Montreal – Ottawa 4:5 (1:2 po s.n.) | Tampa Bay – Florida 6:2 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 4:2 (kon.)
NJ Devils – NY Islanders 0:0 (zruš.) | Minnesota – Chicago 3:2 (po pr.) | Dallas – Colorado 3:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:2 (kon.) | Vegas – Arizona 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Minnesota Wild
3:2 (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Chicago Blackhawks
cz Piatok 08.10.2021, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:34 Matt DUMBA - 3:2
     
    62:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí v prodloužení vítězí! MATT DUMBA dostal přihrávku na osu kluziště a vystřelil zápěstím. Puk zapadl nad lapačku Lankinena, jemuž zřejmě v rozhodující chvíli někdo zakryl výhled a gólman Chicaga tak nestihl adekvátně reagovat. Asistence: Kevin Fiala a Jon Merrill.
     
    61:03
    Kirby Dach zajížděl s pukem za branku, ale poté ho nečekaně poslal do brankoviště. Moc nescházelo a domácí si dali vlastní gól!
     
    59:53
    Hosté mohli rozhodnout! Jujhar Khaira zasáhl puk bruslemi a Talbot ho vyrazil před sebe na hokejku Adama Gaudetta. Ten dorážel bekhendem nad horní tyčku!
     
    59:39
    Ryan Hartman je vyloučen za vysokou hůl. Přesilovka Chicaga!
     
    57:32
    Nick Bjugstad se prosadil do zakončení z pravé strany. Lankinen nalezl kotouč pod betony!
    53:29 Brandon HAGEL - 2:2
     
    53:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    BRANDON HAGEL trestné střílení proměnil s grácií! Naznačením bekhendové kličky si poslal Talbota na jednu stranu, stáhl si puk na forhend a bezpečně ho zvedl přes pravý beton gólmana Wild – 2:2.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Matt Dumba – trestné střílení, hákování).
    53:29 Dumba fauloval ujíždějícího Hagela - trestné střílení pro hosty.
     
    53:29
    Trestné střílení pro hosty! Brandon Hagel se dostal za záda obrany a už to vypadalo, že bude po forhendové kličce zasouvat do prázdné branky. V tom mu však zabránil faulem Matt Dumba.
     
    53:08
    Další šance Wild! Přečíslení 2 na 1 řešil Marco Rossi střelou, která minula vzdálenější tyčku!
     
    51:15
    Ryan Hartman najížděl sám na hostující branku. Šel do bekhendové kličky, ovšem Lankinen se natáhl a zasáhl vyrážečkou!
     
    49:06
    Marco Rossi mohl navýšit vedení Wild! Po jeho šanci zachraňoval Lankinen na brankové čáře!
    46:47 Alex GOLIGOSKI - 2:1
     
    46:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Divočáci si berou zpět ztracené vedení! Po střele Kirilla Kaprizova zůstal puk před hostujícím brankovištěm. Dorážku Matse Zuccarella ještě Lankinen pokryl, ale z druhé vlny se do situace vložil zadák ALEX GOLIGOSKI a ten už kotouč za záda gólmana Chicaga doklepl. Asistence: Mats Zuccarello a Joel Eriksson Ek.
    45:19 Dylan STROME - 1:1
     
    45:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovku a vyrovnávají! Po vyhraném buly v útočném pásmu se dostal puk k českému obránci Jakubovi Galvasovi. Ten nahrál doprava Kirbymu Dachovi, který poslal střílený pas na vzdálenější tyčku, kde hrací předmět usměrnil za Talbotova záda DYLAN STROME – 1:1. Asistence: Kirby Dach a Jakub Galvas.
     
    44:52
    Jared Spurgeon je vyloučen za podrážení. Přesilovka pro hosty.
     
    41:41
    Reese Johnson měl na holi dobrou příležitost, zblízka však nepřekonal Talbota! Následně ještě mohl pálit Osipov, jeho ránu však zablokoval Foligno.
     
    39:06
    Matt Dumba vyslal do samostatného nájezdu Marcuse Foligna. Ten volil střelu, kterou Lankinen vyráží levým betonem!
     
    34:52
    Mats Zuccarello viděl před branku najíždějícího Matta Dumbu. Poslal mu tam přesnou přihrávku, ale obránce Wild kotouč nedostal přes pravý beton skvělého Lankinena!
     
    33:17
    Velký tlak Blackhawks! Talbot nejprve na poslední chvíli reagoval na teč Mikea Hardmana. Poté se otevřel prostor před Rileyem Stillmanem, po jehož ráně puk z Talbota vypadl a dorážet do odkryté klece mohl Dylan Strome. V tom mu však zabránil Nick Bjugstad, jenž kotouč srazil do ochranné sítě!
     
    29:36
    Spurgeon nabil na pravý kruh Fialovi, který vyprášil betony Lankinena. Brankář hostí pak pokryl i dorážku Erikssona Eka a o pár vteřin později také ránu Kirilla Kaprizova z mezikruží! Chicago je už kompletní.
     
    28:11
    Kirill Kaprizov se přes dva protihráče prokličkoval až před brankáře Lankinena, který odolal! Ruský útočník každopádně ukázal, čím si vysloužil tak dobrou smlouvu, jež v létě podepsal.
     
    27:33
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Connor Murphy – 2 min., sekání).
     
    24:17
    Prostor na ose hřiště se otevřel před hostujícím obráncem Rileyem Stillmanem, který dojel až mezi kruhy a odsud se pokusil prostřelit Cama Talbota. Ten ale předvedl efektní semafor, kterým zabránil gólu!
     
    16:50
    Výbornou přihrávku do jízdy dostal Marcus Foligno, který najížděl z pravé strany na hostujícího brankáře Lankinena. Ten střelu na vyrážečku pokryl!
     
    14:20
    Kevin Fiala dostal přihrávku zpoza branky, zblízka však zamířil jen do Lankinena! Poté ještě pálil od modré čáry Matt Dumba, i zde Lankinen zakročil úspěšně.
    07:13 Joel Eriksson EK - 1:0
     
    07:13
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí využívají početní výhodu bleskově! Mats Zuccarello nahodil puk směrem na branku. Před Lankinenem ho pohotově zachytil JOEL ERIKSSON EK, který si ho stáhl na forhend podél pravého betonu brankáře hostí a zasunul do odkryté klece. Asistence: Mats Zuccarello a Kevin Fiala.
     
    07:06
    První vyloučen na straně Chicaga. Dvouminutový trest obdržel Calvin de Haan.
     
    01:30
    Domácí Alex Goligoski dostal dvouminutový trest za krosček. Přesilovku si zahraje Chicago.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 8. Eriksson Ek (Zuccarello, Fiala), 47. Goligoski (Zuccarello, Eriksson Ek), 63. Dumba (Fiala, Merrill) – 46. Strome (K. Dach, Galvas), 54. Hagel (t.s.)


    Minnesota Wild: Talbot (Kahkonen) – Merrill, Dumba (A), Brodin, Spurgeon (C), Goligoski, Addison – Boldy, Eriksson Ek, Foligno (A), Fiala, Rossi, Bjugstad, Zuccarello, Hartman, Beckman, Duhaime, Gaudreau, Kaprizov.
    Chicago Blackhawks: Lankinen (Subban) – Murphy (A), McCabe (A), Galvas, Stillman, Mitchell, de Haan (A) – Borgström, K. Dach, Hagel – Gaudette, Strome, C. Dach – Osipov, Johnson, Barratt – Hardman, Entwistle, Khaira.

    Rozhodca: Chmielewski, Sandlak – Barton, Gawryletz

    Diváci: 14 419