Juventus – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Bergamo 1:3 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Rím 1:2 (kon.) | Empoli – Inter 0:2 (kon.) | Lazio – Fiorentina 1:0 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
1:3 (1:2)
Atalanta Bergamo
cz Streda 27.10.2021, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
    90+5. Josip ILIČIĆ - 1:3
     
    90+5
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto a to po vskutku nádherné akci! JOSIP ILIČIĆ nejprve vykoupal dva obránce Janova na pravé straně hřiště – Jošidu a Chabota. Následně se vydal skoro podél brankové čáry ke svatyni Sampdorie. Poté náhle a velice překvapivě vypálil tvrdou ránu z ostrého úhlu pod horní tyč a překonal brankáře Audera! Zvyšuje tak na 3:1 pro Atalantu! Je jasno, Bergamo zvítězí. Asistence: Alexej Mirančuk.
     
    90+3
    Remo Freuler, kapitán Bergama, vidí nakonec také žlutou kartu za faul na Antonia Candrevu na středu hřiště deset metrů před šestnáctkou Atalanty.
     
    90+1
    Josip Iličić a Julian Chabot znají vyvrcholení svého duelu. Obránce Sampdorie podkopl záložníka Atalanty na levé lajně a vidí za to žlutou kartu. Iličić se zvedá jen ztěžka. Sudí bude nastavovat čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    87
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Roberto Piccoli.
     
    85
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Ernesto Torregrossa.
     
    85
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Kristoffer Askildsen, přichází Albin Ekdal.
     
    83
    Obránci Janova rozehrávají z vlastní poloviny, jenže chybují už v založení akce. Duván Zapata šel do vápna na levé straně, dostal přihrávku, ale ranou na přední tyč jen prověřil pozorného Emila Audera, jenž míč chytá do náruče!
     
    82
    Atalanta se v závěru snaží pojistit své vedení. Tlačí se stále kupředu. Pas z levé lajny si na středu hřiště a hraně velkého vápna zpracoval Josip Iličić, jenž poslal míč svou levačkou těsně nad břevno svatyně Sampdorie! Emil Audero si teď dvakrát za sebou hodně zhluboka oddechl.
     
    81
    Tohle však byla obrovská šance, mohlo být rozhodnuto! Duván Zapata dostal přihrávku ve vápně trochu na pravou stranu a zhruba ze vzdálenosti penalty poslal míč z první na bránu Janova. Bližší tyč minul jen velice těsně!
     
    79
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Alexej Mirančuk.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Giuseppe Pezzella.
     
    75
    Janov jde středem hřiště k bráně Atalanty. Zajímavě si balon na levé lajně zpracoval Riccardo Ciervo, jenž si ho z levé nohy přehodil na pravou a z rohu velkého vápna zajímavě zakroutil míč do brány. Rána však našla jen v jejím středu dobře postaveného gólmana Juana Mussa.
     
    66
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Fabio Quagliarella.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Omar Colley, přichází Riccardo Ciervo.
     
    65
    Josip Iličić nebude mít s rozhodčím Pronterou dobré vztahy. Za svůj projev hněvu dříve teď podle mě vidí žlutou kartu. Juliana Chabota sice dostoupil důrazně, ale zákrok sám o sobě na kartu nebyl, přesto ji tento fotbalista vidí.
     
    59
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Josip Iličić.
     
    57
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Nicola Murru, přichází Julian Chabot.
     
    51
    Slibná akce Sampdorie! Antonio Candreva na levé straně posunul krátkou přihrávkou míč do šestnáctky Bergama pro Francesca Caputa, ten ale tvrdý přízemní projektil k přední tyči nenasměroval na bránu, kterou těsně minul.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází José Luis Palomino, přichází Giorgio Scalvini.
     
    36
    Znovu se žlutí na straně Janova. Omar Colley postrčil zezadu směrem k zemi Ruslana Malinovskyho a sudí mu nekompromisně ukazuje žlutý kartonek.
     
    36
    Atalanta trochu vypadla z tempa a zdá se, že nyní chce své vedení jen bránit. Průniková přihrávka na střed hřiště našla ve vápně Bergama Francesca Caputa, jenž byl na penaltě sám před Mussem, kterého ale lobem nedokázal přehodit!
     
    31
    Pěkný centr z levé strany od Ruslana Malinovskyho šel až na malé vápno. Kde se k neuvěření všech dostal znovu nejvýš Duván Zapata, ten hlavou poslal míč do středu brány pod horní tyč, ale brankář Emil Audero jeho pokus chytá!
     
