Nice – Angers 1:0 (kon.) | Lorient – Montpellier 0:1 (kon.) | Remeš – Brest 1:1 (kon.)
Rennes – Troyes 4:1 (kon.) | Saint-Étienne – Štrasburg 2:2 (kon.) | Bordeaux – Monaco 1:1 (kon.)
Marseille – Clermont Foot 0:2 (kon.)
koniec
FC Lorient
0:1 (0:0)
HSC Montpellier
cz Nedeľa 20.02.2022, 15:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (Lorient). • Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Lorient

    Domácí tým bojuje o udržení, na kontě má 21 bodů, poslední Bordeaux je jen o bod horší. Na svém hřišti si z jedenácti utkání připsal šestnáct bodů díky čtyřem výhrám a stejnému počtu remíz, vstřelil deset branek a devět inkasoval. Naposledy zvítězil před svými fanoušky nad Lensem 2:0.

    Montpellier

    Hosté jsou s čtyřiatřicet body v klidném středu tabulky. Mimo svůj stadion dosud sehráli jedenáct klání a zaznamenali stejný počet bodů za tři vítězství a dvě remízy, vstřelili šestnáct gólů a o čtyři více inkasovali. V tuto chvíli drží šňůru dvou venkovních porážek za sebou, v obou případech poměrem 1:3.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    Montpellier – Lorient 3:1
    Montpellier – Lorient 1:1
    Lorient – Montpellier 0:1
    Montpellier – Lorient 4:3 (Pohár)
    Montpellier – Lorient 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Laporte, Petrot, Le Goff – Innocent – Lauriente, Monconduit, Abergel, Boisgard – Soumano.
    Náhradníci: Nardi – Bourles, Hergault, Igor Silva, Koné, Jenz, Le Fée, Moffi, Dango Ouattara.

    Montpellier HSC: Omlin – Souquet, Cozza, M. Sakho, Oyongo – Ferri, Chotard – Sambia, Savanier, Mollet – Wahi.
    Náhradníci: Bertaud – Delaye, Germain, Gioacchini, Guermouche, Makouana, Leroy, Thuler.

    Rozhodčí: J. Stinat – C. Mouysset, H. Zakrani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Lorient rozjel dnešní duel hodně překvapivě. Přímo z výkopu domácí nakopli míč do autu poblíž rohového praporku.
     
    2
    Hostující celek se poprvé v utkání také vydal do útoku. Nákop na levou stranu byl příliš prudký a skončil na kopačkách domácích zadáků.
     
    3
    Abergel poslal nákop na hranici velkého vápna, nicméně jeho pobídka skončila u dobře postaveného Sakha, který hlavou prodloužil míč do rukavic brankáře.
     
    4
    Domácí se chtěli vydat do rychlého brejku, jenže jejich akce skončila nepřesnou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy.
     
    5
    Boisgard kouzlil s míčem u nohy na levé straně hrací plochy, ale jeho přízemní centr skončil na bloku prvního zadáka v bílém dresu.
     
    6
    Florent Mollet roztáhl hru vysokou přihrávkou na hranici velkého vápna, kam si naběhl Junior Sambia, ale ten recept na domácí obranu nenašel.
     
    7
    Domácí napadali rozehrávku soupeře na jeho polovině. Stopeři Montpellieru si dali pozor a postupně se dostali do ofenzivy.
     
    8
    Hosté zahrávali rohový kop. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, kde bez problémů zasáhl hned první obránce v bílém dresu hostů.
     
    9
    Lorient se jen těžko dostává z tlaku soupeře. Fotbalisté v bílém jsou v posledních minutách hodně aktivní a snaží se dostávat do zakončení.
     
    10
    Domácí se postupnou kombinací dostali na hranici velkého vápna, odkud mohl střílet Abergel, ale pro změnu mu míč uskočil od kopačky.
     
    11
    Wahi se hnal za nákopem na polovinu hrací plochy, ale hlavou míč sklepl jen do volného prostoru pod sebe, kam se nedostal nikdo v bílém.
     
    12
    K odraženému míči se na polovině hřiště dostal Petrot, který hru přenesl na levou stranu. Defenzivy obou týmů jsou zatím pozorné.
     
    13
    Jeden z domácích hráčů si v souboji roztrhl dres a nyní si jej musel převléct za nový nepoškozený.
     
    14
    Thomas Monconduit si naběhl na centr z levé strany, skvěle si míč přehodil na levačku a zakončil. Jeho rána ale prolétla nad břevnem.
     
