Tiraspol – Braga 2:0 (kon.) | Dortmund – Rangers 2:4 (kon.) | Zenit – Real Betis 2:3 (kon.)
Barcelona – Neapol 1:1 (kon.) | Porto – Lazio 2:1 (kon.) | Lipsko – Sociedad 2:2 (kon.)
Bergamo – Olympiakos 2:1 (kon.) | Sevilla – D. Záhreb 3:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
2:3 (2:3)
Real Betis
cz Štvrtok 17.02.2022, 18:45 • Gazprom Arena • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Krásný dobrý večer přeji všem fandům kvalitního fotbalu. Evropská liga startuje ve své jarní části prvními vyřazovacími boji. První zápas dnes čeká také na dvojici FK Zenit PetrohradReal Betis. Hrát se však bude hned osm utkání. Duel zmíněných mužstev by měl odstartovat v 18:45.
     
    FK Zenit Petrohrad

    Zenit se v současné době nachází na 1. místě ruské Premier Ligy, když má na druhé Dynamo Moskva náskok dvou bodů. Fotbalisté Petrohradu tak směřují za titulem v domácí soutěži. Ten se jim přitom povedlo vyhrát již ve třech předchozích sezónách. Nelze tedy pochybovat o tom, že se jedná o nejlepší ruský klub posledních let.


    Ostré utkání Petrohrad nehrál od poloviny prosince, takže jeho forma je trochu záhadou. Přesto lze uvažovat o tom, že na tom Zenit není vůbec špatně, protože v přípravném Atlantic Cupu postupně porazil Midtjylland (1:0), FC Kodaň 2:1 po penaltách a nakonec i Brondby (2:1), takže má v zádech solidní šňůru výher.
     
    Real Betis

    Betisu aktuálně patří 3. příčka španělské La Ligy, lépe jsou na tom jen Real Madrid a Sevilla. Za svými zády nechává i slavnou Barcelonu! Real tak bude i v tomto ročníku útočit na účast v evropských pohárech a zcela ze hry ještě není ani boj o titul, na Bílý balet však Betis ztrácí už celkem propastných jedenáct bodů.

    Forma Realu není vůbec špatná, v poslední době prohrál jen jednou, v La Lize podlehl Villarrealu 0:2. Jinak ale přetlačil ve španělském poháru nejprve Real Sociedad (pohodlně 4:0) a následně také Vallecano (2:1). V domácí soutěži pak přemohl také Levante, které na jeho půdě v neděli přehrál poměrem 4:2.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Pro oba týmy půjde o historicky druhou vzájemnou zkušenost. Poprvé se mužstva střetla v přátelském utkání v roce 2015, Zenit tehdy Real porazil 3:0, o dvě branky se postaral Hulk.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – V. Karavajev, Čisťakov, Barrios, Rakyckyj, Santos – Kuzjajev, Wendel, Claudinho – Malcom, Dzjuba (C).

    Náhradníci: Odojevskij, Bjazrov – Krugovoj, Mostovoj, Sutormin, Ozdojev.
    Trenér: Sergej Semak.

    Real Betis: Rui Silva – Moreno, González, Pezzella, Sabaly – Guardado, G. Rodríguez – Juanmi, Joaquín (C), Ruibal – José.

    Náhradníci: Robles, Rebollo – Bartra, V. Ruiz, Iglesias, Tello, W. Carvalho, Bellerín, D. Lainez.
    Trenér: Manuel Pellegrini.

    Rozhodčí: B. Bastien – B. Pages, A. Drouet.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, zazněla hymna Evropské ligy, během chvilky tak může utkání začít. Níže najdete zahajovací sestavy obou celků, Zenit hraje ve formaci 5-3-2, Real pak v rozestavení 4-2-3-1.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli na svých kopačkách fotbalisté Zenitu, kteří okamžitě poslali vysoký balon na pravou stranu, tam však dobře zapracoval Germán Pezzella, jenž získává mičudu pro Real a o soupeře ji posílá do zámezí.
     
    1
    Brankář Michail Keržakov rozehrává ve vlastním malém vápně s obránci. Petrohradu se nyní nepodařilo vyjet z defenzivy.
     
    2
    Youssouf Sabaly a Aitor Ruibal spolu kombinovali na pravém křídle Betisu, nakonec pro svůj celek získali alespoň aut.
     
