Fínsko – Švajčiarsko 9:3 (kon.) | Česko – Švédsko 6:3 (kon.)
koniec
Fínsko
9:3 (4:1, 2:2, 3:0)
Švajčiarsko
cz Sobota 16.10.2021, 15:30 • Sportovní areál TJ Lokomotiva, Plzeň • Euro Floorball Tour (mužov)
Predzápasové kurzy
    53:29 LASTIKKA - 9:3
     
    53:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové ve třetí třetině opět výkonnostně odskočili. VILLE LASTIKKA zužitkoval přesilovou hru, když si po krosové přihrávce Vaananena vyjel na střed a vypálil tvrdě nad ruku brankáře Meiera. Finsko vede o šest branek. Asistence: Tatu Vaananen.
     
    53:07
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (C. Meier – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
    51:48 JOHANSSON - 8:3
     
    51:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na pravé křídlo dokázal míček přehrát Ville Lastikka a všudypřítomný SAMI JOHANSSON se sám před brankářem pochopitelně nemýlil. Muselo by následovat velké finské střídání, aby Seveřané tento zápas ještě dokázali ztratit. Asistence: Ville Lastikka.
    49:51 JOHANSSON - 7:3
     
    49:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hattrick je na světě. SAMI JOHANSSON na svůj třetí gól dosáhl v přesilové hře, když dokázal dorazit opakované zakončení Tatu Vaananena. I když vítězství Finska ještě není pořád jisté, nyní se k němu bílomodrý tým přiblížil na několik centimetrů. Asistence: Tatu Vaananen.
     
    48:27
    Tak pozor. Švýcaři neměli výhodu, ale snažili se Pascala Meiera odvolat a získat tím početní převahu. Místo toho ale brankáře Torisevu seknul Jan Zaugg a musí odpykat trest.
     
    40:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Finsko (Kivilehto – 2 min., Držení).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Camenisch – 2 min., Držení).
    35:46 ZAUGG - 6:3
     
    35:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Švýcarům navzdory úvodním nezdarům daří početní výhodu zužitkovat. Znovu v tom má prsty JAN ZAUGG, který se trefil do přihrávky Cristopha Camenische. Právě on se snažil celou přesilovou hru řídit, což se tedy rozhodně vyplatilo. Asistence: Christoph Camenisch.
     
    34:31
    Vyloučení v týmu Finsko (Lastikka – 2 min., Hra na zemi).
    33:22 JOHANSSON - 6:2
     
    33:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další rychlý výpad Finů a navrch využité přečíslení dva na jednoho, které vrací dle zápisu domácímu celku čtyřgólové vedení. Finální přihrávku předvedl Jonne Junkkarinen, míčku se možná ještě botou dotkl i bránící Bischofberger. Přesto už nedokázal zamezit v tom, aby SAMI JOHANSSON přidal svůj druhý zářez na pažbu. Asistence: Jonne Junkkarinen.
    25:12 STENFORS - 5:2
     
    25:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    K úspěchu stačí málo. Konkrétněji přihrávka po mantinelu, pak jedna sklepávka na střed a rychlonohý LAURI STENFORS, který nabídky Rasmuse Kainulainena umí beze zbytku využít. To vše dává recept k páté brance Finů. Asistence: Rasmus Kainulainen.
    23:32 MENDELIN - 4:2
     
    23:32
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarská bárka se ještě nepotápí. Před brankou se zjevil PATRICK MENDELIN a dostal parádní přihrávku od Jana Zaugga. I když první střela ještě Mendelinovi nesedla a poslal ji přímo do gólmana, z dorážky už se radoval. Rázem vedou suverénní Seveřané jen o dva góly a musí začít pracovat. Asistence: Jan Zaugg.
    19:54 ZAUGG - 4:1
     
    19:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že Švýcarsko se spokojí s čtyřgólovou ztrátou, pak Christoph Meier vymyslel nádherný pas k pravému mantinelu a JAN ZAUGG vzal odpovědnost na svá křídla. Jeho tvrdý příklep šokoval Torisevu, který poprvé kapituluje. Švýcarům se tedy nejen daří zmírnit tempo soupeře, ale také konečně udeřit. Asistence: Christoph Meier.
    10:38 LASTIKKA - 4:0
     
    10:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Až VILLE LASTIKKA ukázal, jak mají vypadat rány z dálky. Jeho bomba tahem nešla ani vidět a vcelku logicky tak končí za zády Pascala Meiera. Švýcarsko dnes nepřišlo bojovat o výsledek, nebo minimálně neumí čelit takové kvalitě, jakou momentálně Finové disponují. Asistence: Jesperi Lindfors.
    03:36 JOHANSSON - 3:0
     
    03:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Šťastná trefa SAMIHO JOHANSSONA pomáhá Finům ve čtvrté minutě utkání navýšit vedení už na 3:0. Původně Johansson přihrával, ale nešťastník Meier si srazil míček rovnou za svá záda. Pokud utkání bude pokračovat v podobném tempu, možná se dočkáme i historické porážky Švýcarska v mezistátním zápase. Asistence: Aaro Astala
    02:23 J. KAINULAINEN - 2:0
     
    02:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát se míček dopravil do druhého horního růžku Pascalovy branky a se Švýcary to hned na začátku utkání nevypadá vůbec dobře. Z pavouků udělal bezdomovce JUSTUS KAINULAINEN, kterému míček lehce posunul Tatu Vaananen, připíše si tedy úspěšnou nahrávku. Asistence: Tatu Vaananen.
    00:52 LASTIKKA - 1:0
     
    00:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nad rameno Pascala Meiera parádně vypálil VILLE LASTIKKA a míček už se třepotá v síti. To je přesně začátek, jaký si finský výběr mohl vysnít. Rychlý úder, který houževnaté Švýcary může srazit na kolena. Bez asistence.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 1. Lastikka, 3. J. Kainulainen (Vaananen), 4. Johansson (Astala), 11. Lastikka (Lindfors), 26. Stenfors (Kainulainen), 34. Johansson (Junkkarinen), 50. Johansson (Vaananen), 52. Johansson (Lastikka), 54. Lastikka (Vaananen) – 20. Zaugg (C. Meier), 24. Mendelin (Zaugg), 36. Zaugg (Camenisch)


    Fínsko: Toriseva (Kaltiainen) – Vaananen, Stenfors, Kivilehto, Lindfors, Lehkosuo, Junkkarinen, Leikkanen – R. Kainulainen, J. Kainulainen, Laitila – Heikkila, Sikkinen, Lastikka – Kailiala, Astala, Johansson – Iiskola, Hautaniemi
    Švajčiarsko: P. Meier (Eder) – Camenisch, Graf, Bier, Burki, Heller, Bischofberger – Mendelin, C. Meier, Zaugg – Steiner, Hartmann, Maurer – Laely, Schiess, Riedi – Ruegger, Mutter

    Rozhodca: Gavlas, Mikula

    Diváci: 488