West Ham – Leicester 4:1 (kon.)
koniec
West Ham United
4:1 (1:0)
Leicester City
Pondelok 23.08.2021, 21:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:55:00)
     
    West Ham United dnes odohral veľmi dobrý zápas. Vypracoval si veľa šancí, množstvo nepremenil, ale strelil až štyri góly. V prvom polčase videl červenú kartu Ayoze, čo ovplyvnilo duel. Leicester si vypracoval jedinú možnosť. Michail Antonio má po dnešku na konte 49 gólov v Premier League a prekonal rekord klubu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Andrij Jarmolenko ešte centroval sprava, jeho pas si bez problémov našiel brankár Kasper Schmeichel.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Michail Antonio, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    88
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Saïd Benrahma, prichádza Mark Noble.
     
    87
    Kelechi Iheanacho si zbiehal na pas za obranu, skôr bol pri lopte brankár Łukasz Fabiański. Fanúšikovia domácich si užívajú záver, oslavujú každú prihrávku.
     
    86
    O všetkom je v podstate rozhodnuté, West Ham prežil fantastický pondelok, zatiaľ čo Leicester dnes smerom dopredu neukázal dokopy nič.
     
    85
    Dnešné stretnutie sleduje 59 901 divákov.
    84. Michail Antonio (WHU) - 4:1
     
    84
    West Ham United dal gól!
    Tak teraz už rozhodnuté určite je. MICHAIL ANTONIO prekonal rekord a teraz ho začína navyšovať. Coufal centroval sprava, lopta prepadla cez Amarteyho a ani Pereiru nestihol pred päťkou pokryť Antonia.
     
    83
    Zdá sa, že po treťom góle West Hamu by už mohlo byť aj rozhodnuté, ale v Premier League nikdy neviete. Každopádne, domáci dnes majú všetko viac-menej pod kontrolou.
     
    81
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza James Maddison, prichádza Boubakary Soumaré.
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Kelechi Iheanacho.
    80. Michail Antonio (WHU) - 3:1
     
    80
    West Ham United dal gól!
    MICHAIL ANTONIO sa stáva rekordmanom West Hamu, pretože strieľa svoj 48. gól za West Ham v Premier League a prekonal doterajší rekord klubu, ktorý držal Paolo Di Canio. Na hranici päťky sa otočil okolo obrancu Söyüncüho a prudkým pokusom prekonal Schmeichela. Tešil sa s vlastnou maketou v životnej veľkosti.
     
    79
    Saïd Benrahma poslal zľava výborný center do päťky, kde už číhal v šanci Michail Antonio. Na poslednú chvíľu pred ním loptu odhlavičkoval Luke Thomas.
     
    78
    Po ďalšom rohovom kope West Hamu zakončenie neprišlo. Naopak, bol tam útočný faul, o ktorý sa postaral Craig Dawson.
     
    77
    Vladimír Coufal dostal pas na pravé krídlo, okamžite centroval do päťky. Pred Antoniom zasiahol Çağlar Söyüncü, bude to desiaty roh West Hamu.
     
    76
    Aaron Cresswell vyslal zľava dobrý pas, Kasper Schmeichel ho nezachytil a na zadnej žrdi hlavičkoval cez Pereiru iba tesne vedľa Craig Dawson.
     
    75
    Center z rohového kopu smeroval na zadnú žrď, Angelo Ogbonna loptu poslal pred bránku. Odtiaľ ju hostia odvrátili do bezpečia.
     
    74
    Michail Antonio mal na pravom krídle zdanlivo stratenú situáciu, Luke Thomas mu loptu odkopol na rohový kop, čiže to pre domácich dopadlo dobre.
     
    73
    Jamie Vardy dostal loptu na pravé krídlo, odkiaľ centroval. Veľmi nepresne, Patson Daka mal od zakončenia poriadne ďaleko.
     
