Česko – Slovensko 13:2 (kon.)
koniec
Česko
13:2 (3:0, 5:1, 5:1)
Slovensko
cz Štvrtok 26.08.2021, 18:30 • Městská sportovní hala Vodova, Brno • Majstrovstvá sveta juniorov • Skupina A
     
    Pro dnešek je to ode mně ze sportovní haly Vodova vše, přeji vám krásný zbytek čtvrtečního večera a zítra se těším na počtenou. (20:32:30)
     
    Federální derby mezi Českou republikou a Slovenskem nabídlo celkem patnáct branek a vysokou výhru národního celku. Češi dokázali svého soupeře porazit i počtvrté za sebou a potřetí mu nasypali deset a více gólů. Ačkoliv se zdá, že dvoubodová výhra se rodila lehce, tak hlavním hrdinou byl brankář Tomáš Jurco, který zastavil několik nebezpečných výpadů Slovenska. Na první výhře národního celku se pěti body podílel útočník Matěj Pěnčík, který zapsal hattrick a dvě asistence. Česká lvíčata si to o postup do semifinále rozdají v zítřejším utkání s Lotyšskem.

    Nejlepší hráči utkání
    Česká republika – Tomáš Hanák, útočník
    Slovensko – Šimon Melega, brankář

    Střely ve třetí třetině (celkem): 15:5 (43:21)
     
    Třetí třetina nabídla na jejím začátku agresivní hru Slováků, kteří se chtěli gólově prosadit, ale jejich šance končily na pozorném Jurcovi. Češi si zbytek zápasu pohlídali a k osmi gólům po čtyřiceti minutách přidali ještě dalších pět. Národní celek tedy splnit roli favorita a o postup do semifinále si zahraje proti Lotyšsku
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Matěj Čermák byl v úniku dva na jednoho a místo střely zvolil nahrávku. Tu nečekal jeho spoluhráč, který míček nezpracoval!
     
    59:20
    Hra se odehráva za slovenskou brankou, ale obránci českého vyzyvatele se ze svízelné situace dostali a jsou v útoku.
     
    59:00
    Dnešní utkání sleduje 1068 diváků, krásná návštěva.
     
    58:02
    Výborný Tomáš Jurco korunuje výkon celého týmu, když vykopl nahrávku na volného útočníka Slovenska. Soupeř reklamuje, že se vše odehrálo mimo velké brankoviště, ale rozhodčí jsou jiného názoru.
     
    57:23
    Martin Čermák mohl navýšit skóre, ale jeho individuální akce kýženou brankou neskončila. Čermák ztroskotal na Melegovi.
     
    56:53
    Slovensko má míček pod kontrolou, česká defenziva je rozestavena v obranném vzorci.
    55:31 BURIAN - 13:2
     
    55:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká sestava nemá dost, když přidává další gól v přesilovce! Jan Malič vybídl ke skórování MATOUŠE BURIANA, který bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jan Malič.
     
    55:04
    Vyloučení v týmu Slovensko (Vítek – 2 min., opakované přestupky).
    53:50 PĚNIČKA - 12:2
     
    53:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tucet gólů národního celku je na světě! Hattrickem se na něm podílí útočník MATĚJ PĚNIČKA, který sebral odražený balonek od Jurca. Forvard národního celku prosvištěl celé hřiště a přízemní střelou k levé tyči rozvlnil síť! Bez asistence.
     
    53:45
    Marco Machovič se ocitl ve výborné pozici, ale z pravé strany neumístil přesně. Jeho projektil vyrazil levou rukou Jurco!
     
    52:43
    Soupeř mohl rychle dát další gól,a le svoji příležitost překombinoval, škoda.
    51:37 MAYER - 11:2
     
    51:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko to rozhodně nebalí a přidává druhou branku. Ivan Tomčo si všiml volného MAYMILIÁNA MAYERA, který nikým nehlídaným propálil přesouvajícího se Jurca! Asistence: Ivan Tomčo.
     
    51:05
    Češi kontrolují hru a s přehledem kráčí ke dvěma bodů na turnaji. Slovensko sice je na útočné polovině, ale Jurco nemusel zasahovat.
     
    50:22
    Slováci zahrozili v oslabení, ale míček těsně proletěl kolem pravé tyče Jurcovy svatyně.
    49:15 BACHMAIER - 11:1
     
    49:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná početní výhoda je využitá! Petr Majer vybídl MYTÝÁŠE BACHMAIERA, který stál na ose hřiště a přes clonu nedal Melegovi šanci na zákrok! Asistence: Petr Majer.
     
