Zvolen – Poruba 2011 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Třinec 0:4 (kon.)
Sparta Praha – Pardubice 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kolín – Jihlava 1:2 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 1:3 (kon.) | Zlín – Nitra sk 1:2 (kon.)
Přerov – Havířov 5:2 (kon.) | Sokolov – Slavia 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 5:3 (kon.)
Vsetín – Prostějov 2:3 (kon.) | HC Slovan – Skalica 2:1 (kon.) | Nový Jičín – Val. Meziříčí 1:4 (kon.)
Kopřivnice – Opava 3:0 (kon.)
koniec
HC Zubr Přerov
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
AZ Havířov
cz Utorok 17.08.2021, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, přeji vám hezký zbytek dne. (20:50:50)
     
    Zápas ZUBR Cupu, který sledovalo 426 diváků, končí. Havířov se sice ve třetí části snažil s výsledkem něco udělat, skórovat se mu ale navzdory šancím nepovedlo. V poslední minutě řádné hrací doby se naopak popáté prosadili Přerovští, kteří tak zvítězili 5:2. O trefu číslo pět se postaral Matouš Kratochvil. Hanáci pak vyhráli i doplňkové nájezdy, v nichž na gól Doktora odpověděli Josef Hrabal a Matěj Svoboda.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovka sice již skončila, Přerov se ale přesto prosazuje. Chroboček se ještě nestihl pořádně zapojit do hry a nemohl tak bránit MATOUŠE KRATOCHVILA. Vysoký útočník Zubrů zůstal u levé tyče osamocený a dokázal přehodit beton roztahujícího se Štipčáka. Asistence: Jakub Kubeš, Jan Svoboda.
     
    58:28
    Zubři si chtěli havířovskou obranu vykombinovat, přihrávku do slotu si ale Pšurný nedokázal zpracovat a Hanáci museli útočné pásmo vyklidit.
     
    58:26
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:01
    Nahození Černého od modré čáry minulo horní tyč branky Havířova.
     
    57:37
    O kotouč se zápolilo u modré čáry, Přerov nakonec útočné pásmo udržel.
     
    57:18
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Chroboček – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:48
    Obrovská možnost a v ní první lajna Zubrů. Zblízka byl nejprve blízko brance Doležal, který poté upadl a od modré čáry jej trefil obránce Hrabal. Puk se následně nadále potuloval blízko brankové čáry, hosté si ho do sítě v jednu chvíli málem srazili sami. Štipčák nicméně pro tuto chvíli zůstává nepřekonán. Doležal v předklonu a za pomoci spoluhráčů zamířil na střídačku. Schytat ránu od Josefa Hrabala, to nemůže být příjemný zážitek.
     
    55:35
    Přerov je kompletní.
     
    54:38
    K povedenému sólu nyní našlápl Bednář, jenž může zkompletovat hattrick. Kličkou se dokázal zbavit posledního protihráče, zároveň se tím ale dostal trochu do úhlu a Zubři jeho pokus stihli ztečovat do ochranné sítě. Po buly v útočném pásmu pak zprava střílel Hudeček, Petrásek kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    54:10
    V pokračující havířovské početní převaze 5 na 4 se kotouče ve středním pásmu zmocnil Jakub Svoboda a bekhendem ho vyhodil ke Štipčákovi.
     
    53:36
    Havířov nejprve operoval v útočném pásmu. Pak ale předvedl odvážný průnik domácí Matěj Svoboda, který se atakovaný hráči soupeře hnal na Štipčáka. Hosté jej nakonec ve třech dokázali zastavit. Rozhodčí poté chtěli trestat opět Zubry, nakonec ale svůj verdikt změnili a signalizovaný trest nebude uložen.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Doležal – 2 min., faul loktem).
     
    52:28
    Přerované se snaží dostal puk co nejdále od své brány, proto usilují o to, aby se o černý kus gumy bojovalo hlavně v obranném pásmu Havířova.
     
