedenáctibodový náskok. Má tak skvěle nakročeno k tomu, aby obhájil tituly z předchozích dvou sezón. O víkendu se fotbalisté Pireusu vydali na trávník Volosu, který před soupeřovými tribunami porazili těsně 1:0 a dodali si tak sebevědomí i pro utkání s Bergamem. Jedinou branku utkání zaznamenal francouzský záložník Mathieu Valbuena. Tomáš Vaclík odchytal celé střetnutí a připraven by měl být i proti Atalantě.
     
    Atalanta Bergamo

    Atalanta je v aktuálním ročníku italské Serie A na 5. místě se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů. Zdá se tedy, že v Evropské lize bychom ji mohli vidět také v další sezóně. V neděli však měla na programu těžké utkání, když zajížděla na půdu Fiorentiny, kde utrpěla porážku 0:1 a umožnila tak tomuto soupeři, aby se vrátil do boje o evropské poháry. V italské nejvyšší soutěži se Bergamu nedaří již delší dobu, tento tým nevyhrál ani jeden z posledních pěti duelů. Přesto do dnešního souboje s Olympiakosem vstupuje ve výhodnější pozici.
     
    1. zápas

    První duel tohoto vyřazovacího klání se hrál na půdě Atalanty, začal však lépe pro Pireus, když šli hráči řeckého celku v 16. minutě zásluhou Tiquinha Soarese do vedení. Po první půli vedl Olympiakos 1:0 a vedení držel do 60. minuty. Pak však v rozmezí pouhých 180 sekund dvakrát udeřil Berat Djimsiti, jenž dvakrát pokořil Tomáše Vaclíka a zápas otočil. Bergamo tak vyhrálo 1. duel 2:1 a vstupuje do odvety s drobnou výhodou.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympiakos FC: Vaclík – Manolas, Papastathopoulos (C), Cissé – Lala, M. Camara, M'Vila, Reabciuk – A. Camara – Tiquinho Soares, Onyekuru.

    Náhradníci: Tzolakis – Bouchalakis, Kunde Malong, El Arabi, Vrousai, Masouras, B. Fadiga, Ba, Valbuena, Papadopoulos, Kitsos.
    Trenér: Pedro Martins.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – Tolói (C), Demiral, Djimsiti – Hateboer, de Roon, Freuler, Maehle – Malinovskyj, Pessina – Pašalić.

    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Koopmeiners, Boga, Gi. Pezzella, Mihăilă, Scalvini, Cittadini, Zappacosta.
    Trenér: Gian Piero Gasperini.

    Rozhodčí: C. del Cerro Grande – J. C. Yuste, R. A. Fernández (všichni ŠPA).
     
    Ještě jednou přeji krásný dobrý večer všem příznivcům kvalitního evropského fotbalu. Přibližně za dvacet minut startuje odvetný zápas Olympiakosu s Bergamem. Sestavy obou mužstev si můžete prohlédnout níže či vpravo.
     
    Významné absence

    Atalanta přijíždí na půdu Pireusu bez dvou zvučných jmen, Bergamu nebudou k dispozici pro tento zápas střelec Duván Zapata ani hbitý křídelní záložník Josip Iličič. Italský celek je tak velmi výrazně oslaben ještě předtím, než odveta začne.
     
    Rozestavení a klíčoví hráči

    Pireus dnes večer nastoupí ve formaci 3-4-1-2. V bráně bude samozřejmě Tomáš Vaclík a na vrcholu útoku nechybí ostrostřelec Tiquinho Soares. Hned pod ním by měl operovat podhrotový forvard Henry Onyekuru, kterého bude jistit ještě Aguibou Camara.

    Bergamo si vybralo rozestavení 3-4-2-1. Mezi tyčemi bude spoléhat na Juana Mussa. O góly by se pak měl starat zejména Mario Pašalić, kterého budou nejvíce podporovat Ruslan Malinovskyj a Matteo Pessina.
     
    Oba celky již nastoupily na hrací plochu, kapitáni Sokratis Papastathopoulos a Rafael Tolói si spolu s rozhodčími podali ruce, utkání může pomalu začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas právě začal, úvodní výkop měli fotbalisté Olympiakosu. Ti rozehráli směrem dozadu ke svým bekům a nyní posílají první vysoký balon na polovinu soupeře, balon se rychle vrací zpět k obráncům řeckého mužstva.
     
