Sparta Praha – Líšeň 1:0 (kon.) | Puskás Akadémia – Trnava sk 2:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
1:0 (0:0)
SK Líšeň 2019
cz Štvrtok 01.07.2021, 14:00 • Strahov • Prípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Letní příprava pokračuje ve vysokém tempu, protože Spartu Praha čeká již třetí přípravný duel, ve kterém opět vyzvou druholigový tým, přesněji Líšeň. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    11
    Juliš nezvládl zpracování náročné přihrávky a míč tak končí u gólmana hostů.
     
    13
    I Líšeň umí být nebezpečná, na hraně šestnáctky se dokonce k ráně napřahoval Rolinek, který ale trefil prvního protihráče v cestě.
     
    14
    Panák rozjížděl útok přes pravou stranu, ale tam jen nepřesně přihrál, přičemž následně fauloval Lutonského.
     
    15
    Líšeň začíná další akci od svého gólmana, následuje nákop, který je ale příliš dlouhý, takže skončil až za brankovou čárou.
     
    17
    Juliš sám rozvíjel velmi nadějnou akci, kterou ale nakonec nezakončil, protože ho jeden z protihráčů poslal k zemi. Bude z toho tak přímý kop.
     
    18
    Juliš je pořád ošetřován a z trávníku se zvedá hodně těžko. Nemůže došlápnout na svou levou nohu, takže dnes nejspíš dohrál.
     
    20
    Přímý kop samozřejmě rozehrál Dočkal, který se z nadějné pozice pokusil o přímé zakončení. To ale skončilo jen ve vyskakující zdi.
     
    21
    Domácí fotbalisté nyní musí být na půlící čáře velmi opatrní, jelikož soupeř velmi aktivně napadá. Míč sice neztrácí, ale nemůžou se posunout do útoku.
     
    22
    Wiesner si narazil se spoluhráčem na hraně šestnáctky a málem mu to vyšlo, ale jeden z hostů nakonec pas za obranu zlikvidoval.
     
    22
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Juliš, přichází Pulkrab.
     
    23
    Rolinek byl první u nakopnutého míče a dlouho váhal, co s ním udělá. Nakonec se tedy pokusil o centr, který ale nemohl být úspěšný.
     
    24
    Líšeň čerpá síly kombinací na vlastní polovině. Následuje nákop gólmana, který ale zase obrana Sparty bez problémů pokryla.
     
    25
    Karabec byl v souboji s Málkem příliš tvrdý, navíc nedovolený zákrok byl docela dost zbytečný.
     
    27
    Chwaszcz se dostal k zakončení hlavou, které nevypadalo vůbec špatně, ale míč nezamířil do sítě.
     
    28
    Lutonský nebyl na levé straně vůbec pokrytý, domácí tak měli velké štěstí, že hráč hostů nedokázal přesně přihrát.
     
    29
    Wiesner nezvládl souboj u pravé postranní čáry, což ještě zkusil zachránit faulem, ale ani ten mu k míči nepomohl, takže hosté pokračují ve výhodě.
     
    30
    Dnes se sice jedná o přípravné utkání, ale i přesto se hraje hodně tvrdě. Další tvrdý faul schytal Minčev.
     
    30
    První čtvrtina skončila.
     
    V první čtvrtině dnešního utkání jsme se branky nedočkali, navíc jsme sledovali velmi vyrovnané klání. Líšeň tak proti Spartě drží krok a dokáže si vytvořit šance, i když pořád mírně zaostává. Pořád ale drží bezbrankovou remízu, tak uvidíme, jak dlouho ještě vydrží.
     
    31
    Začala druhá čtvrtina.
     
    32
    Líšeň po přestávce začíná o něco aktivněji, takže se do hry musí zapojovat Nita, který chvíli kombinuje se svými spoluhráči.
     
    33
    Wiesner velmi nepříjemně zasáhl Ševčíka, který se chvíli svíjel v bolestech, ale nakonec je v pořádku.
     
    35
    Málek vybojoval pro svůj tým rohový kop, ze kterého žádné nebezpečí nevzniklo, jelikož si domácí velmi dobře pohlídali vlastní pokutového území.
     
    36
    Sparťané byli od začátku druhé čtvrtiny pod tlakem, po zisku míče tak nikam nespěchají a sami se snaží o kontrolu hry.
     
