Washington – Boston 2:3 (1:2 po s.n.) | Florida – Nashville 3:1 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Anaheim – San Jose 6:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:3 (po pr.) | Seattle – Vancouver 5:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 0:4 (kon.) | Vegas – San Jose 2:4 (kon.)
koniec
Florida Panthers
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Nashville Predators
cz Pondelok 27.09.2021, 00:10 • BB&T Center, Sunrise • Príprava NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravného utkání na novou sezónu NHL, v němž poměří síly Panteři z Floridy a Predátoři z Nashvillu.
     
    Tyto dva týmy se rozhodli k zajímavému kroku, když se domluvili, že spolu odehrají dva zápasy v rozmezí čtyř hodin. V tom prvním slavila vítězství Florida, která dotáhla dvoubrankovou ztrátu a nakonec zvítězila gólem Bennetta 5:4 v prodloužení. Bude zajímavé sledovat, jak trenéři prohází sestavy, protože lze jen těžko předpokládat, že by nechali hned na startu přípravy hrát své svěřence dva ostré zápasy takhle rychle po sobě.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Knight (Gibson) – Hache, Carlsson, Forsling, Juulsen, Montour, Nutivaara – Duclair, Reinhart, Děnisenko, Barkov, Marchment, Verhaeghe, Luostarinen, Bowlby, Schwindt, Lammikko, Hutsko, Lomberg.

    Nashville Predators: Rittich (Vomáčka) – Benning, Tennyson, Farrance, Healey, Allard, Borowiecki – Sissons, Cousins, Grimaldi, Luff, Olivier, Tomasino, Smith, Harper, McCarron, Mismash, Afanasjev, Parssinen.

    Rozhodčí: O'Donnell, McIsaac – Marquis, Fournier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:19
    Na Ritticha přiletěla z pravé strany zajímavá střela z hokejky Luostarinena, hostující, český gólman předvedl jistý zákrok vyrážečkou.
     
    02:52
    Za vlastní brankou sebral kotouč Hache. Počkal na prostřídání formací, načež předal Hutskovi, pak sám odjel na střídačku.
     
    03:16
    Zakázané uvolnění vrací hru před bránu Davida Ritticha. Healey hledal Harpera, ten však na dlouhou nahrávku nedosáhl.
     
    03:45
    lehký oblouček Parssinena do střední třetiny sebral až v obranném pásmu Juulsen. Zkusil rozjet rychlý protiútok, ale Reinhart nezvládl zpracování.
     
    04:20
    Situaci dvou proti dvěma řešil Schwindt střelou přes obránce. Rittich zasahovat nemusel, právě McCarron totiž touš schytal do chráněných míst.
     
    04:47
    Konečně přišlo ohrožení i Knightovy svatyně. Z vrcholku pravého kruhu střílel Olivier, padající Juulsen srazil černou gumu do ochranné sítě.
     
    05:00
    Těžko říct, co Lammikko zamýšlel udělat. Každopádně vyhodil přes všechny čáry, přestože měl dost prostoru. Měl ale štěstí, že spoluhráč Barkov v rychlostním souboji přebruslil Cousinse.
     
    05:12
    První přesilovou hru si zahrají domácí. Na trestnou lavici odjel Grant Mismash, jenž přesekl hokejku rozjetému Verhaegheovi.
     
    06:11
    První minuta početní převahy panterům vůbec nevyšla. Reinhart zkoušel střílet z pravého kruhu, ale rozvlnil pouze boční síť.
     
    06:47
    Benning propadl v obraně, ale jeho krajan Carter Verhaeghe toho nevyužil, z levé strany nevyzrál křižným zakončením na připraveného Knighta.
     
    07:15
    První přesilová hra domácího mužstva je minulostí. Grant Mismash okamžitě po naskočení na led odjel na střídačku, přepustil místo Borowieckimu.
     
    07:46
    Od pravého mantinelu vyprodukoval zajímavou bekhendovou nahrávku Jego Afanasjev. Sissonsovi chyběl kousek, aby zakončoval do odkryté levé části brány.
     
