Zvolen – Poruba 2011 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Třinec 0:4 (kon.)
Sparta Praha – Pardubice 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kolín – Jihlava 1:2 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 1:3 (kon.) | Zlín – Nitra sk 1:2 (kon.)
Přerov – Havířov 5:2 (kon.) | Sokolov – Slavia 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 5:3 (kon.)
Vsetín – Prostějov 2:3 (kon.) | HC Slovan – Skalica 2:1 (kon.) | Nový Jičín – Val. Meziříčí 1:4 (kon.)
Kopřivnice – Opava 3:0 (kon.)
koniec
HC Zubr Přerov
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
AZ Havířov
cz Utorok 17.08.2021, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovka sice již skončila, Přerov se ale přesto prosazuje. Chroboček se ještě nestihl pořádně zapojit do hry a nemohl tak bránit MATOUŠE KRATOCHVILA. Vysoký útočník Zubrů zůstal u levé tyče osamocený a dokázal přehodit beton roztahujícího se Štipčáka. Asistence: Jakub Kubeš, Jan Svoboda.
     
    58:26
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:18
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Chroboček – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:48
    Obrovská možnost a v ní první lajna Zubrů. Zblízka byl nejprve blízko brance Doležal, který poté upadl a od modré čáry jej trefil obránce Hrabal. Puk se následně nadále potuloval blízko brankové čáry, hosté si ho do sítě v jednu chvíli málem srazili sami. Štipčák nicméně pro tuto chvíli zůstává nepřekonán. Doležal v předklonu a za pomoci spoluhráčů zamířil na střídačku. Schytat ránu od Josefa Hrabala, to nemůže být příjemný zážitek.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Doležal – 2 min., faul loktem).
     
    48:12
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Hamrlík – 2 min., sekání).
     
    47:02
    Velká možnost AZetu! Veselý se ocitl před Petráskem, jeho střela ale, zřejmě s přispěním přerovské teče, skončila mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    45:32
    S koncem hostující přesilovky mohl přidat pátý gól Zubrů Jakub Svoboda, na Štipčáka si ale nepřišel. To byla velká šance domácích, která zůstává nevyužita. Přerov je již nicméně kompletní, oslabení tentokrát zvládl.
     
    44:19
    Z pravé strany zblízka zakončoval Hudeček, Petrásek sice kotouč neudržel, ale ten naštěstí pro domácí „vyplaval" vedle pravé tyče. Po následné kombinaci pálil z první na levém kruhu Bednář a domácí brankář zakročil betonem.
     
    43:31
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Hrabal – 2 min., podrážení).
     
    39:47
    Havířov právě vstřelil branku!
    Při dalším útoku Havířova už se jim to však nepovedlo a Slezané toho 13 sekund před sirénou využívají k dalšímu snížení. Opět zafungovala spolupráce Pechanec – LUKÁŠ BEDNÁŘ. Centr AZetu po nahrávce od Veselého sklepl kotouč na Bednáře, který zblízka mezi betony Petráska procedil puk do sítě. I hosté tak využívají přesilovou hru. Asistence: Antonín Pechanec, Radek Veselý.
     
    39:22
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Ševčík – 2 min., sevření puku rukou).
     
    37:18
    Havířov právě vstřelil branku!
    AZ snižuje na rozdíl tří branek. Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a na konci jejich krátkodobého tlaku stáli Pechanec s LUKÁŠEM BEDNÁŘEM. Prvně jmenovaný z pravého horního rohu našel mezi kruhy stojícího křídelníka. Nikým neatakovaný Bednář pak z první v pozici klečícího střele zavěsil do levé šibenice branky Petráska. Asistence: Antonín Pechanec.
     
    36:35
    Velká šance Zubrů! Z levé strany se před bránu protáhl Matěj Svoboda a zvolil zakončení formou bekhendového blafáku. Pokus se mu celkem vydařil, ještě lepší zákrok ale předvedl Štipčák, který betonem Slezany podržel.
     
    34:52
    Tvrdou ránu vyslal od modré čáry zkušený obránce Hrabal a bránící Mrva schytal někam do dolní končetiny pořádnou „šlupku". Zanedlouho Hrabal příklepem pálil znovu a o kousek minul levou šibenici branky, kterou už místo Fučíka stráží Štipčák.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Kočí – 2 min., sekání).
     
    33:25
    Střídání v týmu AZ Heimstaden Havířov: ze hřiště odchází Fučík, přichází Štipčák.
     
    33:25
    Přerov právě vstřelil branku!
    V Přerově už je to o čtyři. Chytrý nápad dostal domácí kapitán Doležal, který se rozhodl poslat kotouč bekhendem podél betonů Fučíka. Záměr mu vyšel na výbornou – mimo jiné i proto, že ke spolupráci přizval ještě spoluhráče JANA SÜSSE. Ten kotouč protečoval do sítě za záda marně se natahujícího gólmana. Asistence: Tomáš Doležal.
     
    33:11
    Útok Havířova zakončil prudkou střelou Hudeček, Petrásek těžký kotouč dokázal vyrazit před sebe a nadále drží v tomto zápase nulu.
     
