Čierna Hora - Taliansko 17:18 po pen. (kon.) | Chorvátsko – USA 14:11 (kon.)
Maďarsko - Španielsko 9:5 (kon.) | Grécko - Srbsko 10:13 (kon.)
koniec udalosti
Chorvátsko – USA

14:11

(2:3, 4:2, 4:2, 4:4)

cz Nedeľa 08.08.2021, 04:00 • Tatsumi Water Polo Centre • Olympijské hry - vodné pólo - muži • O 5. - 6. miesto
     
    Utkání je za námi. Konečné páté místo tedy vybojovali Chorvaté. Ti sice neměli dobrý vstup do utkání, kdy dokonce prohráli první třetinu 2:3. Jenže následně vyhráli 4:2, čímž zápas otočili a začali si tvořit náskok. Ten byl v některých chvílích dokonce čtyřbrankový. Třetí třetina byla skoro jednostranná, v ní Chorvaté dominovali, přestože přidali čtyři branky a USA 2. Američané hodně zabrali v poslední třetině, kde ještě chvíli před koncem prohrávali jen o jednu branku. Jenže pak si nechali dát lacinou branku, zavinili penaltu a skóre je nakonec 14.11. (05:13:38)
     
    Konec
     
    00:01
    Tak ještě jedna branka na úplný konec! Alex Obert to v poslední sekundě už musel zkusit z dálky, což se mu taky povedlo, protože míč, který několikrát poskočil o vodu, proklouzl Marcelićovi mezi rukama – 14:11.
     
    00:09
    Javier García Gadea ještě koriguje skóre devět sekund před koncem. Míč vyslal nad Hollanda parádním technickým obloučkem. To byla opravdová paráda na závěr – 14:10.
     
    00:53
    Na penaltu připlaval Maro Joković, který zvolil trochu jiný styl, než předchozí penaltoví exekutoři. Míč totiž házenkářským stylem poslal o vodudo branky, na což Holland nebyl vůbec připraven 13:10.
     
    00:53
    Smutný konec zápasu pro USA. Místo závěrečného tlaku přichází jen penaltový faul Johnnyho Hoopera.
     
    01:18
    Další vyloučení Chorvatů, ti jsou dnes hodně nedisciplinovaní. Rána Bena Hallocka ale byla vychytána.
     
    01:38
    Američané měli k dispozici volný hod z šesti metrů, ten byl ale zablokován.
     
    01:52
    Ante Vukević si ale nyní připisuje důležitou branku, když dostal míč přímo před Hollanda a nádherně ho obstřelil – 12:10.
     
    02:04
    Koncovka zápasu je opravdu dramatická! Ben Hallock Se dostal s míčem před branku. Vypadalo to, že bude pálit po vodě, ale hráč si chytře počkal po naznačení na potopení gólmana a následně míč vmetl pod víko – 11:10.
     
    02:46
    Míč se odrazil nazpět k Vrlićovi, který ho ale ani napodruhé nedokázal vmést do volné branky, opět nějakým způsobem trefil pouze soupeřova gólmana.
     
    02:50
    Josip Vrlić měl obrovskou příležitost rychle vrátit Chorvatsku tříbrankové vedení, ovšem z velké šance trefil jen Hollanda.
     
    03:04
    Johnny Hooper proměňuje přesilovku! Jen dva hráči byli před Marcelićem, a oba to byli Američané. Jednoduchá přihrávka na Hoopera bekovi odkryla celou branku a ten už do ni mohl jednoduše zaskórovat. Američané tak dramatizují konec zápasu, kdy prohrávají už jen o dvě branky – 11:9.
     
    03:16
    Drew Holland opět, jako již dnes několikrát, parádně ukradl míč z kombinace soupeře.
     
    03:48
    Alex Obert byl vyloučen, ovšem Luka Loncar se ve výhodě neprosadil, pouze napálil Hollanda v brance.
     
    04:29
    Oddechový čas si vyžádal kouč USA.
     
    04:34
    Joković selhal ve velké šanci! Chorvatský vek napálil tyčku Hollandovy branky.
     
    04:47
    Penaltu si na starost vzal Ben Stevenson, který s velkým přehledem proměnil. Nadskok nad vodu a pak co nejbrutálnější rána k tyči, to je způsob, jakým se dnes proměnily obě penalty – 11:8.
     
    04:47
    Toto bude penalta! Svým faulem ji zavinil Josip Vrlić.

    Jiří Polášek

    Alessandro Severo (ITA), Gyorgy Kun (HUN)
    Sestavy

    Chorvatsko: Marcelić – Macan, Joković, Bukić, Vukicević, Milos, Fatović, Buslje (C), Obradović, García Gadea – Vrlić, Loncar

    USA: Holland – Hooper, Cupido, Woodhead, Bowen, Irving, Vavić, Daube, Stevenson, Smith (C) – Hallock, Obert