Juventus – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Bergamo 1:3 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Rím 1:2 (kon.) | Empoli – Inter 0:2 (kon.) | Lazio – Fiorentina 1:0 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
1:3 (1:2)
Atalanta Bergamo
cz Streda 27.10.2021, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný dobrý den přeji všem příznivcům toho nejlepšího italského fotbalu. Serie A pokračuje svým 10. kolem, dnes máme na programu hned šest zápasů. Společně se detailně zaměříme na duel, ve kterém Sampdoria Janov bude čelit na svém trávníku Atalantě Bergamo.
     
    Sampdoria Janov

    Sampdoria v letošním ročníku nemůže najít potřebnou pohodu, aktuálně se nachází až na 15. příčce tabulky se ziskem pouhých devíti bodů. Celek z přístavního města dokázal v dosavadních průběhu nejvyšší italské soutěže zaznamenat pouhé dvě výhry. Oproti loňskému ročníku, kdy Janovští skončili na 9. místě, je to podstatný ústup ze scény. Na sestupové příčky mají navíc náskok pouhých dvou bodů.

    Nepohodu v celku z historického města dokládá posledních pět zápasů. Janov nejprve prohrál doma s Neapolí velkým rozdílem, podlehl jí 0:4 a následně podlehl i na trávníku Juventusu Turín zdejšímu celku těsně 2:3. Na svém stadionu následně pouze plichtil 3:3 s Udinese a poté prohrál na hřišti zoufalého posledního Cagliari 1:3. Naděje Sampdorii zaplanula až v posledním střetnutí, kdy před svými tribunami porazila celek Spezie těsně 2:1. Na tomto hubeném vítězství bude chtít postavit další úspěchy.
     
    Atalanta Bergamo

    Atalanta se aktuálně nachází na 5. místě Serie A se ziskem patnácti bodů, v průběhu letošního ročníku zvládla zvítězit už čtyřikrát. Opět se tak nachází v horních patrech tabulky. Loni skončila na parádním třetím místě a tento počin by dozajista ráda zopakovala. V nabité konkurenci si ale bude muset hlídat i záda. Juventus i Fiorentina jsou na 6., respektive 7. příčce se stejným bodovým ziskem jako celek Bergama.

    Forma celku ze severu Itálie není špatná, Atalanta zvládla bodovat ve čtyřech z pěti předcházejících zápasů. Nejprve vyhrála v domácím prostředím nad Sassuolem 2:1, následně remizovala 2:2 na půdě silného Interu. Porážku pak zapsala na vlastním stadionu proti dalšímu celku z Milána – AC v poměru 2:3. Zvládla se z ní ale rychle oklepat, když na hřišti Empoli zvítězila 4:1. V dosud posledním střetnutí ale před svými fanoušky jen remizovala s Udinese 1:1 a nutně se tak potřebuje vrátit na vítěznou vlnu, chce-li držet krok s celky z čela Serie A.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóny

    Souboje těchto klubů z předchozího ročníku neměly vítěze. Oběma mužstvům se podařilo vyhrát jedno utkání. Překvapivě se to vždy podařilo hostujícímu celku. Nejprve se hrálo na trávníku Atalanty, kde Sampdoria slavila vítězství 3:1. V odvetě na hřišti Janova však celek z Bergama dokázal soupeře vynulovat a vyhrál 2:0. Oba celky si tak z těchto klání odnesly tři body.

    24.10.2020 Atalanta Bergamasca Calcio – UC Sampdoria 1:3
    28.2.2021 UC Sampdoria – Atalanta Bergamasca Calcio 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    UC Sampdoria: Audero – Jošida, Colley, Dragusin, Murru – Adrien Silva, Thorsby, Askildsen – Candreva, Gabbiadini (C), Caputo.

    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Ciervo, Depaoli, Ekdal, A. Ferrari, Chabot, Quagliarella, Torregrossa, Trimboli, Yepes, Migliardi.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – Palomino, de Roon, Lovato – Maehle, Koopmeiners, Freuler (C), Zappacosta – Pašalić, Malinovskyj – D. Zapata.

    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Iličić, Al. Mirančuk, Muriel, Gi. Pezzella, Piccoli, Scalvini.

    Rozhodčí: Prontera – Alassio, Saccenti – Minelli. VAR: Fabbri, Cecconi.
     
    Níže si již můžete prohlédnout sestavy obou celků. Zatímco Sampdoria Janov bude vyznávat rozestavení 3-5-2, Atalanta Bergamo sází na 3-4-2-1. Obě mužstva už míří na hrací plochu, utkání začne za malý okamžik.
     
