Čierna Hora - Taliansko 17:18 po pen. (kon.) | Chorvátsko – USA 14:11 (kon.)
Maďarsko - Španielsko 9:5 (kon.) | Grécko - Srbsko 10:13 (kon.)
koniec udalosti
Chorvátsko – USA

14:11

(2:3, 4:2, 4:2, 4:4)

cz Nedeľa 08.08.2021, 04:00 • Tatsumi Water Polo Centre • Olympijské hry - vodné pólo - muži • O 5. - 6. miesto
     
    00:01
    Tak ještě jedna branka na úplný konec! Alex Obert to v poslední sekundě už musel zkusit z dálky, což se mu taky povedlo, protože míč, který několikrát poskočil o vodu, proklouzl Marcelićovi mezi rukama – 14:11.
     
    00:09
    Javier García Gadea ještě koriguje skóre devět sekund před koncem. Míč vyslal nad Hollanda parádním technickým obloučkem. To byla opravdová paráda na závěr – 14:10.
     
    00:53
    Na penaltu připlaval Maro Joković, který zvolil trochu jiný styl, než předchozí penaltoví exekutoři. Míč totiž házenkářským stylem poslal o vodudo branky, na což Holland nebyl vůbec připraven 13:10.
     
    01:52
    Ante Vukević si ale nyní připisuje důležitou branku, když dostal míč přímo před Hollanda a nádherně ho obstřelil – 12:10.
     
    02:04
    Koncovka zápasu je opravdu dramatická! Ben Hallock Se dostal s míčem před branku. Vypadalo to, že bude pálit po vodě, ale hráč si chytře počkal po naznačení na potopení gólmana a následně míč vmetl pod víko – 11:10.
     
    04:47
    Penaltu si na starost vzal Ben Stevenson, který s velkým přehledem proměnil. Nadskok nad vodu a pak co nejbrutálnější rána k tyči, to je způsob, jakým se dnes proměnily obě penalty – 11:8.
     
    05:01
    Lovre Miloś vrací Chorvatsku čtyřbrankové vedení! Na pravém křídle parádně několikrát naznačil střelu, čímž rozhýbal Hollanda a následně mu míč poslal o vodu pod levou rukou k pravé tyčce – 11:7.
     
    01:20
    USA se prosadilo po opravdu dlouhé době. V početní výhodě to nyní dokázal Max Irving, který pálil z dálky z levé strany přímo do středu, kde se nacházel Marcelić, ten ale rukou míč srazil do branky – 10:7.
     
    04:22
    Další vyloučení znamená další branku Chorvatska, které nyní vede už o tři góly, poprvé v zápase. Luka Loncar vhodil míč do branky z velmi jednoduché pozice z výskoku, kdy před ním byla skoro celá svatyně otevřená.
     
    05:14
    Ante Vukicević poslal ze středu tvrdou ránu do levé části brány, na kterou by Holland mohl dosáhnout, ale míč se nešťastně pro něj odrazil od vody – 8:6.
     
    06:32
    Odpověď USA přišla velmi rychle! Alex Obert si vyskočil na středu před gólmanem z vody velmi vysoko a poslal míč přímo do branky 7:6.
     
    06:58
    Tak to bylo rychlé, jen dvě sekundy trvalo Chorvatům proměnit přesilovou hru. Míč dostal na levou stranu Marko Macan, který byl před brankou úplně sám a míč do volné svatyně jen jednoduše postrčil – 7:5.
     
    02:49
    Po dlouhé době se to Američanům povedlo. V početní výhodě napřáhl z nejvzdálenější pozice od branky Alex Bowen, a parádně vymetl branku přímo pod víkem – 5:4.
     
    05:09
    Balkánci zaznamenají ve stejné minutě další branku! Postaral se i ni Luka Bukić, jenž z beka vypálil tvrdou, byť technicky ne moc dobrou střelu. Míč proletěl do pravé šibenice. Byl to již čtvrtý gól Chorvatů v řadě – 5:3.
     
    05:53
    Luka Loncar posílá svůj tým poprvé v zápase do vedení! Chorvatský pólař zaznamenal vlastně takové pólařské jesličky, když tváří v tvář americkému gólmanu poslal míč mezi jeho ruce natažené k břevnu branky – 4:3.
     
    07:23
    A Chorvaté ji využívají! Luka Bukić hodil z levého křídla míč na to pravé, následně hráči Chorvatska přihrávkami obkroužili celý předbrankový prostor, až se míč dostal opět na levé křídlo k Lućicovi, který ho vmetl silně do branky – 3:3.
     
    04:01
    Javier Gacía Gadea snižuje! S míčem se dostal na pravé křídlo, kde byl sice bráněn třemi hráči, ale dokázal si nad ně vyskočit a velmi dobře diagonálěn vypálit, do levého dolního růžku 2:3.
     
    05:45
    Naopak nyní skóruje i Chorvatsko. První gól zapsal Maro Joković, který si na beku několikrát přihrál se spoluhráčem a vyslal do branky silnou pumelici přímo pod víko – 1:2
     
    06:13
    USA Skóruje podruhé během minuty. Max Irving se dostal do dalšího brejku, tentokrát z trochu horší pozice z levé strany. Míč napálil do brankáře, od kterého se míč ale do branky odrazil – 0:2.
     
    06:48
    První branka utkání je na světě! Max Irving se dostal za obranu a plaval na Marceliće sám. Překonal ho perfektní střelou d pravého dolního růžku – 0:1.

    Jiří Polášek

    Alessandro Severo (ITA), Gyorgy Kun (HUN)
    Sestavy

    Chorvatsko: Marcelić – Macan, Joković, Bukić, Vukicević, Milos, Fatović, Buslje (C), Obradović, García Gadea – Vrlić, Loncar

    USA: Holland – Hooper, Cupido, Woodhead, Bowen, Irving, Vavić, Daube, Stevenson, Smith (C) – Hallock, Obert