Fínsko – Švajčiarsko 10:3 (kon.) | Česko – Švédsko 5:8 (kon.)
koniec
Fínsko
10:3 (2:2, 5:1, 3:0)
Švajčiarsko
cz Sobota 16.10.2021, 09:30 • Sportovní areál TJ Lokomotiva, Plzeň • EFT (junioři)
    57:20 MERTANIEMI - 10:3
     
    57:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřanům se daří velmi rychle zužitkovat přesilovou hru. Střídačka uznale zamručela poté, co VAINO MERTANIEMI svým tahem našel malou skulinku v postavení obrany i brankáře a zasáhl místečko u levé tyčky. Metu v podobě desítky si tedy mohou Finové odškrtnout. Asistence: Amos Jappinen.
     
    57:07
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Schmuki – 2 min., Nedovolené vrážení).
    47:15 ROIMELA - 9:3
     
    47:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se pohřbívají zaživa. Výjezd před bránu nezvládnul ani Mario Kunz a SETTI ROIMELA byl oproti kolegovi Tiainenovi neméně přesný. Dává další branku a Finsko už se významně přiblížilo pověstné desítce. Bez asistence.
    45:56 TIAINEN - 8:3
     
    45:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Asistenci by si nyní správně měl připsat David Hermle, protože při svém výjezdu ledabyle přihrával bekhendem přes osu, čehož beze zbytku využil TUOMAS TIAINEN. Jeho přesná rána do horního víka šla ideálně nad rameno brankáře Mury, který na zaváhání spoluhráče raději nikterak nereagoval. Bez asistence.
    33:33 D. TENHONEN - 7:3
     
    33:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kdo jiný než DANIEL TENHONEN mohl přidat další gól. Pod velký tlak se při vlastní rozehrávce dostal Mattia Schmied a prudkou přihrávkou nenašel spoluhráče. Místo toho ale geniálně připravil šanci pro finského snajpra, který se z podobných pozic zkrátka nemýlí. Bez asistence.
    32:32 JOKELA - 6:3
     
    32:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další parádní kombinaci Seveřanů završuje pohodovou střelu do téměř prázdné brány OLLI JOKELA. Finové ukazují v této periodě svou ofenzivní sílu a pomalu lámou utkání na svou stranu. Toto byl jejich čtvrtý gól v prostřední části. Asistence: Juuso Ahola.
    29:36 D. TENHONEN - 5:3
     
    29:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kralování DANIELA TENHONENA směle pokračuje. Už má na kontě hattrick a Finové vedou o dvě branky. Pevně věří, že takový náskok by jim mohl stačit k tomu, aby utkání dovedli do vítězného konce a potvrdili roli favorita. Tentokrát si Tenhonen našel místo ve velkém brankovišti a bez váhání udeřil. Asistence: Setti Roimela.
    27:09 D. TENHONEN - 4:3
     
    27:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krásnou předávku vzduchem zosnoval Ville Hietaranta. Když pak navíc DANIEL TENHONEN míček přímo dokonale uzemnil, nebylo pochyb o tom, že doputuje až do sítě. Finsko se vůbec poprvé v utkání ujímá vedení, švýcarský vzdor ale bude trvat.. Asistence: Ville Hietaranta.
     
    25:05
    Vyloučení v týmu Finsko (Jappinen – 2 min., Držení).
    23:40 D. TENHONEN - 3:3
     
    23:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První slabší moment si vybírá brankář Mura. Ze středu ho propálil DANIEL TENHONEN, který už předtím dokázal obejít dva švýcarské hráče. Střela byla sice prudká, ale mířila na přední tyč. Mura se zřejmě obával rány pod horní tyč a reflexivně vyhodil ruce, které mu scházely při zákroku. Bez asistence.
    20:13 SCHMIED - 2:3
     
    20:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Finští trenéři své svěřence určitě nepochválí, znovu vyrobili inkasovaný gól hned v úvodní minuty. MATTIA SCHMIED od pravého mantinelu parádně propálil brankáře a podruhé v utkání může zvedat ruce k nebi. Dobře mu palebnou pozici připravil Elia Seiler, který si tak zapíše úspěšnou přihrávku. Asistence: Elia Seiler.
    14:55 KUUTSA - 2:2
     
    14:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ve velkém brankovišti velmi správně stepoval EERO KUUTSA. Po přisunutí Aholy stačilo namířit míček do horních pater branky, což se Kuutsovi náramně povedlo a Finové úspěšně stahují ztrátu dvou branek, kterou dopustili na počátku třetiny. Asistence: Juuso Ahola.
    07:42 RANTALA - 1:2
     
    07:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ojala vytáhl vůbec první zákrok v utkání a okamžitě si připsal také asistenci. Jeho parádní výhoz dokázal zužitkoval Autorem branky je LEEVI RANTALA, když pláchnul za obranu a brankáře Muru vymíchal bekhendovou kličkou. Důležitá finská trefa, navíc v oslabení. Asistence: Touko Ojala.
     
    07:06
    Vyloučení v týmu Finsko (Salokangas – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    06:17
    Fantastický zákrok vytáhl Mura proti Villemu Hietarantovi, který zůstal zcela neobsazený na levém křídle. Tygří skok vyvolal na švýcarské střídačce erupci nadšení.
    05:14 SCHMIED - 0:2
     
    05:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Špatná rozehrávka Jappinena, který balonek zbytečně posílal po mantinelu, vede k druhému gólu helvétského kříže. Tentokrát se prosazuje MATTIA SCHMIED, který zůstal zcela sám za opařenou obranou Finů a umístil míček za záda nehybného brankáře. Asistence: Nico Kehl.
    00:19 ZENGER - 0:1
     
    00:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byl velmi rychlý vstup Švýcarů do utkání, prosazují se hned z první akce. SIMON ZENGER chtěl míček ještě přehrávat na druhou stranu hrací plochy, ale to se mu nepovedlo. Balonek se k němu nicméně odrazil zpět a pak už následovala tvrdá střela tahem, které zaplula k zadní tyči Ojalovy branky. Asistence: Timo Graf.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 8. Rantala (Ojala), 15. Kuutsa (Ahola), 24. D. Tenhonen, 28. D. Tenhonen (Hietaranta), 30. D. Tenhonen (Roimela), 33. Jokela, 34. D. Tenhonen, 46. Tiainen, 48. Roimela, 58. Mertaniemi (Jappinen) – 1. Zenger (Graf), 6. Schmied (Kehl), 21. Schmied (Seiler)


    Fínsko: Ojala (Hellsten) – Jappinen, Seppala, Mertaniemi, Vuoristo, Jokela, Kuutsa, Koskinen, Huhtakallio – Kilpelainen, Porttikivi, Rantala – Hietaranta, D. Tenhonen, Roimela – Salokangas, Tiainen, Ahola – B. Tenhonen
    Švajčiarsko: Mura (Juon) – Zenger, Schmuki, Kehl, Ribler, Hocevar, Kunz, Hanseler – Davet, Hermle, Graf – Arnold, Seiler, Schmied – Eser, Zurbriggen, Schwarz – Walser, Burren

    Rozhodca: Soderman, Boström

    Diváci: 178