Opava – Sigma Olomouc 1:2 (kon.) | Ostrava – Zlín 4:2 (kon.) | Příbram – Jablonec 1:0 (kon.)
Slovácko – Bohemians 1:1 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
1:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc
cz Sobota 15.05.2021, 15:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Česká FORTUNA:LIGA • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne. Fotbalová FORTUNA:LIGA má dnes na programu čtyři zápasy svého 32. kola. V tomto textovém přenosu se zaměříme na souboj mezi týmy SFC Opava a SK Sigma Olomouc. Papírovými favority budou fotbalisté hostujícího celku.
     
    Opava se stala po minulém kole prvním jistým sestupujícím, a tak bude hrát ve zbytku aktuálního ročníku už jen o čest. Slezané jsou s pouhými sedmnácti body a třemi výhrami poslední. Na sedmnáctou Příbram momentálně ztrácejí čtyři body. Po sérii šesti porážek v řadě se podařilo svěřencům trenéra Kováče v posledních dvou kolech bodovat – po domácí remíze 1:1 s Bohemians 1905 se zrodil stejný výsledek rovněž na hřišti Zlína. Opavští v obou případech vedli, hubené vedení ale neudrželi. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi góly osmadvacetiletý záložník Aleš Nešický, jenž během krátké zimní přestávky dorazil do slezské metropole na hostování z Liberce.
     
    Bez většího tlaku už může dohrávat sezónu také Olomouc, která se nachází v klidném středu tabulky – konkrétně na desátém místě. Hanáci platí s dvanácti nerozhodnými výsledky spolu s Bohemians za nejčastěji remizující tým soutěže. K optimální formě má Sigma momentálně daleko. Na výhru čeká už pět kol a z tohoto pohledu bude mít v Opavě o motivací postaráno. Poslední duel odehrála Olomouc před týdnem s již jistým mistrem ze Slavie. O výsledku rozhodla jediná branka, kterou vsítil kanonýr Pražanů Kuchta. Co se produktivity Olomouce týče, nejvíce gólů letos obstaral španělský záložník Pablo González, jenž se prosadil sedmkrát.
     
    Řekli před zápasem:

    Radoslav Kováč (trenér SFC Opava): "Sigma momentálně dává šanci mladým hráčům, za což u mě má kredit. Kryštof Daněk vypadá skvěle. Zmrzlý tam už hraje déle, naskakuje Šíp a mají i další mladé kluky. Jsou zachránění, mají klid a mohou to zkusit. Hrají, dá se říct, v pohodě. I když před půlrokem byli vysoko, takže jsou asi zklamaní, kde jsou teď. Na zápas se moc těším. Znám tam nějaké kluky, jsem v kontaktu třeba s Jirkou Nečkem. S Radkem Látalem jsem ještě hrál, nebo i proti němu. Uvidím spoustu známých tváří." (zdroj: sfc.cz)

    Jiří Neček (asistent trenéra SK Sigma Olomouc: "Znám trenéra Radka Kováče a u něj je jedno, zdali tým padá, nebo hraje v horní části tabulky. Bude chtít hrát svůj fotbal, bude chtít napadat a útočit. Má to zkrátka v krvi, přestože je to bývalý obránce, útočný styl mu vyhovuje.Dva hráče máme v karetním ohrožení a máme i nějaká zranění. Některé starší hráče necháme odpočívat. Šanci tedy dostanou hráči ze širšího kádru a mladí hráči, kterým chceme dát příležitost. Zápas by pro ně měl být povzbuzující a motivující. Doufám, že si ze zápasu vezmou ten správný drive a do budoucna jim to pomůže." (zdroj: sigmafotbal.cz)
     
    V soubojích Opavy s Olomoucí vždy hraje zásadní roli domácí prostředí. V součtu s přátelskými utkáními se již desetkrát v řadě zrodila výhra domácího týmu, případně remíza. Naposledy zvítězila 23. ledna na svém stadionu 4:1 Sigma. Dokáže jí Slezský FC před svými fanoušky porážku oplatit?
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Lasák – Březina, Hnaníček, Kulhánek, Hrabina (C) – Večerka – Mondek, Nešický, Hellebrand, Helešic – Dedič.
    Náhradníci: Digaňa – Lukáš Holík, Smola, Rychlý, Kramář, Darmovzal, Juřena.

    SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Beneš (C), Štěrba, Vepřek – Breite, Slaměna – Zahradníček, Daněk, P. González – Zifčák.
    Náhradníci: Mandous – Chytil, Nešpor, Hála, Sladký, Assoubre, Fiala.

    Rozhodčí: Klíma – Caletka, Antoníček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Opava hraje v tradičních pruhovaných žluto-modrých dresech, hosté z Olomouce celí v bílém.
     
    2
    První hostující nákop skončil pouze u brankáře Kryštofa Lasáka. Ten si dnes odbývá svou ligovou premiéru. Olomoucký Matúš Macík chytá v nejvyšší české soutěži podruhé.
     
    3
    Tomáš Zahradníček zastavil opavskou akci pouze za cenu faulu. Standardní situace pro Slezský FC, na přímou střelu to ale není.
     
    4
    Centr Aleše Nešického hosté okamžitě odvrátili ze své šestnáctky. Balon aktuálně ve střední části hřiště.
     
    5
    Z pravé strany odcentroval na přední tyč David Březina. Tam míč odvrátil Vít Beneš.
     
    6
    Úvod zápasu je zatím hodně opatrný. Míč mají častěji na kopačkách domácí, na první vážnější situaci ale čekáme.
     
    8
    Sigma poprvé zahrozila. Tomáš Zahradníček si převzal prostrkávačku na pravém okraji šestnáctky a poté zvolil místo přihrávky na Pabla Gonzáleze střelu na bližší tyč. Balon skončil v boční síti.
     
    9
    Michal Vepřek hledal centrem z levé strany Tomáše Zahradníčka. K tomu míč nedoputoval. Slezané se ale musí nadále bránit.
     
    10
    David Březina si po autovém vhazování nerozuměl s Reném Dedičem, a tak budou zadarmo vhazovat pro změnu hosté.
     
    11
    Matěj Helešic si potáhl balon až k hranici šestnáctky. Poté zkoušel vystřelit. Rána byla tečována na roh Vítem Benešem.
     
    12
    Na Nešického centr si nejvýše vyskočil Josef Hnaníček, nebyl ale v jednoduché pozici. Jeho hlavička mířila výrazně mimo branku.
     
    13
    Několik autových vhazování poblíž půlící čáry. Teď je hra hodně rozkouskovaná.
     
    14
    Z levé strany poslal střílený centr na bližší tyč Pablo González. Kryštof Lasák balon vyrazil. Sigma zůstává na útočné polovině.
     
    15
    Aleš Nešický si v souboji o balon vypomohl útočným faulem na Patrika Slaměnu.
     
    16
    Za dlouhým nákopem se hnal slovenský rychlík Karol Mondek. Za zády jej udržel Vít Beneš, který posléze přihrával brankáři Macíkovi.
     
    17
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Michal Vepřek, přichází Martin Sladký.
     
    17
    Ze hřiště odkulhal Michal Vepřek, jenž má nějaký problém s nohou. Radoslav Látal musel velmi brzy sáhnout k nucenému střídání.
     
    18
    Centrovaný balon z kopačky Matěje Hrabiny, který dnes navlékl kapitánskou pásku, doplachtil z levé strany do rukavic brankáře Matúše Macíka.
     
    19
    René Dedič nedostal před branku přesný míč od Karola Mondeka. O chvíli později zkusil odvážnou střelu Aleš Nešický. Matúš Macík si připsal úspěšný zákrok.
     
    21
    Hrabinův centr z levé strany nazdvihl před dotírajícím Patrikem Hellebrandem střídající Martin Sladký. Domácí záložník již napřahoval ke střele bez přípravy.
     
    22
    Znovu něco mezi střelou a centrem. Pablo González poslal míč z levého okraje pokutového území do rukavic Kryštofa Lasáka. Posléze se španělský záložník omluvil spoluhráčům, tohle se dalo vyřešit lépe.
     
    24
    Tentokrát o něco prudší střela z levé strany, kterou se prezentoval Martin Sladký. Lasák byl i tentokrát připraven a neměl problém zasáhnout.
     
    25
    Po nepřesné přihrávce Slaměny atakoval Kryštof Daněk zezadu Davida Březinu. Taktický faul na polovině hřiště, po němž bude rozehrávat Opava.
     