    15
    Domácí se hnali do zajímavého protiútoku, nicmně Soumano si v klíčovou chvíli předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku.
     
    16
    Vincent Le Goff si na levé straně dobře zpracoval míč a posunul si jej do blízkosti velkého vápna. Jeho centr ale skončil na hlavě obránce.
     
    17
    Soumano se z hranice velkého vápna opřel do padajícího míče, ale projektil levačkou mu moc nesedl. Jeho rána prolétla kolem zadní tyčky.
     
    18
    Domácí stoper Petrot získal míč na vlastní polovině a z otočky jej nakopl na polovinu soupeře. Lorient zatím brání velmi pozorně.
     
    19
    Přihrávkou na vlastního brankáře si prakticky z poloviny hrací plochy pomohl hostující obránce Oyongo. Jeho pobídku Omlin nakopl na pravou stranu.
     
    20
    Sambou Soumano si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, odkud pálil nártem, ale jeho dělovka skončila sražena na rohový kop.
     
    21
    Domácí Lorient zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, ale nikdo v oranžovém dresu se k zakončení hlavou nedostal.
     
    22
    Do kombinace domácího celku se musel zapojit také brankář Dreyer. Gólman Lorientu si míč přehodil na pravačku a nakopl jej na pravé křídlo.
     
    23
    Na dloubáček do pokutového území si naběhl Abergel, který zakončoval z otočky, ale jeho rána pravým nártem skončila nad břevnem.
     
    24
    Ambroise Oyongo sice dostal prostor na levé straně, jenže jeho centr levou nohou skončil v rukavicích připraveného gólmana.
     
    25
    Domácí brankář Dreyer znovu uklidnil rozehrávku Lorientu na vlastní polovině. Jeho následný nákop ale propadl až do zámezí. Vhazovat budou hosté.
     
    26
    Domácí už opět kombinují na polovině soupeře, nicméně jejich akce je plná nepřesných přihrávek. Hráči Montpellieru soupeřovu rozehrávku naopak atakují.
     
    27
    Zadáci domácího celku kombinují na vlastní polovině a zatím se nikam neženou. Lorient vyčkává na skulinky v obraně soupeře.
     
    28
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících hráčů zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za holeň. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    29
    Hosté předvedli rychlý výpad po pravé straně hrací plochy, jenže prudký centr přiletěl jen do míst, kde hlídkovali obránci domácího celku.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi bojovné utkání. Ani jeden z týmů se prakticky nedostává do zakončení.
     
    31
    Hostující obránce Souquet se na poslední chvíli vrátil s rozběhnutým soupeřem, kterému se položil pod nohy a skluzem mu míč ukopl do autu.
     
    32
    Lorient zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale hned první fotbalista v bílém dresu míč odehrál do bezpečí.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Julien Laporte (FC Lorient).
     
    34
    Montpellier zahrával přímý kop. Jeho exekuce se ujal Moilet, nicméně jeho nízký centr přiletěl jen do míst, kde kralovala obrana domácích.
     
    35
    Domácí v posledních minutách zvyšují svůj tlak. K odraženému míči se na hranici šestnáctky dostal Abergel, ale levačkou trefil jen prvního soupeře.
     
    36
    Sambia kouzlil na pravé straně hrací plochy, kde si obhodil prvního soupeře, ale následným centrem poslal míč mimo nebezpečné území.
     
    37
    Ambroise Oyongo si skvěle pokryl míč u postranní čáry a napadající soupeř mu přišlápl kopačku. Rozehrávat budou hosté.
     
    38
    Hosté zahrávali rohový kop. Na povedený centr si naskočil obránce Cozza, ale jeho hlavička směřovala přímo do rukavic domácího brankáře.
     
    39
    Domácí útočník Soumano uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, ale prodloužil míč jen do prostoru za sebou, kde už neměl spoluhráče.
     
    40
    Florent Mollet zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za pravou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    41
    Téji Savanier se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, ale rána levačkou mu zrovna nesedla a míč skončil vysoko nad břevnem.
     
    42
    Sambou Soumano se dostal do zakončení z ostrého úhlu, nicméně jeho technický pokus zablokoval hned první hráč v bílém dresu.
     
    43
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra. Hráči na trávníku si z dění na tribunách inspiraci neodnesli. Na hřišti toho zatím moc zajímavého neevidujeme.
     