    Oba týmy si právě podávají ruce ve stylu ťuknutí kvůli pandemii koronaviru, utkání začne za malou chvilku.
     
    Utkání začíná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli hráči Atalanty, kteří rozehráli dozadu na své obránce, kteří si nyní před šestnáctkou vyměňují balón. Ten má aktuálně na kopačce Matteo Lovato.
     
    2
    Výpad Bergama po levé lajně neměl dlouhého trvání. Domácí brankář Emil Audero následně odkopl míč ze své šestnáctky na půlící čáru, kde došlo k menšímu nedovolenému zákroku.
     
    2
    Manolo Gabbiadini se snažil na pravé straně odcentrovat do vápna, ale do jeho pasu vložil nohu Davide Zappacosta, jenž srazil míč na rohový kop.
     
    3
    Rohový kop z pravé strany zahráli hráči Sampdorie na přední tyč, tam ale byli připravení fotbalisté Bergama, kteří poslali merunu do bezpečí.
     
    3
    Morten Thorsby posílal od levé krajní čáry centr na zadní tyč svatyně Atalanty, kde se shlukl hlouček asi pěti hráčů. Míč je ale všechny přeletěl a netečován končí v zámezí.
     
    4
    Juan Musso už rozehrál od své svatyně, Bergamo se přímočarou akcí dostalo kupředu, sám už na gólmana Audera postupoval trochu z pravé strany Duván Zapata, jenž ve vápně volil ránu k zadní tyči, která však o fous minula brankovou konstrukci Sampdorie.
     
    5
    Po souboji u levé lajny rozehrávají hráči Bergama volný přímý kop. Morten Thorsby zde byl ale dostatečně důrazný a posílá balon do zámezí.
     
    6
    Davide Zappacosta vyslal z levé krajní lajny krásný prudký centr na zadní tyč, kam si naběhl Joakim Maehle, který hlavičkoval těsně vedle pravé tyče klece Janova!
     
    7
    Juan Musso zkrotil vysoký míč do svého vápna ve vlastních rukavicích. Okamžitě vyhazuje balon k levé lajně, odkud jdou jeho spoluhráči směrem ke kleci Sampdorie.
     
    8
    Fotbalisté Janova se tlačí kupředu krátkými přihrávkami na levém křídle. Jejich kombinace ale byla nepřesná. Mario Pašalić předává k lajně na Davida Zappacostu.
     
    9
    Fotbalisté Atalanty se dostali s merunou do zámezí. Aut na vlastní polovině hází Radu Dragusin. Hrací předmět šel z jeho rukou ke spoluhráči, který byl faulován. Sampdorie bude rozehrávat v poklidu.
     
    10
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Sampdorie jde ze své první nebezpečné akce do vedení! Obránce Atalanty Davide Zappacosta si na levé straně fatálně nepohlídal ofsajdovou linii. Kvůli tomu mohl jít po průnikové přihrávce Thosrbyho středem hřiště rychle kupředu FRANCESCO CAPUTO, jenž si navedl míč lehce doleva do šestnáctky Atalanty a přízemní tvrdou střelou těsně za zadní tyč nedal Mussovi nejmenší šanci zasáhnout. Janov vede 1:0! Asistence: Morten Thorsby.
    10. Francesco CAPUTO - 1:0
     
    11
    Hráči Bergama se ihned snaží o srovnání a tlačí se kupředu po levé lajně, jejich akce je ale zbržděna dobře postavenou obrannou soupeře a balon se tak musí vrátit obráncům.
     
    12
    Pád Ruslan Malinovskyho nevyvolal ani trochu rozruch na tváři sudího Prontery. Nicola Murru zastavil nakonec akci Bergama za cenu rohového kopu.
     
    13
    Rohový kop z pravé strany odvrátila obrana Sampdorie do bezpečí a její fotbalisté se ženou vpřed po levé lajně útočný faul však jejich akci zastavuje a na druhou stranu už zase míří Matteo Lovato.
     
    14
    Vidíme první žlutou kartu utkání, kterou fasuje José Luis Palomino, který na středu hřiště rukama poslal k zemi jednoho ze soupeřů ve výskoku.
     
    15
    Janov rozehrál standardku ze středu hřiště dozadu na beky, kteří vrátili míč až k Auderovi. Ten vykopl merunu na středový kruh, kde o ni oba celky svádí další boj.
     
    16
    Tentokrát se v ofsajdové pozici Francesco Caputo nacházel, takže musel přestat hrát, Antonio Candreva pak na levé straně nebyl dost rychle, takže z akce Sampdorie nic nebude.
     
