Tiraspol – Braga 2:0 (kon.) | Dortmund – Rangers 2:4 (kon.) | Zenit – Real Betis 2:3 (kon.)
Barcelona – Neapol 1:1 (kon.) | Porto – Lazio 2:1 (kon.) | Lipsko – Sociedad 2:2 (kon.)
Bergamo – Olympiakos 2:1 (kon.) | Sevilla – D. Záhreb 3:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
2:3 (2:3)
Real Betis
cz Štvrtok 17.02.2022, 18:45 • Gazprom Arena • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:46:48)
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 1:2.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 6:0.
    Fauly: 7:12.
     
    Střetnutí Petrohradu s Betisem tak končí vítězstvím Realu v poměru 3:2. Španělský celek si tak do odvety odnáší těsné vedení, které bude navíc hájit v domácím prostředí.

    Zápas byl podstatně zajímavější v prvním poločase, kdy jsme se nenudili snad ani chvilku, padlo v něm hned pět branek a vlastně se rovnou určil i konečný stav celého utkání. V druhé půli Zenit tlačil, ale jeho převaha byla místy dost platonická. Betis zahrozil jen jednou, když se po levém křídle vysunul Tello. Když nakonec fotbalisté Realu ubránili ve vlastním vápně díky perfektnímu zákroku Germána Pezzely Yuriho Alberta, mohli se jít radovat z těsné, leč o to sladší výhry! Uvidíme, jak ji v odvetě využijí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jedna akce po pravé straně, balon zpracovává na křídle Daler Kuzjajev, jenž běží s balonem na osu hřiště, jenže to už píská sudí Bastien konec utkání.
     
    90+2
    Sudí nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty. Na konci té druhé se Wílmar Barrios provinil faulem ve středovém kruhu, Betis tak v poklidu rozehraje. Barrios navíc za své držení a stažení soupeře k zemi vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Daler Kuzjajev se ještě snažil nacentrovat z pravé strany, kam se však stáhl také Youssouf Sabaly, jenž jeho pas zvládl zablokovat.
     
    90+1
    Andrej Mostovoj nakonec nacentroval z levého křídla a balon propadl na Yuriho Alberta, jenž ale v obklíčení protivníků nedokázal procpat balon na klec Betisu, Germán Pezzella předvedl nejspíš nejlepší a nejdůležitější obranný zákrok celého večera, když nataženou nohou z doslova nemožné pozice zachytil balon, úžasná defenzivní práce beka Realu!
     
    90
    Ruský celek je tu s finálním náporem Andrej Mostovoj a Ivan Sergejev si přihrávají na levém křídle a snaží se najít cestu kupředu.
     
    90
    Rui Silva samozřejmě s výkopem moc nespěchá, nakonec ho posílá na levou stranu ke středovému kruhu, kde byl faulován Malcom.
     
    89
    Michail Keržakov rozjíždí jednu z posledních akcí Zenitu v tomto utkání. Malcom se po pravém křídle dostal až do šestnáctky Betisu, tam už ale nic nevymyslel, obrana soupeře jej dostoupila a meruna je v zámezí.
     
    88
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Dmitrij Čisťakov, přichází Alexandr Jerochin.
     
    88
    Héctor Bellerín předvedl své rychlé nohy na pravém křídle, Douglas Santos ho sice zvládl zastavit, ale jen za cenu toho, že bude Betis házet aut u vápna Zenitu.
     
    87
    Michail Keržakov rozehrává od své branky, jeho tým volí postupnou kombinaci, balon si na středovém kruhu vyměňují Yuri Alberto a Malcom.
     
    87
    William Carvalho se šikovnou otočkou ve středu hrací plochy zbavil napadajícího soupeře, následně však nedokázal přihrát na levou lajnu, kde byl Borja Iglesias.
     
    86
    Andrej Mostovoj prostor na levé straně hrací plochy neprošel, vhazovat může Youssouf Sabaly, který mičudu posílá skoro až k šestnáctce Zenitu.
     
    86
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Aitor Ruibal, přichází Héctor Bellerín.
     
    85
    Borja Iglesias vrátil míč dlouhou přihrávkou na vlastní polovinu trávníku, následně se španělský celek vysunul znovu kupředu, ale Aitor Ruibal nakonec podkopl Marcuse Wendela a píská se faul.
     
    84
    Zenit opatrně rozehrává z prostoru před vlastním pokutovým územím. Přihrávka Dmitrije Čisťakova však nevyšla, balon má Borja Iglesias.

    Petr Šatalík

    Góly: 25. Dzjuba (V. Karavajev), 28. Malcom (Wendel) – 8. G. Rodríguez (Joaquín), 18. José, 41. Guardado (Ruibal)

    Karty:   7. Rakyckyj (PET), 90+2. Barrios (PET) – 75. Tello (RBE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 7:12.
    Zenit Petrohrad: M. Keržakov – V. Karavajev (46. Mostovoj), Čisťakov (88. Jerochin), Barrios, Rakyckyj (46. Krugovoj), Santos – Kuzjajev, Wendel, Claudinho (65. Alberto) – Malcom, Dzjuba (C) (73. I. Sergejev).
    Náhradníci: Odojevskij, Bjazrov – Krugovoj, Mostovoj, Sutormin, Ozdojev, Alberto, Jerochin, A. Adamov, I. Sergejev.

    Tréner: Sergej Semak.

    Real Betis: Rui Silva – Moreno, González, Pezzella, Sabaly – Guardado, G. Rodríguez – Juanmi (58. W. Carvalho), Joaquín (C) (58. Tello), Ruibal (86. Bellerín) – José (78. Iglesias).
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Bartra, V. Ruiz, Iglesias, Tello, W. Carvalho, Bellerín, D. Lainez.

    Tréner: Manuel Pellegrini.

    Rozhodca: B. Bastien – B. Pages, A. Drouet (všichni FRA).
    Štvrtok 24.02.2022
    Real Betis - Zenit 0:0

    Karty:   23. G. Rodríguez (RBE) – 42. Krugovoj (PET), 55. Barrios (PET), 90+2. Jerochin (PET)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.