    1
    Tomáš Vaclík si poprvé kopl do balonu, když rozehrál ve spolupráci se svými stopery. Nyní už mají kulatý nesmysl hráči Bergama, na pravé lajně hraje Rafael Tolói.
     
    2
    Pireus se opět snaží rozehrát od vlastní svatyně, důrazně však napadal Hans Hateboer, který získal mičudu a o chvíli později bude házet i aut.
     
    3
    Hans Hateboer svedl osobní souboj s obráncem a kapitánem Olympiakosu Sokratisem Papastathopoulosem, jenž jej od míče odstavil a nechal balon odkutálet do zámezí.
     
    4
    Hbitý Ruslan Malinovskyj byl faulován ve středovém kruhu, Bergamo vyráží kupředu po levé krajní čáře, balon si zpracovává Joakim Maehle.
     
    4
    Rafael Tolói krásnou průnikovou přihrávkou otevřel prostor na pravé straně pro Mattea Pessinu, jenž neměl dost rychlosti, aby místa využil, vzápětí však byl faulován a Atalanta má standardku ze zajímavého místa, faulující Pape Abou Cissé navíc vidí žlutou kartu!
     
    5
    Ruslan Malinovskyj si nechal balon přikopnout patičkou od Rema Freulera a následně kroutil míč pod nohama vyskočivší zdi k přední tyči svatyně Olympiakosu, Tomáš Vaclík však jeho záměr přečetl a včas byl na zemi, aby merunu chytil, první dobrý zákrok českého brankáře!
     
    6
    Tomáš Vaclík je v akci i nadále, kombinuje se svými spoluhráči, aby Pireus rozehrál, přitom je ale pod tlakem. Po chvilce je faulován Tiquinho Soares Merihem Demiralem.
     
    7
    Mady Camara nyní dostal na ose hřiště trochu prostoru a zpoza velkého vápna pálil přes bránícího Rafaela Tolóie k pravé tyči, kterou o moc neminul, Juan Musso by v tomto prostoru nejspíš včas nebyl! Škoda pro Olympiakos!
     
    8
    Aguibou Camara nyní fauloval Joakima Maehleho přibližně na půlící lajně, sudí del Cerro Grande píská faul, kartu ale nevytahuje.
     
    9
    Bergamo se tlačí kupředu po levé lajně, Mario Pašalić však byl vytlačen obranou Pireusu do prostoru až u krajní čáry.
     
    10
    Kenny Lala rozehrává přenesením hry na levou stranu, kde hraje Sokratis Papastathopoulos. Olympiakos bude vhazovat už na půli soupeře, mičudu si bere do rukou Oleg Reabciuk.
     
    11
    Yann M'Vila a Tiquinho Soares nyní aktivně napadali a málem získali balon. Aguibou Camara následně podle mě čistým skluzem sebral balon i brankáři Juanu Mussovi, španělský sudí ale píská faul.
     
    12
    Henry Onyekuru nedokázal vyhrát hlavičkový souboj ve středu hřiště, Hans Hateboer proto už pospíchá kupředu po pravé straně s balonem u nohy.
     
    12
    Pape Abou Cissé sehnal po levém křídle rychle vpřed, včas ho ale dostoupil důrazný Hans Hateboer, jenž mu balon ukopl na rohový kop.
     
    13
    Aguibou Camara zahrává rohový kop z levé strany na přední tyč, tam však měla převahu defenziva Atalanty, Bergamo navíc zakládá rychlý brejk.
     
    14
    Kupředu se nyní po pravé lajně vysunul Rafael Tolói, na něhož šla průniková přihrávka do šestnáctky Olympiakosu, Tomáš Vaclík však byl včas venku z brány a balon na zemi chytá.
     
    14
    Bergamo kombinuje na vlastní polovině hřiště, Marten de Roon přihrál k levé lajně, kde byl Remo Freuler faulován Konstantinosem Manolasem.
     
    15
    Matteo Pessina už si to chtěl pelášit po levém křídle k bráně Olympiakosu, když se dostal za obranu Pireusu, jenže lajnový sudí má zdvižený praporek, je to ofsajd.
     
    16
    Oleg Reabciuk zpracovává na levé lajně míč odražený z hlavičkového souboje, následně se mu ale odcentrovat nepodařilo.
     
    16
    Pape Abou Cissé nyní šikovnou kličkou obehrál Mattea Pessinu, následně Merih Demiral srazil ve středu trávníku na zem Tiquinha Soarese.
     
