Nashville – Carolina 4:3 (po pr.) | St. Louis – Colorado 2:5 (kon.) | Washington – Boston 1:3 (kon.)
Winnipeg – Edmonton 5:4 (po pr.)
koniec
Washington Capitals
1:3 (0:0, 0:2, 1:1) Stav série: 1:4
Boston Bruins
cz Pondelok 24.05.2021, 01:00 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Tuukka Rask (BOS) 40 zákroků
    2. Patrice Bergeron (BOS) 2+0
    3. Conor Sheary (WSH) 1+0 (03:47:46)
     
    Česká a slovenská stopa

    David Pastrňák (BOS) – 1+1, +2 účast, 4 střely na branku, TM 2, čas na ledě 16:55
    David Krejčí (BOS) – 0+0, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:09
    Zdeno Chára (WSH) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 15:00
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Samsonov (WSH) – 16 zákroků, 3 OG, úspěšnost 84,2%, odchytal 58:48
    Tuukka Rask (BOS) – 40 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,6%, odchytal 60:00
     
    Střely na branku: 40 – 19.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bostonu, kterému se povedlo vyhrát poměrem 3:1, což znamená postup do čtvrtfinále. Washington Capitals přitom vstoupil do třetí třetiny ukázkově, hned po jedenácti vteřinách se mu povedlo snížit. Domácí měli i nadále velký tlak, jenomže dobře fungující obrana soupeře nakonec vyrovnán nepřipustila, naopak si Boston schoval třetí branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Capitals se dostali do útočného pásma, zatím nesledujeme kombinaci.
     
    58:55
    Samsonov je na střídačce!
     
    58:40
    Pastrňák nabíjel před prázdnou branku, Samsonov drží šance betonem!
     
    58:12
    Boston stále operuje v pásmu soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje. Domácí by se potřebovali dostat zpět k puku, aby následně odvolali Samsonova.
     
    57:04
    Dowdovi sjel kotouč z hokejky a nepovedlo se mu tak vyhodit do bezpečí. Využít toho mohl Pastrňák, s jehož střelou z levého kruhu si Samsonov poradil.
     
    56:18
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Daniel Sprong – 2 min., podrážení).
     
    56:07
    Další nahození od hrazení zastavil až brankář Rask, po jehož nahrávce se Boston dostával do protiútoku. Smithovi ovšem ujel kotouč daleko od hokejky.
     
    55:19
    Posléze se v mezikruží dostával ke kotouči domácí Oshie, který měl příliš málo prostoru a čistým způsobem ho dokázal obelstít jeden z protihráčů.
     
    54:23
    Domácí se sice radovali z kontaktní branky, ta ovšem nakonec neplatí. Kuzněcov totiž atakoval brankáře, Ellerova branka tak nemohla platit.
     
    53:15
    Krátce po vhazování jsme sledovali boj o kotouč za hostující brankou, který trval dobrých dvacet vteřin. Boston však stále drží puk v bezpečné vzdálenosti.
     
    52:45
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Mike Reilly – 2 min., krosček).
    52:25 Patrice BERGERON - 1:3
     
    52:25
    Bruins právě vstřelili branku!
    Chyba v domácí rozehrávce znamená třetí inkasovanou branku! Washington Capitals se sice ubránil, jenomže riskantní zadovku dokázal zachytit PATRICE BERGERON. Ten si tak povyjel před brankáře, kterého překonal střelou pod břevno. Pastrňák navíc dokonale stínil Samsonovovi!
     
    52:11
    Boston si začíná koledovat. V rychlostním souboji se zaskvěl domácí Mantha, který se nakonec protlačil až do zakončení, které poslal pouze do brankáře.
     
    51:24
    Wilson měl na zakončení hodně prostoru, zápěstím mířil pouze do ramena brankáře!
     
    51:07
    Po domácím náporu uzmul nahrávku hostující Smith, který se ve spolupráci s Hallem prodral na opačnou stranu, kde se mu povedlo nasbírat cenné vteřinky.
     
    50:11
    Boston znovu zkušeně vyhazoval kotouč tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá už jen poslední desetiminutovka. Washington Capitals je zároveň deset minut od vyřazení a konce sezóny. Potřebuje vyrovnat.
     