    37
    Sparta se pevně usadila na útočné polovině, vzápětí následoval centr Dočkala, který s mírnými problémy pokryl Veselý.
     
    38
    Málek využil zaváhání soupeřce a ke střele tak vybídl Paška, který donutil k Nitu ke složitému zákroku.
     
    39
    Wiesner hlavou sklepával míč pro Karabce, ale celou akci ukončuje postranní sudí kvůli ofsajdu.
     
    41
    Veselý svým nákopem nenašel žádného spoluhráče, Dočkal tak okamžitě rozjel protiútok, ze kterého se ale nakonec stalo dobývaní šestnáctky.
     
    42
    To nakonec nebylo úspěšné, jelikož Polidar fauloval, takže Líšeň opět rozehrává ze své půle.
     
    43
    Panák vyhrál hlavičkový souboj a okamžitě vybízel do úniku Minčeva, ale tomu na poslední chvíli srazil míč mimo dosah jeden z obránců!
     
    45
    Po nákopu Nity domácí neudrželi míč na útočné polovině, jelikož hosté balón raději odkopli pryč, což znamená aut pro domácí.
     
    46
    Dočkal vymyslel další ze svých pověstných centrů, tentokrát našel hlavu Pavelky, který se ale v těžké pozici netrefil mezi tři tyče.
     
    47
    V posledních minutách se hra hodně kouskuje, protože se často přerušuje. Sparťanský gólman tak opět rozehrává od své klece.
     
    49
    Wiesner nezvládl náročné zpracování na hranici šestnáctky, míč si tak v klidu pohlídal brankář Veselý.
     
    50
    Wiesner se tentokrát ujal rolu nahrávače, ale jeho centr skončil jen v rukavicích Veselého, který se v posledních minutách musí činit, ale nic složitého zatím neřešil.
     
    51
    Dočkal chtěl zaskočit soupeře rychlou rozehrávkou na Wiesnera, ale ani ten to příliš nečekal, takže míč nedokázal zachytit.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Matocha (SK Líšeň 2019).
     
    54
    Wiesner si hledal cestu mezi dvěma protihráči, z čehož ale nakonec nic nevymyslel, protože byl zahnán do rohu hřiště.
     
    55
    Polidar s velkým štěstím prošel až do pokutového území, kde se na něj sesypali tři protihráči, kteří mu už ale nic dalšího nedovolili.
     
    56
    Polidar byl opět v centru dění, protože z dálky se pokusil o zakončení hlavou, ale pro Veselého to bylo jen mírné protáhnutí.
     
    57
    Tak konečně si Sparta vypracovala obrovskou šanci! Dočkal totiž výborným centrem našel na zadní tyči Pavelku, který míč už jenom sklepával do odkryté sítě, ale Veselý předvedl výborný reflexy a míč na poslední chvíli vyrazil!
     
    59
    Sparta je v závěru druhé čtvrtiny dost aktivní, k další ráně se dostal Wiesner, ale jeho pokus byl zablokován skluzujícím protihráčem.
     
    60
    Líšeň po dlouhé době operovala na útočné polovině, ale Pašek vymyslel jen nepřesný centr, takže se musí rychle vracet.
     
    60+1
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    Ani ve druhé čtvrtině dnešního utkání jsme se branky nedočkali, ale Sparta začala pořádně ukazovat, že je tady favoritem. Zejména v závěru byla opravdu dost nebezpečná, přičemž největší šanci měl Pavelka, kterého ale skvěle vychytal brankář Veselý. Sparta tak nyní vystřídá svou jedenáctku, přičemž nějaké střídání určitě přijdou i na straně hostů.
     
    61
    Začala třetí čtvrtina.
     
    62
    Oba týmy tedy obměnily své sestavy, takže teď únava nebude příliš rozhodovat. Uvidíme, jestli se už prosadí střídající hráči Sparty.
     
    64
    Domácí míč soupeři skoro nepůjčili, ale stále se nemohou dostat do nějaké šance. Většinu času tak kombinují kolem půlící čáry.
     