    51:41
    U levé tyče dotíral Dostálek. Petrásek sice měl kotouč ve své moci, čárový rozhodčí stojící za bránou si ale dlouho nebyl jistý, kde se černá pryž vlastně nachází. Proto hru písknutím přerušil až po notné chvíli.
     
    51:04
    Matěj Svoboda s Kuchtou po dobré práci Ševčíka bojovali o kotouč v levém horním rohu útočného pásma. Proti třem Havířovanům ale neobstáli a puk tak popadli hosté.
     
    50:07
    S koncem přesilovky vyslal z levé strany tvrdou ránu příklepem Hrabal, křížný pokus ale branku Havířova minul. Hosté již hrají v plném počtu, Hamrlík je zpět ve hře.
     
    48:55
    Na modré čáře teď operovali dva přerovští útočníci, oba přitom nositelé příjmení Svoboda. Jan Svoboda nahrál Jakubu Svobodovi, jenž si mezitím vyjel o něco výše a jeho dělovka příklepem z hranice levého kruhu zaduněla o Štipčákův beton.
     
    48:12
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Hamrlík – 2 min., sekání).
     
    47:41
    Zubři nyní v obranném pásmu prožívali nesnáze, když kotouč dlouho nedokázali odklidit na modrou čáru. Nakonec se jim to přece jen povedlo, hru poté přerušil havířovský ofsajd.
     
    47:02
    Velká možnost AZetu! Veselý se ocitl před Petráskem, jeho střela ale, zřejmě s přispěním přerovské teče, skončila mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    46:54
    Nad modrou čárou zůstal zcela nekrytý obránce Kočí, na kterého jeden z jeho spoluhráčů také rychle přenesl hru. Petráska si proti tvrdé ráně povyjel a v pokleku ji zlikvidoval.
     
    45:32
    S koncem hostující přesilovky mohl přidat pátý gól Zubrů Jakub Svoboda, na Štipčáka si ale nepřišel. To byla velká šance domácích, která zůstává nevyužita. Přerov je již nicméně kompletní, oslabení tentokrát zvládl.
     
    44:19
    Z pravé strany zblízka zakončoval Hudeček, Petrásek sice kotouč neudržel, ale ten naštěstí pro domácí „vyplaval" vedle pravé tyče. Po následné kombinaci pálil z první na levém kruhu Bednář a domácí brankář zakročil betonem.
     
    43:37
    Od modré čáry nahazoval kotouč Doktor, Petrásek bez problému zakročil lapačkou a přerušuje hru.
     
    43:31
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Hrabal – 2 min., podrážení).
     
    43:31
    Hosté udrželi útočné pásmo, Přerovské v něm zamkli a vybojovali si přesilovku.
     
    42:32
    Matěj Svoboda kotouč na levém křídle přes soupeře neprostrčil, následná rána v podání obránce Ševčíka byla příliš vysoká a zastavila se až o tvrzené sklo.
     
    41:59
    Po zakázaném uvolnění Zubrů se bude vhazovat před Petráskem.
     
    41:18
    Doktor z rohu kluziště posílal kotouč na teč Dostálkovi. Ten ale kotouč hokejkou netrefil a stadionem v Přerově tak zaduněl beton Petráska.
     
    40:50
    Po pravé straně projel Pechanec, svůj pokus ale mezi tři tyče nenasměroval. Nebezpečně vypadal také další průnik, tentokrát po levé straně v podání Doktora. Domácí hráči puk přizvedli do ochranné sítě.
     
    40:13
    Pšurný se chtěl po přihrávce Süsse obtočit kolem Chrobočka, hostující obránce si ale pohyb zkušeného centra pohlídal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy jsou zpět na ledě, za malou chvíli začne třetí část utkání.
     
