Česko – Slovensko 8:1 (kon.)
koniec
Česko
8:1 (2:1, 3:0, 3:0)
Slovensko
cz Sobota 10.07.2021, 15:00 • Pardubice, enteria arena • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Český národní tým žen rozjel znovu přípravu na MS. Na úvodní kemp se hráčky přesunuly do Pardubic, kde je dnes čeká druhý zápas proti Slovensku.
     
    Nominace českého týmu na kemp v Pardubicích

    Brankářky:

    Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina).

    Obránkyně:
    Sára Čajanová (Brynäs IF, Švédsko), Magdalena Erbenová (Rensselaer Polytechnic Institute, NCAA), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Adéla Jůzková (University of Regina, USports), Samantha Kolowratová (Metropolitan Riveters, NWHL), Dominika Lásková (Merrimack College, NCAA), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Tereza Radová, Klára Seroiszková (obě Göteborg, Švédsko).

    Útočnice:
    Kateřina Bukolská (Kladno), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, NCAA), Denisa Křížová (Brynäs IF, Švédsko), Tereza Mazancová (Benátky nad Jizerou), Alena Mills (Vanke Rays Šen-čen, Čína), Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (University of Vermont, NCAA), Kateřina Mrázová (Brynäs IF, Švédsko), Noemi Neubauerová (Colgate University, NCAA), Michaela Pejzlová (IFK Helsinky, Finsko), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Lenka Serdar (TPS Turku, Finsko), Tereza Vanišová (Leksand, Švédsko).
     
    Výsledek prvního přípravného utkání v Pardubicích:

    Česko – Slovensko 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

    Branky a nahrávky: 1. Křížová (Pejzlová), 10. Mrázová (Přibylová), 11. Mlýnková (Neubauerová), 24. Pejzlová (Mrázová), 38. Neubauerová (Vanišová), 45. Lásková (Pátková, Mills).
    Rozhodčí: Malá – Hájková, Povová (všechny Česko).

    Vyloučení: 4:4.
    Bez využití.
    V oslabení: 1:0.
    Střely na branku: 47:11 (16:3, 17:5, 14:3).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Švejdová) – Horálková, Radová, Lásková, Čajanová, Kolowratová (A), Pejšová – Přibylová, Mills (C), Hymlárová – Pejzlová, Mrázová (A), Křížová – Neubauerová, Vanišová, Mlýnková – Mazancová, Serdar, Bukolská

    Slovensko: Macková (Zimková) – Drábeková (A), T. Ištocyová, Žitňanská, Vysokajová, Leskovjanská, Čurmová (A), Vrbinská – Korenková, Kúbeková (C), Nemčeková – L. Ištocyová, Hartje, Dobošová – Bednárik, Halušková, Kapičáková – Kušmíreková, Fančovičová

    Rozhodčí: Malá – Hájková, Povová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro slovenský celek, který se daleko nedostal a u kotouče je nyní obránkyně Čajanová.
     
    00:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Sledovali jsme nahození od modré čáry, které se pouze odrazilo od betonu Mackové přímo k osamocené MICHAELE PEJZLOVÉ, která pohodlně zamířila do prázdné branky. Asistence: Dominika Lásková.
    00:19 Michaela PEJZLOVÁ - 1:0
     
    01:18
    Do pásma soupeřek se nyní dostala také Hymlárová, která měla proti sobě přesilu protihráček. Slovensku se nakonec povedlo vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    02:03
    Radová rozehrávala zpoza české branky, jenomže nahrávka na Neubauerovou byla hodně nepřesná. Ani Slovensku se s pukem daleko nedostalo.
     
    03:14
    Na puk nyní nedosáhla Fančovičová, která pouze protečovala do pásma soupeřek. Česko mělo klid na rozehrávku, kousek od zakončení byla Pejšová.
     
    04:08
    Pejšová pouze přeposlala podél mantinelu za slovenskou branku, kde v rychlostním souboji dokázala vyhrát Leskovjanská, která kotouč rychle vyhodila.
     
    05:02
    Zechovská poprvé zasahovala, dost možná se jednalo o první kontakt s pukem. Nahození ze středního pásma ovšem nepřineslo nic nebezpečného. Hra se otáčí.
     
    06:16
    U levého kruhu měla hodně prostoru Vanišová, která zřejmě ještě nabízela na teč. Macková zasahovala až proti ráně od pravého kruhu.
     
    07:21
    A další hezká kombinace, při které se v mezikruží dostávala k puku Hymlárová. Na poslední chvíli zasahovala protihráčka. Macková posléze přeci jenom zasahovala.
     
    08:16
    Nyní se puk dostal za českou branku, oba celky dokázaly poměrně bleskově vystřídat a o rozehrávku se stará Lásková.
     