    08:00
    Spencer Knight se vydal za bránu vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Zvedl hlavu a posunul kotouč na volného Montoura.
     
    08:43
    Na hranici brankoviště se nedovoleného zákroku dopustil domácí Braden Hache, jenž nedovoleným způsobem zabránil v zakončení Smithovi. Přesilovku si tak vyzkouší i Nashville.
     
    09:23
    Po vyhraném buly střílel nebezpečně od modré čáry Matthew Benning. Spencer Knight byl v pozoru, včas vystrčil vyrážečku.
     
    09:55
    Ve vlastním oslabení se vydal navštívit útočné pásmo Carter Verhaeghe. Bekhendem zvedl černou gumu až příliš, Rittich zasahovat nemusel.
     
    10:24
    Pěknou stahovačkou se Luff prodral za záda Nutivaary. Finální střelu z pravého kruhu skončila na levém betonu Knighta.
     
    10:50
    Druhému měření sil mezi Floridou a Nashvillem zatím kralují gólmani. Nyní se vyznamenal David Rittich, český gólman včas sklapl betony proti střele Juulsena.
     
    11:21
    Dlouho již má rozhodčí zdviženou pravici, bude se znovu vylučovat. Výhodu má k dispozici Nashville, který zatím hraje powerplay v šesti mužích.
     
    11:43
    Mason Marchent je tím, kdo je po přerušení hry poslán na lavici hanby. K prohřešku došlo ve středním pásmu, kde Kanaďan ve snaze získat puk sekl přes hokejku Tomasina.
     
    12:02
    Po vyhození Nutivaary vystartoval z brankoviště Rittich. aby zabránil úniku rozjetého Smithe. Před forvardem zvládl nahrát k levému mantinelu Tennysonovi.
     
    12:46
    Mathieu Olivier nebyl daleko od vedoucího gólu. K pravé tyčce obdržel parádní přihrávku do hokejky, jenže puk nezvedl přes ležícího gólmana.
     
    13:04
    Síly na ledě se vyrovnávají, za pár vteřin ovšem začne přesilová hra Floridy. Na trestnou lavici usedl Jegor Afanasjev, nedovoleným bráněním zabránil Duclairovi v lepším zakončení, to z bekhendu si Rittich pohlídal.
     
    13:17
    Riskantní nahrávka napříč útočným pásmem se Heaylemu vymstila. Hokejku do ní vložil Carter Verhaeghe, touš poslal do středního pásma.
     
    14:20
    Panteři již hrají přesilovku, ale zatím si nedokázali vytvořit žádnou větší příležitost, každopádně se drží v útočném pásmu, a to i zásluhou parádního hitu Verhaegheho na Tennysona.
     
    14:46
    Více volného prostoru využil Aleksander Barkov ke sjetí do levého kruhu, svižnou ránu ze zápěstí poslal o pár centimetrů nad břevno.
     
    15:06
    Tlak domácího mužstva pokračuje i po návratu Afansjeva. Verhaeghe hledal před brankou Duclaira, tomu zakončení z lehkého záklonu nevyšlo.
     
    15:47
    David Farrance si na Bowlbyho věřil. Dvaadvacetiletý forvard udělal kličku na střed, ale pak vlastní vinou ztratil kontrolu nad kotoučem.
     
    16:07
    Vysoký oblouček ještě ze středního pásma David Rittich raději podržel v lapačce, protože se k němu nebezpečnou rychlostí blížil Lammikko.
     
    16:52
    Predátoři se usadili v útočné třetině, ale nic zajímavého nevymysleli. Nahození Allarda od pravého mantinelu odrazil Děnisenko mezi diváky.
     
    17:18
    Pěkným, a hlavně čistým hitem poslal Lomberg k ledu Oliviera. Volného puku se posléze chopil obránce Lucas Carlsson.
     
    17:44
    Markus Nutivaara v rychlostním souboji porazil Luffa, nad nímž měl náskok a houževnatého protivníka udržel na zádech.
     