    17
    Tiquinho Soares, nejnebezpečnější hráči Olympiakosu byl nyní po souboji ve vápně Bergamu kopnut upadnuvším Merihem Demiralem do nohy. Sudí del Cerro Grande ale penaltu pro Pireus pískat nehodlá.
     
    18
    Na opačném konci trávníku skvěle zapracoval Sokratis Papastathopoulos, jenž zblokoval centr Ruslana Malinovskyho, navíc balon o svého protivníka ještě otřel, takže Bergamo nemá roh, Tomáš Vaclík může vykopávat od své svatyně.
     
    19
    Juan Musso vyhání své spoluhráče daleko od vlastního pokutového území, pošle dlouhý výkop k levé krajní čáře. Mičuda ale končí v autu.
     
    19
    Tomáš Vaclík dostal zpětnou přihrávku do vlastní šestnáctky, výkopem na pravou krajní čáru vysouval Tiquinha Soarese kupředu, tomu však balon uskočil do zámezí.
     
    20
    Marten de Roon se s ničím nepáral a vysokým obloukem poslal balon na útočnou polovinu, tam však Ruslan Malinovskyj fauloval Konstantinose Manolase.
     
    21
    Kulatý nesmysl je zase jednou mimo hrací plochu, sudí del Cerro Grande posouvá Hanse Hateboera o pořádný kus zpět, než vhodí balon zpět do hry.
     
    21
    Tomáš Vaclík byl zase jednou na zemi včas, aby chytil balon před nabíhajícím Matteem Pessinou. Následně může český brankář vykopávat od vlastní klece.
     
    22
    Také Juan Musso se na druhé straně musí zapojit do hry, po něm dostává mičudu Merih Demiral, Atalanta se tlačí po levém křídle kupředu.
     
    23
    Mario Pašalić a Ruslan Malinovskyj spolu kombinovali na levé straně, jenže první jmenovaný byl na hraně pravidel zastaven soupeři a tak na další narážečku už nebyl k dispozici.
     
    23
    Ruslan Malinovskyj se dostal na hraně velkého vápna k zakončení, které však napálil do spoluhráče Maria Pašaliće, jenž mu celkem hloupě vběhl do rány a Tomáš Vaclík si s nepříliš prudkým balonem snadno poradil.
     
    24
    Tomáš Vaclík vykopává na levé křídlo, Tiquinho Soares parádně balon zalepil, jenže měl na zádech dva soupeře, takže musel hrát dozadu.
     
    25
    Mady Camara nepřehlavičkoval ve středu hrací plochy Martena de Roona, který rozehrává na levou stranu, Atalanta může dopředu.
     
    26
    Remo Freuler šikovně udržel balon na kopačce ve středu hřiště a přihrál na krajní lajnu, kde však Rafael Tolói neměl prostor pro to, aby mohl jít vpřed.
     
    26
    Italský celek se drží delší dobu na balonu, jeho hráči si dobře přihrávají. Remo Freuler se nakonec snažil vysokým míčem vysunout Mattea Pessinu. Míč byl ale přece jen o dost delší, než bylo třeba. Vaclík může zůstat v klidu.
     
    27
    Tomáš Vaclík má zase jednou mičudu u nohy, rozehrává ve spolupráci s obráncem s krátkým příjmením – Sokratisem Papastathopoulosem.
     
    28
    Mady Camara odkopává balon vysokým obloukem od šestnáctky Olympiakosu, následně byl ve středu hřiště faulován Henry Onyekuru.
     
    29
    Pape Abou Cissé bude rozehrávat standardku na půlící čáře. Na jeho vysoký balon skákal Tiquinho Soares, jenž nyní rozčilenými gesty ukazuje sudímu, že byl ve výskoku přistrčen a faulován soupeřem.
     
    29
    Joakim Maehle se už hnal z levé strany na bránu Olympiakosu, kterou ve finále stejně přestřelil. Již předtím už byl máván ofsajd fotbalistovi Atalanty.
     
    30
    Tomáš Vaclík posílá od své klece vysoký balon, Tiquinho Soares nyní šikovně sklepl balon pro spoluhráče pod sebou, Pireus může dopředu.
     
    31
    Marten de Roon vhazuje míč zpět do hry u vlastního pokutového území. Hráči Bergama si zde život nekomplikovali a okamžitě poslali balon vysokým obloukem na půli soupeře.
     