    49:06
    Chárova formace je i nadále v útočném pásmu, jenomže soupeři se daří odpalovat kotouč do bezpečí. Před malým momentem do protiútoku vyrazil Lazar.
     
    48:20
    Boston byl sevřen do obranného pásma, kde jsme sledovali nahození od modré čáry. To trefilo pouze protihráče, Hagelin se tak k dorážce nedokázal dostat.
     
    47:11
    Smith to zkoušel zakončením z levé strany, jenomže trefil pouze protihráče. Washington Capitals se tak dostával kupředu, Jensen se ale nedostal za modrou.
     
    46:00
    Tutovka pro Bruins! Domácí obrana si nedala pozor na Marchanda, který se dostal až před brankáře, jenomže zápěstím trefil pouze vyrážečku brankáře.
     
    45:02
    Za hostující obranu se pokoušel dostat Oshie, který byl nejprve zastaven čistým způsobem, načež při pádu na zem posunul hostující branku z klasického postavení.
     
    44:15
    Finský brankář musel znovu zasahovat, tentokráte proti ráně bezprostředně po vhazování. Washington Capitals je hodně aktivní a Boston tak má problémy.
     
    43:27
    Rask si s nahozením dokázal poradit, puk raději nechal ve své lapačce.
     
    43:09
    Puk se nyní odrazil mimo hrací plochu, což pochopitelně znamenalo zvuk píšťalky sudího. Pokračovat se tak bude vhazováním před brankářem Samsonovem.
     
    42:49
    Hodně zvláštním zákrokem se nyní prezentoval domácí Sprong, nakonec se o faul nejednalo.
     
    42:22
    Nahrávka do tandemu nakonec našla DeBruska, který místo zakončení ještě hledal lépe postaveného spoluhráče Coyla, jehož pokus skončil na brusli soupeře.
     
    41:07
    Najednou tu máme pořádnou zápletku. Boston se totiž vůbec nepovedl vstup do třetí třetiny, inkasoval hned z první šance zápasu a je to znovu o jeden gól.
    40:11 Conor SHEARY - 1:2
     
    40:11
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se vracejí zpět do zápasu! Washington Capitals hned v úvodu nahazoval do pásma soupeře, kde nejprve zakončoval CONOR SHEARY. S jeho prvním pokusem si Rask dokázal poradit, jenomže na dorážku amerického forvarda pod břevno již nestačil.
    Asistence: T. J. Oshie, Dmitrij Orlov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 30 – 13.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám už branku přinesla. O první přesný zásah dosavadního dějství se postaral bostonský David Pastrňák, který dokázal přesně zamířit po parádní finese. Boston navíc udeřil podrué, znovu v tom měla prsty první formace, nyní však přesně zamířil Patrice Bergeron. Washington Capitals se tak dostal do složité situace, na brankáře zatím recept nenašel a sám je třetinu od vyřazení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    38:01
    Caps nyní natlačili kotouč před Raskka, který ho také v tomto případě udržel před brankovou čárou. Ještě předtím jsme sledovali ukázkový hit Cliftona.
     
    37:20
    Znovu se hra přerušovala, Boston v tomto případě uspěl na vhazování, jenomže ke střele se nedostal. Na opačné straně pálil pouze vedle branky zadák Chára.
     
    36:27
    Z velkého úhlu se pokoušel překvapit brankáře domácí Carlson, který ovšem mířil pouze do připraveného Raska. Ten přerušil hru a bude se tak vhazovat.
     
    35:12
    Washington se tak dostává do kritické situace, prohrává totiž o dvě branky a na odvrácení konce sezony má nyní zhruba pětadvacet minut.
    34:05 Patrice BERGERON - 0:2
     
    34:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    S Capitals to nevypadá vůbec dobře! Boston načasoval přejezd přes modrou čáru, na které ležel i Pastrňák. Ke slovu se ovšem dostal kapitán PATRICE BERGERON, který měl v mezikruží hodně prostoru a střelu zápěstím poslal přesně nad beton brankáře.
    Asistence: Mike Reilly, David Pastrňák.
     