    Druhá část je skončena. Padlo v ní podstatně více branek než v první třetině – celkově pět. Přerov šel nejprve do trháku, když skórovali Jan Svoboda, při vyloučení Petrisky Jakub Kubeš a tečí Doležalova pokusu Jan Süss. Havířov se ale ještě do přestávky dokázal vzchopit a zásluhou dvou tref Lukáše Bednáře po nahrávkách Antonína Pechance skóre výrazně zkorigoval. Třetí třetina, která začne zhruba v 19:34, tak může být ještě hodně zajímavá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Havířov právě vstřelil branku!
    Při dalším útoku Havířova už se jim to však nepovedlo a Slezané toho 13 sekund před sirénou využívají k dalšímu snížení. Opět zafungovala spolupráce Pechanec – LUKÁŠ BEDNÁŘ. Centr AZetu po nahrávce od Veselého sklepl kotouč na Bednáře, který zblízka mezi betony Petráska procedil puk do sítě. I hosté tak využívají přesilovou hru. Asistence: Antonín Pechanec, Radek Veselý.
     
    39:35
    Zubři se nyní dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodili.
     
    39:22
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:00
    Přerované se zmocnili puku a poslali ho do obranné třetiny svého soupeře.
     
    38:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Ševčík – 2 min., sevření puku rukou).
     
    38:13
    Nahození Chrobočka ztečovala domácí obrana někam do levého horního rohu kluziště.
     
    38:08
    Po zákroku Petráska se bude vhazovat v útočném pásmu Havířova.
     
    37:18
    Havířov právě vstřelil branku!
    AZ snižuje na rozdíl tří branek. Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a na konci jejich krátkodobého tlaku stáli Pechanec s LUKÁŠEM BEDNÁŘEM. Prvně jmenovaný z pravého horního rohu našel mezi kruhy stojícího křídelníka. Nikým neatakovaný Bednář pak z první v pozici klečícího střele zavěsil do levé šibenice branky Petráska. Asistence: Antonín Pechanec.
     
    36:35
    Velká šance Zubrů! Z levé strany se před bránu protáhl Matěj Svoboda a zvolil zakončení formou bekhendového blafáku. Pokus se mu celkem vydařil, ještě lepší zákrok ale předvedl Štipčák, který betonem Slezany podržel.
     
    36:09
    Havířov ubránil první oslabení v zápase. Kočí je zpátky ve hře.
     
    34:52
    Tvrdou ránu vyslal od modré čáry zkušený obránce Hrabal a bránící Mrva schytal někam do dolní končetiny pořádnou „šlupku". Zanedlouho Hrabal příklepem pálil znovu a o kousek minul levou šibenici branky, kterou už místo Fučíka stráží Štipčák.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Kočí – 2 min., sekání).
     
    33:25
    Střídání v týmu AZ Heimstaden Havířov: ze hřiště odchází Fučík, přichází Štipčák.
     
    33:25
    Přerov právě vstřelil branku!
    V Přerově už je to o čtyři. Chytrý nápad dostal domácí kapitán Doležal, který se rozhodl poslat kotouč bekhendem podél betonů Fučíka. Záměr mu vyšel na výbornou – mimo jiné i proto, že ke spolupráci přizval ještě spoluhráče JANA SÜSSE. Ten kotouč protečoval do sítě za záda marně se natahujícího gólmana. Asistence: Tomáš Doležal.
     
    33:11
    Útok Havířova zakončil prudkou střelou Hudeček, Petrásek těžký kotouč dokázal vyrazit před sebe a nadále drží v tomto zápase nulu.
     
    31:40
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerovští využívají i druhou početní převahu v utkání. Nad levý kruh si sjel JAKUB KUBEŠ, kterého po spolupráci s Jakubem Svobodou přesně našel Kratochvil. Domácí obránce se rozhodl zakončovat na bližší tyč a pravděpodobně mezi rukou a tělem Fučíka dostal kotouč do brány. Hanáci jdou do vedení o tři branky. Asistence: Matouš Kratochvil, Jakub Svoboda.
     