    32
    Tentokrát byl faul ba Tiquinha Soarese odpískán, je nezpochybnitelné, že Merih Demiral na něj hraje osobní obranu, nejedná se o první faul, který na tohoto protihráče spáchal.
     
    33
    No a je to tu znovu, Merih Demiral zezadu podkopl Tiquinha Soarese, předtím do něj už několikrát strčil. Vůbec se Soaresovi nedivím, že už žádá pro svého soupeře kartu. Byla by na místě.
     
    34
    Sokratis Papastathopoulos naznačuje rozpřaženýma rukama, že bude míč pouštět za sebe, takže ho Tomáš Vaclík bez větších potíží sebere do rukavic.
     
    34
    Znovu hraje Tomáš Vaclík u vlastní svatyně, přihrává na krátko na Yanna M'Vilu, který stojí před jeho pokutovým územím.
     
    35
    Nyní si ale fotbalisté Pireusu v ofenzivě nerozuměli, Mady Camara přihrával vyšším míčem na Tiquinha Soarese, jenž ovšem čekal přihrávku do nohy.
     
    35
    Bergamo okupuje útočnou polovinu, Joakim Maehle nebezpečně seběhl z krajní čáry na střed hrací plochy, prostor ke střele ovšem nedostal.
     
    36
    Z pravé strany nakonec centroval do vápna Pireusu Marten de Roon, defenziva Olympiakosu zvládla nebezpečí na poslední chvíli zažehnat.
     
    36
    Ruslan Malinovskyj se hnal na ose hřiště kupředu, jenže Sokratis Papastathopoulos opět předvedl své defenzivní přednosti, balon od něj získal čistě, je ale možné, že se faulem zezadu provinil Yann M'Vila, sudí del Cerro Grande však faul nepíská.
     
    37
    Sokratis Papastathopoulos a Yann M'Vila následně rozehrávají na půlící čáře. Míč jde kupředu na pravou lajnu, kde hrál Mady Camara, jenž dokázal přes Joakima Maehleho odcentrovat, balon byl ale pro Tiquinha Soarese příliš vysoký.
     
    38
    Nyní Tiquinho Soares tvrdě dohrál balon odkopávajícího Martena de Roona, jenž se svalil k zemi, vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    39
    Tak teď si dával lajnový sudí hodně dlouho na čas, než odpískal ofsajd, který navíc nebyl. Matteo Pessina se hnal z pravé strany na Vaclíka, následně však zastavil a rozhodl se pro přihrávku na penaltu, kam nabíhal nejspíš Hans Hateboer. Důležitější však byl skvělý obranný zákrok Olega Reabciuka, jenž se přihnal z velké dálky a pas na poslední chvíli zastavil!
     
    40
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Bergamo dává gól a výrazně se přibližuje k postupu do další fáze Evropské ligy! JOAKIM MAEHLE dostal míč od de Roona na levou stranu a ačkoliv se ho Kenny Lala snažil zblokovat, tak obránce Atalanty dokázal pod nohama soupeře napálit balon na klec Olympiakosu a Tomáše Vaclíka na přední tyči z bezprostřední blízkosti prostřelil! Atalanta vede v utkání 1:0 a v součtu 3:1! Asistence: Marten de Roon.
    40. Joakim MAEHLE - 0:1
     
    41
    Italský celek jeho trefa povzbudila a žene se kupředu s dalším útokem. Konstantinos Manolas však hlavou odvrací centr z levé strany do šestnáctky Pireusu.
     
    42
    Tomáš Vaclík a Pape Abou Cissé se nyní chvilku nemohli domluvit, kdo půjde pro vysoký balon na hranici velkého vápna. Nakonec míč stahuje do rukavic český brankář.
     
    43
    Henry Onyekuru byl faulován na levé krajní čáře a pro Pireus se tak otevírá příležitost k zajímavé standardce, mičudu si staví Mady Camara.
     
    44
    Mady Camara poslal centr na penaltu, zhlavičkového souboje se balon odrazil na zadní tyči, kde zakončoval snad Konstantinos Manolas, jenž ovšem klec soupeře o hodně minul.
     
    45
    Joakim Maehle nyní neměl dost prostoru na levé straně, takže vrací balon jen za sebe, kde může hrát Berat Djimsiti, který s rozehrávkou moc nespěchá.
     