    18:20
    Za branku soupeře nahodil Anthony Duclair. David Rittich si věřil na rozehrávku a nezklamal, prodloužil kotouč k osamocenému McCarronovi.
     
    18:31
    Závěr úvodního dějství přináší ještě jedno vyloučení. Proti pravidlům hrál dnes už podruhé Mason Marchment, McCarrona poslal k ledu krosčekem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Na modré čáře bruslící Tennyson naznačil střelu, aby nakonec ještě vylepšil palebnou pozici pro Tomasina, ten z mezikruží přestřelil.
     
    19:40
    Znovu centr druhé lajny Phillip Tomasino. Pokus z pravého kruhu Knight vyrazil před sebe, Cole Smith při snaze o dorážku ze vzduchu promáchl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 11.
     
    První třetina zápasu mezi Floridou a Nashvillem branku nenabídla. Zatím sledujeme opatrnější střetnutí, kde je šancí pomálu. Nejde vypíchnout jedinou příležitost, jež by zaváněla gólem. Gólmani Knight a Rittich úspěšně drží čistá konta, byť se na tento úspěch tolik nenadřeli. Doufejme, že nám celky ve druhé části ukáží o poznání lepší podívanou.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhou třetinu startují hosté v přesilové hře, ta ale potrvá už jen dvacet vteřin. To znamená, že mají čas na jednu, možná dvě rychlé akce.
     
    20:35
    Spencer Knight v průběhu oslabení zasahovat nemusel. Zkusit sice vystřelil Luff, ale jeho pokus o pořádný kus proletěl nad břevnem.
     
    21:24
    Tomasino vyhrál buly, trochu nešikovně ale poslal puk na Davida Ritticha. Český gólman si ale poradil a vyrážečkou nahrál Tennysonovi.
     
    21:45
    Český gólman ve službách Predators musel řešit další nahození. Zachytil jej v lapačce a ještě touš stihl vyklepat, puk pak poslal do střední třetiny.
     
    22:00
    Jestli je něčeho hodně, tak trestů. Mark Borowiecki sice zastavil po pravém mantinelu sprintujícího Děnisenka, ale neobešlo se to bez faulu, kanadský bek soka podrazil.
     
    22:22
    Od modré čáry vypálil tvrdou střelu Mark Nutivaara. Před Davidem Rittichem však byla dálnice, takže puk velmi dobře viděl a včas máchl lapačkou.
     
    22:36
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři pokračovali v útočném pásmu a výsledkem je první gól! ANTHONY DUCLAIR dostal nabito od Montoura, tvrdou střelou k levé tyči prostřelil Ritticha nad ramenem. Asistence: Brandon Montour a Aleksander Barkov.
    22:36 Anthony DUCLAIR - 1:0
     
    23:30
    Bude zajímavé sledovat, zda úvodní gól rozproudí zápas, který zatím není příliš atraktivní. Hosté ovšem budou muset hrát více do ofenzivy, neboť jsou ve ztrátě.
     
    24:04
    Byli to ale domácí, kteří útočili na dvoubrankové vedení. Štiplavou ránu z pravého kruhu ovšem David Rittich skryl pod pravým betonem.
     
    24:35
    Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Spencera Knighta. Forsling viděl rozjetého Verhaegheho, ten ale přesně v době nahrávky zastavil.
     
    25:23
    Na nudu si David Rittich v dosavadním průběhu druhé části rozhodně stěžovat nemůže. Výborně povyjel proti Děnisenkovi a puk zachytil ve výstroji.
     
    25:47
    Jegor Afanasjev viděl rozjetého Cousinse, ale se spoluhráčem se nedomluvil ideálně a kotouč mu poslal příliš daleko za brusle.
     
    26:17
    Rychlý protiútok založil Sam Reinhart. Sám jej také zakončil, střelou z velkého úhlu z pravého kruhu vysoko přestřelil.
     
    26:27
    Tlak domácích pokračuje a odměnou je další přesilová hra. Josh Healey pozdě zaregistroval Lomberga, proti němuž si pomohl lehkým háčkem, tato skutečnost rozhodčím neunikla.
     