    09:09
    U modré čáry měla hodně prostoru Kolowratová, která nahazovala směrem na slovenskou branku. Střela jí moc nesedla, navíc jí zablokovala Vysokajová.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se již po devatenácti vteřinách postarala Michaela Pejzlová.
     
    10:22
    V krátkém časovém sledu druhý ofsajd Česka.
     
    11:03
    Macková si po několika minutách připsala další ostrý zákrok, nakonec se jí povedlo puk vyrazit. Slovensko je ovšem stále poměrně dost pasivní.
     
    11:27
    Radová nahazovala kousek od modré čáry, její střela byla tečována kousek vedle slovenské branky.
     
    11:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu druhá branka českého celku! U levé tyče převzala nahrávku Radová, která se obtočila kolem branky. Macková nedokázala puk udržet, ten tak dorazila do slovenské branky VENDULA PŘIBYLOVÁ. Asistence: Tereza Radová.
    11:28 Vendula PŘIBYLOVÁ - 2:0
     
    12:47
    Po delší době se Slovensko dostalo do útočného pásma, kde měla Zechovská po hodně dlouhé době práci. S nahozením si dokázala poradit.
     
    13:13
    Po pravém křídle postupovala vpřed Bednárik, která to zkoušela ranou švihem na přední tyč, kde vyprášila pouze pravý beton Zechovské.
     
    13:27
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je tu kontaktní branka! Slovensko se totiž usadilo v útočném pásmu, kde u pravého kruhu převzala nahrávku SIMONE BEDNÁRIK, která utajenou střelu zápěstím poslala přesně k tyči nad beton Zechovské. Asistence: Lenka Čurmová, Danielle Hartje.
    13:27 Simone BEDNÁRIK - 2:1
     
    14:37
    Druhá komerční přestávka.
     
    15:50
    O nahrávku si posléze řekla Pejzlová, která místo zakončení ještě v tandemu hledala Láskovou, jejíž rána o poznání minula slovenskou branku.
     
    16:11
    Macková musela zasahovat, následovalo zakázané uvolnění Slovenska.
     
    17:24
    Mrázová kroužila kolem branky soupeřek, načež se jí povedlo předat puk k lépe postavené Křížové, která nevypálila. Slovensko se ale stále nedostalo z tlaku.
     
    18:33
    Až nyní se kotouč dostal zpět do středního pásma, kde se k němu dostala Hymlárová.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla hned tři branky. Hned po devatenácti vteřinách se český výběr dostal do vedení, které posléze dokázal navýšit o další trefu. Slovensko toho směrem dopředu moc nepředvedlo, přesto vytěžilo kontaktní branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro český celek, který jako první zavítal do obranného pásma, odkud rozehrávala Pejšová.
     
    20:31
    Vyloučení v týmu Slovensko (Lucia Drábeková – 2 min., hákování).
     
    21:07
    Česko se po úspěšném vhazování usadilo v pásmu, kde od modré čáry zkoušela tvrdě vypálit Kolowratová, která ovšem nedokázala zamířit přesně.
     
    22:02
    Slovensko až nyní dokázalo vyhodit kotouč do středního pásma, kde se nacházela Pejzlová, která při snaze o rozehrávku rozehrála pouze do ofsajdu.
     
    23:15
    Je za námi úvodní přesilová hra tohoto zápasu, branku jsme neviděli. Český celek jí nesehrál zrovna nejlépe, i tak si Macková připsala pár těžších zákroků.
     
    24:10
    Kúbeková ukořistila kotouč u červené čáry, jenomže daleko se s ním nedostala. Český výběr posléze ustál vlnu napadajících protihráček.
     
    25:11
    Na pravém křídle si najížděla Hymlárová, která ovšem obdržela nahrávku na paty. Česko se k ničemu nebezpečnému nedostalo a hra se tak rychle otočila.
     
    26:10
    K volnému kotouči jako první zavítala Lásková, která následně hledala u zadní tyče naprosto osamocenou Pejzlovou, jenž si s nahrávkou neporadila.
     
    27:12
    A další nahrávka pouze na paty od Radové. Slovensko tak mělo poměrně klid na rozehrávku, přesto Čurmová u červené čáry našla hokejku protihráčky.
     
    27:30
    Komerční přestávka.
     
    27:48
    Vyloučení v týmu Česko (Tereza Vanišová – 2 min., vražení na hrazení).
     
    28:31
    U levého kruhu převzala nahrávku Vysokajová, která se pokoušela o zakončení zápěstím. To putovalo pouze do dobře postavené protihráčky. Na opačné straně Macková podržela.
     