    31:40
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerovští využívají i druhou početní převahu v utkání. Nad levý kruh si sjel JAKUB KUBEŠ, kterého po spolupráci s Jakubem Svobodou přesně našel Kratochvil. Domácí obránce se rozhodl zakončovat na bližší tyč a pravděpodobně mezi rukou a tělem Fučíka dostal kotouč do brány. Hanáci jdou do vedení o tři branky. Asistence: Matouš Kratochvil, Jakub Svoboda.
     
    30:48
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Petriska – 2 min., podrážení).
     
    30:17
    Z levého kruhu nyní střílel Süss, slaďoučký bonbonek v podobě gólu si však vychutnat nemohl. Zanedlouho se snažil druhou trefu v zápase přidat Jan Svoboda, Fučík si ale místo u levé tyče pohlídal, i když měl co dělat, aby puk udržel v náruči.
     
    26:30
    Přerov právě vstřelil branku!
    Svoboda, Svoboda a gól. Domácí tým navyšuje vedení. Spolupráce dvou nositelů stejného příjmení nyní zafungovala vskutku náramně. Jakub Svoboda přihrál do vrchní části pravého kruhu na JANA SVOBODU, jenž „vymetl" pavučinky v levém horním růžku Fučíkovy brány. Pro předsezonní posilu z Kadaně jde o první trefu v přerovském dresu. Asistence: Jakub Svoboda.
     
    23:36
    Hezkou rychlou akci nyní sehráli Havířovští. Chroboček na pravém kruhu sklepl kotouč pro Veselého. Ten mířil mezi betony Petráska, volnou skulinku tam ale nenašel. Domácí brankář si připsal dobrý a pohotový zákrok.
     
    19:30
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    18:01
    Pšurný se opět zmocnil puku na pravém kruhu, tentokrát ale musel čelit havířovské přesile, které podlehl. Zubři se ale vzápětí znovu dostali před Fučíka. Na prudký pas z pravé strany si najel Doležal, kotouč ale usměrnil mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    16:58
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři využívají přesilovku a otevírají skóre. Za klouzajícím pukem spěchal Süss, Fučík byl u něj nicméně dřív a hokejkou ho dokázal vypíchnout. Domácí ale dál operovali v útočném pásmu. Hrabal u levého mantinelu mohl střílet, místo toho ale střelu pouze naznačil a na pravém kruhu nalezl volného Pšurného. Jeho pokus ještě Fučík lapačkou vyrazil, na dorážku zblízka v podání před brankou operujícího TOMÁŠE DOLEŽALA ale už neměl nárok. Asistence: Roman Pšurný, Josef Hrabal.
     
    16:01
    Zubři opět vyhráli buly v útočném pásmu a „Franz" Hrdinka vyslal od modré čáry tvrdou střelu, kterou Fučík pouze vyrazil před sebe. Po dorážce se natahoval Kubeš, ovšem puk si nakonec nedokázal zpracovat. Ránu Jakuba Svobody z levé strany poté zlikvidoval Fučík.
     
    15:25
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Veselý – 2 min., držení).
     
    11:39
    Šance Zubrů. Doležal si zpracoval puk v levém horním rohu útočného pásma a mezi kruhy našel Pšurného. Domácí centr zakončoval tahem, nicméně jeho střela havířovskou klec minula.
     
    07:27
    Slibná šance na straně Havířova. V útočném pásmu se puk odrazil na hranici levého kruhu, kde se nacházel Pastor. Ten příliš neváhal a zakončil, Petrásek kotouč svým tělem dokázal vyrazit.
     
    06:16
    Nebezpečně nyní s pukem operoval u branky Přerova Veselý. Posila AZetu si dokonce rozhýbala Petráska a pak kotouč prostrčila mezi jeho betony před odkrytou bránu. Do ní ale nikdo z hostů zakončit nedokázal. Z protiakce prověřil Fučíka Jan Svoboda, gólman Havířova jeho střelu vyrazil do rohu kluziště.
     
    00:30
    První větší šance utkání. Na pas z pravého křídla si najel první centr Havířova Pechanec. Puk před Petráskem dokázal trefit, mířil nicméně nad branku.

    Petr Komárek

    Góly a asistencie: 17. Doležal (Pšurný, Hrabal), 27. Jan Svoboda (Jakub Svoboda), 32. Kubeš (Kratochvil, Jakub Svoboda), 34. Süss (Doležal), 60. Kratochvil (Kubeš, Jan Svoboda) – 38. Bednář (Pechanec), 40. Bednář (Pechanec, Veselý)


    HC Zubr Přerov: Petrásek (Postava) – Hrabal, Černý, Hrdinka, Kubeš, Seemann, Ševčík, Gréč – Süss, Pšurný (A), Doležal (C) – Jakub Svoboda (A), Kratochvil, Jan Svoboda – M. Svoboda, Indrák, Kuchta – Fencl, Dobša, Štíbr
    AZ Havířov: Fučík (34. Štipčák) – Hlaváč, Chroboček, Mrowiec, Kabelka, Kočí, Hamrlík, Pastor – Veselý, Pechanec, Bednář – Dostálek, Hudeček, Doktor – Mrva, Becher, Stuchlík – Šoltys, Petriska, Vašenka

    Rozhodca: Dědek, Grygera – Bezděk, Peluha

    Diváci: 426