    48:50
    Tomáš Hanák byl na konci krásné kombinace, ale proti němu se zaskvěl Šimon Melega. Slovenský gólman se proti jeho střele zázračně postavil a vyrazil ji levou nohou!
     
    48:33
    Vyloučení v týmu Slovensko (Mayer – 2 min., Sekání).
    Vyloučení v týmu Slovensko (Gajdoš – 2 min., Bránění ve hře).
     
    48:03
    Češi budou hrát přesilovou hru, v signalizované výhodě drží míček na hokejkách.
    46:52 KLÁPA - 10:1
     
    46:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní celek dává Slovákům desítku. VOJTĚCH KLÁPA si sběhl z levého mantinelu, až před brankáře Šimona Melegu, kterého prostřelil nad pravé rameno! Bez asistence.
    45:52 PĚNIČKA - 9:1
     
    45:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Devátý gól Čechů je venku. Matyáš Bachmaier šel do brankoviště jako tak, jeho pokus byl zablokovaný, ale míček se k němu příhodně odrazil. Hrací předmět nahrál na MATĚJE PĚNIČKU, který ve spolupráci s levou spojnicí rozvlnil síť! Asistence: Matyáš Bachmaier.
     
    45:17
    Tomáš Jurco byl opět v permanenci, ale gólman Tatranu Střešovice je velmi klidný, takže si připisuje úspěšný zákrok.
     
    44:51
    Češi se usadili v útočné třetině Slováku. Křižný pas doputoval ke Stránskému, ten vystřelil nad.
     
    44:18
    Vojtěch Klápa byl moc blízko gólmanovi, kterého neprostřelil, stejně jako na druhé straně nemusel zasahovat Jurco.
     
    43:39
    Riskantní přihrávka Piskáčka, která našla naběhnutého Matyáše Bachmaiera. Věž českého celku překonala Melegu, toho ale zastoupila branková konstrukce.
     
    42:34
    Šimon Stránský dostal nahrávku před prázdnou kuchyni, ale byl v předklonu a míček nedokázal usměrnit tak, jak by sám potřeboval!
     
    42:05
    Finští rozhodčí pískají faul na hráče Slovenska. Naši sousedé jsou více na balonku. Uvidíme, zda realizační tým okolo Jaroslava Berky nezmění taktiku...
     
    41:06
    Češi hrají profesorsky, což hladovým Slovákům může vyhovovat. Soupeř jde jasně za zdramatizováním utkání, i když má velkou ztrátu ve skóre.
     
    40:08
    Šimon Batkovič hned zkraje posledního dějství vystřelil z hranice velkého brankoviště. Jeho pokus stačil vykrýt hrdina národního celku – Tomáš Jurco!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Čtyřicet minut je minulostí a ke dvěma bodům mají blíže hráči České republiky, kteří vedou 8:1. Ačkoliv náskok je komfortní, tak vděčit za něj může národní tým zejména Tomáši Jurcovi, který přiváděl Slováky dlouho k zoufalství. Jeho kouzlo pominulo ve 33. minutě. Uvidíme, co nám nabídne poslední část, která startuje přibližně v 19:50.

    Střely ve druhé třetině (celkem): 14:9 (28:16)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Národní celek mohl zatížit konto soupeře ještě jedním gólem, teď ale Melegovi pomohla tyč!
     
    38:43
    Ufff, to jsou akce jedna za druhou. Češi se zřejmě domluvili se Slováky, kdo přidá další gól, ale brankáři se svými obranami jsou prozatím v plné polní.
    36:24 FORMAN - 8:1
     
    36:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Osvědčená kombinace národního celku přináší osmou branku! Matěj Pěnička narýsoval krosovou nahrávku na kapitána týmu FILIPA FORMANA. Ten jako správný muž s páskou na ruce trefil z jedničky do protipohybu gólman! Asistence: Matěj Pěnička.
    35:29 HAVLAS - 7:1
     
    35:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přidávají sedmý gól v dnešním utkání! Šimon Stránský vybídl ke skórování MATĚJE HAVLASE, který namířil míček za záda Šimona Melega! Asistence: Šimon Stránský.
     
