Dinamo Tbilisi – Neftçi Baku 1:2 (kon.) | Bodö/Glimt – Légia Varšava 2:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Shamrock sk 2:0 (kon.)
D. Záhreb – Valur 3:2 (kon.) | Razgrad – Salihorsk 1:0 (kon.) | Haifa – Almaty 1:1 (kon.)
KF Teuta – Tiraspol 0:4 (kon.) | Malmö – Riga FC 1:0 (kon.) | Connah's Quay – Alaškert 2:2 (kon.)
koniec
Dinamo Záhreb
3:2 (2:0)
Valur Reykjavík
cz Streda 07.07.2021, 19:00 • Maksimir, Záhřeb, 35.123 míst • Liga majstrov (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
    90. Andri ADOLPHSSON - 3:2
     
    90
    Valur právě vstřelil branku!
    No to jsou věci. Dinamo vedlo naprosto jednoznačně 3:0 a mělo výhodu penalty. Ta ale nebyla proměněna a rázem je to 3:2. Rasmus Lauritsen se snažil odkopnout centrovaný míč při situaci dva na dva. Jenže při odkopu čelem k brance se nešťastně trefil do obličeje a míč byl sražen na vápno přímo na nohu ANDRIHO ADOLPHSSONA, který byl u balonu dříve než Théophile-Catherine. Levou nohou si míč zpracoval, pravou nohou přehodil Zagorace a vracející se bek už míč nestihl zastavit.
    88. Kristinn Freyr SIGURÐSSON - 3:1
     
    88
    Valur právě vstřelil branku!
    KRISTINN FREYR SIGURÐSSON sice pokutový kop neproměnil, když jeho střelu doprostřed branky vytěsnil gólman Danijel Zagorac, ovšem míč se odrazil přesně tam, kde stál exekutor pokutového kopu a ten následně hlavičkoval mimo dosah marně se natahujícího gólmana Dinama.
     
    88
    Kristinn Freyr Sigurðsson nepřekonal z penalty Zagorace, brankář Dinama jeho střelu doprostřed vyrazil, ale z dorážky se už hráč Valuru prosadil.
    87. Penaltový zákrok Stojanoviće na Tryggvasona
     
    87
    Petar Stojanović ve vápně šel do skluzu, lehce trefil Tryggvasona a kosovský sudí nařizuje třetí penaltu v utkání, tentokrát první pro Valur.
     
    85
    Poslední střídání Dinama. Z placu jde Kristijan Jakić a na nějakých osm minut si zahraje Martin Baturina.
    82. Halldórsson chytil penaltu Ademimu
     
    82
    Hannes Þor Halldórsson se zaskvěl chyceným pokutovým kopem a domácí tak stále vedou o tři branky. Arijan Ademi z penalty hattrick nezkompletoval, mířil doprostřed branky a jeho střelu gólman Valuru lapil.
     
    82
    A za svůj penaltový faul vidí Christian Köhler ještě žlutou kartu.
    81. Kóhlerův penaltový faul na Ademiho
     
    81
    Christian Köhler ve vápně po rohovém kopu stáhl Arijana Ademiho a Dinamo bude mít druhou výhodu pokutového kopu!
     
    79
    Islanďané také umí zahrozit. Při protiútoku tři na dva vzal odpovědnost na sebe střídající Andri Adolphsson, který tvrdou ránou na přední tyč z hranice vápna otestoval gólmana Zagorace. Muž v brance Dinama srazil míč na rohový kop.
     
    76
    Dvě střídání také v kádru Valuru. Orri Ómarsson přepouští místo na placu Johannesu Vallovi, naopak jeho skorojmenovec Almarr Ormarsson jde na plac místo Birkira Heimissona.
     
    75
    Další dvě střídání v kádru Dinama. Na poslední čtvrthodiny si jde zahrát Marko Tolić, jenž střídá dnes skvěle hrajícího Lovro Majera. Z placu jde taé Duje Čop, jenž si rozhodně odehrál svoje. Střídá ho Sandro Kulenović.
    72. Arijan ADEMI - 3:0
     
    72
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Hosté při útoku zapomněli na zadní vrátka a to se obyčejně nevyplácí. Po ztrátě míče před vápnem přišel dlouhý centr na pravou stranu pro Lirima Kastratiho, jenž má jako nový muž na placu spoustu sil. Kosovan si seběhl na hranici vápna a poslal kolmici kolem Čopa, který výborně odclonil Starke Hedlunda. Míč tak přebral ARIJAN ADEMI, lehce si ho posunul blíže k brance a nedal Halldórssonovi žádnou šanci. Asistence: Lirim Kastrati.
     
    67
    A poslední změna se týká kapitána Haukura Páll Sigurðssona, jenž přepouští místo Christianu Köhlerovi.
     
    66
    Hned trojí střídání v kádru islandského mistra. Andri Adolphsson jde na plac místo Sigurðura Egilla Lárussona. Na hřiště se dostane také Sverrir Páll Hjaltested, jenž vystřídá Patricka Pedersena.
     