    72
    Domáci mali k dispozícii priamy kop, centrovaná lopta nebola zakončená. Tomáš Souček mal k tomu najbližšie, nepodarilo sa.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Ricardo Pereira (Leicester City).
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom tu máme nábeh na dramatický záver. West Ham mohol už dávno rozhodnúť, šance na to mal, aj hrá veľmi dobre, no skóre je iba o rozdiele jedného gólu.
    69. Youri Tielemans (LEC) - 2:1
     
    69
    Leicester City dáva gól!
    Po dlhom čase sa hostia dostali k šestnástke súpera a ešte to bude zaujímavé. James Maddison centroval zľava, lopta pred päťkou prešla okolo Vardyho aj Daku. Zakončil ju YOURI TIELEMANS. Síce do Creswella, no odrazila sa späť a z dorážky už Belgičan uspel.
     
    69
    Jarrod Bowen poslal sprava loptu do šestnástky, kde už číhal Pablo Fornals, no v poslednej chvíli zasiahol Daniel Amartey.
     
    68
    Craig Dawson si na prvej žrdi našiel center z rohu, chrbtom k bránke mieril vedľa a Kasper Schmeichel nemusel zasahovať.
     
    67
    Aaron Cresswell centroval z rohového kopu na päťku, tam si to najlepšie vypočítal Wilfred Ndidi, avšak bude to opätovný roh pre West Ham.
     
    66
    Strely: 14 – 3
    Strely na bránku: 5 – 0
     
    65
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Patson Daka.
     
    64
    Defenzíva Leicesteru odvrátila center z rohového kopu. Loptu si našiel ešte Aaron Cresswell a poslal z diaľky peknú strelu, len tesne nad brvno.
     
    63
    Michail Antonio zakončil spred šestnástky, mieril dobre, k žrdi, tesne nad trávnikom. Kasper Schmeichel si pripísal opäť dôležitý zákrok.
     
    62
    Domáci získali rohový kop. Center na prvú žrď bol nadvihnutý na zadnú, tam ale nemal šancu zasiahnuť prihrávku Michail Antonio.
     
    60
    Hodinka hry nám ubehla, West Ham pokračuje v aktivite a rád by pridal ďalšie góly.
     
    59
    Harvey Barnes síce chcel potiahnuť akciu hostí po krídle, lenže zle prihral. Jamie Vardy sa k lopte nedostal, získali ju domáci hráči.
     
    58
    Kasper Schmeichel spravil chybu v rozohrávke, jeho odkop smeroval mimo ihriska. West Ham sa zadarmo dostal k lopte.
     
    57
    West Ham je na najlepšej ceste získať tri body. Tento zápas má rozohratý fantasticky a pokaziť si to dnes môže v podstate len sám.
    56. Saïd Benrahma (WHU) - 2:0
     
    56
    West Ham United dal gól!
    Veľká chyba v zadných radoch hostí. Çağlar Söyüncü posielal malú domov, ale nevšimol si, že pred Schmeichelom je postavený Michail Antonio. Ten prihral pred bránku a SAÏD BENRAHMA nemal problém trafiť bránku, kde stál iba Daniel Amartey.
     
    55
    Saïd Benrahma síce spadol po kontakte v šestnástke hostí, nebol tam faul a penalta nepríde. Kasper Schmeichel môže obstarať päťku.
     
    54
    West Ham je znova usadený na útočnej polovici ihriska, po zmene strán loptu súperovi požičiava iba výnimočne.
     
    53
    Harvey Barnes sa individuálne dostal do pokutového územia súpera, viac nevymyslel, keďže sa s ním výborne vrátil Vladimír Coufal.
    52. Michail Antonio (WHU)
     
    52
    Tomáš Souček poslal výborný pas pred bránku hostí, skvele si naskočil Michail Antonio a takmer predviedol gólovú hlavičku. Fantasticky na čiare zachránil Kasper Schmeichel.
     
    51
    Domáci získali rohový kop, centrovanú loptu však defenzíva Leicesteru odvrátila do bezpečia.
     
    50
    Tomáš Souček si nabehol do šestnástky, sprava tam aj dostal prihrávku. Strieľal špičkou kopačky cez dvojicu súperov nad bránku.
     