    45+1
    Nastavuje se minuta nad rámec základní hrací doby. Bergamo získalo zajímavou standardku na levé straně, jenže z ní nic nebylo, Rafael Tolói se dostal do ofsajdu.
     
    45+2
    Henry Onyekuru zpracovává vysoký balon na hrudi na půli soupeře, šanci na další akci však dostane až po přestávce, sudí del Cerro Grande právě ukončil první půli.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle souboje Olympiakosu s Bergamem vyznívá jasně v prospěch italského mužstva, který úvodní pětačtyřicítku vyhrál poměrem 1:0 a v dvojutkání vede zatím 3:1. Atalanta byla po celou dobu o něco nebezpečnějším celkem, Pireus marně hledá cestu před klec svého protivníka. Vše korunoval ve 40. minutě Joakim Maehle, jenž po rychlém průniku na levém křídle propálil Tomáše Vaclíka a zabezpečil tak svému celku pro druhý poločas solidní dvougólový náskok. Řecký celek bude muset po přestávce hodně zabrat, pokud se nechce s Evropskou ligou rozloučit. Musí nutně vstřelit dvě branky a přitom nesmí žádnou obdržet. Pak by zápas pokračoval nastavení. Osobně se však domnívám, že Bergamo již žádné drama nepřipustí.
     
    Fotbalisté se vrací na hrací plochu, druhý poločas začne za malou chvilku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Pape Abou Cissé, přichází Georgios Masouras.
     
    46
    Druhý poločas začal, Georgios Masouras nahradil na trávníku Pape Aboua Cissého a hráči Bergama rozehrávají ke svým obráncům. Ti posílají balon na pravou stranu, kde však dobrým obranným zákrokem zasáhl Yann M'Vila.
     
    46
    Faulem se provinil Aguibou Camara, který ve středu hrací plochy podkopl nohu Ruslana Malinovskyho. Bergamo rozehrává standardku z půlící čáry.
     
    47
    Kenny Lala vhazuje na pravé straně hrací plochy, balon se ale vrací dozadu na Konstantinose Manolase, jenž naznačuje Sokratisi Papastathopoulosovi, že je potřeba přenést hru doleva.
     
    48
    Olympiakos se vysouvá po pravé straně kupředu, Tiquinho Soares nasadil jesličky soupeři a dostal míč kupředu na Georgiose Masourase. Ten však má cestu kupředu zavřenou dvěma soupeři.
     
    49
    Joakim Maehle odkopává balon od vlastní šestnáctky. Pireus vstoupil do druhé půle aktivně, drží se na míči na polovině protivníka, zatím se ale vůbec nedostal do nebezpečné pozice.
     
    49
    Kenny Lala měl před sebou zavřený prostor, když před ním stáli hned dva protivníci. Nakonec se mu podařilo poslat míč mezi nimi, jenže ho vůbec nehrál pro žádného ze spoluhráčů.
     
    50
    Kenny Lala vhazuje na půlící čáře, posílá balon dozadu, tam hraje Konstantinos Manolas a po něm stoper, kterého hraje Yann M'Vila.
     
    51
    Tomáš Vaclík vykopává míč přes půlící čáru, tam je Aguibou Camara jenž je ale okamžitě dostoupen soupeřem a musí hrát zpět.
     
    51
    Závar před klecí Bergama, Mady Camara poslal centr z levé strany, Oleg Reabciuk jej na zadní tyči vracel před bránu soupeře a nakonec hlavičkoval Tiquinho Soares, jenž byl ovšem ve složité situaci, navíc tísněn obráncem. Balon na klec soupeře nasměrovat nezvládl.
     
    52
    Juan Musso chytá nepovedenou přihrávku fotbalistů Pireusu do vlastní šestnáctky a rozehrává na pravou stranu, kde hraje Remo Freuler.
     
    53
    Mady Camara vysouval lehkým obloučkem kupředu Tiquinha Soarese, jenž byl ovšem hlídán hned třemi soupeři a k míči se nedostal.
     
    54
    Henry Onyekuru byl nyní jasně faulován Rafaelem Tolóiem, jenž podběhl vysoký míč a následně už vůbec nehrál balon a vrhl se do Onyekurua, kterého srazil a strhl k zemi. Po zásluze přichází žlutá karta pro kapitána Bergama.
     
    55
    Georgios Masouras hodil balon z pravé strany do šestnáctky soupeře, kde postupně padli k zemi Henry Onyekuru a Tiquinho Soares, faulováni ale nebyli.
     