    3
    Andrés Guardado rozehrál ze středu hřiště na levou stranu, odkud centroval Alex Moreno, pozorný Douglas Santos uklidil hlavou míč do zámezí, Real bude házet aut hned u vápna Zenitu.
     
    4
    Ruský celek rozehrává od vlastního pokutového území, Douglas Santos byl pod silným tlakem Aitora Ruibala, o nějž poslal mičudu zase za postranní čáru.
     
    5
    Claudinho šikovně zapracoval u levé lajny, ale následný pas na Vjačeslava Karavajeva byl moc dlouhý a španělský celek jej projít nenechal.
     
    5
    Jaroslav Rakyckyj rozehrává z prostoru před vlastním pokutovým územím. Balon poslal dlouhým vysokým nákopem až na útočnou polovinu, tam se ale jeho spoluhráči neprosadili.
     
    6
    Oba celky nyní několikrát ztratily mičudu ve středu hrací plochy, ani jeden z nich se k žádné zajímavé kombinaci nedostal.
     
    7
    Jaroslav Rakyckyj vyrazil čelně proti Youssoufu Sabalymu, kterého následně poslal ostrým skluzem k zemi, za to vidí obránce Zenitu žlutou kartu a Betis má standardku ze zajímavé pozice.
     
    8
    Real Betis právě vstřelil branku!
    A je to branka, Betis jde na začátku utkání do vedení po parádně zahrané standardce! Joaquín na pravé straně nacentroval z volného přímého kopu někam na penaltu, kde si nejvýš vyskočil GUIDO RODRÍGUEZ, jenž svou šikovnou hlavičku poslal do protipohybu brankáře Keržakova, který pak nedokázal zareagovat na změnu směru letu míče a Real vede 1:0! Asistence: Joaquín.
    8. Guido RODRÍGUEZ - 0:1
     
    9
    Michail Keržakov rozehrává od vlastní svatyně společně s obráncem Dmitrijem Čisťakovem, jenž přenáší hru doleva na Jaroslava Rakyckyho.
     
    10
    Andrés Guardado dobře zapracoval ve středu trávníku, kde získal merunu a snažil se ji rozdat na levou lajnu, kde však byla značná převaha hráčů Zenitu.
     
    11
    Guido Rodríguez a Andrés Guardado společně zakombinovali na polovině hrací plochy, kupředu se však nedostali, vrací míč brankáři Ruii Silvovi.
     
    12
    Willian José se snažil prodrat po pravém křídle, nakonec se přece jen dostal k centru, jenže jeho přihrávka na levé křídlo, kde byl Juanmi, byla o trochu delší, než bylo třeba.
     
    13
    Michail Keržakov rozehrává od své kelce na krátko přes Dmitrije Čisťakova. Zenit zatím kombinuje na vlastní polovině, nakonec posílá dlouhý nákop kupředu Jaroslav Rakyckyj.
     
    14
    Arťom Dzjuba zabojoval na levém křídle a získal míč v zajímavější pozici, jeho centr však mířil jen na obránce Betisu.
     
    15
    Douglas Santos a Aitor Ruibal nyní svedli souboj o míč u autové čáry, lépe z něj vyšel útočník Betisu, jeho tým bude vhazovat.
     
    16
    Několik odražených míčů bylo nyní k vidění ve středu hrací plochy, ani jedno mužstvo si balon delší dobu neužilo.
     
    17
    Real se dostává na míč, přímočarou cestu kupředu si razí Willian José, který zatím nenašel nikoho, kdo by se mu postavil do cesty.
     
    18
    Real Betis právě vstřelil branku!
    A je to 2:0 pro Betis! WILLIAN JOSÉ si nakonec navedl míč až před velké vápno Zenitu, kde proti němu vystartoval Dmitrij Čisťakov, jehož však útočník Realu propálil mezi nohama. Jeho rána na ose hřiště z hranice šestnáctky zamířila přesně k levé tyči, Michail Keržakov se jen ohlédl a může znovu lovit míč ze sítě, španělský celek zdvojnásobuje své vedení!
    18. Willian JOSÉ - 0:2
     
    19
    Na druhé straně se tlačil kupředu Arťom Dzjuba, jenže jeho postup byl zastaven útočným faulem, hrát může zase Betis.
     
