Holandsko - Írsko 4:0 (kon.) | Austrálie - Čína 6:0 (kon.)
Jižní Afrika - Velká Británie 1:4 (kon.) | Argentina - Španělsko 3:0 (kon.)
Japonsko - Nový Zéland 1:2 (kon.) | Německo - Indie 2:0 (kon.)
koniec udalosti
Holandsko - Írsko

4:0

(1:0, 0:0, 0:0, 3:0)

cz Pondelok 26.07.2021, 03:00 • Oi Hockey Stadium - Severní hřiště • Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je pro dnešní ráno z Tokia vše, přeji hezký zbytek dne a někdy příště na počtenou! (04:36:30)
     
    Je dobojováno! To, co chybělo ve třech předchozích čtvrtinách se naplno projevilo v té poslední. Holanďankám se díky třem trefám povedlo pojistit si vedení a dokráčet tak k celkem pohodlné výhře 4:0.
     
    58:34
    Hráčky v oranžovém přenesly míček opět k irské brance. Jejich souhra ale probíhá celkem vysoko a nedokáží se tak přiblížit k McFerranové.
     
    57:31
    Irské hráčky v samém závěru otáčejí hru a ještě se samy pokoušejí o snížení. To jim ale holandská obrana nechce za žádných situací umožnit.
     
    55:19
    A z ní i čtvrtý holandský gól! Dalekonosnou střelu z vrcholu brankového kruhu vyslala FREDERIQUE MATLAOVÁ, kterou se povedlo plachtící míček umístit zcela přesně za záda McFerranové.
     
    55:13
    Po oddechovém času Irek následovala další pokutová rozehrávka Holanďanek.
     
    54:16
    Irkám se tentokrát povedlo úspěšně čelit nebezpečí v podobě další pokutové rozehrávky svých soupeřek. Samy se následně dostaly k míčku i ke snaze proniknout dále od vlastní branky.
     
    50:30
    Záhy Holanďanky navyšují na 3:0! Chaosu před irskou brankou a ležící gólmanky naprosto přesně využila LAURIEN LEURINKOVÁ, která lehce zvednutou střelou poslala míček do branky.
     
    48:41
    Ovšem co se nepovedlo před malou chvílí, vyšlo nyní! Odražený míček od vzdálenější tyče převzala MALOU PHENINCKXOVÁ a napasovala ho zpět na branku. Definitivně za čáru ho ovšem svým tělem srazila gólmanka McFerranová. Holanďanky tak proměňují svou první pokutovou rozehrávku.
     
    47:43
    Už to vypadalo, že Holanďanky navyšují své vedení! Po dlouhé souhře v útočném pásmu se k odraženému míčku dostala Maria Verschoorová, která jej takřka okamžitě poslala proti vzdálenější tyči irské branky, do níž také míček zaplul. Nicméně zasáhla umpirová sudí, která jej odvolala.
     
    45:40
    Hráčky Nizozemska se tak snaží opět probít do útoku. V tom jim pomohl ještě nedovolený zákrok Irek, díky kterému mohou rozehrávat z hranice brankového kruhu.
     
    45:01
    Poslední rozehrávky se chopily Irky, které ale ještě na středu odevzdaly míček do holandské moci.
     
    45:00
    I třetí čtvrtina je za námi. Holanďanky si drží celkem drtivý tlak, na střely vedou jednoznačným rozdílem 15:0, nicméně na góly je to stále jen 1:0 pro nizozemský celek.
     
    43:25
    Jejím výsledkem tak je další pokutová rozehrávka, kterou ale tentokrát Irky odrazily celkem snadno.
     
    43:01
    Holanďanky se poté stáhly na vlastní polovinu a snaží se zpoza ní o rozehrávku.
     
    42:02
    Dělovku z vrcholu ale v rámci této souhry dokázala tělem odrazit jedna z irských obránkyň a definitivně míček vyrazila na stranu gólmanka McFerranová.
     
    41:58
    Po nějaké době je znovu k vidění pokutová rozehrávka nizozemského týmu.
     
    41:01
    Tato situace ale neměla dlouhého trvání a holandské hokejistky už jsou opět před brankou McFerranové a pokračují v jejím obléhání.
     
    40:02
    Naproti tomu Irkám se záhy podařilo své soupeřky vytěsnit až na opačný konec hřiště.
     
    39:11
    Holanďanky se stále drží v útočné čtvrtině. Nedaří se jim ovšem vystřelit přes irskou obranu.
     