    17
    Atalanta postupuje vpřed po pravé lajně, narážečka na hraně šestnáctky ale nevyšla, dobře tam zakročil Radu Dragusin, jenž odkopl míč do bezpečí.
     
    17
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Nyní už je ale srovnáno na 1:1! Byl to Davide Zappacosta, kdo navedl míč na pravou stranu a vyslal na malé vápno lehký oblouček, který tvrdou hlavičkou na malém vápně poslal nechytatelně k bližší tyči Duván Zapata! Stav je tedy srovnaný a my začínáme od začátku. Branka je nakonec zapsána jako vlastní kvůli teči Kristoffera Askildsena.
    17. Kristoffer ASKILDSEN - 1:1
     
    18
    Hráči Sampdorie se ihned chtěli vrátit do vedení a z pravé strany vyslali zajímavý centr do vápna, který na brankové čáry vykopl z klece Atalanty snad José Luis Palomino.
     
    19
    José Luis Palomino následně rozehrává akci na levé straně ve spolupráci s Marie Pašalićem, jehož průniková přihrávka na Zapatu však byla příliš prudká a končí v zámezí.
     
    20
    Borci Janova chtěli jít kupředu vysokým balonem až na velké vápno, kam se ale dobře vrátil Marten de Roon, který hlavičkou vrátil míč Mussovi.
     
    21
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Akce skoro jako přes kopírák! Bergamo během čtyř minut otáčí skóre po téměř identické situaci! Znovu to byl Davide Zappacosta, kdo tentokrát z větší dálky až od pravé lajny poslal centr na malé vápno. Tam s DUVÁNEM ZAPATOU skákali tentokrát dva borci, útočník Atalanty se ale znovu prosadil a hlavou poslal míč nechytatelně k zadní tyči, díky čemuž jeho celek vede po jeho druhé brance 2:1! Asistence: Davide Zappacosta.
    21. Duván ZAPATA - 1:2
     
    22
    Bergamo navíc zvládá uklidnit hru, Mario Pašalić zpracovává přihrávku na levou stranu a posílá merunu až na hranici vápna Maehlemu.
     
    23
    Znovu tu byla rychlá průniková přihrávka na Duvána Zapatu, jenž se středem tlačil kupředu a nyní je hladový po hattricku. Balon mu ale tentokrát prošel mezi nohama a končí v zámezí.
     
    24
    Na druhé straně se zajímavým výpadem po lajně prezentoval Antonio Candreva, šikovnou Zidanovkou obešel soupeře a z brankové čáry posílal přízemní centr do vápna, který lapil Juan Musso.
     
    25
    Atalanta se drží na míči. Joakim Maehle přihrává na levé straně dozadu, takže se míč dostává až k Martenu de Roonovi. Bergamo nemá kam spěchat.
     
    26
    Míč se dostal do zámezí a Davide Zappacosta ho sportovně podává svému soupeři na čáře, kterým je Antonio Candreva.
     
    26
    Podruhé v zápase se žlutí, Morten Thorsby zezadu podrazil na ose hřiště pronikajícího Ruslana Malinovskyho a vidí za to kartonek žluté barvy.
     
    27
    Centr z pravé strany do vápna se snažil hlavou do klece Sampdorie doručit Mario Pašalić, byl ale tísněn beky a jeho pokus byl hodně nedůrazný i nepřesný.
     
    28
    Míč se dostává opět do zámezí. Vracet do hry jej na vlastní polovině budou hráči Janova. Ti jej vhodili až na půlku soupeře, následně se ale s hracím předmětem musí stáhnout až k Auderovi.
     
    29
    Janov se drží na míči u pravé lajny. Antonio Candreva se chytře přesunul na pravou stranu a poslal centr do vápna soupeře, který však byl zblokován.
     
    29
    Kristoffer Askildsen vidí žlutou kartu, když v půlícím kruhu stáhl zezadu k zemi Teuna Koopmeinerse. Je tak dalším karetně trestaným hráčem Janova.
     
    30
    Hráči Atalanty nyní obléhají vápno Sampdorie, jako by hráli házenou, přihrávku na levou stranu zpracovává Mario Pašalić.
     
    31
    Pěkný centr z levé strany od Ruslana Malinovskyho šel až na malé vápno. Kde se k neuvěření všech dostal znovu nejvýš Duván Zapata, ten hlavou poslal míč do středu brány pod horní tyč, ale brankář Emil Audero jeho pokus chytá!
     
    32
    Rychle nyní přenesli borci Janova hru na druhou stranu a po zakončení Francesca Caputa na levé straně se kope rohový kop.
     