    20
    Willian José a Dmitrij Čisťakov si souboj zopakovali v podstatě totožné situaci. Tentokrát ale bek Zenitu zvládl střelu protivníka zblokovat na rohový kop.
     
    21
    Betis zahrával rohový kop, jenže centr od levého praporku si pohlídal Malcom, který míč odvrací na další rohový kop.
     
    22
    Další rohový kop Betisu už nebyl zajímavý, na druhou stranu může založit akci Wílmar Barrios, jenž nachází svým pasem Claudinha.
     
    23
    Malcom postupuje kupředu na levém křídle a předává na Dalera Kuzjajeva. Zenit obléhá vápno soupeře.
     
    24
    Petrohrad nyní zavářel ve vápně Betisu, Arťom Dzjuba měl balon na malém čtverci zády k bráně, přihrál na Claudinha, jenž se však včas ke střele neodhodlal a z šance Zenitu tak sešlo.
     
    25
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zenit snižuje na 1:2! Rychlou akcí po pravé straně se nyní prezentovali hráči Petrohradu. Vjačeslav Karavajev odtud krásně nacentroval na malé vápno, kde přes svého osobního strážce nejvýše vyskočil ARŤOM DZJUBA, jenž uklidil svou hlavičku ke vzdálenější tyči a ruský tým už ztrácí na svého soupeře jen jeden gól! Asistence: Vjačeslav Karavajev.
    25. Arťom DZJUBA - 1:2
     
    26
    Na druhé straně se dostal k centru Aitor Ruibal, ale brankář Michail Keržakov si pro míč došel až na penaltu a rukavicemi jej stáhl ze vzduchu.
     
    27
    Alex Moreno hází aut na levé straně hrací plochy, fotbalisté Betisu kombinují skoro až u rohového praporku, mičudu má Andrés Guardado.
     
    28
    Marcus Wendel táhne další akci Zenitu, posílá ale míč dozadu na Jaroslava Rakyckyho, ten po levé straně vysouvá Douglase Santose.
     
    28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nádherná kombinace Petrohradu na levém křídle, Zenit srovnává během čtyř minut na 2:2! Po rychlém ťukesu našel parádní prostrkávačkou na levé straně šestnáctky Marcus Wendel MALCOMA. Ten se hnal na klec Betisu z velkého úhlu, Rui Silva vyběhl, jenže útočník ruského celku jej i z těžké pozice dokázal propálit a začínáme tak zase od začátku! Asistence: Marcus Wendel.
    28. MALCOM - 2:2
     
    29
    Fotbalisté Betisu rozehrávají od své klece na levou stranu, kde si několika přihrávkami vyměnili míč a nakonec přenáší hru doprava na Alexe Morena.
     
    30
    Andrés Guardado má balon na levé straně hrací plochy. Jeho vysoký křižný nákop na pravé křídlo sráží Guido Rodríguez za sebe pro Aitora Ruibala.
     
    31
    Nyní už ale zase hrají fotbalisté Petrohradu, kteří se poměrně složitou kombinací snaží vyjet od vlastní šestnáctky, o míč nakonec přišli a hraje Guido Rodríguez.
     
    32
    Willian José posílal centr do vápna Zenitu, ale Jaroslav Rakyckyj svého soupeře uhlídal a Michail Keržakov tak neměl problém míč chytit do rukavic, když nebyl nijak atakován.
     
    33
    Píská se faul, Malcom byl zezadu podkopnut pravděpodobně právě Alexem Morenem a ještě ukazuje sudímu, že už je to po několikáté.
     
    34
    Fotbalisté Betisu vhazují míč zpět do hry u levé postranní lajny. Andrés Guardado však nemá příliš mnoho prostoru pro kombinaci a musí hrát směrem dozadu.
     
    35
    Petrohrad ve středu hrací plochy ztratil hrací předmět a za nákopem kupředu se už nyní žene Aitor Ruibal, který přihrává za sebe na Youssoufa Sabalyho.
     
    36
    Tak tohle byla velká šance! Malcom krásně nacentroval z levé strany až na malé vápno, Arťom Dzjuba přeskočil obránce a nádherně hlavičkoval na břevno svatyně Realu, pohotový Rui Silva však vyráží míč nad svou klec na rohový kop!
     
