Slovensko – Lotyšsko sk 5:2 (kon.) | Fínsko – Švédsko 4:3 (po pr.) | Čína – Kanada 0:5 (kon.)
USA – Nemecko 3:2 (kon.)
koniec
USA
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Nemecko
Nedeľa 13.02.2022, 14:10Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:31 Tom Kühnhackl (GER) - 3:2
     
    57:31
    Nemecko dalo gól!
    Tak predsa len sa Nemcom podarilo streliť kontaktný gól! Nemeckí hráči dobre forčekovali, získali puk, strela Bergmanna od modrej čiary skončila na betóne Commessa, pri ňom však bol nepokrytý TOM KÜHNACKL, ktorý puk poslal ponad betón brankára do siete.
    Asistencie: L. Bergmann, J. Müller
    42:47 Nathan Smith (USA) - 3:1
     
    42:47
    USA dalo gól!
    Aus den Birken najprv inkasoval nepríjemnú strelu do kľúčnej kosti, no hra pokračovala, Nemci zle rozohrali a stratili puk, Abruzzese prihral osamotenému NATHANOVI SMITHOVI a ten a bekhendom zakončil medzi betóny nemeckého brankára. Američania odskakujú na rozdiel dvoch gólov.
    Asistencia: N. Abruzzese
    24:50 Matthew Knies (USA) - 2:1
     
    24:50
    USA dalo gól!
    Ness vypálil z ľavého kruhu, Abruzzese sa dostal k odrazenému puku, išiel za bránu, odkiaľ sa mu v páde ešte podarilo prihrať do predbránkového priestoru, tam sa presadil MATTHEW KNIES.
    Asistencie: N. Abruzzese, A. Ness
    04:26 Steven Kampfer (USA) - 1:1
     
    04:26
    USA dalo gól!
    Aj USA využíva svoju prvú presilovku v zápase a je vyrovnané. STEVEN KAMPFER vystrelil príklepom a jeho delovka sa zastavila až v sieti. Výbornú robotu pred bránou odviedol O´Neill, ktorý zacláňal nemeckému gólmanovi.
    Asistencie: A. Miele, B. Meyers
    02:00 Patrick Hager (GER) - 0:1
     
    02:00
    Nemecko dalo gól!
    Nemci sa nasťahovali do útočného pásma, zakombinovali a je z toho úvodný gól stretnutia! Výborná krížna prihrávka, Plachta videl pred bránou PATRICKA HAGERA, adresoval mu puk a Hagerovi stačilo správne nastaviť čepeľ. Nemecko využíva presilovú hru a ide do vedenia.
    Asistencie: M. Plachta, D. Kahun

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Daniela Mesíková

    Góly a asistencie: 5. Kampfer (Miele, Meyers), 25. Knies (Abruzzese, A. Ness), 43. N. Smith (Abruzzese) – 2. Hager (Plachta, Kahun), 58. Kühnhackl (Bergmann, Jonas Müller)


    USA: Commesso (Mann) – Kampfer (A), A. Ness, Faber, Cooper, Warsofsky, Perbix, Helleson – Agostino, B. O'Neill, Miele (C) – Beniers, Abruzzese, Knies – Farrell, N. Cates (A), Meyers – Hentges, N. Smith, Brisson – N. Shore.
    Nemecko: Aus den Birken (Brückmann) – Brandt, Moritz Müller (C), Holzer (A), Fabio Wagner, Abeltshauser, Jonas Müller, D. Bittner – Rieder, Plachta, Kahun – Loibl, Pföderl, Noebels – Ehliz, Hager (A), Tiffels – Krämmer, Kühnhackl, Bergmann.