    33
    Z rohového kopu nedokázali borci Sampdorie nic vytěžit. Centrovaný míč byl mizerný, padal příliš brzy už před první tyč a obrana Bergama jej v pohodě poslala do bezpečí.
     
    33
    Sampdorie tlačí na vyrovnání, znovu si balon v šestnáctce Atalanty zpracovával Francesco Caputo, José Luis Palomino jej však dostoupil a znovu merunu posílá na roh.
     
    34
    Ani další centr od levého rohového praporku nenadělal ve vápně Bergama více vzruchu. Obrana Atalanty jej znovu v poklidu dostala do bezpečí.
     
    35
    Manolo Gabbiadini šel nyní už pět metrů před vápnem Atalanty k zemi. K nevoli fanoušků na stadionu to ale sudí neodměnil žádnou standardní situaci ani odpískaným faulem.
     
    35
    Naopak další situaci Janova zastavuje těsný ofsajd, ve kterém ale Antonio Candreva opravdu trochu byl, takže sudímu zde nelze nic vyčítat.
     
    36
    Atalanta trochu vypadla z tempa a zdá se, že nyní chce své vedení jen bránit. Průniková přihrávka na střed hřiště našla ve vápně Bergama Francesca Caputa, jenž byl na penaltě sám před Mussem, kterého ale lobem nedokázal přehodit!
     
    36
    Znovu se žlutí na straně Janova. Omar Colley postrčil zezadu směrem k zemi Ruslana Malinovskyho a sudí mu nekompromisně ukazuje žlutý kartonek.
     
    37
    Antonio Candreva hází balon Joakimu Maehlemu, aby ho obránce Atalanty autovým hodem vrátil do hry. Hráči Bergama si chtějí chvilku s merunu pohrát a nikam nespěchají.
     
    38
    Sampdoria se po trochu krkolomné kombinace ve středu hrací plochy dostala na útočnou polovinu, kde se ale ani nestihla ohřát a na druhou stranu už míří Joakim Maehle po levé lajně.
     
    39
    Zleva doprava a zase zpátky. Fotbalisté Atalanty teď tímto způsobem obehráli vápno Sampdorie. Pak ale Ruslan Malinovskyj podklouzl a ztratil míč.
     
    40
    Brankář Juan Musso rozhodně není oblíbenec fanoušků Janova. Kdykoliv jde míč k brankáři Atalanty, publikum zde hlasitě píská.
     
    41
    Na zemí leží Omar Colley, jenž v hlavičkovém souboji dostal od Ruslana Malinovskyho loktem do míst pro muže nejcitlivějších. Vypadá to ale, že obránce Sampdorie bude v pořádku.
     
    42
    Atalanta se znovu tlačí k pokutovému území Sampodire. Průniková přihrávka po zemi však skrz silně zahuštěný prostor na pravé straně neprošla.
     
    42
    Fotbalisté Bergama drží míč na kopačkách a zjevně se nikam neženou. Remo Freuler nyní ale nezpracoval pas na levou stranu a meruna mu uniká do zámezí.
     
    43
    Sampdoria bude muset se svou akcí začít z vlastní poloviny hrací plochy. Vysoký přihrávka po pravé straně našla Manola Gabbiadiniho, jenž chytře prodlužoval na levou stranu. Davide Zappacosta však bude v tomto prostoru první. Nikdo z hráčů Janova myšlenku Gabbiadiniho nepřečetl.
     
    44
    Maja Jošida rozehrává na pravé straně u půlící čáry akci Janova. Ta vypadala nadějně, ale Francesco Caputo nejprve nezpracoval skákavý míč, který by ho vyslal do brejku a centr Antonia Candrevy na zadní tyč byl zase přetažený.
     
    45
    Rozběhla se poslední minuta prvního poločasu. Juan Musso posílá dalekým výkopem merunu od své svatyně, jeho hráči mohou jít na pravé lajně vpřed.
     
    45
    Neposedný balon se snažil na pravé straně z voleje levačkou trefit Ruslan Malinovskyj, který ho ale poslal jen vysoko nad bránu Janova.
     
    45+1
    Sudí nastavuje jedinou minutu nad rámec základní hrací doby v první půli. O míč se ještě lehce přetahoval Teun Koopmeiners s Raduem Dragusinem ve středu pole, ale nyní už sudí Prontera duje do píšťalky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půle duelu Sampdorie s Atalantou nabídla zejména ze začátku opravdu atraktivní fotbalovou podívanou. Janov šel už v 10. minutě do vedení, když se Francesco Caputo tváří v tvář Mussovi nemýlil tvrdou přízemní ranou na zadní tyč. Pak ale Atalanta v průběhu čtyř minut mezi tou 17. a 21. vyrovnala a otočila skóre. Obě akce byly jako přes kopírák. Nejprve přišel centr Davida Zappacosty z pravé strany a po něm tvrdá hlavička z malého vápna v podání Duvána Zapaty. V prvním případě k bližší, v druhém ke vzdálenější tyčce. Bergamo tak velice rychle otočilo vývoj duelu a do druhé půle si ponese nejtěsnější možné vedení.
     