    31:03
    Zubři se usadili v útočném pásmu. Pas z pravé strany obdržel Jakub Svoboda, který ještě přepustil puk na modrou čáru Hrdinkovi. Jeho ránu zblokovali havířovští hráči, který mohl vyrazil do brejku. Místo toho ale puk raději podrželi a ušetřili cenné vteřiny pro svůj tým.
     
    30:48
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Petriska – 2 min., podrážení).
     
    30:17
    Z levého kruhu nyní střílel Süss, slaďoučký bonbonek v podobě gólu si však vychutnat nemohl. Zanedlouho se snažil druhou trefu v zápase přidat Jan Svoboda, Fučík si ale místo u levé tyče pohlídal, i když měl co dělat, aby puk udržel v náruči.
     
    29:30
    Matěj Svoboda prostrčil puk na Ševčíka, jehož ale zastavil tvrdý hit u mantinelu. Na druhé straně kluziště se puk odrazil na vnější stranu sítě Petráskovy brány. Gréč dělal vše proto, aby tam kus černé gumy také zůstal. Záměr vydolovat puk měl naopak Dostálek, který ale ze souboje s bývalým spoluhráčem vyšel jako poražený.
     
    28:45
    Kratochvil projížděl po levé straně útočného pásma a přihrávkou chtěl oslovit Jakub Svobodu. Vracející se obránci Havířova ale kotouč dokázali ztečovat někam k zadnímu hrazení.
     
    28:29
    Od pravého mantinelu to zkusil Šoltys, Petrásek u bližší nezaspal a kotouč chytil do lapačky. Ve stejné části výstroje si také puk kvůli dojíždějícím soupeřům nechal.
     
    28:12
    Hosté se snaží s výsledkem nějak pohnout, alespoň pro tuto chvíli se jim to ale nepodařilo. Dlouhá přihrávka skončila za přerovskou brankou na zakázaném uvolnění.
     
    26:30
    Přerov právě vstřelil branku!
    Svoboda, Svoboda a gól. Domácí tým navyšuje vedení. Spolupráce dvou nositelů stejného příjmení nyní zafungovala vskutku náramně. Jakub Svoboda přihrál do vrchní části pravého kruhu na JANA SVOBODU, jenž „vymetl" pavučinky v levém horním růžku Fučíkovy brány. Pro předsezonní posilu z Kadaně jde o první trefu v přerovském dresu. Asistence: Jakub Svoboda.
     
    25:36
    Pšurný nalezl na hranici útočné modré čáry Süss, jenž mu puk následně vrátil. Zkušený centr poté přihrál na Černého, ale ten ještě nestřílel. To udělal až od pravého mantinelu Doležal, který trefil oblouk havířovské brány.
     
    25:15
    Havířov přidal a Petrásek si musel dávat pozor, aby zneškodnil rychlou střelu z pravé strany útočného pásma. AZ si poté vybojoval buly před domácí klecí. Tam se hra po chvíli znovu vrátí, jelikož sudí pískají přerovský icing.
     
    24:37
    Dorostenec v barvách Přerova Kuchta předstihl obránce Hlaváče a snažil se pod sebou najít Jakuba Svobodu. Ten se ovšem přes přesilu soupeřů k puku nepropracoval. Přerovská akce nicméně pokračovala, z hodně ostrého úhlu to z levé strany zkusil Indrák, Fučík natlačený u levé tyčky kotouč zvládl vytěsnit pryč.
     
    23:36
    Hezkou rychlou akci nyní sehráli Havířovští. Chroboček na pravém kruhu sklepl kotouč pro Veselého. Ten mířil mezi betony Petráska, volnou skulinku tam ale nenašel. Domácí brankář si připsal dobrý a pohotový zákrok.
     