    33:05
    Vyloučení v týmu Česko (Majer – 2 min., sekání).
    32:15 TOMČO - 6:1
     
    32:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci odčarovali kouzlo Jurca a dávají první branku! Filip Fürsten ustál osobní souboj u mantinelu, navíc narýsoval nahrávku na IVANA TOMČA, který trefil přesně za přesouvajícího se Jurca! Asistence: Filip Fürsten.
    31:15 STRÁNSKÝ - 6:0
     
    31:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    V síti Slovenska je šestý gól! Adam Hemerka přiťukl míček ŠIMONU STRÁNSKÉMU, který byl sice tísněn, ale jako tank se nedal odstavit od balonku, který přišpendlil do levého horního rohu! Asistence: Adam Hemerka.
    30:35 PAPOUŠEK - 5:0
     
    30:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš, tohle platí i tentokrát a Češi odskakují ve skóre. ONDŘEJ PAPOUŠEK přečetl nahrávku Slováků a s ledovým klidem navyšuje skóre, nutno říci, že tenhle gól jde výrazně za Jurcem, který před malou chvíli zlikvidoval obrovskou šanci soupeře!
     
    30:22
    Ivan Tomčo byl v přečíslení dva na jednoho, mohl nahrát na svého spoluhráče, ale všechno vzal na sebe. Čechy zachraňuje Tomáš Jurco, který je velmi jistý!
     
    29:42
    Češi sice vedou, ale teď dvakrát nechali otevřenou obranu, čehož mohl využít soupeř. Slováci zatím jsou ve finální části nepřesní.
     
    28:58
    Tak Slováci mohli rychle korigovat, jenže je tady Tomáš Jurco, který famózně vychytal Šimona Batkoviče. Tohle byla tutovka pro soupeře Čechů!
    28:03 HANÁK - 4:0
     
    28:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá branka Čechů je na světě za ohromného hukotu fanoušků. Petr Majer byl v situaci dva na jednoho, neunáhlil se, když si všiml nabíhajícího TOMÁŠE HANÁKA! Mladý forvard nepohrdl šancí a nasměroval balonek za bezmocného Melegu! Asistence: Petr Majer.
     
    27:30
    Češi kontrolují hru a uspávají svého soka přihrávkami. Národní celek se rozehraje balonek z levého rohu. Špatná nahrávka přihrála hrací předmět na hole Slováků.
     
    26:58
    Martin Čermák si naběhl s míčkem na osu hřiště a vypálil. Jeho projektil proletěl kolem pravé tyče Melegy. Slováci se musí nadále bránit.
     
    26:26
    Slováci vystrkují růžky a nechtějí se spokojit s nulou na kontě. Jejich počínání zastavuje česká defenziva.
     
    25:52
    Češi kombinují před brankou Slováků, ale obrana našich sousedů je nepropustná. Když se dostal míček do brankoviště, tak jej s přesným zásahem zastavil gólman.
     
    24:16
    Jestliže se přihlásil o zákrok Jurca, tak zákonitě musel na druhé straně zasahovat i Melega. Slovenský gólman předvedl parádní zákrok v brankovišti. Brankář skočil proti střele Petra Majera, který zakončoval do poloprázdné klece. Melega byl na místě!
     
    23:54
    Marek Pázsiczký byl v přečíslení dva na jednoho a celou akci vzal na sebe. Jeho pokus s ledovým klidem likviduje Jurca, výborně!
     
    23:12
    Hraje se doslova o každý centimetr hrací plochy. V permanenci byl i Jurco, jenž zachytil volný balonek.
     
    22:30
    Matouš Burian nabízel střílenou přihrávkou před brankou míček Tomáši Hanákovi, který v těžké pozici netrefil.
     
    21:57
    Je patrné, že Slováci zvýšili aktivitu a přidali na tvrdosti v osobních soubojích. Národní tým nečeká nic lehkého.
     
    20:52
    Marek Pázsiczký zachytil výhoz od svého brankáře a na levé straně hledal Lukáše Blaszczyka. K druhému jmenovanému by míček došel, měl by i lehkou úlohu, jenže jeden z Čechů se stihl včas vrátit!
     
    20:12
    Stejně jako úvodní vhazování, tak i to druhé na začátku třteiny vyhrál národní tým.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu federálního derby mezi Českou republikou a Slovenskem. Do zápasu lépe vkročili Češi, kteří během čtyř minut vstřelili čtyři branky. Národní celek měl více ze hry, ale další gól už nepřidal, Slováci se pokoušeli o kontaktní gól, ale jejich šance vychytal spolehlivý Tomáš Jurco. Druhá třetina začne přibližně v 19:08.

    Střely v první třetině: 14:7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Petr Majer mohl rozjásat publikum v hledišti, jenže jeho pokus z těsné blízkosti pacifikuje Melega.
     
    19:27
    Obě mužstva se střídají v šancích, ale oba maskovaní muži jsou bez chyby.
     
    18:55
    Piskáček střílel bez přípravy, ale vytloukl blok, na druhé straně si úspěšný zákrok připsal český gólman.
     