    29
    Kristoffer Askildsen vidí žlutou kartu, když v půlícím kruhu stáhl zezadu k zemi Teuna Koopmeinerse. Je tak dalším karetně trestaným hráčem Janova.
     
    26
    Podruhé v zápase se žlutí, Morten Thorsby zezadu podrazil na ose hřiště pronikajícího Ruslana Malinovskyho a vidí za to kartonek žluté barvy.
    21. Duván ZAPATA - 1:2
     
    21
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Akce skoro jako přes kopírák! Bergamo během čtyř minut otáčí skóre po téměř identické situaci! Znovu to byl Davide Zappacosta, kdo tentokrát z větší dálky až od pravé lajny poslal centr na malé vápno. Tam s DUVÁNEM ZAPATOU skákali tentokrát dva borci, útočník Atalanty se ale znovu prosadil a hlavou poslal míč nechytatelně k zadní tyči, díky čemuž jeho celek vede po jeho druhé brance 2:1! Asistence: Davide Zappacosta.
    17. Kristoffer ASKILDSEN - 1:1
     
    17
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Nyní už je ale srovnáno na 1:1! Byl to Davide Zappacosta, kdo navedl míč na pravou stranu a vyslal na malé vápno lehký oblouček, který tvrdou hlavičkou na malém vápně poslal nechytatelně k bližší tyči Duván Zapata! Stav je tedy srovnaný a my začínáme od začátku. Branka je nakonec zapsána jako vlastní kvůli teči Kristoffera Askildsena.
     
    14
    Vidíme první žlutou kartu utkání, kterou fasuje José Luis Palomino, který na středu hřiště rukama poslal k zemi jednoho ze soupeřů ve výskoku.
    10. Francesco CAPUTO - 1:0
     
    10
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Sampdorie jde ze své první nebezpečné akce do vedení! Obránce Atalanty Davide Zappacosta si na levé straně fatálně nepohlídal ofsajdovou linii. Kvůli tomu mohl jít po průnikové přihrávce Thosrbyho středem hřiště rychle kupředu FRANCESCO CAPUTO, jenž si navedl míč lehce doleva do šestnáctky Atalanty a přízemní tvrdou střelou těsně za zadní tyč nedal Mussovi nejmenší šanci zasáhnout. Janov vede 1:0! Asistence: Morten Thorsby.
     
    6
    Davide Zappacosta vyslal z levé krajní lajny krásný prudký centr na zadní tyč, kam si naběhl Joakim Maehle, který hlavičkoval těsně vedle pravé tyče klece Janova!
     
    4
    Juan Musso už rozehrál od své svatyně, Bergamo se přímočarou akcí dostalo kupředu, sám už na gólmana Audera postupoval trochu z pravé strany Duván Zapata, jenž ve vápně volil ránu k zadní tyči, která však o fous minula brankovou konstrukci Sampdorie.

    Petr Šatalík

    Góly: 10. Caputo (Thorsby) – 17. Askildsen (vla.), 21. D. Zapata (Zappacosta), 90+5. Iličić (Al. Mirančuk)

    Karty:   26. Thorsby (SMD), 29. Askildsen (SMD), 36. Colley (SMD), 90+1. Chabot (SMD) – 14. Palomino (ABC), 65. Iličić (ABC), 90+3. Freuler (ABC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 15:19.
    Sampdoria Janov: Audero – Jošida, Colley (66. Ciervo), Dragusin, Murru (57. Chabot) – Adrien Silva (85. Torregrossa), Thorsby, Askildsen (85. Ekdal) – Candreva, Gabbiadini (C) (66. Quagliarella), Caputo.
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Ciervo, Depaoli, Ekdal, A. Ferrari, Chabot, Quagliarella, Torregrossa, Trimboli, Yepes, Migliardi.

    Atalanta Bergamo: Musso – Palomino (46. Scalvini), de Roon, Lovato – Maehle, Koopmeiners, Freuler (C), Zappacosta (79. Gi. Pezzella) – Pašalić (59. Iličić), Malinovskyj (79. Al. Mirančuk) – D. Zapata (87. Piccoli).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Iličić, Al. Mirančuk, Muriel, Gi. Pezzella, Piccoli, Scalvini.

    Rozhodca: Prontera – Alassio, Saccenti – Minelli. VAR: Fabbri, Cecconi