    37
    Z rohového kopu fotbalisté Petrohradu nic nevytěžili, přesto mohou po chvilce znovu vhazovat, Youssouf Sabaly nyní neudržel míč na hrací ploše u pravé lajny.
     
    38
    Jaroslav Rakyckyj poslal po levé straně dlouhý vysoký balon kupředu, za kterým se hnal Daler Kuzjajev, jenž však nezvládl nic jiného, než kopnout míč do zámezí a pak se hněvat na sudího, že mu nepískl faul nebo roh.
     
    39
    Arťom Dzjuba stál na půlící čáře nyní až příliš vysoko a když přišla průniková přihrávka, byl mu za to odpískán ofsajd.
     
    40
    Youssouf Sabaly nacentroval z pravé strany a po zásahu Vjačeslava Karavajeva bude Real kopat rohový kop od levého praporku.
     
    41
    Z rohového kopu však fotbalisté Betisu nevytěžili nic, na opačnou stranu se už ženou Claudinho a Malcom, kteří mají balon na pravém křídle.
     
    41
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Betis si bere své vedení zpět, je to 3:2! Michail Keržakov mizerně rozehrál na Rakyckyho, který nestihl míč zasáhnout. Balon se tak dostal k Aitoru Ruibalovi, jenž ho krásnou uličkou poslal na pravou stranu pokutového území, kam naběhl ANDRÉS GUARDADO, který pohotovou ranou překonal brankáře Zenitu a posílá Real opět do nejtěsnějšího možného vedení! Asistence: Aitor Ruibal.
    41. Andrés GUARDADO - 2:3
     
    42
    Youssouf Sabaly vhazuje na pravé straně hrací plochy, na zemi se o chvilku později ocitl Joaquín, ale sudí naznačuje, že se nic nestalo a hra má pokračovat.
     
    43
    Claudinho přihrává do levého křídla na Douglase Santose, který předává na Wílmara Barriose, ten je ale zdvojen bránícími soupeři.
     
    44
    Michail Keržakov a Jaroslav Rakyckyj musí zlepšit svou spolupráci, která zatím hodně vázne v průběhu celého utkání. Přihrávka na půl metru však nebude problém.
     
    45
    Arťom Dzjuba dostal loktem do tváře od Germána Pezzelly v jednom z hlavičkových soubojů, sudí však tento střet přehlédl.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První dějství strhujícího duelu mezi Zenitem a Realem je za námi. Betis šel v úvodu utkání dvěma brankami Guida Rodrígueze a Williana Josého do vedení 2:0. Prostor mezi 20. a 30. minutou však patřil Petrohradu, který v rozmezí čtyř minut srovnal, když se prosadil nejprve Arťom Dzjuba a chvilku po něm i Malcom. Už to vypadalo, že ruský celek bude na koni, Silva musel pracně vyrážet další hlavičku Dzjuby. Pak však přišla minuta s číslem 41 a byli to zase Španělé, kdo byl vepředu, když přesně zamířil Andrés Guardado. Hosté tak díky jeho trefě vstoupí do druhé pětačtyřicítky s nejtěsnějším možným náskokem.
     
    Statistiky 1. půle

    Držení míče: 58 % : 42 %
    Střely na bránu: 3:3
    Střely mimo: 0:1
    Rohy: 1:3
    Fauly: 2:3
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Vjačeslav Karavajev, přichází Andrej Mostovoj.
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Jaroslav Rakyckyj, přichází Danil Krugovoj.
     
    46
    Zenit provedl dvě změny v obraně o poločase, rozehrávku v druhé půli měli fotbalisté Betisu, kteří se však s úvodní akcí daleko nedostali.
     
    47
    Oba noví hráči na hrací ploše – Andrej Mostovoj a Danil Krugovoj se nyní předvedli na levém křídle a získali pro Petrohrad rohový kop.
     
    48
    Jenže ruský celek poslal míč od levého praporku na malé vápno, kde dominovala defenziva Betisu. Následně byl snad Malcom nachytán v ofsajdu.
     
    49
    Dmitrij Čisťakov nyní dobře zapracoval v defenzivní fázi hry, když sice stál až za soupeřem, ale nataženou nohou zvládl míč odehrát do bezpečí.
     
