Juventus – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Bergamo 1:3 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Rím 1:2 (kon.) | Empoli – Inter 0:2 (kon.) | Lazio – Fiorentina 1:0 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
1:3 (1:2)
Atalanta Bergamo
cz Streda 27.10.2021, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
    90+5. Josip ILIČIĆ - 1:3
     
    90+5
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto a to po vskutku nádherné akci! JOSIP ILIČIĆ nejprve vykoupal dva obránce Janova na pravé straně hřiště – Jošidu a Chabota. Následně se vydal skoro podél brankové čáry ke svatyni Sampdorie. Poté náhle a velice překvapivě vypálil tvrdou ránu z ostrého úhlu pod horní tyč a překonal brankáře Audera! Zvyšuje tak na 3:1 pro Atalantu! Je jasno, Bergamo zvítězí. Asistence: Alexej Mirančuk.
    21. Duván ZAPATA - 1:2
     
    21
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Akce skoro jako přes kopírák! Bergamo během čtyř minut otáčí skóre po téměř identické situaci! Znovu to byl Davide Zappacosta, kdo tentokrát z větší dálky až od pravé lajny poslal centr na malé vápno. Tam s DUVÁNEM ZAPATOU skákali tentokrát dva borci, útočník Atalanty se ale znovu prosadil a hlavou poslal míč nechytatelně k zadní tyči, díky čemuž jeho celek vede po jeho druhé brance 2:1! Asistence: Davide Zappacosta.
    17. Kristoffer ASKILDSEN - 1:1
     
    17
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Nyní už je ale srovnáno na 1:1! Byl to Davide Zappacosta, kdo navedl míč na pravou stranu a vyslal na malé vápno lehký oblouček, který tvrdou hlavičkou na malém vápně poslal nechytatelně k bližší tyči Duván Zapata! Stav je tedy srovnaný a my začínáme od začátku. Branka je nakonec zapsána jako vlastní kvůli teči Kristoffera Askildsena.
    10. Francesco CAPUTO - 1:0
     
    10
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Sampdorie jde ze své první nebezpečné akce do vedení! Obránce Atalanty Davide Zappacosta si na levé straně fatálně nepohlídal ofsajdovou linii. Kvůli tomu mohl jít po průnikové přihrávce Thosrbyho středem hřiště rychle kupředu FRANCESCO CAPUTO, jenž si navedl míč lehce doleva do šestnáctky Atalanty a přízemní tvrdou střelou těsně za zadní tyč nedal Mussovi nejmenší šanci zasáhnout. Janov vede 1:0! Asistence: Morten Thorsby.

    Petr Šatalík

    Góly: 10. Caputo (Thorsby) – 17. Askildsen (vla.), 21. D. Zapata (Zappacosta), 90+5. Iličić (Al. Mirančuk)

    Karty:   26. Thorsby (SMD), 29. Askildsen (SMD), 36. Colley (SMD), 90+1. Chabot (SMD) – 14. Palomino (ABC), 65. Iličić (ABC), 90+3. Freuler (ABC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 15:19.
    Sampdoria Janov: Audero – Jošida, Colley (66. Ciervo), Dragusin, Murru (57. Chabot) – Adrien Silva (85. Torregrossa), Thorsby, Askildsen (85. Ekdal) – Candreva, Gabbiadini (C) (66. Quagliarella), Caputo.
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Ciervo, Depaoli, Ekdal, A. Ferrari, Chabot, Quagliarella, Torregrossa, Trimboli, Yepes, Migliardi.

    Atalanta Bergamo: Musso – Palomino (46. Scalvini), de Roon, Lovato – Maehle, Koopmeiners, Freuler (C), Zappacosta (79. Gi. Pezzella) – Pašalić (59. Iličić), Malinovskyj (79. Al. Mirančuk) – D. Zapata (87. Piccoli).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Iličić, Al. Mirančuk, Muriel, Gi. Pezzella, Piccoli, Scalvini.

    Rozhodca: Prontera – Alassio, Saccenti – Minelli. VAR: Fabbri, Cecconi