Fínsko – Švajčiarsko 10:3 (kon.) | Česko – Švédsko 5:8 (kon.)
koniec
Fínsko
10:3 (2:2, 5:1, 3:0)
Švajčiarsko
cz Sobota 16.10.2021, 09:30 • Sportovní areál TJ Lokomotiva, Plzeň • EFT (junioři)
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. Sledujte na našich stránkách i další víkendové zápasy z Euro Floorball Tour v Plzni. (11:17:31)
     
    Finsko může směle slavit druhou výhru na Euro Floorball Tour v Plzni. Poté, co modrobílí vyřídili Švédy, si nyní vyšlápli i na výběr Švýcarska. Konečné skóre v závěrečné periodě ještě navyšovali Tiainen, Roimela a Mertaniemi, nakonec se výsledek vyšplhal do podoby 10:3. Švýcaři sice předvedli sympatický výkon v úvodní periodě, pak ale začali ztrácet a bylo to znát i na jejich herním projevu. Prohrávají také druhý duel na EFT.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Střela z hole Eliy Seilera měla hodně nečitelnou trajektorii a bez teče prošla za mantinel. Švýcarsko už zřejmě další trefu nepřidá.
     
    58:40
    Přihrávkou za bránu zkomplikoval Salokangas práci Kuutsovi, který ale ve spolupráci s Murou dokázal složitou situaci vyřešit.
    57:20 MERTANIEMI - 10:3
     
    57:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřanům se daří velmi rychle zužitkovat přesilovou hru. Střídačka uznale zamručela poté, co VAINO MERTANIEMI svým tahem našel malou skulinku v postavení obrany i brankáře a zasáhl místečko u levé tyčky. Metu v podobě desítky si tedy mohou Finové odškrtnout. Asistence: Amos Jappinen.
     
    57:07
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Schmuki – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    56:15
    Nahrávka Juusa Aholy do velké možnosti neprošla, ale v této fázi duelu už ho to tolik mrzet nemusí.
     
    54:27
    Drobná teč Leeviho Rantaly z nitra brankoviště se nevešla do sítě. Mura už by u své bližší tyčky asi nebyl včas.
     
    54:10
    Dnešní utkání sleduje 178 diváků.
     
    53:41
    Na pravé straně zcela nepokrytý Jonathan Davet. V průběhu utkání z něj ale vyprchalo sebevědomí. Jeho příklep škrtnul o masku Ojaly.
     
    53:04
    Juuso Ahola jako by se nyní bál jít do zakončení. Jeho přihrávka sice prošla, ale Roimela byl docela dobře obsazený.
     
    52:02
    Až před branku neproskotačil Janis Ribler. Pak předvedl ještě zběsilý sprint do obrany, což se za současného stavu cení dvojnásobně.
     
    51:29
    I když Tenhonen soupeře neobešel, alespoň si vymodlil faul. Jiné varianty jako by v jeho případě ani neexistovaly.
     
    49:45
    Leeviho Rantalu dokázal ve vyložené šanci vychytat Mura, který tak ochraňuje svůj tým od dalšího inkasovaného gólu. Jeho parťáci v poli už viditelně nestíhají.
     
    48:52
    V rohu byl sražen Janis Ribler, což bylo pro helvétský kříž jediné štěstí. Už se totiž znovu rýsovala nemilá ztráta.
     
    48:03
    Do brankoviště zamířil Ville Hietaranta, ale na vzdušnou přihrávku tentokrát nedosáhnul.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 8. Rantala (Ojala), 15. Kuutsa (Ahola), 24. D. Tenhonen, 28. D. Tenhonen (Hietaranta), 30. D. Tenhonen (Roimela), 33. Jokela, 34. D. Tenhonen, 46. Tiainen, 48. Roimela, 58. Mertaniemi (Jappinen) – 1. Zenger (Graf), 6. Schmied (Kehl), 21. Schmied (Seiler)


    Fínsko: Ojala (Hellsten) – Jappinen, Seppala, Mertaniemi, Vuoristo, Jokela, Kuutsa, Koskinen, Huhtakallio – Kilpelainen, Porttikivi, Rantala – Hietaranta, D. Tenhonen, Roimela – Salokangas, Tiainen, Ahola – B. Tenhonen
    Švajčiarsko: Mura (Juon) – Zenger, Schmuki, Kehl, Ribler, Hocevar, Kunz, Hanseler – Davet, Hermle, Graf – Arnold, Seiler, Schmied – Eser, Zurbriggen, Schwarz – Walser, Burren

    Rozhodca: Soderman, Boström

    Diváci: 178