    50
    Načechraný malý oblouček šel nyní do vápna pro Arťoma Dzjubu, jenž se zlobí na sudí, že byl faulován. Arbitři však přerušili hru jen kvůli jeho ofsajdovému postavení.
     
    50
    Rui Silva vykopává od své klece, Youssouf Sabaly na pravém křídle neměl prostoru, Danil Krugovoj ho dostoupil na těsno a získal aut pro Petrohrad.
     
    51
    Znovu může brankář Rui Silva rozehrávat od své klece. Nyní se Betis vysunul šikovně a bleskově po pravém křídle, Aitor Ruibal nakonec musí hrát do zámezí, aby získal alespoň prostor. Zenit bude vhazovat u vlastní šestnáctky.
     
    52
    Ruský celek rozehrává z prostoru před vlastním pokutovým územím, Wílmar Barrios a Dmitrij Čisťakov si vyměňují balon pár metrů před svou šestnáctkou.
     
    53
    Andrej Mostovoj byl faulován na levém křídle, sudí nařizuje volný přímá kop pro Zenit. Ruský celek rychle rozehrál, ale jeho kombinace daleko nedospěla.
     
    54
    Alex Moreno vrací balon na pravé straně dozadu, míč šel až do vápna Betisu, gólman Rui Silva ho pak výkopem poslal až přes půlící kruh.
     
    55
    Daler Kuzjajev nyní šikovnou prostrkávačkou našel na pravém křídle Arťoma Dzjubu, jehož centr odklízí Youssouf Sabaly raději na roh.
     
    56
    Zenit zahrával rohový kop z levé strany, kterého se ujal Danil Krugovoj. Nebezpečí pro defenzivu Realu však neznamenal ani v nejmenším.
     
    56
    Marcus Wendel si šikovně narazil s Andrejem Mostovojem a následně poslal kupředu Arťoma Dzjubu, jenž už šel sám na klec Betisu, nakonec však branku nedal a navíc došlo k tomu, co všichni trochu čekali – sudí odmával ofsajd.
     
    57
    Na hrací ploše leží Guido Rodríguez, jenž se nyní po zákroku Danila Krugovoje jen velmi zvolna zvedá zpátky na nohy.
     
    58
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Cristian Tello.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juanmi, přichází William Carvalho.
     
    59
    Danil Krugovoj nyní raději před dobíhajícím Aitorem Ruibalem uklízí centr před vlastní klec na rohový kop, další šance pro Betis.
     
    60
    Real z rohového kopu na pravé straně nic nevytěžil, defenziva Petrohradu odvrátila vysoký balon do bezpečí a kupředu už spěchá Daler Kuzjajev.
     
    61
    Na druhé straně měli šanci v podobě rohového kopu také fotbalisté Petrohradu, centr Claudinha však také neskončil žádným úspěchem.
     
    61
    Arťom Dzjuba ve vzdušném souboji strčil rukama do již vyskočivšího Germána Pezzelly, což neuniklo očím hlavního arbitra, jenž píská faul.
     
    62
    Danil Krugovoj byl nyní zatlačen Willianem Josém až k vlastnímu pokutovému území, odkud se ale stále snaží konstruktivně rozehrát, což je mu ke cti.
     
    63
    Malcom posílá dlouhým vysokým míčem kupředu Andreje Mostovoje, ten však byl přetaženou přihrávkou zahnán až ke krajní lajně.
     
    63
    Alex Moreno nyní leží na trávníku, Daler Kuzjajev jej dostoupil do slova. Podrážkou své kopačky silně přišlápl soupeřův nárt. Není divu, že Morenovi se nechce na nohy.
     
    64
    Dmitrij Čisťakov chtěl počkat, než míč odskáče do zámezí, to mu však napadající Aitor Ruibal nedovolil, obránce ruského celku musí hrát.
     
    65
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Claudinho, přichází Yuri Alberto.
     
    66
    Malcom nyní krásně prostrčil balon na pravou stranu, kudy se do šestnáctky Betisu vřítil Daler Kuzjajev, jeho tvrdá rána z rohu malého čtverce končí na břevně svatyně Realu!
     
    67
    Nyní se snažili fotbalisté Realu rychle rozjet akci po pravém křídle, ale přihrávka Edgara Gonzáleze nebyla přesná.
     