    33:47
    Lazar nyní pouze prodlužoval podél mantinelu, kde se puku dostal soupeř. Ten ho ovšem neodehrál do bezpečí a od modré čáry hned dvakrát pálil Carlo.
     
    33:12
    Sprong si našel u levého kruhu celkem dost prostoru a zkoušel to střelou mezi betony. Rask dal betony rychle k sobě a i s tímto zakončením si poradil. Při dalším útoku zapomněl vypálit Kuzněcov.
     
    32:09
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím přinesla jedinou branku, o kterou se v úvodu druhé třetiny postaral bostonský David Pastrňák.
     
    31:12
    Je za námi také druhá komerční přestávka prostřední periody.
     
    30:30
    Krejčí předkládal k modré čáře na volného Carla, který nahazoval směrem na branku soupeře, jenomže Samsonov zkontroloval hodně nepřesný pokus.
     
    30:00
    Vhazovalo se ve středním pásmu a prosadit se dokázal hostující Coyle. Jeho celek se přesto nedostal ani za modrou čáru, naopak nahazoval Jensen.
     
    29:01
    Nahozením od modré čáry to posléze zkoušel hostující Reilly, který mířil dost nepřesně. Nyní se Washington Capitals trochu zatáhl, avšak při napadání vystihl rozehrávku Kuzněcov, který zakončil do lapačky.
     
    28:12
    Samsonov si po delší době připsal zákrok, k dorážce se Smith již neprotlačil. Boston pokračoval v manévrování, Hallova nabídka našla hůl Krejčího.
     
    27:31
    Domácí se znovu nadechovali k náporu, Oshie pouze nametl kotouč pod Raska.
     
    27:12
    Nahrávka směrem na Manthu byla hodně nepřesná a na druhou stranu se tak vydal Boston. Ten se také daleko nedostal a Rask si připsal další úspěšný zákrok.
     
    26:01
    Přesilová hra je minulostí. Grzelcyk se nyní ještě pokoušel založit poslední útočnou akci, jenomže kolega Hall se neprodral přes dobře střeženou modrou čáru.
     
    25:21
    Bostonu se zatím nedaří založit útočnou akci, nyní se pro změnu musel pro puk vracet Grzelcyk. Následnou nahrávku dokázal u modré čáry vypíchnout Dillon.
     
    24:11
    DeBrusk to zkoušel ihned po přejetí modré čáry, zápěstím ovšem netrefil branku. Na opačné straně pálil přímo doprostřed branky aktivně hrající Mantha.
     
    23:48
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Daniel Sprong – 2 min., držení).
     
    23:10
    Krátce po vhazování nebyl daleko od vyrovnání domácí Mantha, jehož dorážka ovšem putovala vysoko nad branku. Na druhou stranu se dostává Boston.
    22:28 David PASTRŇÁK - 0:1
     
    22:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Fantastickou práci odvedl DAVID PASTRŇÁK, který se u levého kruhu hezkou kličkou mezi brusle zbavil bránícího hráče, načež se dokázal natlačit před brankáře Samsonova, kterého překonal rychlým zametením kotouče k tyči.
    Asistence: Mike Reilly.
     
    22:14
    Washington Capitals konečně předvedl lepší okamžiky při své přesilové hře. Rask se určitě zapotil, avšak domácí celek má velké problémy s přesností střel.
     
    21:29
    Na levém křídle měl napřaženo domácí Orlov, který ovšem nedokázal ideálně trefit. Ještě lepší pozici poté měl Kuzněcov, který pro změnu přestřelil.
     
    21:11
    Bergeron uspěl na svém desátém vhazování, načež bekhendem vyhodil kotouč daleko na druhou stranu. Zpátky ho tak musel zavézt obránce Schultz.
     
    20:37
    Bäckström se po rychlé souhře pokoušel zakončit, trefil však jen brusli protihráče.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který pokračuje v oslabení. Proto obránce McAvoy vyhodil kotouč na druhou stranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 9.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme vyrovnanou podívanou, přesto byl o něco aktivnější Washington Capitals, který zatím nenašel recept na brankáře Raska. To samé se dá říct také o Bostonu, který měl největší šanci po skončení oslabení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Craig Smith – 2 min., podrážení).
     