    18:12
    Punčochář zatáhl míček na útočnou polovinu, ale Češi z toho nic nevytěžili. Naopak, musel se činit Jurco, který si pohlídal příležitost Tomča.
     
    17:20
    Matouš Burian předvedl individuální akci, po které se ocitl před gólmanem Slovenska. Jeho pokus byl nepřesný.
     
    16:28
    Matěj Pěnička vyzkoušel pozornost Šimona Melegy, ten byl včas u své tyče a střelu zastavil vytrčenou rukou, výborný zákrok.
     
    15:38
    Slovensko se usadilo v pásmu, jenže špatná příhra haní snahu o kontaktní gól. Na míčku jsou Češi, kteří hrají celoplošný florbal.
     
    14:55
    Ivan Tomčo se nacházel před velkým brankovištěm v obložení tří Čechů. Ačkoliv dělal co mohl, jeho pokus k Jurcovi nedošel.
     
    14:20
    Národní celek v poklidu kombinuje na vlastní polovině a hledá mezeru v obranné fázi Slovenska. Obranná činnost Slováku je zatím nepropůstná.
     
    13:46
    Filip Forman si od pravého mantinelu vyběhl na osu hřiště, přízemní rána končí těsně levé tyče.
     
    13:12
    Jakub Vítek vypálil přes obránce, jeho pokus byl zablokovaný, takže jeho spoluhráči musí nadále vyvinout snahu, jak překonat defenzivu společně s Tomášem Jurcem.
     
    12:24
    Slováci se snaží o útočné akce, ale jejich snaha je zatím málo platná. Česká defenziva stojí tam, kde má, takže Jurco byl bez práce.
     
    11:17
    Trošičku kostrbatá kombinace národního celku, na jejímž konci byl Matouš Burian. Mladý útočník našel připraveného Melegu.
     
    10:12
    Jurco je zatím klidný a podtrhává výkon svých spoluhráčů, když zastavil další pokus Slovenska.
     
    09:40
    Češi hrají s rozvahou a nikam se neženou. Na druhé straně zkusil své štěstí Matúš Gajdoš, proti němu se vyznamenal přesouvající se gólman České republiky.
     
    08:45
    Slováci mohli vzápětí korigovat stav zápasu, ale Jurco byl připravený u pravé tyče.
    07:59 HANÁK - 3:0
     
    07:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lvíčata využívají přesilovku a mají snový start do zápasu. Za brankou obral o míček jednoho ze Slováků Matěj Havlas. Ten rychle nahrál na TOMÁŠE HANÁKA, který odrazem o gólmana posílá míček do sítě! Asistence: Matěj Havlas.
     
    07:44
    Češi mají více ze hry, což je patrné vidět z držení balonku. Slováci se musí zvednout.
     
    07:01
    Vyloučení v týmu Slovensko (Gajdoš – 2 min., sekání).
    06:01 PĚNIČKA - 2:0
     
    06:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá branka mladých lvíčat je na světě! Slovenský obránce chyboval u své branky, čehož využil Matěj Čermák. Ten předložil balonek osamocenému MATĚJI PĚNIČKOVI, který navyšuje skóre! Asistence: Matěj Čermák.
     
    05:15
    Češi moli rázem přidat druhý kousek, ale Melega se vyznamenal. Rovněž Slováci se připomněli, ale defenziva Čechů je zatím pevná.
    04:13 FORMAN - 1:0
     
    04:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým jde do vedení. Svižná kombinace po ose Matěj Pěnička a FILIP FORMAN, přináší úvodní gól. Forman stál daleko, využil clonu před brankářem, kterého prostřelil k pravé tyči! Asistence: Matěj Pěnička.
     
    03:25
    Slováci se usadili v pásmu, ale Danielu Olekšákovi utekl míček z hole. Toho využil Jurco, který rozehrál na spoluhráče.
     
    02:56
    Martin Čermák se prezentoval střelou z levé strany. Pokus byl nepřesný a k dorážce se nikdo nedostal.
     
    02:36
    Hraje se rychlý florbal a oba týmy si jsou vědomy, o co hrají, neboť jen výhra je přiblíží semifinále.
     
    01:54
    Na jedné straně mohl dát gól Matúš Gajdoš, toho ale vychytal Jurco. Na té druhé se zaskvěl druhý maskovaný muž, jenž vykopl míček Filipu Formanovi! Krásné akce na obou stranách.
     
    01:13
    Úvodní šance zápasu byla ze strany České republiky, která zahrozila v rychlém útoku, střela na levou šibenici byla nepřesná.
     
    00:30
    Šimon Melega nemusel zasahovat, u míčku jsou jeho spoluhráči. Slovenská rozehrávka je atakovaná. Míček mají čeští obránci.
     