    55
    Yann M'Vila následně hasil rychlý kontr Ruslana Malinovskyho faulem zezadu a zaslouženě také vidí kartonek žluté barvy.
     
    56
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Jeremie Boga.
     
    57
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Matteo Pessina, přichází Teun Koopmeiners.
     
    57
    Tomáš Vaclík rozehrává od své svatyně, posílá balon na levou lajnu, kde na poslední chvíli stihl zasáhnout Henry Onyekuru před Rafaelem Tolóiem, jenž se odvážně tlačil kupředu.
     
    58
    Teun Koopmeiners je novým mužem na hrací ploše, šikovně přihrál do středu hrací plochy, kde byl Ruslan Malinovskyj podkopnut zezadu Madym Camarou a Bergamo má velice pěknou standardku.
     
    59
    Remo Freuler a Ruslan Malinovskyj se sešli u míče, sudí del Cerro Grande ještě posouvá zeď. Ruslan Malinovskyj nakonec vypálil, ale trefil je zeď před sebou.
     
    60
    Tomáš Vaclík rozehrává doprava na Kennyho Lalu, který posílá balon rychle po lajně kupředu, míč končí v zámezí, Pireus bude vhazovat.
     
    60
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Henry Onyekuru, přichází Mathieu Valbuena.
     
    61
    Teun Koopmeiners fauloval na útočné polovině Yanna M'Vilu, kterému nepříjemně podkopl stojnou nohu. Olympiakos má na své půli hřiště volný přímý kop.
     
    62
    Yann M'Vila a Remo Freuler se střetli v tvrdém souboji na středu trávníku, podstatně hůř vypadá defenzivní hráči Pireusu, který se drží za nohu a svíjí se v bolestech.
     
    63
    Yann M'Vila odkulhal za postranní čáru, kde ale stále nevypadá moc dobře, v předklonu si kontroluje holenní kost. Na trávníku mezitím musí hrát Tomáš Vaclík a Sokratis Papastathopoulos.
     
    64
    Znovu je balon u Tomáše Vaclíka, který posílá vysoký balon na půli soupeře, kde ale Tiquinho Soares tentokrát nedokázal obehrát bránícího soupeře, Marten de Roon jeho přihrávku kupředu zvládl zastavit.
     
    64
    Pireus má balon zase jen na své polovině hrací plochy a Tomáš Vaclík musí zase do akce. Výkop na pravou stranu zpracoval Tiquinho Soares, ale Mady Camara nyní neměl odvahu troufnout si jeden na jednoho a jít vpřed.
     
    65
    Georgios Masouras se prohnal po levé lajně a z hranice velkého vápna se snažil lobovat vyběhnuvšího brankáře Mussa. To se mu povedlo, jenže s gólmanem lehce přehodil i jeho bránu. Navíc se pískal ofsajd.
     
    66
    Mathieu Valbuena a Mady Camara neudrželi balon na pravé straně hrací plochy a Jeremie Boga se žene po levém křídle kupředu s rychlým brejkem.
     
    67
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    O postupujícím je nejspíš rozhodnuto! Bergamo předvedlo krásnou akci na levé straně, kdy balon šel z křídla od Bogy do šestnáctky, kde ho Teun Koopmeiners posunul na hranici velkého vápna. Odtud vyslal nechytatelnou bombu RUSLAN MALINOVSKYJ, jenž tvrdou ranou trefil přesně bližší horní růžek, Tomáš Vaclík se po ráně natahoval marně, je to 2:0! Asistence: Teun Koopmeiners.
    67. Ruslan MALINOVSKYJ - 0:2
     
    68
    Pireus působí poněkud zaraženým dojmem, jeho hráči dvakrát vrátili balon zpět k Tomáši Vaclíkovi, který musel rozehrávat od své klece.
     
    68
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Yann M'Vila, přichází Marious Vrousai.
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Kenny Lala, přichází Youssef El Arabi.
     
    69
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    A teď už je hotovo úplně, Bergamo vede 3:0! Jeremie Boga se dobře zorientoval v situaci po odraženém míči před šestnáctkou Pireusu, posunul balon znovu na RUSLANA MALINOVSKYHO a ten druhou nádhernou ranou z dobrých dvaadvaceti metrů zvyšuje druhým gólem během dvou minut již na 3:0! Záložník Atalanty krásně zakroutil svou střelu do bližšího horního rohu svatyně Olympiakosu a Tomáš Vaclík znovu plachtil za míčem marně! Asistence: Jeremie Boga.
    69. Ruslan MALINOVSKYJ - 0:3
     
    70
    Řecký celek kombinuje na vlastní polovině hrací plochy, Mady Camara a Kenny Lala si několikrát vyměnili přihrávku, ale kupředu moc nepostoupili.
     