    Statistiky první půle:

    Držení míče: 40 % : 60 %
    Střely na bránu: 2:2
    Střely mimo: 0:4
    Rohové kopy: 3:1
    Fauly: 5:6
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    Oba celky už jsou zpátky na hrací ploše, druhá půle začne během malé chvilky, vypadá to, že by se dokonce mohlo velice brzy střídat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází José Luis Palomino, přichází Giorgio Scalvini.
     
    46
    Giorgio Scalvini je tedy na hřišti místo Josého Luise Palomina v dresu Atalanty. Hráči Sampdorie mezitím výkopem rozehráli druhý poločas a poslali míč svým obráncům.
     
    46
    Tvrdý střet ve středu hracího pole, po kterém zůstal chvilku na trávníku Francesco Caputo. Ten už je ale opět na nohou a vypadá to, že bude v pořádku, aby pokračoval v utkání.
     
    47
    Omar Colley nyní dobře zapracoval na pravé straně, když se zbavil jednoho obránce a následně zvládl přihrát do středu hrací plochy. Následně ho ještě fauloval Davide Zappacosta.
     
    48
    Hráči Atalanty jdou po levé lajně kupředu. Joakim Maehle ale přenáší hru prudkou přihrávkou k druhé lajně, tam byli ale včas hráči Janova a navíc se píská útočný faul.
     
    48
    Omar Colley rozehrál standardku z půlící čáry. Centr na levou stranu však poslal Nicola Murru pouze do zámezí, takže hráči Bergama mohou merunu poklidně uvést zpět do hry.
     
    49
    Na trávníku leží Davide Zappacosta, kterého z něj sbírá Teun Koopmeiners. Po nedovoleném zákroku hráči Atalanty rozehrávají přes brankáře Juana Mussu.
     
    50
    Na druhé straně ne příliš jistě zpracoval hrací předmět brankář Emil Audero, jenž ho následně docela riskantním odkopem středem hřiště poslal pryč ze své šestnáctky.
     
    51
    Slibná akce Sampdorie! Antonio Candreva na levé straně posunul krátkou přihrávkou míč do šestnáctky Bergama pro Francesca Caputa, ten ale tvrdý přízemní projektil k přední tyči nenasměroval na bránu, kterou těsně minul.
     
    52
    Na druhé straně přišla dobrá přihrávka zprava na střed hřiště na vrcholu velkého vápna, kde se do meruny levačkou opřel Ruslan Malinovskyj. Při pokusu ale podklouzl a míč letěl docela dost vysoko nad klec Audera.
     
    53
    Hráči Bergama se dokázali dostat přes půlící čáru, nikoliv však s míčem na kopačkách. Prudký centr k Francescu Caputovi středem hřiště nedolétl. A i kdyby ano, nic by se nedělo, jelikož je pískán ofsajd.
     
    53
    Atalanta přenesla hru z pravé strany na levou, tam už se zdálo, že Joakimu Maehlemu musí míč utéct do zámezí, ale šikovný obránce jej ještě udržel na lajně a může jít vpřed.
     
    54
    Bergamo nikam nespěchá, míč už pěkných pár minut nepůjčilo borcům Sampdorie. A až nyní se hráči Atalanty dostali s merunou do vápna protivníka, kde vznikl menší závar, který však pro Audera žádné ohrožení nepřinesl.
     
    55
    Tak dlouho kombinovala Atalanta ve vápně Sampdorie, až se Davide Zappacosta rozhodl na pravé straně pro prudký přízemní centr, který ale nikdo v šestnáctce Janova nezasáhl a meruna tak končí v zámezí.
     
    56
    Na zemi leží Ruslan Malinovskyj, který dostal v souboji loktem do obličeje od Nicoly Murrua. Sudí si ale tohoto zákroku nestačil všimnout a píská až na upozornění fotbalistů.
     
    57
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Nicola Murru, přichází Julian Chabot.
     
    57
    Následně je Nicola Murru ihned stažen ze hřiště, aby jej nahradil nový muž na trávníku, Julian Chabot. První jmenovaný tak už žlutou kartu neuvidí.
     