    22:53
    Ševčík poblíž modré čáry popadl kotouč a poslal jej Fenclovi. Ten z pravé strany prověřil Fučíka, který nedokázal puk udržet ve výstroji. Hra proto pokračovala, z pozice obránce si tentokrát najel na místo útočníka Ševčík. Jeho zakončení přes beka soupeře skončilo ve Fučíkově lapačce.
     
    21:52
    Doktor už chtěl jít střídat, a tak od střídačky jen tak nahodil kotouč do hloubi obranného pásma Zubrů. Puk skončil v levém dolním rohu kluziště.
     
    20:56
    Dobrou možnost měl nyní první útok Havířova, který si na relativně malém prostoru předával puk. Právě na nahrávkách ale akce AZetu ztroskotala. Ani Pechanec ani jeho spoluhráči totiž nedokázali zakončit, načež o puk přišli.
     
    20:18
    Pšurný se po souboji u pravého rohu kluziště zmocnil puku a z pravého kruhu nahrál Černému. Střela příklepem domácího beka byla hosty zablokována.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé části vyhráli Přerovští.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Mužstva se vracejí na hrací plochu, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    První třetina utkání ZUBR Cupu mezi Přerovem a Havířovem je minulostí. Domácí hokejisté po ní vedou 1:0, když se v přesilovce zblízka prosadil kapitán Hanáků Tomáš Doležal. Druhá třetina začne zhruba v 18:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Hanáci operovali v útočném pásmu. Jakub Svoboda si vyjel až na modrou čáru, odkud poslal k Fučíkovi nebezpečný pas. Kubešovi nechybělo zase tolik, aby ho dokázal ztečovat na bránu. Tribunami MEO Arény to jen zahučelo.
     
    19:30
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:00
    Pozornost Petráska vyzkoušel u pravé tyče polský útočník Šoltys, domácí brankář si dokázal poradit.
     
    18:01
    Pšurný se opět zmocnil puku na pravém kruhu, tentokrát ale musel čelit havířovské přesile, které podlehl. Zubři se ale vzápětí znovu dostali před Fučíka. Na prudký pas z pravé strany si najel Doležal, kotouč ale usměrnil mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    16:58
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři využívají přesilovku a otevírají skóre. Za klouzajícím pukem spěchal Süss, Fučík byl u něj nicméně dřív a hokejkou ho dokázal vypíchnout. Domácí ale dál operovali v útočném pásmu. Hrabal u levého mantinelu mohl střílet, místo toho ale střelu pouze naznačil a na pravém kruhu nalezl volného Pšurného. Jeho pokus ještě Fučík lapačkou vyrazil, na dorážku zblízka v podání před brankou operujícího TOMÁŠE DOLEŽALA ale už neměl nárok. Asistence: Roman Pšurný, Josef Hrabal.
     
    16:01
    Zubři opět vyhráli buly v útočném pásmu a „Franz" Hrdinka vyslal od modré čáry tvrdou střelu, kterou Fučík pouze vyrazil před sebe. Po dorážce se natahoval Kubeš, ovšem puk si nakonec nedokázal zpracovat. Ránu Jakuba Svobody z levé strany poté zlikvidoval Fučík.
     
    15:37
    Z vrchní části útočné třetiny zkoušel po vyhraném buly střílet příklepem Jan Svoboda, trefil však jen prvního soupeře stojícího před sebou. Následná Svobodova nabídka na teč Kratochvilovi skončila v rohu kluziště.
     
    15:25
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Veselý – 2 min., držení).
     
    15:21
    Od pravého hrazení si do šance vyjel Veselý, Petrásek jeho pokus vytěsnil mimo. Havířovský forvard se poté dopustil útočného faulu.
     
    14:53
    Bednář se od pravého mantinelu pokusil vysunout za obranu Přerova Pechance. Střední útočník Havířova ale přejel modrou čáru dřív, než přes ni přešel puk. Znamená to přerušení kvůli hostujícímu ofsajdu.
     