    71
    Dva centry nyní poslali hráči řeckého celku do šestnáctky protivníka. Ten druhý měl na svědomí Georgios Masouras, přesto se jeho spoluhráči k zakončení nedostali.
     
    72
    Bergamo se vysunulo po levém křídle kupředu, ale nic světoborného tentokrát nevytvořilo, protiútok již táhne Tiquinho Soares.
     
    73
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Tiquinho Soares, přichází Bandiougou Fadiga.
     
    74
    Konstantinos Manolas vrací balon do vápna Pireusu Tomáši Vaclíkovi, který rozehrává přes Aguiboua Camaru. Ten musí před dotírajícími soupeři rychle odkopnout míč k půlící čáře.
     
    75
    Tomáš Vaclík má balon u svých kopaček a bude rozehrávat z vlastního pokutového území. Dobře už ale ví, že jeho tým postup do další fáze Evropské ligy nevybojuje.
     
    76
    Georgios Masouras se odvážně hnal kupředu na ose hřiště, ale k zakončení se nakonec nedostal. Na opačné straně totéž nevyšlo Jeremiemu Bogovi, jenž kombinoval s Ruslanem Malinovskym.
     
    77
    Remo Freuler a Jeremie Boga zatlačili na obranu Pireusu na levém křídle, balon je však v zámezí a vhazovat budou hráči řeckého celku.
     
    78
    Joakim Maehle se snažil na levém křídle vysunout kupředu Jeremieho Bogu, pomezní sudí však byl pozorný a zdviženým praporkem signalizuje ofsajd.
     
    79
    Joakim Maehle vhazuje míč zpět na hrací plochu, následně všakfauloval Mathieuho Valbuenu ve středu hrací plochy a standardku má soupeř.
     
    80
    Mathieu Valbuena poslal centr od pravého rohového praporku na přední tyč, kde se mičuda odrazila od několika hráčů a útočník Pireusu si rohový kop zopakuje.
     
    80
    Ani druhý rohový kop Pireusu nepřinesl vzrušení před bránou, kterou stráží Juan Musso. Atalanta se ubránila bez větších potíží.
     
    81
    Řecký celek se nyní drží na míči, jenže už dobře ví, že o osudu utkání i postupujícím je dávno rozhodnuto. A na elánu Olympiakosu to je zná.
     
    82
    Mathieu Valbuena se otáčí s balonem ve středu hřiště, jenže přihrávkou musí hledat jen za sebou stojícího Mariouse Vrousaie.
     
    83
    Opět si zahraje také Tomáš Vaclík, jemuž jeho spoluhráči poslali míč až do pokutového území. Český brankář dobrou přihrávkou na pravou lajnu našel Mariouse Vrousaie.
     
    83
    Joakim Maehle nyní nedokázal rozehrát na levé straně, balon mu sebral Bandiougou Fadiga, jenž si ale následně nešťastně poskočil, když mu spoluhráči zhatili dobře rozjetou kombinaci.
     
    84
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Joakim Maehle, přichází Giuseppe Pezzella.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Valentin Mihăilă.
     
    84
    Teun Koopmeiners zahrává rohový kop od levého praporku. Jeho centr na přední tyč však jeho spoluhráči v nic užitečného přetavit nedokázali.
     
    85
    Merih Demiral si pro jednou zaútočil, Mady Camara se mu svezl skluzem pod nohy a jeho výpad zastavil. Za svůj nebezpečný zákrok si odnese žlutou kartu.
     
    86
    Merih Demiral už je zase vzadu, kde rozehrává od vlastního pokutového území. Balon má nyní Marten de Roon, jenž byl ve středu hrací plochy znovu sražen zezadu Madym Camarou, který může být rád, že za další skluz nevidí další žlutou a taky červenou.
     
    87
    Oleg Reabciuk nyní ještě dostal nafackováno ránou, kterou na pravé straně vyslal Valentin Mihăilă, střelu alespoň dokázal zblokovat.
     
    88
    Teun Koopmeiners poslal krásný centr na zadní tyč, kde si na míč naskakoval Hans Hateboer. Ten už byl ale dost z úhlu a svou střelou bránu Pireusu netrefil.
     