    29:15
    Do protiútoku se nyní dostávala Drábeková, která sice zavezla kotouč za modrou čáru, jenomže tam jí čistým způsobem odzbrojila vracející se soupeřka.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, ve druhé třetině zatím marně čekáme na první branku. Slovensku se nyní nepovedlo využít první početní výhodu.
     
    30:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek si bere dvoubrankové vedení zpět! Slovensko si nyní nepohlídalo naprosto osamocenou DANIELU PEJŠOVOU, která byla sama před Mackovou. Česká útočnice si počkala na pohyb brankářky a posléze pohodlně zakončila. Asistence: Alena Mills, Kateřina Mrázová.
    30:44 Daniela PEJŠOVÁ - 3:1
     
    31:31
    Komerční přestávka.
     
    32:07
    K mezikruží si nyní dokázala sjet Pejzlová, která místo zakončení spíše ještě nahrávala do předbrankového prostoru. Macková nakonec nemusela zasahovat.
     
    32:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to o tři branky! U pravého kruhu se dokázala uvolnit Hymlárová, která sympaticky pálila přes clonící protihráčky vedle branky. Posléze po střídání převzala nahrávku TEREZA MAZANCOVÁ, která zápěstím dokázala trefit šibenici. Asistence: Sára Čajanová.
    32:52 Tereza MAZANCOVÁ - 4:1
     
    34:20
    Kolowratová se vracela pro puk do středního pásma, načež se dokonce na opačné straně dostala do zakončení, se kterým si Macková dokázala poradit.
     
    34:51
    Vyloučení v týmu Česko (Sára Čajanová – 2 min., podrážení).
     
    35:15
    Český celek dokonce zahrozil při vlastním oslabení, ránu ovšem dost možná zastavila branková konstrukce.
     
    36:01
    A při dalším protiútoku musela Macková znovu zasahovat. Puk se od její výstroje nakonec odrazil kousek vedle slovenské branky. Český celek je aktivnější i v oslabení.
     
    36:51
    Vyloučení v týmu Slovensko (Lucia Ištocyová – 2 min., držení).
     
    37:03
    Také druhá přesilovka Slovenska je minulostí. Zechovská si ani tentokráte nepřipsala žádnou složitou práci, mnohem více práce měla Macková.
     
    37:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    První využitá přesilová hra tohoto zápasu! Česku se povedlo udržet pásmo, načež u levého kruhu nahrávala k opačnému kruhu Radová, které se povedlo najít NOEMI NEUBAUEROVOU. Její rána zápěstím dokonale zapadla pod ruku. Asistence: Tereza Vanišová, Natálie Mlýnková.
    37:21 Noemi NEUBAUEROVÁ - 5:1
     
    38:21
    Macková zasahovala proti další ráně, tentokráte puk vyrážela před sebe.
     
    38:51
    Vyloučení v týmu Slovensko (Lucia Drábeková – trestné střílení, sevření puku rukou).
     
    38:51
    K nájezdu se rozjela Alena Mills, která to zkoušela střelou zápěstím, jenž putovalo dost vedle branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám nabídla další tři branky. Česko pokračovalo v aktivitě, která přinesla tři zásahy a tedy čtyřbrankové vedení. Slovenskému výběru se směrem dopředu moc nedaří, Zechovská tak je většinu času bez jakékoliv práce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Kateřina Zechovská, přichází Viktorie Švejdová.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro český celek. Ten okamžitě rozehrál, nicméně Slovensko aktivně napadá.
     
    41:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu třetiny tu máme šestý zásah! Slovensku se nepovedlo protlačit puk z pásma, naopak český celek rozjel nádhernou kombinaci, při které do prázdné branky zakončovala MICHAELA PEJZLOVÁ. Asistence: Dominika Lásková, Kateřina Mrázová.
    41:08 Michaela PEJZLOVÁ - 6:1
     
    42:20
    U levého kruhu operovala s pukem Pejšová, která to zkoušela nahozením. Trefila před sebou stojící protihráčku a Slovensko si konečně vyzkouší protiakci.
     
    43:12
    Radová se poměrně jednoduše dostala až před branku, kde ještě zkoušela nahrát do tandemu. To se jí nepovedlo, posléze zakončovala nad branku Přibylová.
     
    44:10
    Český celek nyní propadl a do zajímavé šance se dostala Bednárik, jejíž slabá rána doputovala pouze do lapačky připravené brankářky Švejdové.
     
    45:18
    Nahození Pejšové bylo hodně nepřesné, i tak si puk málem srazila do vlastní branky jedna z protihráček. Český celek se posléze rozhodl vystřídat.
     
    46:10
    Sama na branku ujížděla jedna ze slovenských hráček, která si potáhla puk do bekhendu, jenomže slabým zakončením trefila pouze beton.
     