    27:10
    Spencer Knight ukázal, že vyrážečkou hrát umí. Ukázal i dobrý přehled ve hře, když se rozhlédl a kolem Sissonse přihrál Hacheovi.
     
    27:25
    Florida právě vstřelila branku!
    Druhý gól v přesilové hře, svěřenci kouče Quennevillea disponují dvoubrankovým náskokem! Skvělou práci odvedl Barkov, který zavezl puk do útočného pásma a nahrávkou mezi dva protihráče našel v levém kruhu CARTERA VERHAEGHEHO. Šestadvacetiletý Kanaďan puk převzal a forhendovým křižným zakončením vyzrál na Ritticha. Asistence: Aleksander Barkov a Brandon Montour.
    27:25 Carter VERHAEGHE - 2:0
     
    28:30
    Vedení domácího celku je zasloužené. Druhou třetinu začalo výrazně aktivněji, z čehož plynuli i dvě přesilové hry, v nichž Florida skórovala.
     
    28:58
    Ke dvěma gólovým asistencím chtěl Brandon Montour přidat i branku. Tvrdá střela od modré čáry nebyla špatná, obětavě ji však zblokoval Benning.
     
    29:23
    Sraženou střelu Barkova Rittich zaregistroval na poslední chvíli. Měl velké štěstí, že puk proskákal vedle jeho levé tyče.
     
    29:47
    Gustav Forsling pod tlakem neváhal opustit útočné pásmo a vydat se do obranného. Ujel až za bránu, kde počkal na prostřídání formací.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Panteři z Floridy mají výhodu dvou gólů a zatím to nevypadá, že by měl Nashville střetnutí zdramatizovat.
     
    30:46
    Hráči v červeném pokračují v útočení. Od modré střílel nebezpečně Aleksander Barkov, tvrdou střelu schytal do pravé nohy Borowiecki.
     
    31:11
    Právě Borowicki byl tím, kdo následně odpálil kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Má tak chvilku čas rozdýchat nepříjemný zásah pukem.
     
    31:39
    Za nahozením Reinharta spěchal Luostarinen. Fin v rychlostním souboji prohrál s McCarronem, na nějž ovšem ztrácel výrazně už od startu.
     
    32:20
    Aleksander Barkov udělal otočku, pak rychlou nahrávkou oslovil Marchmenta. Levé křídlo si zkusilo obhodit puk po mantinelu kolem Tennysona, americký bek se obelstít nenechal.
     
    32:48
    Přečíslení dvou na jednoho nevyřešil Grant Mismash vůbec dobře. Olivierovi poslal těžkou žabičku, do níž se Kanaďan nedokázal trefit.
     
    33:00
    Čelem k vlastní bráně, navíc v obranném pásmu, tak s takovou situací si musel poradit Healey. A vedl si skvěle, zadovkou totiž našel Allarda. Těžko říct, jestli o něm skutečně věděl.
     
    33:32
    Výrazně méně se zadařilo Tennysonovi. Americký bek očekával, že mu Luff najede k mantinelu, leč nestalo se tak, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    34:23
    Zápěstím vypálil přes obránce Anthony Duclair. Mark Borowiecki proti střele zaklekl a černou gumu zachytil do pravé rukavice.
     
    34:49
    Obránce Gustav Forsling na modré čáře naznačil střelu, ale ještě rozvinul akci k levému mantinelu, touš poslal na hokejku Marchementa. Střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    35:06
    Potlesk fanoušků si vysloužil Spencer Knight. Skvěle vybruslil proti Smithovi a křižnou střelu z levého kruhu udržel v lapačce.
     
    35:42
    Do protiútoku se vydal Grant Mismash, jenže se mu nedostalo žádné podpory. Proto se zase otočil a zpětným pasem zapojil do hry Allarda.
     
    36:12
    Velká smůla, že Děnisenkovi při zpracování puk odskočil od hole, jinak by postupoval sám na Davida Ritticha, ten ale další nebezpečí, zatím, řešit nemusí.
     