    68
    Centr Malcoma z levé strany odvrací obrana Realu do bezpečného prostoru, brankář Rui Silva se nemusí vzrušovat.
     
    69
    Marcus Wendel si navedl balon před šestnáctku Betisu, jeho sražená rána však ke kleci Betisu neprošla, Zenit má alespoň roh.
     
    70
    Danil Krugovoj poslal centr z levé strany, Rui Silva však byl připravený, vyběhl si pro míč a rukavicemi jej stáhl ze vzduchu.
     
    71
    Andrés Guardado nyní tvrdě sestřelil k zemi Dzjubu, kterého v plném běhu trefil ramenem do hlavy. Může být rád, že za to nevidí kartu.
     
    72
    Marcus Wendel se protlačil kupředu po pravém křídle, jeho centr však nachází jen rukavice brankáře Ruie Silvy.
     
    73
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Arťom Dzjuba, přichází Ivan Sergejev.
     
    74
    Cristian Tello se nyní snažil proniknout po levém straně kupředu, jenže byl zdvojen soupeři a o míč přišel.
     
    75
    Následně byl Cristian Tello nejspíš hodně frustrován, protože ostrým skluzem sejmul zezadu soupeře a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    76
    Danil Krugovoj je zatím hodně aktivní na levé straně, kde nyní vybojoval další rohový kop pro celek z Ruska.
     
    77
    Danil Krugovoj se sám postavil k rozehrání rohového kopu od levého praporku. Svým centrem však ve vápně Betisu mnoho rozruchu nenadělal.
     
    78
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Willian José, přichází Borja Iglesias.
     
    79
    Útočným faulem na Marcuse Wendela se nyní prezentoval Aitor Ruibal, sudí píská a nařizuje volný přímý kop z poloviny Zenitu.
     
    80
    Petrohrad zahrával další rohový kop, tentokrát z pravé strany, odražený míč ještě vracel do vápna Betisu Danil Krugovoj, jeho pas byl však příliš dlouhý, Rui Silva může opět rozehrávat od své klece.
     
    81
    Alex Moreno nyní dobře zapracoval směrem dozadu, když sebral průnikovou přihrávku, následně však špatně rozehrál a hraje Yuri Alberto.
     
    82
    Malcom zahrával rohový kop od pravého praporku, jeho centr na přední tyč však posílá defenziva Realu mimo pokutové území.
     
    82
    Ruský celek začíná vyvíjet finální tlak na vyrovnání, nyní však dobře před Malcomem zapracoval Alex Moreno, jenž odkopl mičudu skoro až k postranní lajně.
     
    83
    Zenit má balon na půlící čáře, Andrej Mostovoj se po levém křídle kupředu neprodral, vhazovat budou hráči Betisu.
     
    84
    Cristian Tello se nyní prohnal po levé straně do velké šance, kterou zakončoval již v šestnáctce Zenitu, střelou na přední tyč však klec Petrohradu těsně minul!
     
    84
    Zenit opatrně rozehrává z prostoru před vlastním pokutovým územím. Přihrávka Dmitrije Čisťakova však nevyšla, balon má Borja Iglesias.
     
    85
    Borja Iglesias vrátil míč dlouhou přihrávkou na vlastní polovinu trávníku, následně se španělský celek vysunul znovu kupředu, ale Aitor Ruibal nakonec podkopl Marcuse Wendela a píská se faul.
     
    86
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Aitor Ruibal, přichází Héctor Bellerín.
     
    86
    Andrej Mostovoj prostor na levé straně hrací plochy neprošel, vhazovat může Youssouf Sabaly, který mičudu posílá skoro až k šestnáctce Zenitu.
     
    87
    William Carvalho se šikovnou otočkou ve středu hrací plochy zbavil napadajícího soupeře, následně však nedokázal přihrát na levou lajnu, kde byl Borja Iglesias.
     
    87
    Michail Keržakov rozehrává od své branky, jeho tým volí postupnou kombinaci, balon si na středovém kruhu vyměňují Yuri Alberto a Malcom.
     
    88
    Héctor Bellerín předvedl své rychlé nohy na pravém křídle, Douglas Santos ho sice zvládl zastavit, ale jen za cenu toho, že bude Betis házet aut u vápna Zenitu.
     