    49
    West Ham drží loptu v strede ihriska, postupne sa snaží prejsť na dostrel bránky, ktorú stráži Kasper Schmeichel.
     
    48
    Dlhý pas na hrot ofenzívy si nenašiel Jamie Vardy, lopta išla ďaleko od neho a všetko skontroloval obranca Angelo Ogbonna.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal. Chýba len vylúčený Ayoze Pérez, inak sú na ihrisku rovnakí hráči ako pri úvodnom výkope.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    West Ham bol v prvom polčase lepším tímom a zaslúžene vedie. Pablo Fornals bol pri všetkom dôležitom. Strelil gól a potom po faule do Ayoze práve na neho dostal ofenzívny hráč hostí červenú kartu. Leicester to bude mať po zmene strán veľmi ťažké.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Jarrod Bowen centroval z priameho kopu do šestnástky, na roh odvrátil loptu Jamie Vardy.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    45
    Ďalší center pred bránku, Michail Antonio mohol mať veľkú možnosť. Lopta k nemu prepadla, no prekvapený Angličan ju nespracoval ani nezakončil. Odrazila sa a v snahe ešte niečo vymyslieť fauloval Fornals.
     
    44
    Michail Antonio prihrával prudko pred bránku po tom ako West Ham znova získal loptu. Tentoraz si defenzíva hostí dala pozor a zasiahla.
     
    42
    Pre West Ham začína presilovka o jedného muža. Zatiaľ hrá domácim v tomto zápase do kariet úplne všetko. Uvidíme ako to bude pokračovať.
     
    41
    Leicester má ešte ťažšiu situáciu, prišiel o jedného hráča. Ayoze v tom bol nevinne, nebol tam žiadny úmysel, ale červená karta je oprávnená. Protesty nepomáhajú.
    40. Daniel Amartey (LEC)
     
    40
    Červenú kartu dostáva Ayoze Pérez (Leicester City).
     
    39
    Situáciu ešte ide riešiť VAR, pretože Ayoze Pérez poriadne tvrdo stúpil na holeň Pabla Fornalsa a tu sa ide riešiť, či Španiel v službách hostí neuvidí červenú kartu.
     
    38
    Pablo Fornals končí na trávniku na útočnej polovici, loptu mu zobral krajan Ayoze Pérez. Faul sa nepískal, no Çağlar Söyüncü aj tak loptu odkopol mimo ihriska.
     
    37
    James Maddison išiel za pasom do pokutového územia, telom ho odtlačil čisto Vladimír Coufal a loptu zachytil Łukasz Fabiański.
     
    36
    Zhruba desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. West Ham je zatiaľ lepším tímom, hostia sa nevedia dostať do zakončenia, alebo sú v ňom nepresní.
     
    35
    Craig Dawson a Angelo Ogbonna išli za centrom do malého vápna, obaja na jedno miesto. Britský stopér loptu pohladil, mieril tesne vedľa bránky.
     
    34
    Çağlar Söyüncü chcel pokryť loptu a nechať ju prejsť za čiaru, avšak výborne zapracoval Jarrod Bowen, vyvinul tlak a získal rohový kop.
     
    33
    Po centri sprava dokázal vo vápne súpera Jamie Vardy sklepnúť loptu pod seba a Ayoze Pérez mal razom veľkú šancu. Zakončenie nezvládol, minul bránku.
     
    32
    Leicester City znova s úsekom, kedy drží loptu, momentálne ďaleko od bránky súpera, iba v strede poľa.
     
    31
    Strely: 6 – 1
     
    30
    Ayoze Pérez dostal veľa priestoru vo vnútri šestnástky, takže mohol niečo vymyslieť a aj vymyslel. Ešte prihral na voľného Ricarda Pereiru, ten spred rohu päťky mieril v páde vedľa, pošmykol sa.
     