    13:28
    Matěj Svoboda si u obranné modré čáry prohodil puk mezi nohama a přihrál na pravé křídlo Kuchtovi. Ten si najel prakticky na úroveň brankové čáry, odkud kotouč poslal před branku. Po odrazu puku se k zakončení zblízka prodral Indráka, jenž ale trefil pouze Fučíkův beton.
     
    13:04
    Ofsajd Havířova.
     
    12:30
    Havířovští podnikli rychlý útok, na jehož konci se před bránu Petráska protáhl Dostálek. Přerovský odchovanec svůj pokus namířil do Petráskovy výstroje.
     
    11:39
    Šance Zubrů. Doležal si zpracoval puk v levém horním rohu útočného pásma a mezi kruhy našel Pšurného. Domácí centr zakončoval tahem, nicméně jeho střela havířovskou klec minula.
     
    11:32
    Hru nyní kouskují častá přerušení. Dalším z nich je icing Havířova.
     
    11:24
    Ševčík nahrál Fenclovi, který hned slabším příklepem poslal kotouč na Fučíka. Ocitl se při tom ale v ofsajdu, který čárovému rozhodčími neunikl.
     
    11:19
    O kotouč se bojovalo u útočné modré čáry Přerova, kde rozhodčí domácímu celku nakonec pískají postavení mimo hru.
     
    10:43
    Jan Svoboda chtěl před červenou čárou protečovat puk do útočného pásma. Protože se mu to ale nepovedlo, píská se Přerovu zakázané uvolnění.
     
    09:19
    Bednář proti přesile udržel u modré čáry kotouč a mohl ho tak předat obránci Hamrlíkovi. Nositel slavného jména vyslal přízemní střelu, kterou Petrásek vytěsnil vedle brány. Zanedlouho si domácí gólman poradil i s možností, kterou měl bývalý Zubr Dostálek.
     
    08:11
    Černý v obranném pásmu nahrál na pravé křídlo Kratochvilovi, který kotouč o mantinel poslal do útočné třetiny. Přerovskou akci nakonec dovršil Hrdinka, jehož střela od modré čáry letěla mimo havířovskou branku.
     
    07:27
    Slibná šance na straně Havířova. V útočném pásmu se puk odrazil na hranici levého kruhu, kde se nacházel Pastor. Ten příliš neváhal a zakončil, Petrásek kotouč svým tělem dokázal vyrazit.
     
    06:41
    Po vyhraném buly v útočném pásmu chtěl kotouč nahodit před branku obránce Kubeš. Trefil ale pouze prvního hráče před sebou, kterým byl Doktor. Havířovský křídelník si tak připsal dobrý obranný zákrok.
     
    06:16
    Nebezpečně nyní s pukem operoval u branky Přerova Veselý. Posila AZetu si dokonce rozhýbala Petráska a pak kotouč prostrčila mezi jeho betony před odkrytou bránu. Do ní ale nikdo z hostů zakončit nedokázal. Z protiakce prověřil Fučíka Jan Svoboda, gólman Havířova jeho střelu vyrazil do rohu kluziště.
     
    05:24
    Pechanec prohrál buly s Kratochvilem a dopředu po pravém křídle ihned vyrazil Jakub Svoboda. Pas do předbrankového prostoru ale nikoho ze Zubrů nenašel.
     
    05:08
    Obránce Pastor, který je v Havířově na zkoušce, rozehrával od vlastní brány. Rozehrávka se mu sice nepovedla, přesto budou Slezané nakonec bojovat o puk při vhazování u brány soupeře.
     
    04:28
    Z pravé strany se pokoušel střílet Mrva, jeden z domácích hráčů ale jeho pokus ztečoval mimo branku Petráska.
     
    04:03
    Hru nyní na obou stranách provázejí nepřesnosti v podobě přihrávek.
     