    36:48
    Parádní zákrok Spencera Knighta dostal diváky do varu! Cousins našel v pravém kruhu volného Tennysona, nicméně domácí gólman se fantasticky přesunul k levé tyči a schoval střelu v lapačce.
     
    37:17
    Znovu jsme měli možnost sledovat souboj za brankou, ale za tou hostující. Obránci zvítězili, ve změti hokejek puk vydoloval Juuso Parssinen.
     
    37:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři dramatizují střetnutí, jsou na dostřel! Luff nahrál před branku JEGORU AFANASJEVOVI, ruský mladík z bezprostřední blízkosti propálil Knighta nad lapačkou. Asistence: Matt Luff.
     
    38:34
    Okamžitě odpovědět chtěl Braden Hache. Osmnáctiletý obránce se vydal na útočný výlet, který zakončil příliš vysokou ránou ze zápěstí.
     
    38:55
    Další útok hokejistů Floridy zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Aleksander Barkov totiž převzal nahrávku až za modrou čárou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Aktivní Matt Luff se prohnal kolem Hutska, ale vlastní vinou se dostal z ideální střelecké pozice. Nahození z velkého úhlu nemělo šanci Knighta zaskočit.
     
    39:49
    Výrazně těžší situaci musel řešit na druhé straně David Rittich. Přes clonícího Luostarinena spatřil střelu Lammikka na poslední chvíli, nadvakrát si ovšem poradil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 22.
     
    Prostřední dějství, na rozdíl od toho prvního, rozhodně nenudilo. Padly v něm hned tři góly, o něco spokojenější budou nastupovat do třetí dvacetiminutovky domácí. Pantery poslal do vedení ve 23. minutě Anthony Duclair z přesilovky, další početní převahu o pět minut později využil pro změnu Carter Verhaeghe. Hosté se postupně začali dostávat více a více do hry, odměnou jim byl kontaktní gól. Postaral se o něj z předbrankového prostoru Jegor Afanasjev. O vítězi není rozhodnuto ani zdaleka. Závěr druhého dějství patřil Nashvillu a Florida může děkovat brankáři Knightovi, že je stále ve vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Florida bude usilovat nejen o udržení, ale i o navýšení vedení, Nashville naopak o vyrovnání, případně obrat.
     
    40:40
    Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili na obou stranách stejní gólmani, tedy Knight a Rittich. Tomáš Vomáčka v dresu Nashvillu tedy dnes nejspíše prostor na úkor krajana nedostane.
     
    41:22
    Lucas Carlsson sledoval, komu by nahrál, ale nikdo se nenabídl. Takže zvolil nástřel, ale protože byl ještě na vlastní polovině, tak je pískán icing.
     
    41:44
    Lomberg viditelně neočekával, že by Luostarinenova nahrávka mohla projít, ale stalo se. Útočníkovi projel kotouč pod pozdě na led přiloženou holí.
     
    42:20
    Sissons nabruslil do útočného pásma a měl před sebou posledního obránce, Nutivaaru. Vystřelil přes Fina, avšak trefil jej do chráněných míst.
     
    42:56
    Sice se jedná o přípravné utkání, ale na Nashvillu je vidět obrovská snaha zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Kombinuje v útočném pásmu.
     
    43:09
    Pantery osvobodil Noah Juulsen, ale jen na malou chvíli. Po obranném vyhození totiž následuje další zakázané uvolnění domácích.
     
    43:32
    Střílenou nahrávkou Tennyson našel hokejku Parssinena, jeho teč ale směřovala o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    44:00
    Sam Reinhart si vyměnil puk s Lammikkem, načež vypálil z vrcholku levého kruhu. Spencer Knight si prostor mezi pravou rukou a betonem pohlídal.
     
    44:37
    Od modré střílel Markus Nutivaara a před brankou zkoušel tečovat Marchment. Neuspěl, takže David Rittich měl o poznání snazší práci.
     
    45:13
    V pokleku Aleksander Barkov útočné pásmo neudržel. Dobře si počínal Tomasino, jenž touš vyšťouchl z pod soupeřovy pravé brusle a rozehrál jej po mantinelu na Smithe.
     