    38:00
    Hráčky v oranžovém se tentokrát probíjejí od vlastní branky. Nutno říct, že celkem úspěšně. Relativně snadno se dostaly do brankového kruhu soupeřek, kde už ale nedokázaly přejít přes obranný blok Irek.
     
    36:50
    A další pokutová rozehrávka Nizozemek. McFerranová tentokrát včas vyběhla proti letící střele z holandské hole a vlastním tělem míček odrazila do protipohybu.
     
    36:09
    Irským hráčkám se podařilo odrazit i další holandskou rozehrávku po faulu. Následně se samy pokusily o útočnou výpravu, která ale vzala za své ve střední části hrací plochy.
     
    35:02
    Útočnou rozehrávku po irském faulu přeměnila ve střelu Eva de Goedeová. Míček ale umístila až příliš vysoko nad branku McFerranové.
     
    34:23
    Tlak na irskou branku se neustále stupňuje. Obrana celku v zelených dresech mu ale celkem statečně čelí a blokuje jakoukoliv ránu mířící do útočné oblasti.
     
    32:10
    Stejně tak dostává menší trest irská Hannah Matthewsová, čímž Nizozemky otáčejí hru před irskou svatyni.
     
    30:26
    Zelenou kartu dostala Laura Leurinková, musí si tedy odsedět menší trest.
     
    30:06
    První útok si tentokrát vyzkoušely irské hráčky, které se celkem snadno usadily na útočné polovině.
     
    30:01
    Třetí čtvrtina začíná.
     
    30:00
    Polovina celého utkání je za námi. Druhá čtvrtina už přinesla o něco vyrovnanější hru s řadou šancí i na irské straně, gól ale žádný k vidění nebyl. I proto Holanďanky vstoupí do třetí čtvrtiny stále s jednobrankovým náskokem.
     
    28:42
    Vytrvalost se ovšem nizozemských hokejistkám vyplatila, dostaly se ke křižné střele na McFerranovou. Už jí ale nedokázaly touto střelou bezprostředně ohrozit.
     
    27:28
    Holanďanky se dostaly k vlastní trestné rozehrávce. Tu ale Irky celkem vysoko napadají a neumožňují svým soupeřkám se dostat na útočnou polovinu.
     
    26:11
    Už delší dobu se více snaží irské hráčky. Jejich průniky do útoku ale zpravidla vždy vezmou za své přes holandskou obranu. I tak se ale Irky vždy dokážou dostat k míčku a pokračovat ve hře.
     
    24:49
    Míček je momentálně na hokejkách irských hokejistek, které rozehrávají z vlastní čtvrtiny.
     
    24:04
    Čehož Holanďanky využily k postupnému přechodu po pravé straně a následné střele na McFerranovou, kterou ovšem irská brankářka vyrazila.
     
    23:00
    K souhře na vlastní polovině se odhodlaly Irky. Těm ale nevyšel dlouhý pas na útočnou čtvrtinu, čímž celkem snadno odevzdaly míček opět do nizozemského držení.
     
    21:00
    Nizozemská souhra na obdobné pozici pokračuje nadále. Trochu problém ale nastává při přechodu do brankového kruhu přes zahuštěnou irskou obranu.
     
    19:41
    Z bezprostřední blízkosti se vyšší střelou pokusila překonat McFerranovou Felice Albersová. Ta ovšem tentokrát úspěšná nebyla, irské gólmance se podařilo míček vyrazit nad sebe.
     
    18:47
    Nápor Irek se domácím Nizozemkám povedlo odrazit a hráčky v oranžovém tak pokračují v postupné kombinaci, kterou se dostaly až do irského brankového kruhu.
     
    17:26
    Na středu ale o míček přišly, čímž se do protiútoku dostala Chloe Watkinsová. Tu osobně sice zbrzdil out, i tak se ale Irky udržely na útočné polovině a přibližují se k brankovému kruhu.
     
    16:47
    Nizozemkám se ale posléze povedlo osvobodit a díky tomu mohou celkem v poklidu rozehrávat zpoza vlastní branky.
     
    15:57
    Boj na středové čáře mezi oběma soupeřkami ukončily sudí, které přisoudily míček na irskou stranu.
     
    15:01
    Druhá čtvrtina začíná.
     
    15:00
    První čtvrtina je u konce. K vidění byl především tlak z nizozemské strany, kterému se ale Irky snažily statečně vzdorovat. Přesto všechno jedinkrát inkasovaly a právě o tuto trefu vstupují Nizozemky v lepší výchozí pozici do další čtvrtiny.
     
    13:32
    Po delší době své střelecké štěstí vyzkoušely i Irky, dalekonosná střela ze střední části hrací plochy ale skončila vedle pravé tyče branky Koningové.
     
