Česko – Slovensko 13:2 (kon.)
koniec
Česko
13:2 (3:0, 5:1, 5:1)
Slovensko
cz Štvrtok 26.08.2021, 18:30 • Městská sportovní hala Vodova, Brno • Majstrovstvá sveta juniorov • Skupina A
     
    Pro dnešek je to ode mně ze sportovní haly Vodova vše, přeji vám krásný zbytek čtvrtečního večera a zítra se těším na počtenou. (20:32:30)
     
    Federální derby mezi Českou republikou a Slovenskem nabídlo celkem patnáct branek a vysokou výhru národního celku. Češi dokázali svého soupeře porazit i počtvrté za sebou a potřetí mu nasypali deset a více gólů. Ačkoliv se zdá, že dvoubodová výhra se rodila lehce, tak hlavním hrdinou byl brankář Tomáš Jurco, který zastavil několik nebezpečných výpadů Slovenska. Na první výhře národního celku se pěti body podílel útočník Matěj Pěnčík, který zapsal hattrick a dvě asistence. Česká lvíčata si to o postup do semifinále rozdají v zítřejším utkání s Lotyšskem.

    Nejlepší hráči utkání
    Česká republika – Tomáš Hanák, útočník
    Slovensko – Šimon Melega, brankář

    Střely ve třetí třetině (celkem): 15:5 (43:21)
     
    Třetí třetina nabídla na jejím začátku agresivní hru Slováků, kteří se chtěli gólově prosadit, ale jejich šance končily na pozorném Jurcovi. Češi si zbytek zápasu pohlídali a k osmi gólům po čtyřiceti minutách přidali ještě dalších pět. Národní celek tedy splnit roli favorita a o postup do semifinále si zahraje proti Lotyšsku
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Matěj Čermák byl v úniku dva na jednoho a místo střely zvolil nahrávku. Tu nečekal jeho spoluhráč, který míček nezpracoval!
     
    59:20
    Hra se odehráva za slovenskou brankou, ale obránci českého vyzyvatele se ze svízelné situace dostali a jsou v útoku.
     
    59:00
    Dnešní utkání sleduje 1068 diváků, krásná návštěva.
     
    58:02
    Výborný Tomáš Jurco korunuje výkon celého týmu, když vykopl nahrávku na volného útočníka Slovenska. Soupeř reklamuje, že se vše odehrálo mimo velké brankoviště, ale rozhodčí jsou jiného názoru.
     
    57:23
    Martin Čermák mohl navýšit skóre, ale jeho individuální akce kýženou brankou neskončila. Čermák ztroskotal na Melegovi.
     
    56:53
    Slovensko má míček pod kontrolou, česká defenziva je rozestavena v obranném vzorci.
    55:31 BURIAN - 13:2
     
    55:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká sestava nemá dost, když přidává další gól v přesilovce! Jan Malič vybídl ke skórování MATOUŠE BURIANA, který bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jan Malič.
     
    55:04
    Vyloučení v týmu Slovensko (Vítek – 2 min., opakované přestupky).
    53:50 PĚNIČKA - 12:2
     
    53:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tucet gólů národního celku je na světě! Hattrickem se na něm podílí útočník MATĚJ PĚNIČKA, který sebral odražený balonek od Jurca. Forvard národního celku prosvištěl celé hřiště a přízemní střelou k levé tyči rozvlnil síť! Bez asistence.
     
    53:45
    Marco Machovič se ocitl ve výborné pozici, ale z pravé strany neumístil přesně. Jeho projektil vyrazil levou rukou Jurco!
     
    52:43
    Soupeř mohl rychle dát další gól,a le svoji příležitost překombinoval, škoda.
    51:37 MAYER - 11:2

    Štěpán Ondráček

    Góly a asistencie: 5. Forman (Pěnička), 7. Pěnička (Matěj Čermák), 8. Hanák (Havlas), 29. Hanák (Majer), 31. Papoušek, 32. Stránský (Hemerka), 36. Havlas (Stránský), 37. Forman (Pěnička), 46. Pěnička (Bachmaier), 47. Klápa, 50. Bachmaier (Majer), 54. Pěnička, 56. Burian (Malič) – 33. Tomčo (Fürsten), 52. Mayer (Tomčo)


    Česko: Jurco (Hodík) – Malič, Piskáček, Punčochář, Martin Čermák, Bachmaier, Kawulok, Dolejš – Matěj Čermák, Forman (C), Pěnička – Klápa, Papoušek, Havlas – Hanák, Burian, Majer – Stránský, Hemerka.
    Trenér: Jaroslav Berka

    Slovensko: Melaga (Vaško) – Bujna, Cvacho, Virga, Šuška, Steller, Vítek – Pázsiczký, Blaszczyk, Batkovič – Machovič, Olekšák, Kvasnica – Tomčo, Gajdoš (C), Fürsten – Gavlák, Chovan, Mayer.
    Trenér: Marek Onderko

    Rozhodca: Andrew Lewis, Anssi Silvo (oba Finsko)

    Diváci: 1068