    45:44
    Hosté u puku dlouho nevydrželi. Nahrávku Schwindta napříč pásmem vystihl Děnisenko, individuální akci zakončil střelou do Rittichova pravého betonu.
     
    46:21
    Carter Verhaeghe za brankou srdnatě bojoval proti dvojici protihráčů. Ušetřil dobrých patnáct sekund, pak jej obránci zpacifikovali.
     
    46:53
    Hra pokračuje v útočné třetině Floridy, protože McCarronovi se vyhodit nepodařilo. Od modré vystřelil Carlsson pouze d mantinelu za bránou.
     
    47:12
    Mark Borowiecki měl velké štěstí, že jeho vyhození z obranného pásma cestou do ochranné sítě zavadilo o tvrzené sklo, v opačném případě by se jednalo o dvouminutový trest.
     
    47:48
    Pohybem vzad na sebe Mason Marchment natáhl hned dvojici protihráče, aby následně nabil na modrou Forslingovi, jeho pokus Rittich ukryl v lapačce.
     
    48:20
    Dlouhý a vysoký oblouček Reinharta zpracoval Luostarinen příkladně pravou bruslí. Při tomto momentu ovšem ztratil rychlost, čehož beze zbytku využil Mismash.
     
    48:44
    Už se zdálo, že Juuso Parssinen zkusí na Knighta bekhendový blafák, jenže v poslední chvíli mu kotouč ujel z čepele hole.
     
    49:06
    Ofenzivu se vydal podpořit Mark Borowiecki. Za brankou tělem odmítl Carlssona, v nájezdu před bránu mu vystavil stopku jiný obránce Hache.
     
    49:45
    Olivier si všiml rozjetého Tomasina příliš pozdě. Adresoval mu nahrávku, ale pouze do ofsajdového postavení, což pozorností čárového sudího neuniklo.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Florida udržuje těsné jednobrankové vedení, ve třetím dějství má zatím lehce navrch.
     
    50:22
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí tlak přetavili ve třetí gól a výrazně se tak přiblížili vítězství! Z levého kruhu vystřelil obránce BRANDON MONTOUR a nejspíše i s přispěním lehké teče bránícího hráče kotouč propadl za brankáře. Asistence: Carter Verhaeghe a Aleksander Barkov.
    50:22 Brandon MONTOUR - 3:1
     
    51:15
    Není nač čekat, hosté musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Kouč Hynes brzy jistě začne uvažovat i o hře bez brankáře.
     
    51:23
    Velká komplikace pro hosty, ti jdou do čtyř. Může za to Nick Cousins, který přidržel hokejku Luostarinenovi, tím mu zabránil v zakončení.
     
    52:12
    V defenzivě propadl Matt Tennyson, jenž může děkovat Davidu Rittichovi, že se znovu neměnilo skóre. Český gólman pokryl střelu Lammika, stejně tak dorážku Reinharta.
     
    52:46
    Vyhození Borowieckiho přes všechny čáry zastavil za bránou Spencer Knight. Nevymýšlel nic složitého a puk přenechal Schwindtovi.
     
    53:29
    Brandon Montour dnes hraje velmi povedené utkání, měl prsty ve všech třech gólech. Nyní musel skousnout tvrdý hit od Smithe, po němž zůstal na pár vteřin ležet na ledě.
     
    53:47
    Harper mohl nahrávat do levého kruhu Tomasinovi, avšak rozhodl se vzít zodpovědnost na sebe, tvrdou střelou příklepem rozezvučel mantinel za bránou.
     
    54:26
    Obtočení kolem brány Parssinenovi vůbec nevyšlo. David Rittich s touto možností počítala přilepil pravý beton k tyčce.
     
    54:48
    Rittich znovu v akci, tentokráte vystartoval daleko z brány, aby zamezil nebezpečí před rozjetým Reinhartem. Puk odpálil těsně kolem jeho natažené hokejky.
     
    55:20
    Nahození Borowieckiho z nouze splnilo svůj účel. Přinutilo Spencera Knighta k zákroku, snahu rozehrát brankář žádnou nevyvinul.
     