    02:58
    Jan Svoboda s Kratochvilem bojovali o kotouč za bránou Havířova a na nějakou dobu ještě pro Přerov udrželi útočné pásmo. To však nakonec Hanáci museli vyklidit, protože puku se zmocnili hosté.
     
    02:25
    Havířovská akce skončila nezdarem, na druhé straně však zahrozili domácí. Doležal ujel obráncům lehce z levé strany, Fučík jeho zakončení v pokleku zastavil. Havířovský brankář teď měl i trochu štěstí, že s chyceným pukem nedoklouzal za brankovou čáru.
     
    01:13
    Po vyhraném buly se puk dostal na modré čáře k obránci Zubrů Hrdinkovi. Ten napoprvé neprostřelil hradbu těl před sebou, napodruhé se mu to už ale povedlo. Fučík měl co dělat, aby kotouč vytěsnil před sebe a zabránil případným dorážkám.
     
    01:02
    Zakázané uvolnění Přerovanů.
     
    00:30
    První větší šance utkání. Na pas z pravého křídla si najel první centr Havířova Pechanec. Puk před Petráskem dokázal trefit, mířil nicméně nad branku.
     
    00:10
    Hosté se pokusili založit rychlý útok, ovšem u útočné modré čáry bylo jejich snažení zastaveno.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhrál Havířov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu, zápas za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Postava) – Hrabal, Černý, Hrdinka, Kubeš, Seemann, Ševčík, Gréč – Süss, Pšurný (A), Doležal (C) – Jakub Svoboda (A), Kratochvil, Jan Svoboda – M. Svoboda, Indrák, Kuchta – Fencl, Dobša, Štíbr

    AZ Heimstaden Havířov: Fučík (Štipčák) – Hlaváč, Chroboček, Mrowiec, Kabelka, Kočí, Hamrlík, Pastor – Veselý, Pechanec, Bednář – Dostálek, Hudeček, Doktor – Mrva, Becher, Stuchlík – Šoltys, Petriska, Vašenka

    Rozhodčí: Dědek, Grygera – Bezděk, Peluha.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na hrací ploše. Domácí Přerov nastoupí v nových, žlutomodrých dresech. Hosté z Havířova budou hrát v modrobílé kombinaci.
     
    HC ZUBR Přerov

    Tým Zubrů kromě Vlastimila Dostálka opustili také brankář Martin Holík (Šumperk) či obránci Mikuláš Zbořil (Frýdek-Místek), Lukáš Forman, Jan Mlčák (oba Třebíč) a Tomáš Dřímal (Prostějov). Do Zlína, jehož jsou kmenovými hráči, se vrátili beci Jan Dluhoš a Jiří Suhrada s útočníkem Matějem Seberou. Dres Beranů nyní obléká také specialista na vhazování Darek Hejcman. Za dánským angažmá se vydal Radek Číp (Odense), Jan Štefka posílil prostějovské Jestřáby a Slovinec Rok Macuh šumperské Draky. Do loňska služebně nejstarší Přerovan Jiří Goiš se přesunul o soutěž níž, nyní působí ve Valašském Meziříčí.

    Hanákům se naopak podařilo uskutečnit návraty odchovanců Jakuba Hermana (naposledy Zlín), Matouše Kratochvila (Pardubice/Vrchlabí) i Josefa Hrabala (Sheffield, Anglie). Posledně jmenovaný se s modrožlutými zatím dohodl na smlouvě do konce října. Z návratů do města na řece Bečvě to ale není všechno. Za Zubry budou znovu nastupovat také beci Robert Černý s Jakubem Kubešem (oba Vítkovice) a centr Tadeáš Král (Šumperk). Šumperské barvy loni hájil i bek Ondřej Ševčík. Prostějov vyměnili za Přerov obránce František Hrdinka a útočník Matěj Novák, stěhování přes celé Česko pak zažili zadák Vít Seemann a útočník Jan Svoboda (oba Kadaň).