    58
    Hodně na nervy teď zabrnkal brankář Juan Musso fanouškům Bergama. Dostal hrozně pomalou zpětnou přihrávku a před Francescem Caputem udělal kličku až na poslední chvíli za mohutného výkřiku domácího publika.
     
    59
    Manolo Gabbiadini zakončoval akci Sampdorie na pravé straně hodně nepřesnou střelou. Juan Musso už stihl rozehrát a na pravé straně kombinuje Marten de Roon se spoluhráči.
     
    59
    Julian Chabot a Ruslan Malinovskyj svedli dva tvrdé souboje ve středu hrací plochy. Sudí si však všiml až toho druhého. Volný přímý kop pro Sampdorii.
     
    59
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Josip Iličić.
     
    60
    Nyní se snažili jít borci Atalanty do rychlého kontru po levé straně. Omar Colley si ale poměrně lacino lehl na zem a píská se mu faul.
     
    61
    Remo Freuler nyní ve skluzu při obranném zákroku ve vlastním vápně upadl a přitom se možná rukou lehce dotkl míče. Domácí fandové vyskočili jako sršni a začali hlasitě bučet, že sudí neodpískal pokutový kop.
     
    62
    Nyní sudí píská nedovolený zákrok Zappacosty na Askildsena, takže Sampdorie rozehrává z poloviny hřiště volný přímý kop.
     
    63
    Z pravé strany nyní do vápna Janova centroval Davide Zappacosta, Julian Chabot se ale dobře vrátil a střelu srazil tak, že ji pohodlně chytil Emil Audero.
     
    63
    Josip Iličić ještě ani moc nepobyl na hřišti, když ho nyní podkopl Omar Colley, záložnk Sampdorie faul na svou osobu okořenil zařváním a několika přetočeními se ze strany na stranu a hrozně se zlobí, že Colley nevidí druhou žlutou kartu.
     
    64
    Atalanta jde kupředu po levé straně hrací plochy, centr z velké dálky v podání Joakima Maehleho však pohodlně chytá do rukavic Emil Audero.
     
    65
    Josip Iličić nebude mít s rozhodčím Pronterou dobré vztahy. Za svůj projev hněvu dříve teď podle mě vidí žlutou kartu. Juliana Chabota sice dostoupil důrazně, ale zákrok sám o sobě na kartu nebyl, přesto ji tento fotbalista vidí.
     
    66
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Fabio Quagliarella.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Omar Colley, přichází Riccardo Ciervo.
     
    67
    Sampdorie má na trávníku dva čerstvé hráče a po pádu Mortena Thorsbyho ve vápně Atalanty se sám postižený rychle zvedl a běžel sudímu vyčinit, jak je možné, že nepískal penaltu. Sudí ale zůstává v klidu.
     
    68
    Ruslan Malinovskyj na druhé straně zakončoval situaci z levé strany v dobré pozici. Ještě lepší však byl obranný skluz Juliana Chabota, od nějž šel míč na roh.
     
    68
    Borci Bergama nedokázali z rohového kopu na levé straně nic většího vymyslet a následný druhý centr na Duvána Zapatu byl příliš vysoký.
     
    69
    Marten de Roon nyní lehce zezadu přistrčil Francesca Caputa, který šel podle mě celkem ochotně na zem. Sudí mu to ale zbaštil a píská faul.
     
    70
    Davide Zappacosta dobře zapracoval na pravé straně, když rychlou narážečkou poslal míč spoluhráči, díky čemuž může akce Atalanty pokračovat.
     
    71
    Už ve vápně zajímavě přihrával Duván Zapata na Josipa Iličiće, kterého ale na penaltě zradilo zakončení, díky čemuž mohl gólman Sampdorie Emil Audero zůstat klidný.
     
    71
    Maja Jošida odkopává balon na levé straně před vlastní šestnáctkou. Následně Morten Thorsby ve středu fauloval Josipa Iličiće, na kterého sice následně sudímu ukázal, aby pochopil, že šlo o simulovaný pád. Sudí je ale pro jednou na straně hráče Bergama a píská faul.
     
    72
    Atalanta obehrává vápno Sampdorie jako v házené a snaží se do něj najít cestu. Ta nakonec skutečně přišla, přihrávka do druhé vlny na Josipa Iličiće však byla příliš rychlá a po odkopu Chabota přišel Iličićův faul na obránce Sampdorie.
     
    73
    Hráči Bergama odkopávají merunu od vlastní šestnáctky a na pravé straně už si navádí míč na střed zase aktivní Josip Iličić, který narážečkou dostává merunu zpět.
     