    59
    Josipa Mišiće raději trenér Damir Krznar stahuje z placu a místo něj si zahraje na více jak půl hodiny Marijo Ćuže. Z placu jde i Luka Menalo, jenž si svoje dnes splnil. Zahraje si také kosovský forvard Lirim Kastrati, jenž si může dobře promluvit se svými krajany rozhodčími.
     
    52
    Trenérovi Valuru Heimiru Guðjónssonovi se něco nelíbilo a za protesty směrem ke kosovskému sudímu vidí žlutou kartu.
     
    45+1
    Haukur Páll Sigurðsson si vysloužil žlutou kartu za faul na Menala, do kterého na polovině hřiště zbytečně narazil po odehrání míče.
     
    44
    A mohlo to být o tři branky! Lovro Majer zpoza vápna zkusil lobem přehodit Halldórssona, jeho pokus ale skončil na břevnu!
    42. Larussonovu hlavičku chytá Zagorac
     
    42
    Zničehonic přišla i velká šance Valuru. Dlouhý centrovaný míč do vápna spadl na hlavu Sigurðura Egilla Larussona, který se snažil trefit vzdálenější tyčku, ovšem Danijel Zagorac vytáhl výborný zákrok a míč lapil.
    41. Lovro MAJER - 2:0
     
    41
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Hannes Þor Halldórsson sice během své kariéry vychytal třeba Lionela Messiho, když se podílel na mistrovství světa na remíze Argentiny s Islandem 1:1, ovšem při pokutovém kopu nestačil na LOVRO MAJERA. Forvard s číslem 10 jej poslal na levou stranu, trefil se přesně ke druhé tyči a Dinamo tak vede 2:0.
    40. Penaltový faul Starke Hedlunda na Čopa
     
    40
    Čopovu střelu z prostoru penalty výborně vytěsnil Halldórsson. Jenže při dorážce byl útočník Dinama faulován Starke Hedlundem a je nařízen pokutový kop!
    19.
     
    19
    Jenže krátce po rozehrávce přišel Valur o míč a hned z toho byla nebezpečná situace domácích. Luka Menalo dostal na levou stranu ideální přihrávku do vápna a zkoušel obstřelit Halldórssona, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    16
    Vynikající zákrok sedmatřicetiletého brankáře islandského národního týmu Hannese Þora Halldórssona. Po levé straně pronikl do vápna fantom dnešního zápasu Arijan Ademi a snažil se z malého vápna zakončit, ovšem zkušený gólman se 76 starty za KSÍ (islandská reprezentace) jej vychytal!
    8. Arijan ADEMI - 1:0
     
    8
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Takový začátek si rozhodně islandský mistr nepředstavoval, naopak Dinamo může být spokojeno. Centr z levé strany rohového praporku doputoval na vápno, kde byl naprosto volný ARIJAN ADEMI. Na co obrana Valuru čekala, toť otázkou. Kapitán Záhřebu se opřel do míče a i přes nejistý zákrok Halldórsona, jenž si na míč sáhl nohou, otevírá skóre utkání. Asistence: Lovro Majer.

    Tomáš Lysý

    Góly: 8. Ademi (Majer), 41. Majer (pen.), 72. Ademi (Kastrati) – 88. K. Sigurðsson, 90. Adolphsson

    Karty:   52. H. Guðjónsson (ZAG) – 45+1. H. Sigurðsson (VAU), 82. Köhler (VAU)

    Nepremenená penalta: 82. Ademi (ZAG), brankár Halldórsson zneškodnil – 88. K. Sigurðsson (VAU), brankár Zagorac zneškodnil


    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:2. Fauly: 14:16.
    Dinamo Záhreb: Zagorac – Stojanović, Théophile-Catherine, Lauritsen, Štefulj – Mišić (59. Kastrati), Jakić (85. Baturina), Ademi (C) – Majer (75. Tolić), Čop (75. Kulenović), Menalo (59. Ćuže). Trenér: Damir Krznar
    Náhradníci: Nevistić – Gojak, Ristovski, Kulenović, Kastrati, Tolić, Ćuže, Šutalo, Franjić, Baturina, Perić, Špikić

    Valur Reykjavík: Halldórsson – Sævarsson, Starke Hedlund, Ómarsson (76. Vall), Christiansen – Heimisson (76. Ormarsson), H. Sigurðsson (C) (67. Köhler) – Lárusson (66. Adolphsson), K. Sigurðsson, Tryggvason – Pedersen (66. Hjaltested). Trenér: Heimir Guðjónsson
    Náhradníci: Jóhannesson – Vall, Köhler, Smárason, Haraldsson, Hjaltested, Adolphsson, Egilsson, Ormarsson, Bartalsstovu

    Rozhodca: Genc Nuza – Fatlum Berisha, Bujar Selimaj – Dardan Çaka (vš. Kosovo)
    Utorok 13.07.2021
    Valur - D. Záhreb 0:2

    Góly: 31. Ivanušec (Majer), 89. Oršić (Kastrati)

    Karty:   34. K. Sigurðsson (VAU) – 60. Mišić (ZAG)

    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 21:13.