    29
    Jarrod Bowen pekne vysunul na krídlo Coufala, jeho center odvrátil Daniel Amartey iba k Fornalsovi, ktorý vyslal ďalší pas a Tomáš Souček v ťažkej pozícii hlavičkoval iba tesne vedľa bránky.
     
    28
    Dlhý pas na hrote ofenzívy si hľadal James Maddison, chcel loptu posunúť na Vardyho. Všetko vyriešil Łukasz Fabiański.
     
    27
    Leicester prehráva a bude musieť v ofenzíve pridať. West Ham je zatiaľ lepším tímom. Každopádne, stretnutie naberie určite väčšie obrátky.
    26. Pablo Fornals (WHU) - 1:0
     
    26
    West Ham United dal gól!
    "Hammers" idú do vedenia po peknej akcii. Rice zachytil loptu v strede poľa, PABLO FORNALS ju posunul do vápna, Saïd Benrahma prihrával pred bránku a práve nepokrytý Španiel namieril z prvej presne k žrdi.
     
    25
    Luke Thomas centroval zľava, vo vápne číhal napríklad Michail Antonio. Vo vzduchu pred ním odvrátili loptu obrancovia hostí.
     
    24
    Michail Antonio sklepol loptu pod seba a Tomáš Souček poslal z diaľky zakončenie volejom. Trafil hráčov Leicesteru.
     
    23
    Youri Tielemans neposlal presný pas na ľavé krídlo, kde si ťažkú loptu nedokázal spracovať Luke Thomas a vhadzuje Vladimír Coufal.
     
    22
    Ayoze Pérez mal na pravom krídle dostatok priestoru na center, ten aj poslal, avšak poľahky loptu chytil Łukasz Fabiański.
     
    20
    James Maddison chcel po rohu potiahnuť kontru Leicesteru, za dres ho zatiahol Pablo Fornals a faulom prerušil akciu.
     
    19
    Domáci získali rohový kop. Vladimír Coufal centrom nenašiel spoluhráčov, defenzíva"líšok" loptu dostala do bezpečia.
     
    18
    Harvey Barnes sa zľava dostal do pokutového územia, kde o loptu prišiel proti presile. Odkopol ju nakoniec Declan Rice.
     
    17
    Craig Dawson síce stratil loptu, no hostia sa s ňou vrátili k svojim obrancom a nebol z toho rýchly útok na bránku West Hamu.
     
    16
    Michail Antonio sa individuálne dostal od poliacej čiary pred šestnástku, okolo dvojice protihráčov zakončil tesne vedľa bránky.
     
    15
    Daniel Amartey posunul loptu pred vápno súpera, kde zbiehal Jamie Vardy, ale skôr tam bol obranca Angelo Ogbonna.
     
    14
    Vladimír Coufal sprava centroval do ohňa, loptu odvrátil Ricardo Pereira. Spred šestnástky ešte vystrelil Declan Rice, nemieril však presne.
     
    13
    Wilfred Ndidi pritvrdil v strede poľa, odniesol si to Pablo Fornals a West Ham po šľapáku Nigérijčana môže založiť svoju akciu.
     
    12
    Michail Antonio prišiel o loptu na útočnej polovici, neporadil si so spracovaním. Vhadzovať bude mladík Luke Thomas.
     
    11
    James Maddison a Harvey Barnes sa snažili kombinovať na krídle pri šestnástke, dobre to prečítal a čisto prerušil Vladimír Coufal.
     
    10
    Desať minút za nami, zatiaľ sledujeme celkom dobrý úvod stretnutia. Leicester sa snaží kontrolovať hru a mať loptu často na kopačkách.
     
    8
    Ošetrovanie sa skončilo, ale trvalo cez minútu. Aaron Cresswell bude v poriadku, zatiaľ však vhadzuje z jeho miesta Angelo Ogbonna.
     