    67
    Sáček na pravé straně nenašel cestu k centru, takže ještě může být rád, že získal alespoň autové vhazování.
     
    68
    Po delší době balón získali také hosté, konkrétně bude hrát Bednář, který vhazuje na levé straně hrací plochy.
     
    70
    Sparta už má jednoznačně navrch, ale pořád se nemůže prosadit. Líšeň totiž všechny síly vrhá do obrany, což se jí zatím vyplácí.
     
    71
    Krejčí nabral velmi dobrou rychlost a prošel tak mezi třemi protihráči, ale následně učinil špatné rozhodnutí, jelikož jeho přihrávka byla sražena na roh.
     
    72
    Ulbrich zkoušel zahrozit z protiútoku, ale měl moc malou rychlost, takže ho dva obránci doběhli a vůbec nic mu nedovolili.
     
    73
    Kučera poblíž pokutového území nechtěně fauloval, takže Sparta má výhodu další nebezpečné standardky.
     
    74
    Líšeň ale centr okamžitě odvrátila, ale nemůže si příliš oddechnout, jelikož domácí okamžitě kombinují kolem šestnáctky soupeře.
     
    75
    Fall byl poprvé v centru dění a mohl pořádně přispět k útoku svému týmu, avšak totálně selhal při centru, který poslal jen mimo hrací plochu.
     
    77
    Fall se nyní aspoň trochu očistil, protože na chvíli zastavil útok protivníka, míč ale pod kontrolou neudržel příliš dlouho.
     
    78
    Hosté se na útočné polovině opět moc dlouho neohřáli, protože si po krátké kombinaci připsali jen nedovolený zákrok, takže se zase musí stahovat.
     
    80
    Drchal na hraně šestnáctky dost dlouho váhal, ale k ničemu mu to nepomohlo, protože nakonec musel přihrát jen dozadu.
     
    81
    Líšeň přece jen trošku zahrozila, protože se usadila u pokutového území a vymyslela centr, který ale domácí bez problémů odvrátili.
     
    82
    Drchal dostával další pas na pravou stranu, ale ten byl příliš prudký, takže ho nedokázal zachytit. Míč tak patří brankáři Markovi.
     
    83
    Fall ani tentokrát necentroval přesně, i když tentokrát aspoň donutil k zásahu jednoho z obránců.
     
    84
    Drchal na pravou stranu konečně dostal dobrý pas a hned z toho byla pořádná šance! Hráč Sparty byl totiž sám před brankářem, ale míč poslal přímo do něj!
     
    85
    Drchal dostal další výbornou přihrávku za obranu, ale tentokrát ho zastavil rozhodčí, který mu odmával postavení mimo hru.
     
    87
    Většina hráčů už v závěru třetí čtvrtina nikam nespěchá, takže se to spíše dohrává. Na branku si tak asi budeme muset počkat do závěrečné části.
     
    88
    Na Drchala mířil další nákop, ale Líšeň už si na to poměrně zvyká, protože tentokrát Drchalovi vůbec nic nedovolila.
     
    90
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Tak ani ve třetí čtvrtině jsme se branky nedočkali. Sparta už má ale jednoznačně navrch a víceméně se čeká, jestli dokáže překonat obranu Líšně, která však funguje velmi dobře. Největší šanci měl tentokrát Drchal, ale toho výborně vychytal brankář Marek.
     
    91
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    92
    Sparta ihned začíná soupeře svírat na útočné polovině. Po krátké kombinaci si cestu do šestnáctky našel Pulkrab, který ale nedokázal zakončit.
     
    93
    Krejčí ml. poslal další nákop až do pokutového území, kde ale tentokrát našel pouze náruč Veselého, který uklidňuje hru.
     
    95
    Hosté úspěšně drží míč mimo svou polovinu a doufají, že aktuální stav udrží až do konce. Určitě to ale bude ještě složité.
     
    96
    Ani domácí už směrem dopředu příliš nespěchají, i když by se určitě rádi prosadili. Bezbranková remíza totiž není pro Spartu dobrým výsledkem.
     
    97
    Gabriel si z pravé strany navedl míč do středu hřiště a dostal se k zakončení po zemi, které ale Marek dokázal nadvakrát pokrýt.
     
    99
    Hanousek byl pod tlakem napadajícího Elekany, raději si tak pomohl přihrávkou na vlastního gólmana.
     
    100
    Gabriel se pokusil o další zakončení z dálky, ale to bylo příliš vysoké, takže balón opět patří Markovi, který s rozehrávkou příliš nespěchá.
     