    Přerov zatím nastoupil do dvou přípravných zápasů. Trenéři Vladimír Kočara, Jakub Grof a Jiří Sklenář nasadili proti Frýdku-Místku i Šumperku kombinovanou sestavu s juniory a dokonce jedním dorostencem. Rysům Zubři podlehli 1:4, na Šumperk vyzráli 3:2 po prodloužení.

     
    AZ Heimstaden Havířov

    Havířovský kádr zaznamenal výrazný počet příchodů i odchodů. S nejmladším městem České republiky se rozloučili například brankář Aleš Stezka (Vítkovice), obránci Alex Rašner (Olomouc), Antonín Bořuta (Innsbruck, Rakousko) a Ondřej Kachyňa (České Budějovice/Kolín) nebo útočníci Jan Kloz, Jan Rudovský (oba Prostějov) a Filip Seman (Jihlava). Nejproduktivnější hráč Slezanů v minulé sezoně Ondřej Procházka podepsal v Litoměřicích, Radek Prokeš se zase vrátil do Znojma.

    Do AZetu se naopak po více než čtyřech letech vrátil jeden z nejlepších středních útočníků Chance ligy Antonín Pechanec. V týmu hlavního trenéra Jiřího Režnara opět figuruje i Radek Veselý. O góly by se měl v Havířově starat Vlastimil Dostálek, naposledy nejlepší střelec Zubrů. Z Poruby pak přišel forvard Jan Hudeček, z jihlavské Dukly brankář Tomáš Fučík a ze Šumperka obránci Richard Záruba a Daniel Kabelka. Na hostování z extraligového Zlína přivedl AZ mladého maskovaného muže Michala Kořénka, z Olomouce dorazil slovenský bek Matúš Hlaváč.

    Třináctý celek posledního ročníku druhé nejvyšší soutěže rovněž testuje bývalého zadáka Poruby Tomáše Pastora či talentovaného polského útočníka Jana Sołtyse.

    Havířovští dosud odehráli dvě přípravná utkání. V prvním si poradili s úřadujícím šampionem Česka Třincem 3:2 po samostatných nájezdech. Na slovenského vicemistra Poprad naopak nestačili 3:6.

     
    Zdravím všechny hokejové příznivce z přerovské MEO Arény. Dnes je na plánu úvodní zápas přerovského ZUBR Cupu, který se na scénu vrací po roční odmlce, když ho loni nahradil prestižní Generali Česká Pojišťovna Cup, jenž mimo 14 extraligistů zahrnoval i tehdy prvoligové Kladno a Přerov. Úvodní buly souboje domácího HC ZUBR Přerov s AZ Heimstaden Havířov bude vhozeno v 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Komárek

    Góly a asistencie: 17. Doležal (Pšurný, Hrabal), 27. Jan Svoboda (Jakub Svoboda), 32. Kubeš (Kratochvil, Jakub Svoboda), 34. Süss (Doležal), 60. Kratochvil (Kubeš, Jan Svoboda) – 38. Bednář (Pechanec), 40. Bednář (Pechanec, Veselý)


    HC Zubr Přerov: Petrásek (Postava) – Hrabal, Černý, Hrdinka, Kubeš, Seemann, Ševčík, Gréč – Süss, Pšurný (A), Doležal (C) – Jakub Svoboda (A), Kratochvil, Jan Svoboda – M. Svoboda, Indrák, Kuchta – Fencl, Dobša, Štíbr
    AZ Havířov: Fučík (34. Štipčák) – Hlaváč, Chroboček, Mrowiec, Kabelka, Kočí, Hamrlík, Pastor – Veselý, Pechanec, Bednář – Dostálek, Hudeček, Doktor – Mrva, Becher, Stuchlík – Šoltys, Petriska, Vašenka

    Rozhodca: Dědek, Grygera – Bezděk, Peluha

    Diváci: 426