    12:02
    Hra se stále drží na pomezí irského brankového kruhu, do něhož se Holanďankám nedaří proniknout.
     
    10:40
    Hráčky Holandska vstřelený gól ještě více nabudil a stále pokračují ve střeleckém obléhání irské svatyně. Naproti tomu se ale obrana celku z britských ostrovů statečně drží a nepustí svého soupeře do vyložené šance.
     
    8:36
    A Holanďanky se také jako první ujímají vedení! Po sérii přihrávek umístila míček po zemi přesně do irské branky FELICE ALBERSOVÁ, která svou pohotovou ranou otevírá skóre dnešního klání.
     
    6:17
    Zadovku směrem na irskou gólmanku zkusila Matlaová. McFerranové se ale povedlo celkem bez větších obtíží míček vyrazit nad sebe.
     
    5:33
    Nizozemky jsou stále na míčku, tentokrát se ovšem postupně dostávaly z vlastní poloviny.
     
    3:47
    Hráčky Holandska se drží v brankovém kruhu Irska a snaží se napasovat míček směrem k brance McFerranové. Irská obrana se ale statečně drží.
     
    2:03
    Irky pokračují v obléhání soupeřova útočného prostoru. Po levé straně pronikala směrem k brankového kruhu Sarah Torransová, Nizozemky ale nebezpečí odvrátily a záhy se vydaly na opačný konec hřiště.
     
    0:32
    K míčku se ale celkem záhy dostaly Irky, které se s ním ale nemohou dostat přes středovou čáru.
     
    Utkání právě začalo, úvodního buly se chopily hráčky Nizozemska.
     
    Oba týmy už jsou připravené na hrací ploše, právě zní národní hymny obou účastníků.
     
    Sestava NED: Koningová – Koolenová, van Maasakkerová, Stamová – Pheninckxová, de Waardová, van Geffenová, de Goedeová (C) – Albersová, Weltenová, Matlaová.
    Náhradnice: Leurinková, Keetelsová, Verschoorová, Sandersová, Nunninková.

    Sestava IRL: McFerranová – Uptonová, Ticeová, McAuleyová – Watkinsová, McLoughlinová, Mullanová (C), Hawkshawová – Dukeová, Carrollová, O´Flanaganová.
    Náhradnice: Matthewsová, Torransová, McCayová, Holdenová, Careyová
     
    Souboj Irska s Jižní Afrikou zvládaly hráčky z britských ostrovů o poznání lépe. V 9. minutě se ujaly vedení přesnou trefou Roisin Uptonové a udržely si ho po celý zbytek utkání. Ve 45. minutě pak ještě upravila výsledek Sarah Torransová. Z holí hráček Jižní Afriky pak žádný gól nevzešel, čímž Irky dokráčely k úvodnímu vítězství na olympijském turnaji 2:0.
     
    Nizozemky sváděly s Indkami dlouhou dobu vyrovnaný souboj. Ještě po dvou čtvrtinách byl výsledek vyrovnaný 1:1. Hráčky Holandska šly do vedení v 6. minutě zásluhou Felice Albersové, na což Indie odpověděla v 28. minutě trefou Raniové. Pak už se ale prosazovaly jen Nizozemky, které góly van Geffenové, Albersové a van Maasakkerové dokráčely k celkovému vítězství 5:1.
     
    V rámci skupiny A už mají oba týmy za sebou svá první utkání, dokonce obě vítězná. Nizozemky smetly vysoko 5:1 indické hráčky, posléze si Irky poradily s hokejistkami z Jižní Afriky, které přehrály v poměru 2:0.
     
    Zdravím vás u utkání pozemního hokeje žen na Olympijských hrách z japonského Tokia. V brzkých ranních hodinách středoevropského času proti sobě nastoupí týmy Nizozemska a Irska. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:00.

    Vít Trubička

    Meisterová (GBR), Liuová (CHN)
    Sestavy
    Sestava NED: Koningová - Koolenová, van Maasakkerová, Stamová - Pheninckxová, de Waardová, van Geffenová, de Goedeová (C) - Albersová, Weltenová, Matlaová.
    Náhradnice: Leurinková, Keetelsová, Verschoorová, Sandersová, Nunninková.

    Sestava IRL: McFerranová - Uptonová, Ticeová, McAuleyová - Watkinsová, McLoughlinová, Mullanová (C), Hawkshawová - Dukeová, Carrollová, O´Flanaganová.
    Náhradnice: Matthewsová, Torransová, McCayová, Holdenová, Careyová