    19:10
    Marchand to zkoušel nahrávkou na Bergerona, kterou zablokoval soupeř.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    18:03
    Ani tato přesilová hra se zatím moc nedaří. Boston skvěle zatarasil útočné pásmo, kam se domácí celek dokázal natlačit. Rask si poradil se střelou z úhlu.
     
    17:10
    Boston znovu vybojoval kotouč zpět a posléze ho vyhodil daleko na druhou stranu. Tam se ho zmocnil Ovečkin, který před napadajícím Coylem rozehrál.
     
    16:14
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., hrubost).
     
    16:10
    Do protiútoku vyrazila domácí první formace. Nakonec to na sebe vzal Kuzněcov, který s pukem dojel až mezi kruhy, odkud zápěstím mířil nad branku.
     
    15:05
    Krejčího formace se sotva prodrala na druhou stranu, odkud to nástřelem na branku zkoušel Reilly, jehož další pokus znovu trefil pouze beton Samsonova.
     
    14:21
    Chára pouze prodlužoval nahrávku zpět k zadnímu hrazení. Jeho formace se nakonec z těžké situace nedokázala dostat a Boston tak vypíchl do bezpečí.
     
    13:09
    Eller vymyslel parádní nahrávku k zadní tyči, kde se nacházel Sheary, který trefil pouze beton přesouvajícího se Raska.
     
    12:21
    S pukem se nyní musel vracet domácí Jensen, který si rozmyslel rozehrávku. Washington Capitals se přesto dostal na druhou stranu, kde ale nevydržel.
     
    11:11
    Po další strkanici přichází na řadu druhá komerční přestávka.
     
    10:21
    Až nyní měl slušnou palebnou pozici hostující Ritchie, který se pokoušel zakončit mezi betony, jenomže Samsonov dokázal zakročit.
     
    10:00
    Je za námi polovina první třetiny, která nám zatím branku nepřinesla. Boston se dokázal usadit v pásmu soupeře, zatím z toho je kostrbatá kombinace.
     
    09:31
    V mezikruží měl velice dobrou pozici obránce McAvoy, který to nakonec zkoušel střelou zápěstím. Puk ale nasměroval pouze vedle domácí branky.
     
    08:47
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., krosček).
     
    08:47
    Po uplynutí přesilové hry se Boston dostal do přečíslení dva na jednoho. DeBrusk předkládal do tandemu na Wagnera, který trefil pouze brankáře.
     
    08:02
    Washington Capitals znovu musel vyklidit útočnou třetinu, přesilová hra se mu zatím vůbec nedaří. Nyní to při přechodu za modrou zavánělo ofsajdem.
     
    07:11
    Boston se dokázal prosadit na vhazování, na druhou stranu tak přes mantinel vyhodil McAvoy. Situace se opakovala a puk zamířil až k brankáři domácích.
     
    06:46
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Pastrňák – 2 min., podrážení).
     
    06:30
    Eller neměl kolem sebe podporu spoluhráčů, až poté mu na pomoc přispěchal Ovečkin, který musel rychle couvat. Reilly přesto trefil pouze protihráče.
     
    06:11
    Pro nahrávku si nyní přijel hostující Marchand, který se jednoduše dostal na druhou stranu, kde měl střeleckou pozici Grzelcyk, který trefil pouze beton brankáře.
     
    05:09
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Taylor Hall – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Garnet Hathaway – 2 min., hrubost).
     
    05:09
    A po důrazném zákroku jsme sledovali první strkanici, ve které se angažoval také Chára. Zatím na první vyloučení i po této strkanici budeme čekat.
     
    04:22
    Pastrňák odjel na střídačku a navíc stačil nahrát do tandemu na McAvoye. Po jeho nahrávce se otáčel kolem své osy Smith, který ale zakončoval vedle branky.
     
    03:04
    Souboj za hostující brankou vyšel lépe Bostonu, který pouze vyhazoval směrem do středního pásma, kde se následně do ofsajdu dostal domácí Mantha.
     