    55:54
    Panteři začali hrát více do defenzivy, to je vzhledem k výsledku a času do konce zápasu pochopitelné. Hosté mají velké problémy obsadit útočnou třetinu.
     
    56:08
    Nahození Sissonse ze středního pásma až ke Knightovi nedoletělo, ještě před brankářem puk sebral ze vzduchu Hutsko. Bez rozmýšlení o mantinelu poslal touš pryč z obranného pásma.
     
    56:33
    Hráči v bílých dresech přišli o puk a domácí vyrazili do přečíslení. Carter Verhaeghe hledal Barkova, Healey zblokoval přihrávku na domácí střídačku.
     
    57:22
    Rocco Grimaldi zadovkou přenechal kotouč Phillipu Tomasinovi. Dvacetiletý Kanaďan si vybruslil mezi kruhy, na dobře postaveného Knighta recept nenašel.
     
    57:50
    Definitivní rozhodnutí měl na hokejce Ryan Lomberg. V přečíslení volil střelu, pokus na vyrážečku Rittich vyrazil nad břevno.
     
    58:31
    Hráči Nashvillu sice drží puk na svých hokejkách, ale v obranném pásmu, odkud jen těžko dosáhnou zdramatizování střetnutí.
     
    58:42
    Konečně hosté získali postavení v útočné třetině. Trenér Quenneville ale jako by svým svěřencům už nevěřil, protože Ritticha nechává v bráně.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:16
    Tak přeci jen přichází powerplay. Poté, co nahození Nutivaary podržel Knight ve výstroji, si kouč Predators vzal oddechový čas a po jeho vypršení zůstává Rittich na střídačce.
     
    59:44
    Mason Marchment se rozhodl sbírat trestné minuty. Krátce před koncem zápasu nekompromisně narazil na hrazení Tomasina, načež zaslouženě dostal dvě minuty a pár ran cestou od protihráčů.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Floridy zvládli i druhé utkání proti Nashvillu v rozmezí čtyř hodin, na domácím ledě se tentokráte radovali z vítězství 3:1. Do zápasu pochopitelně naskočili úplně jiní hráči, ti z prvního klání si užívali zaslouženého odpočinku, někteří jej strávili na tribuně sledováním tohoto střetnutí.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině, a to zprvu do svatyně Davida Ritticha, jehož prostřelili v přesilové hře Anthony Duclair a Carter Verhaeghe. Ještě v prostředním dějství zvládl snížit Jegor Afanasjev, ale na vyrovnání už se Nashville nezmohl, v závěrečné části naopak inkasoval třetí branku z hole Brandona Montoura.

    Floridu čeká další přípravné utkání v noci ze středy na čtvrtek v Dallasu, Nashville se o den později představí na ledě dvojnásobného vítěze Stanley Cupu v řadě, Tampy Bay.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Aleksander Barkov (FLA) 0+3
    2. Brandon Montour (FLA) 1+2
    3. Spencer Knight (FLA) 29 zákroků
     
    Česká a slovenská stopa

    David Rittich (NSH) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších zápasů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:48:42)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 23. Duclair (Montour, Barkov), 28. Verhaeghe (Barkov, Montour), 51. Montour (Verhaeghe, Barkov) – 38. Afanasjev (Luff)


    Florida Panthers: Knight (Gibson) – Hache, Carlsson, Forsling, Juulsen, Montour, Nutivaara – Duclair (A), Reinhart, Děnisenko, Barkov (C), Marchment, Verhaeghe (A), Luostarinen, Bowlby, Schwindt, Lammikko, Hutsko, Lomberg.
    Nashville Predators: Rittich (Vomáčka) – Benning, Tennyson, Farrance, Healey, Allard, Borowiecki (A) – Sissons (A), Cousins (A), Grimaldi, Luff, Olivier, Tomasino, Smith, Harper, McCarron, Mismash, Afanasjev, Parssinen.

    Rozhodca: O'Donnell, McIsaac – Marquis, Fournier

    Diváci: 5 283