    7
    Ricardo Pereira chcel na pravom krídle zachytiť loptu, to sa mu nepodarilo, pretože prišiel prudký pas. Navyše, svojim výskokom narazil do súpera kolenom tak, že Aaron Cresswell potrebuje ošetrenie.
     
    6
    Saïd Benrahma sa dostal k odrazenej lopte pred šestnástkou súpera. Poslal technický pokus, lenže Kasper Schmeichel mal všetko pod kontrolou a zakročil.
     
    5
    Leicester drží loptu vo svojej moci, smerom dopredu sa neponáhľa. Hostia sa zatiaľ neposunuli na útočnú polovicu.
     
    4
    Łukasz Fabiański rozohral výkopom do stredu poľa, loptu tam získali hostia a zakladajú akciu od zadných radov.
     
    3
    Michail Antonio a Saïd Benrahma si v útočnom fáze nerozumeli, prihrávku za obranu si našiel iba Kasper Schmeichel.
     
    2
    Harvey Barnes dostal prihrávku do šestnástky, ešte loptu posúval na Vardyho, čo nevyšlo. Rovnako sa neujal ani následný center pred bránku West Hamu.
     
    1
    Domáci West Ham nastupuje v bordových dresoch, hostia majú belasé prevedenie. Určite nás v Londýne čaká kvalitný zápas.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, Ogbonna, Cresswell – Rice (C), Souček – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Diop, Fredericks, Baptiste, Lanzini, Noble, Johnson, Coventry, Jarmolenko.

    Leicester City: Schmeichel – R. Pereira, Amartey, Söyüncü (C), Thomas – Tielemans, Ndidi – Ayoze Pérez, Maddison, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Castagne, Albrighton, Choudhury, Dewsbury-Hall, Praet, Soumaré, Iheanacho, Daka..
     
    West Ham United

    "Hammers" po fantastickej minulej sezóne nemajú ľahkú úlohu, pokúsiť sa zopakovať šieste miesto a kvalifikáciu do Európskej ligy. Začali dobre, keď na pôde Newcastle United vyhrali 4:2. Z najväčších opôr odišiel Jesse Lingard, skončilo mu hosťovanie z Man. United. Porúčali sa aj Felipe Anderson a Fábio Balbuena. Craig Dawson na hosťovaní z Watfordu hral veľmi dobre, a tak ho West Ham odkúpil. Na hosťovanie z PSG prišiel brankár Alphonse Aréola.

    Leicester City

    "Líšky" vyhrali v prvom kole proti Wolves tesne 1:0, keď tri body vystrelil Jamie Vardy. Ešte predtým uspel Leicester aj v boji o Community Shield, porazil Manchester City a túto trofej získal prvýkrát v histórii klubu. Tréner Rodgers bude mať ešte kvalitnejší káder, keďže veľmi zaujímavé sú príchody dvojice Boubakary Soumaré (OSC Lille) a Patson Daka (Salzburg). Navyše, skúsenosti prináša Ryan Bertrand, stopérsky post vystužil Jannik Vestergaard (Southampton). Kariéru ukončil kapitán Wes Morgan.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 26. Fornals, 56. Benrahma, 80. Antonio, 84. Antonio – 69. Tielemans

    Karty:   71. R. Pereira (LEC)   40. Ayoze Pérez (LEC)


    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, Ogbonna, Cresswell – Rice (C), Souček – Bowen, Benrahma (88. Noble), Fornals – Antonio (89. Jarmolenko).
    Náhradníci: Aréola – Diop, Fredericks, Baptiste, Lanzini, Noble, Johnson, Coventry, Jarmolenko.

    Leicester City: Schmeichel – R. Pereira, Amartey, Söyüncü (C), Thomas – Tielemans, Ndidi – Ayoze Pérez, Maddison (81. Soumaré), H. Barnes (65. Daka) – Vardy (81. Iheanacho).
    Náhradníci: D. Ward – Castagne, Albrighton, Choudhury, Dewsbury-Hall, Praet, Soumaré, Iheanacho, Daka.

    Diváci: 59 901