    73
    Ruslan Malinovskyj i Duván Zapata se nyní hodně zlobí na sudího, že po pasu prvního jmenovaného na jeho parťáka nepíská roh, protože míč byl dle nich tečován obráncem Sampdorie.
     
    74
    Josip Iličić znovu zpracovává balon za ohlušujícího pískotu domácího publika ve středu hřiště. Tentokrát se mu ale akce moc nepovedla, takže naše uši zůstanou otravného zvuku ušetřeny.
     
    75
    Janov jde středem hřiště k bráně Atalanty. Zajímavě si balon na levé lajně zpracoval Riccardo Ciervo, jenž si ho z levé nohy přehodil na pravou a z rohu velkého vápna zajímavě zakroutil míč do brány. Rána však našla jen v jejím středu dobře postaveného gólmana Juana Mussa.
     
    76
    Josip Iličić je po dalším souboji ve středu hřiště s Chabotem opět na zemi. Na lavičce Atalanty zatím dostávají pokyny hráči, kteří se nejspíš brzy objeví na trávníku.
     
    77
    Centrovaný míč z levé strany nezvládli hráči Janova zpracovat, takže jdou pro změnu kupředu fotbalisté Bergama a Josip Iličić kombinuje na pravé lajně s Teunem Koopmeinersem.
     
    78
    Janovští se ženou po pravé straně kupředu, centr na levou lajnu dobře zpracoval Antonio Candreva, jenž se s míčem vrátil na střed hřiště a pět metrů před šestnáctkou vystřelil. Jeho pokus ale nestojí za komentování.
     
    79
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Alexej Mirančuk.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Giuseppe Pezzella.
     
    79
    Bergamo provádí dvojité střídání a oživuje svou jedenáctku na závěrečné minuty, kdy bude bránit těsný náskok. Josip Iličić už zase parádním centrem na levou stranu přenáší hru.
     
    80
    Ne zrovna jistě si nyní počínala obrana Janova při odvracení centru z levé strany, čehož málem využil opět Iličić, který zde ihned napadal, ale míč nezískal.
     
    81
    Tohle však byla obrovská šance, mohlo být rozhodnuto! Duván Zapata dostal přihrávku ve vápně trochu na pravou stranu a zhruba ze vzdálenosti penalty poslal míč z první na bránu Janova. Bližší tyč minul jen velice těsně!
     
    82
    Atalanta se v závěru snaží pojistit své vedení. Tlačí se stále kupředu. Pas z levé lajny si na středu hřiště a hraně velkého vápna zpracoval Josip Iličić, jenž poslal míč svou levačkou těsně nad břevno svatyně Sampdorie! Emil Audero si teď dvakrát za sebou hodně zhluboka oddechl.
     
    83
    Bergamo nechce připustit závěrečný tlak domácího Janova. Ten musí se svou akcí začít až od brankáře Emila Audera.
     
    83
    Obránci Janova rozehrávají z vlastní poloviny, jenže chybují už v založení akce. Duván Zapata šel do vápna na levé straně, dostal přihrávku, ale ranou na přední tyč jen prověřil pozorného Emila Audera, jenž míč chytá do náruče!
     
    84
    Bergamo drží merunu na svých kopačkách. Joakim Maehle se musel uhnout odkopu Mattea Lovata. Balon zamířil do zámezí, Janov střídá.
     
    85
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Kristoffer Askildsen, přichází Albin Ekdal.
     
    85
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Ernesto Torregrossa.
     
    86
    Janovští posílají vysoký míč až na hranici šestnáctky Bergama. Marten de Roon působil velice důrazně v následném osobním souboji a vynutil si faul na svou osobu.
     
    87
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Roberto Piccoli.
     
    87
    Na lavičku odchází střelec dvou klíčových branek tohoto utkání, Duván Zapata, kterého nahrazuje Roberto Piccoli. Atalanta zahrála na pravé straně standardku z poloviny hřiště. Vysoký balon šel až do vápna Janova, kde si nad všechny hráče vyskočil gólman Emil Audero.
     
    88
    Bergamu se daří držet na útočné polovině trávníku. Roberto Piccoli udržel míč u rohového praporku a získal pro svůj tým standardní situaci z tohoto prostoru.
     
    89
    Hráči Bergama neposlali od rohového praporku žádný centr do vápna soupeře. Míč podél levé lajny vrátili až na beky a očividně tak šetří čas.
     
    89
    Fabio Quagliarella chtěl rychle rozehrát po faulu na svou osobu standardku Janova z poloviny hřiště. Míč ale nakonec přenechal Albinu Ekdalovi.
     