    02:07
    V úvodu zápasu sledujeme celou řadu přerušení. Po dalším z nich se vhazovalo ve středu hrací plochy, po vhazování nahazoval do pásma domácí Orlov.
     
    01:11
    Vhazovalo se před brankářem Raskem a úspěšnější byli domácí hráči. Ti nakonec přišli o kotouč, u červené čáry se k němu dostal obránce Jensen.
     
    00:50
    Washington Capitals se okamžitě nastěhoval do pásma soupeře, kde se ovšem k zakončení nedostal. Sheray přišel o kotouč a soupeř zahrál na icing.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal do svého obranného pásma, odkud dokázal rozehrát McAvoy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Samsonov (C. Anderson) – Carlson, Orlov, J. Schultz, Dillon, Jensen, Chára – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin – T. Wilson, Bäckström, Mantha – M. Raffl, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Vaakanainen, Clifton – Pastrňák, Bergeron, Marchand – C. Smith, Krejčí, Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly..
     
    Příjemné pondělí ráno u sledování play-off NHL! Jedna z osmifinálových sérii může být u konce, Boston Bruins má totiž proti Washingtonu Capitals na svém kontě hned dva mečboly. Nyní se série přesouvá na ledové kluziště do Washingtonu, kde tamní celek musí vyhrát.

    Capitals vyhráli první duel, medvědi zase ten druhý, třetí a čtvrtý. Ve tech případech se dosud rozhodovalo až v prodloužení, přičemž v dosud posledním střetnutí jsme vůbec poprvé v celé sérii viděli výhru po řádné hrací doby. Radoval se z ní Boston, který poměrně jednoznačným způsobem dokázal uspět na domácím ledě poměrem 4:1 a k postupu do čtvrtfinále mu tak chybí poslední krůček. Ten ale vždycky bývá nejtěžší...

    1. zápas | 16. 5.: Washington – Boston 3:2pp
    Branky a nahrávky:
    7. Wilson (Oshie, Sprong), 29. Dillon (Mantha, Ovečkin), 65. Dowd (Oshie, Wilson) – 14. DeBrusk (Lazar), 37. Ritchie (Pastrňák, McAvoy).

    2. zápas | 18. 5.: Washington – Boston 3:4pp
    Branky a nahrávky:
    7. Oshie (Ovečkin, Carlson), 17. Hathaway (Orlov, Eller), 48. Hathaway (Orlov, Hagelin) – 6. DeBrusk (Coyle, N. Ritchie), 10. Bergeron (Pastrňák), 58. Hall (Smith, Grzelcyk), 61. Marchand (Grzelcyk, Krejčí).

    3. zápas | 20. 5.: Boston – Washington 3:2pp
    Branky a nahrávky:
    30. Hall (Smith, Miller), 52. Marchand (Bergeron, McAvoy), 86. Smith – 29. Ovečkin (Mantha), 39. Dowd (Hathaway).

    4. zápas | 22. 5.: Boston – Washington 4:1
    Branky a nahrávky
    : 28. Marchand (Pastrňák, McAvoy), 41. Pastrňák (McAvoy, Krejčí), 42. Coyle (DeBrusk), 55. Grzelcyk (McAvoy, Hall) – 45. Ovečkin (Carlson, Bäckström)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 41. Sheary (Oshie, Orlov) – 23. Pastrňák (Reilly), 35. Bergeron (Reilly, Pastrňák), 53. Bergeron


    Washington Capitals: Samsonov (C. Anderson) – Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Dillon, Jensen, Chára – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Mantha – Sprong, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Clifton, Tinordi – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

    Rozhodca: Lee, Hebert – Smith, MacPherson

    Diváci: 5333
    Washington 1 4 Boston
    #1 Nedeľa 16.05.2021 • 01:15
    Washington - Boston 3:2 koniec po predl.
    #2 Utorok 18.05.2021 • 01:37
    Washington - Boston 3:4 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 20.05.2021 • 00:30
    Boston - Washington 3:2 koniec po predl.
    #4 Sobota 22.05.2021 • 00:40
    Boston - Washington 4:1
    #5 Pondelok 24.05.2021 • 01:00
    Washington - Boston 1:3