    44
    Laurent Abergel táhl akci Lorientu po levém křídle, nicméně jeho nákop za obranu skončil v moci hostujícího brankáře.
     
    45
    Ambroise Oyongo dostal přihrávku do běhu na levou stranu, odkud centroval levačkou, nicméně jeho přízemní pobídku zablokoval první obránce v oranžovém.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí bezbrankový stav. V první půli jsme navíc neviděli nějakou větší šanci. Oba týmy zatím hrají velmi opatrně a sledujeme spíše duel plný osobních soubojů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Lorient se ihned vydal do útoku, ale nákop na levé křídlo propadl do autu.
     
    47
    Asistent rozhodčího odhalil ofsajd, ve kterém byl lapen domácí Sambou Soumano.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Bonke Innocent (FC Lorient).
     
    49
    Stopeři hostů kombinují na vlastní polovině a zatím se nikam neženou. Oba týmy vstoupily do druhého poločasu podobně jako do první půle – tedy hodně opatrně.
     
    50
    Cozza si dal pozor na prudký nákop za obranu Montpellieru a bez problémů si míč dokázal zpracovat hrudí. Jeho následná přihrávka skončila v autu.
     
    51
    Domácí se usadili na polovině soupeře, ale jejich kombinace skončila nepřesnou přihrávkou za obranu.
     
    52
    Lorient zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna soupeře. Obrana hostů míč odvrátila hned prvním dotykem daleko za šestnáctku.
     
    53
    Hosté kombinují na vlastní polovině a snaží se otupit sílící aktivitu soupeře. Obrany obou týmů ale hrají v dnešním duelu obětavě.
     
    54
    Jonas Omlin si dal pozor na dobíhajícího hráče v oranžovém dresu a jednoduše před ním zakopl míč do zámezí. Vhazovat budou hráči domácího celku.
     
    55
    Domácí zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, nicméně nikdo v oranžovém dresu se k zakončení hlavou nedostal.
     
    56
    Domácí kombinují na polovině soupeře, nicméně jejich kombinace je plná nepřesností. Pokračuje boj o každý metr hrací plochy.
     
    57
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Hostující celek se po nenápadné akci dostává do vedení. Do pokutového území přiletěl dobrý centr z pravé strany, který obránce odvrátil jen na hranici vápna, odkud zakončil TEJI SAVANIER a jeho rána zapadla do sítě!
    57. Téji SAVANIER - 0:1
     
    59
    Hosté předvedli další zajímavou akci kterou opět zakončil Savanier, ale jeho dalekonosný projektil bez problémů domácí brankář vyrazil.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Montpellier nadále drží těsné vedení. Domácí Lorient se navíc po obdržení úvodní branky ne a ne dostat vpřed.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Ambroise Oyongo (Montpellier HSC).
     
    62
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Quentin Boisgard, přichází Dango Ouattara.
     
    63
    Domácí zahrávali další přímý kop na polovině Montpellieru. Centrovaný míč z levé strany hrací plochy odkopl hned první zadák v bílém do autu.
     
    64
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává ležet na trávníku a drží se za pravou nohu. Uvidíme, zda dnešní duel dohraje.
     
    65
    Téji Savanier předvedl parádní slalom na polovině soupeře, ale jinak výbornou akci pokazil nepřesnou finální přihrávkou do šestnáctky.
     
    66
    Obrana hostů se vydala podpořit své ofenzivní spoluhráče. I stopeři Montpellieru se usadili vysoko na soupeřově polovině.
     
    67
    Sambia utekl obráncům Lorientu po pravém křídle a odcentroval na malé vápno. Spoluhráč ve skluzu na jeho pobídku těsně nedosáhl.
     
    68
    Autor dosud jediné branky Savanier si parádní zasekávačkou pohrál s obráncem a dloubl míč do vápna. K jeho pobídce se nikdo v bílém dresu neprobil.
     
    69
    Soumano se sice dostal za obranu, jenže si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a zatím sledujeme opatrné utkání. Hosté nadále drží nejtěsnější možné vedení a nepouští Lorient do zakončení.
     
    71
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Terem Igobor Moffi.
     
    72
    Hosté se dostali do blízkosti velkého vápna, nicméně vysoký centr skončil v rukavicích připraveného brankáře Dreyera.
     