    90
    Běží závěrečná devadesátá minuta základní hrací doby. Centr z pravé strany chtěl na hranici vápna Atalanty poslat Antonio Candreva, což se mu i povedlo. Obrana Bergama ji ale zastavila.
     
    90
    Roberto Piccoli šel nyní už do úniku skoro sám na bránu Sampdorie. Skvěle se však s ním vrátil Giuseppe Pezzella, jenž ho zastavil skluzem.
     
    90+1
    Josip Iličić a Julian Chabot znají vyvrcholení svého duelu. Obránce Sampdorie podkopl záložníka Atalanty na levé lajně a vidí za to žlutou kartu. Iličić se zvedá jen ztěžka. Sudí bude nastavovat čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Josip Iličić ještě notnou dobu ležel na hrací ploše, takže si myslím, že se budou nastavovat víc než jen čtyři minuty. Před vápnem Atalanty nyní získal důležitou standardku po faulu na svou osobu Ernesto Torregrossa. Aha, tak ne, sudí ukazuje, že fauloval on. Bergamo bude odkopávat od své klece.
     
    90+3
    Remo Freuler, kapitán Bergama, vidí nakonec také žlutou kartu za faul na Antonia Candrevu na středu hřiště deset metrů před šestnáctkou Atalanty.
     
    90+4
    Standardní situace znamenala samozřejmě vysoký míč do šestnáctky Atalanty, tam ale nakonec došlo k ofsajdu a Janov musí z vápna soupeře vycouvat.
     
    90+5
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto a to po vskutku nádherné akci! JOSIP ILIČIĆ nejprve vykoupal dva obránce Janova na pravé straně hřiště – Jošidu a Chabota. Následně se vydal skoro podél brankové čáry ke svatyni Sampdorie. Poté náhle a velice překvapivě vypálil tvrdou ránu z ostrého úhlu pod horní tyč a překonal brankáře Audera! Zvyšuje tak na 3:1 pro Atalantu! Je jasno, Bergamo zvítězí. Asistence: Alexej Mirančuk.
    90+5. Josip ILIČIĆ - 1:3
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Souboj Janova s Bergamem tak končí vítězstvím Atalanty 3:1! Hostující celek šel do druhé půle s nejtěsnějším možným náskokem, nutno však uznat, že si ho plně zasloužil a i v druhé pětačtyřicítce byl lepším celkem, nedopustil ani závěrečný tlak Sampdorie, který byl spíše platonický. Naopak Bergamo až do konce hrozilo z nebezpečných situací. Tu úplně poslední v samém závěru proměnil nádhernou ranou z ostrého úhlu na pravé straně Josip Iličić, jenž tak dal razítko na výhru Atalanty, která získává tři body.

    Bergamo se tak minimálně alespoň na chvilku posouvá na 4. místo Serie A, protože záleží ještě na večerních zápasech. Sampdoria se naopak bude bát, aby body nezískalo třeba poslední Cagliari, jehož zápas s AS Řím začíná už za malý okamžik.
     
    Statistiky zápasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4.
    Střely mimo: 4:7.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 6:1.
    Fauly: 15:19.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou. (20:38:14)

    Petr Šatalík

    Góly: 10. Caputo (Thorsby) – 17. Askildsen (vla.), 21. D. Zapata (Zappacosta), 90+5. Iličić (Al. Mirančuk)

    Karty:   26. Thorsby (SMD), 29. Askildsen (SMD), 36. Colley (SMD), 90+1. Chabot (SMD) – 14. Palomino (ABC), 65. Iličić (ABC), 90+3. Freuler (ABC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 15:19.
    Sampdoria Janov: Audero – Jošida, Colley (66. Ciervo), Dragusin, Murru (57. Chabot) – Adrien Silva (85. Torregrossa), Thorsby, Askildsen (85. Ekdal) – Candreva, Gabbiadini (C) (66. Quagliarella), Caputo.
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Ciervo, Depaoli, Ekdal, A. Ferrari, Chabot, Quagliarella, Torregrossa, Trimboli, Yepes, Migliardi.

    Atalanta Bergamo: Musso – Palomino (46. Scalvini), de Roon, Lovato – Maehle, Koopmeiners, Freuler (C), Zappacosta (79. Gi. Pezzella) – Pašalić (59. Iličić), Malinovskyj (79. Al. Mirančuk) – D. Zapata (87. Piccoli).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Iličić, Al. Mirančuk, Muriel, Gi. Pezzella, Piccoli, Scalvini.

    Rozhodca: Prontera – Alassio, Saccenti – Minelli. VAR: Fabbri, Cecconi