    00:08
    Úvodní vhazování vyhrál národní tým, který se usadil v pásmu soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny máme za sebou a za malou chvíli se začne hrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Jurco (Hodík) – Malič, Piskáček, Punčochář, Martin Čermák, Bachmaier, Kawulok, Dolejš – Matěj Čermák, Forman (C), Pěnička – Klápa, Papoušek, Havlas – Hanák, Burian, Majer – Stránský, Hemerka.
    Trenér: Jaroslav Berka

    Slovensko: Melaga (Vaško) – Bujna, Cvacho, Virga, Šuška, Steller, Vítek – Pázsiczký, Blaszczyk, Batkovič – Machovič, Olekšák, Kvasnica – Tomčo, Gajdoš (Cú, Fürsten – Gavlák, Chovan, Mayer.
    Trenér: Marek Onderko

    Rozhodčí: Andrew Lewis, Anssi Silvo (oba Finsko).
     
    Tabulka skupiny A
    1. Lotyšsko 14:10 2 body
    2. Finsko 6:4 2 body

    3. Česká republika 4:6 0 bodů
    4. Slovensko 10:14 0 bodů

    Poznámka.: První dva týmy postupují do semifinále, zbylá mužstva budou hrát o umístění.
     
    Vzájemné zápasy
    Česká republika se utkala se Slovenskem za celou historii mistrovství světa třikrát. Ve všech případech šlo o bitvy v základních skupinách, a také najdeme společného vítěze, a to národní celek. Češi povolili Slovákům v součtu všech zápasů jen deset gólů, přičemž hráči s lvíčkem na prsou skórovali třicetkrát. Zvládnou Češi ošemetnou roli favorita...

    Výsledky ve vzájemných zápasů
    Základní skupina 2019 – Kanada:
    Česká republika – Slovensko 7:3

    Základní skupina 2009 – Finsko:
    Česká republika – Slovensko 13:3

    Základní skupina 2007 – Švýcarsko:
    Česká republika – Slovensko 10:4
     
    Česká republika
    Úřadující světoví šampioni začali domácí mistrovství se silnými Finy, a diváci si přišli na své. Češi čtyřikrát v zápase vedli, ale na dva body nedosáhli. Národní celek tedy musí napravit úvodní zaváhání a zajistit si hru o cenné kovy. Češi proti Finům předvedli dobrý florbal, ovšem kaňkou na výkonu bylo neproměňování šancí. Uvidíme, jestli realizační tým sáhne ke změně v sestavě...
     
    Slovensko
    Tým, který na posledním mistrovství světa skončil na šestém místě bude usilovat o vylepšení pozice v Brně. Slovensko odehraje klíčové utkání, aby si mohlo zajistit postup do semifinále, ale hlavně musí vylepšit dojem z úvodního zápasu. Slovensko sahalo na vítězství proti Lotyšsku, jenže v divoké přestřelce podlehlo 10:14. Uvidíme, s jakou hrou se naši sousedé vytáhnou.
     
    Dobrý čtvrteční podvečer z Brna, vítám nás u druhého dne mistrovství světa juniorů ve florbale. V dnešním utkání na sebe narazí týmy České republiky a Slovenska. Utkání začíná v 18:30, přeji krásný sportovní zážitek.

    Štěpán Ondráček

    Góly a asistencie: 5. Forman (Pěnička), 7. Pěnička (Matěj Čermák), 8. Hanák (Havlas), 29. Hanák (Majer), 31. Papoušek, 32. Stránský (Hemerka), 36. Havlas (Stránský), 37. Forman (Pěnička), 46. Pěnička (Bachmaier), 47. Klápa, 50. Bachmaier (Majer), 54. Pěnička, 56. Burian (Malič) – 33. Tomčo (Fürsten), 52. Mayer (Tomčo)


    Česko: Jurco (Hodík) – Malič, Piskáček, Punčochář, Martin Čermák, Bachmaier, Kawulok, Dolejš – Matěj Čermák, Forman (C), Pěnička – Klápa, Papoušek, Havlas – Hanák, Burian, Majer – Stránský, Hemerka.
    Trenér: Jaroslav Berka

    Slovensko: Melaga (Vaško) – Bujna, Cvacho, Virga, Šuška, Steller, Vítek – Pázsiczký, Blaszczyk, Batkovič – Machovič, Olekšák, Kvasnica – Tomčo, Gajdoš (C), Fürsten – Gavlák, Chovan, Mayer.
    Trenér: Marek Onderko

    Rozhodca: Andrew Lewis, Anssi Silvo (oba Finsko)

    Diváci: 1068