    89
    Konstantinos Manolas přihrává za sebe do pokutového území Olympiakosu, kde už je pouze Tomáš Vaclík, jenž vykopává až na polovinu Bergama.
     
    89
    Sokratis Papastathopoulos se nyní musel rychle svézt skluzem po hrací ploše, aby odkopl míč před Jeremiem Bogou, který by měl jinak stoprocentní střeleckou pozici na penaltě.
     
    90
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Merih Demiral, přichází Giorgio Cittadini.
     
    90
    Juan Musso posílá dlouhým odkopem balon od vlastní svatyně až na půli soupeře. Už je tu čtvrtý sudí, který signalizuje tři minuty nastaveného času.
     
    90+1
    Marious Vrousai vrací balon autovým vhazování zpět na hrací plochu. Přihrávka šla na hranici velkého vápna Olympiakosu, kde opět hraje Tomáš Vaclík.
     
    90+2
    A znovu má balon libero Pireusu Tomáš Vaclík, který rozehrává na pravou stranu, Aguibou Camara může postupovat podél krajní čáry kupředu.
     
    90+2
    Mathieu Valbuena rozčíleným gestem ukazuje, že v hlavičkovém souboji Rema Freulera loktem do břicha nezasáhl. Opakované záznamy však dokládají opak, sudí del Cerro Grande pískal správně faul.
     
    90+3
    Remo Freuler se ještě snažil posunout míč podél levé krajní čáry na Giuseppeho Pezzellu, dobře však zasáhl Aguibou Camara, který jeho pas sráží do zámezí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Odvetný zápas prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy mezi Olympiakosem a Bergamem končí zřetelnou výhrou Atalanty v poměru 3:0! Italské mužstvo bylo po celý zápas lepším celkem, což je na skóre patrné. V druhé půli navýšil skóre v prospěch svěřenců Gian Piera Gasperiniho dvěma nádhernými góly Ruslan Malinovskyj, jehož krásné střely byly i pro Tomáše Vaclíka nechytatelné. Bergamo tak zaslouženě postupuje do další části vyřazovacích bojů Evropské ligy, Pireus v ní naopak končí, celkové skóre dvojzápasu hovoří jasně v prospěch Atlanty, která nakonec vyhrála celkovým poměrem 5:1.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 0:4.
    Střely mimo: 3:1.
    Rohy: 3:1.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 18:17.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Přeji vám příjemně strávený čtvrteční večer a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:48:30)

    Petr Šatalík

    Góly: 40. Maehle (de Roon), 67. Malinovskyj (Koopmeiners), 69. Malinovskyj (Boga)

    Karty:   4. Cissé (OLY), 55. M'Vila (OLY), 85. M. Camara (OLY) – 54. Tolói (ABC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:17.
    Olympiakos F.C.: Vaclík – Manolas, Papastathopoulos (C), Cissé (46. Masouras) – Lala (68. El Arabi), M. Camara, M'Vila (68. Vrousai), Reabciuk – A. Camara – Tiquinho Soares (73. B. Fadiga), Onyekuru (60. Valbuena).
    Náhradníci: Tzolakis – Bouchalakis, Kunde Malong, El Arabi, Vrousai, Masouras, B. Fadiga, Ba, Valbuena, Papadopoulos, Kitsos, G. Rodrigues.

    Tréner: Pedro Martins.

    Atalanta Bergamo: Musso – Tolói (C), Demiral (90. Cittadini), Djimsiti – Hateboer, de Roon, Freuler, Maehle (84. Gi. Pezzella) – Malinovskyj (84. Mihăilă), Pessina (57. Koopmeiners) – Pašalić (56. Boga).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Koopmeiners, Boga, Gi. Pezzella, Mihăilă, Scalvini, Cittadini, Zappacosta.

    Tréner: Gian Piero Gasperini.

    Rozhodca: C. del Cerro Grande – J. C. Yuste, R. A. Fernández (všichni ŠPA).
    17.02.2022
    Bergamo - Olympiakos 2:1

    Góly: 61. Djimsiti (Malinovskyj), 63. Djimsiti – 16. Tiquinho Soares (Masouras)

    Karty:   33. Pašalić (ABC), 78. Demiral (ABC), 90+2. Gi. Pezzella (ABC) – 53. Papastathopoulos (OLY)

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 9:11.