    73
    Dango Ouattara sprintoval za průnikovou přihrávku za hostující stopery, ale domácí brankář v pravou chvíli vystartoval ven z branky a doklouzal si pro míč.
     
    74
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mamadou Sakho, přichází Matheus Thuler.
     
    75
    Domácí se znovu dostali do blízkosti velkého vápna, ale hráčům Lorientu zatím schází zakončení.
     
    76
    Jeden z domácích už se ve vápně tlačil do zakončení, ale podle sudího si při zpracování pomohl rukou.
     
    77
    Domácím fanouškům se výkon Lorientu moc nepozdává a svou nevoli začínají dávat najevo pískotem. Naopak Montpellier hraje s velkou jistotou.
     
    78
    Nyní se bojuje v prostoru kolem půlící čáry. Ani jeden z týmů není aktivnější, sledujeme hlavně obrovskou porci osobních soubojů.
     
    79
    Domácí fanoušci se po pádu jednoho ze svých oblíbenců v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí zatím nechává pokračovat ve hře.
     
    80
    Nakonec se penalta kopat nebude. Sudí zkoumal, zda jeden z hostujících stoperů nezahrál na malém vápně rukou, ale vše bylo v pořádku.
     
    81
    Domácí se dostali do pokutového území, jenže se slabým zakončením z ostrého úhlu si brankář Montpellieru s přehledem poradil.
     
    82
    Hosté se vydali do brejku, ale sami se o slibnou možnost připravili přihrávkou do ofsajdu.
     
    83
    Hostující Wahi schytal v souboji na vlastní polovině nepříjemný zásah do obličeje a potřebuje ošetření.
     
    84
    Hostující brankář si dal pozor na nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy, vyrazil na značku pokutového kopu a schoval míč do rukavic.
     
    85
    Domácí Lorient zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, ale hostující obrana si poradila.
     
    86
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Laurent Abergel, přichází Enzo Le Fée.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Sambou Soumano, přichází Ibrahima Koné.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Elye Wahi, přichází Valère Germain.
     
    88
    Domácí už vrhají prakticky všechny síly do ofenzivy. Naopak hráči Montpellieru už se raději drží v pevném bloku a nikam se neženou.
     
    89
    Nakonec mohlo být vyrovnáno! Na přihrávku z pravé strany si naběhl Koné, jehož technické zakončení placírkou prolétlo nad břevnem!
     
    90
    Lorient v samotném závěru rozehrával poblíž rohového praporku. Fotbalisté v oranžovém se však až do zakončení nedostali.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Před branku hostů přiletěl nebezpečný centr z pravé strany hrací plochy, ale hned první zadák Montpellieru balón odhlavičkoval mimo vápno.
     
    90+3
    Domácí už vrhají všechny síly do útoku, ale další vysoký centr z pravé strany prolétl velkým vápnem bez jakékoliv teče.
     
    90+4
    Hostující brankář dlouho otálel s odkopem od branky, což se vůbec nelíbilo fanouškům domácího Lorientu. Sudí žlutou kartu nevytáhl.
     
    90+5
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Léo Leroy.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Montpellier nakonec zvládl duel na půdě Lorientu a vítězí těsně 1:0. V první půli se prakticky nic podstatného nestalo. Po změně stran ale poslal hosty do vedení přesnou střelou Téji Savanier. Domácí následně vrhli své síly do ofenzivy, nicméně nikdo v oranžovém dresu míč do sítě nedostal.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9. (16:55:27)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 57. Savanier

    Karty:   33. Laporte (LOR), 48. Innocent (LOR) – 61. Oyongo (MON)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
    FC Lorient: Dreyer – H. Mendes, Laporte, Petrot, Le Goff – Innocent – Lauriente, Monconduit (71. Moffi), Abergel (86. Le Fée), Boisgard (62. Dango Ouattara) – Soumano (86. Koné).
    Náhradníci: Nardi – Bourles, Hergault, Igor Silva, Koné, Jenz, Le Fée, Moffi, Dango Ouattara.

    HSC Montpellier: Omlin – Souquet, Cozza, M. Sakho (74. Thuler), Oyongo – Ferri (90+5. Leroy), Chotard – Sambia, Savanier, Mollet – Wahi (87. Germain).
    Náhradníci: Bertaud – Delaye, Germain, Gioacchini, Guermouche, Makouana, Leroy, Thuler.

    Rozhodca: J. Stinat – C. Mouysset, H. Zakrani