    102
    Fall si v hlavičkovém souboji pomohl nedovoleně, Líšeň tedy přichází o míč a bude se muset opět bránit.
     
    104
    Sparťané se pořád marně snaží o skórování. Nutno podotknout, že to mají velmi složité, protože hosté jsou skoro v plném počtu staženi ve svém vápnu.
     
    105
    Hanousek se z hrany šestnáctky napřáhl k velmi nadějnému zakončení, ale míč byl jeho spoluhráčem sražen příliš vysoko.
     
    107
    Trávník si šikovně zpracoval přihrávku Hanouska a chtěl mu míč vrátit do běhu, ale jeho přihrávka nebyla přesná.
     
    108
    Drchal velmi šikovně proběhl přes pravou stranu a následně ve středu vápna uvolnil Součka, který ale hlavou zakončoval přímo doprostřed brány!
     
    110
    Gabriel nadějně prodlužoval na Pulkraba, ale ten neměl rychlost na zachycení přihrávky, takže balón skončil jen mimo hrací plochu.
     
    111
    Trávník měl spoustu prostoru před šestnáctkou, a tak se odvážil k zakončení, které ale skončilo na prvním protihráči v cestě.
     
    113
    Domácí si moc dobře uvědomují, že už dochází čas, takže se zkouší prosadit za každou cenu. Zatím ale bez úspěchu.
     
    114
    Trávník svým centrem od rohového praporku žádného spoluhráče nenašel, Líšeň se ale nedokázala osvobodit, takže se pořád brání.
     
    114
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak domácí se nakonec prosazují, což nejspíš znamená jejich vítězství! Po rohovém kopu se k dalekonosnému zakončení odhodlal Trávník, který ale orazítkoval jen tyčku. Míč se však od ní odrazil k úplně volnému VÁCLAVU DRCHALOVI, který už to měl jednoduché, protože Marek byl zcela mimo pozici.
    114. Václav DRCHAL - 1:0
     
    116
    Pražané se tedy konečně můžou uklidnit, takže s dalším útokem příliš nespěchají. Do hry zapojují také Holce, který se dnes dost nudí.
     
    117
    Další gól měl na kopačce Pulkrab, který velmi dobře dokázal zpracoval vysoký nákop a ani zakončení nevypadala špatně, ale nakonec se nevešlo mezi tři tyče.
     
    118
    Líšeň se ještě favoritovi snaží zavařit, Elekana si tak našel cestu k centru, ale ten k zakončení nevedl.
     
    119
    Tak domácí ještě mohli navýšit vedení, ale tomu tak není! Krejčí ml. byl ve výborné střelecké pozici, avšak z velké blízkosti tečoval zakončení přímo do Marka!
     
    120
    Hanousek ještě zkusil štěstí z hranice šestnáctky, ale bránu přestřelil, takže Marka nejspíš čeká poslední odkop dnešního utkání.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    Sparta Praha nakonec zapisuje třetí vítězství v letošní přípravě, i když se k němu nakonec pořádně nadřela. O výhře totiž rozhodl až šest minut před koncem pohotovou dorážkou Drchal, takže to dlouho vypadalo, že uvidíme bezbrankové utkání, o což se Líšeň většinu času snažila. Nakonec ale proti favoritovi inkasovala a z Prahy odjíždí s porážkou.
     
    To už je ode mě pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (16:18:30)

    Lukáš Mihal

    Góly: 114. Drchal

    Karty:   53. Matocha (LIS)


    AC Sparta Praha: Nita (61. Holec) – Vindheim (61. Gabriel), Panák (61. Vitík), Štetina (61. Krejčí ml.), Polidar (61. Hanousek) – Wiesner (61. Trávník), Pavelka (61. Souček), Dočkal, Karabec (61. Krejčí st.), Minčev (61. Drchal) – Juliš (22. Pulkrab).
    SK Líšeň 2019: Veselý (61. Marek) – Chwaszcz, Jeřábek, Kučera, Lutonský, Málek, Matocha, Pašek, Rolinek, Stáňa, Ševčík.
    Náhradníci: Marek – Bednář, Demeter, Fall, Kadlec, Krška, Minařík, Otrísal, Elekana, Ulbrich.