    46:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na opačné straně končí puk v brance! Český celek obsadil útočné pásmo, načež v mezikruží převzala nahrávku Pejzlová. S její ránou si sice Macková dokázala poradit, jenomže o úspěšnou dorážku se postarala ALENA MILLS. Asistence: Michaela Pejzlová, Samantha Kolowratová.
    46:18 Alena MILLS - 7:1
     
    46:47
    Vyloučení v týmu Slovensko (Lívia Kúbeková – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    47:05
    Komerční přestávka.
     
    48:20
    Jedna ze střel dost možná putovala do brankové konstrukce, posléze nahrávku dokázala zachytit Drábeková, která okamžitě vyhazovala do bezpečí.
     
    49:12
    Pejzlová dokázala obelstít protihráčku a poté nahrávala zpět k modré čáře na Mills. Po hezké kombinaci nakonec pálila kousek vedle branky Mrázová.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Český celek je i nadále mnohem aktivnější, navíc překonal výši střeleckého účtu ze včerejšího duelu.
     
    51:19
    Slovensko mělo velký problém s rozehrávkou, kterou dokázala narušit dvojice protihráček. Puk tak zůstává kolem branky Simony Macková, která zpozorněla.
     
    51:35
    Nahrávka na pravou stranu nakonec našla Bukolskou, která se daleko nedostala.
     
    52:11
    Nyní kotouč dokonce přejel všechny čáry, po zakázaném uvolnění se bude znovu vhazovat před Mackovou.
     
    53:04
    Lásková se poměrně jednoduše dostala až do útočného pásma z velké vzdálenosti však zakončovala dost vedle slovenské svatyně.
     
    53:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu osmá branka českého celku! Slovenská obrana si nepohlídala NOEMI NEUBAUEROVOU, která si sjela pro nahrávku k zadní tyči. Macková si sice na první dobrou poradila, přesto na sérii dorážek od Neubauerové nestačila. Asistence: Kateřina Mrázová.
    53:26 Noemi NEUBAUEROVÁ - 8:1
     
    54:11
    Slovensko poměrně dlouhou dobu nedostalo puk z vlastního pásma. S ním nyní u levého hrazení pracuje Přibylová.
     
    55:37
    A nápor pokračuje. Macková si nakonec připsala další úspěšný zákrok. K odraženému puku se ovšem znovu dostalo Česko, které rozjelo kombinaci.
     
    56:12
    Po ráně od Láskové je tu poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    57:25
    Češkám se povedlo vydolovat kotouč zpět, tentokráte to bylo bez zakončení. Na druhé straně jsme sledovali zablokované zakončení zleva.
     
    58:15
    Nakonec z toho nebylo další zakázané uvolnění a mohlo se tak pokračovat ve hře. Na levém křídle převzala nahrávku Čajanová, která ještě nahrávala.
     
    58:33
    Vyloučení v týmu Slovensko (Nikola Nemčeková – 2 min., podrážení).
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 48 – 10
     
    Je konec! Český celek během dvou dnů podruhé zdolal Slovensko, tentokráte poměrem 8:1. Také dnes jsme sledovali naprosto jednoznačný průběh, dokonce je z toho větší brankový rozdíl, než tomu bylo včera. Slovensko si konečně připsalo úspěšný zásah, na druhou stranu si nepočínalo zrovna nejlépe v obraně. Simona Macková měla hodně práce, nakonec inkasovala hned osmkrát. (17:00:37)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 1. Pejzlová (Lásková), 12. Přibylová (Radová), 31. Pejšová (Mills, Mrázová), 33. Mazancová (Čajanová), 38. Neubauerová (Vanišová, Mlýnková), 42. Pejzlová (Lásková, Mrázová), 47. Mills (Pejzlová, Kolowratová), 54. Neubauerová (Mrázová) – 14. Bednárik (Čurmová, Hartje)


    Česko: Zechovská (Švejdová) – Horálková, Radová, Lásková, Čajanová, Kolowratová (A), Pejšová – Přibylová, Mills (C), Hymlárová – Pejzlová, Mrázová (A), Křížová – Neubauerová, Vanišová, Mlýnková – Mazancová, Serdar, Bukolská
    Slovensko: Macková (Zimková) – Drábeková (A), T. Ištocyová, Žitňanská, Vysokajová, Leskovjanská, Čurmová (A), Vrbinská – Korenková, Kúbeková (C), Nemčeková – L. Ištocyová, Hartje, Dobošová – Bednárik, Halušková, Kapičáková – Kušmíreková, Fančovičová

    Rozhodca: Malá – Hájková, Povová

    Diváci: 40