    88
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Dmitrij Čisťakov, přichází Alexandr Jerochin.
     
    89
    Michail Keržakov rozjíždí jednu z posledních akcí Zenitu v tomto utkání. Malcom se po pravém křídle dostal až do šestnáctky Betisu, tam už ale nic nevymyslel, obrana soupeře jej dostoupila a meruna je v zámezí.
     
    90
    Rui Silva samozřejmě s výkopem moc nespěchá, nakonec ho posílá na levou stranu ke středovému kruhu, kde byl faulován Malcom.
     
    90
    Ruský celek je tu s finálním náporem Andrej Mostovoj a Ivan Sergejev si přihrávají na levém křídle a snaží se najít cestu kupředu.
     
    90+1
    Andrej Mostovoj nakonec nacentroval z levého křídla a balon propadl na Yuriho Alberta, jenž ale v obklíčení protivníků nedokázal procpat balon na klec Betisu, Germán Pezzella předvedl nejspíš nejlepší a nejdůležitější obranný zákrok celého večera, když nataženou nohou z doslova nemožné pozice zachytil balon, úžasná defenzivní práce beka Realu!
     
    90+2
    Daler Kuzjajev se ještě snažil nacentrovat z pravé strany, kam se však stáhl také Youssouf Sabaly, jenž jeho pas zvládl zablokovat.
     
    90+2
    Sudí nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty. Na konci té druhé se Wílmar Barrios provinil faulem ve středovém kruhu, Betis tak v poklidu rozehraje. Barrios navíc za své držení a stažení soupeře k zemi vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    Ještě jedna akce po pravé straně, balon zpracovává na křídle Daler Kuzjajev, jenž běží s balonem na osu hřiště, jenže to už píská sudí Bastien konec utkání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Střetnutí Petrohradu s Betisem tak končí vítězstvím Realu v poměru 3:2. Španělský celek si tak do odvety odnáší těsné vedení, které bude navíc hájit v domácím prostředí.

    Zápas byl podstatně zajímavější v prvním poločase, kdy jsme se nenudili snad ani chvilku, padlo v něm hned pět branek a vlastně se rovnou určil i konečný stav celého utkání. V druhé půli Zenit tlačil, ale jeho převaha byla místy dost platonická. Betis zahrozil jen jednou, když se po levém křídle vysunul Tello. Když nakonec fotbalisté Realu ubránili ve vlastním vápně díky perfektnímu zákroku Germána Pezzely Yuriho Alberta, mohli se jít radovat z těsné, leč o to sladší výhry! Uvidíme, jak ji v odvetě využijí.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 1:2.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 6:0.
    Fauly: 7:12.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:46:48)

    Petr Šatalík

    Góly: 25. Dzjuba (V. Karavajev), 28. Malcom (Wendel) – 8. G. Rodríguez (Joaquín), 18. José, 41. Guardado (Ruibal)

    Karty:   7. Rakyckyj (PET), 90+2. Barrios (PET) – 75. Tello (RBE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 7:12.
    Zenit Petrohrad: M. Keržakov – V. Karavajev (46. Mostovoj), Čisťakov (88. Jerochin), Barrios, Rakyckyj (46. Krugovoj), Santos – Kuzjajev, Wendel, Claudinho (65. Alberto) – Malcom, Dzjuba (C) (73. I. Sergejev).
    Náhradníci: Odojevskij, Bjazrov – Krugovoj, Mostovoj, Sutormin, Ozdojev, Alberto, Jerochin, A. Adamov, I. Sergejev.

    Tréner: Sergej Semak.

    Real Betis: Rui Silva – Moreno, González, Pezzella, Sabaly – Guardado, G. Rodríguez – Juanmi (58. W. Carvalho), Joaquín (C) (58. Tello), Ruibal (86. Bellerín) – José (78. Iglesias).
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Bartra, V. Ruiz, Iglesias, Tello, W. Carvalho, Bellerín, D. Lainez.

    Tréner: Manuel Pellegrini.

    Rozhodca: B. Bastien – B. Pages, A. Drouet (všichni FRA).
    Štvrtok 24.02.2022
    Real Betis - Zenit 0:0

    Karty:   23. G. Rodríguez (RBE) – 42. Krugovoj (PET), 55. Barrios (PET), 90+2. Jerochin (PET)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.