    26
    Ofenzivní choutky Slezského FC vzaly zasvé poté, co pomezní sudí signalizoval ofsajdové postavení Aleše Nešického.
     
    27
    Slezané mají k dispozici autové vhazování u svého rohového praporku. Balon se budou snažit dostat co nejdále.
     
    28
    Radim Breite zezadu přižduchl Patrika Hellebranda. Za svůj nedovolený zákrok se mu sportovně omluvil.
     
    29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté jdou v Opavě do vedení. Z levé strany odcentroval do šestnáctky Radek Látal. Zahradníčkovo zakončení ještě Kryštof Lasák vyrazil, z následné dorážky se ale prosadil PAVEL ZIFČÁK. Tuto situaci si domácí obrana za rámeček určitě nedá.
     
    31
    Rozběhnutý Karol Mondek zazdil nadějnou opavskou akci nepřesnou přízemní přihrávkou na zadní tyč, kde nikdo ze spoluhráčů nebyl. K balonu měli daleko jak Aleš Nešický, tak René Dedič.
     
    32
    Sigma měla k dispozici rohový kop, který z pravé strany rozehrála nakrátko. Následoval vysoký pas, který vracel k hranici šestnáctky Vít Beneš. Posléze předvedl hezkou zasekávačku Tomáš Zahradníček, jeho rána ale byla jedním ze spoluhráčů sražena vedle branky.
     
    33
    Patrik Slaměna byl u levé postranní čáry pozdě v souboji s Patrikem Hellebrandem. Slezané mají k dispozici standardku.
     
    34
    Svěřenci kouče Kováče se k ohrožení branky nedostali. Nyní již kombinují s balonem hosté.
     
    35
    David Březina přehodil autem Pabla Gonzáleze a zdálo se, že hezky našel Patrika Hellebranda. Vzápětí byl ale máván ofsajd.
     
    36
    Velká komplikace pro Opavu! Matěj Hrabina srazil k zemi těsně před hranicí šestnáctky Radka Látala a vidí z rukou rozhodčího červenou kartu!
     
    37
    Další trest může přijít vzápětí. Sigma bude zahrávat přímý kop z hodně nebezpečné pozice. Kryštof Lasák si staví zeď.
     
    38
    A postavil si ji dobře. Tvrdá rána Pabla Gonzáleze našla pouze záda Davida Březiny.
     
    39
    Tomáš Zahradníček si na pravém vrcholku velkého čtverce navedl míč na levačku a vypálil. Kryštof Lasák se proti jeho projektilu na bližší tyč blýsknul výborným skokem a vyrazil míč na roh.
     
    40
    Krátce po rohovém kopu se nedovoleným zákrokem za žlutou kartu provinil Radek Látal.
     
    41
    Karol Mondek se hnal s míčem po pravé straně. Jeho centr na zadní tyč přizvedl do zámezí Jan Štěrba. Roh tentokrát pro Opavu.
     
    42
    Aleš Nešický adresoval z levé strany kratší centr na přední tyč. Hosté byli opět na místě a balon odvrátili.
     
    43
    V Opavě se krátce před přestávkou vydatně rozpršelo. Hráči se již jistě budou těšit do kabin.
     
    44
    Na trávníku zůstal po Večerkově skluzu ležet Pavel Zifčák, se kterým to nevypadá úplně dobře. Vít Beneš zakopl balon do zámezí a přerušil hru.
     
    45
    Pavel Zifčák je schopen ve hře pokračovat. Aleš Nešický vrátil férově míč Hanákům, který budou rozehrávat od své klece.
     
    45
    Z hodně velké dálky se do balonu opřel Radim Breite. Jeho dělovka zamířila zhruba půl druhého metru nad břevno. Lasák mohl zůstat v klidu.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Rychlý olomoucký výpad po pravé straně. Centr do vápna odkopl do zámezí Aleš Nešický. V závěru dějství ještě jeden roh.
     
    45+2
    Po centru z pravé strany byl pískán útočný faul Jana Štěrby. Nic dalšího už se nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas utkání mezi Opavou a Olomoucí příliš zajímavých momentů nenabídl, jednou se však měnilo skóre. Spokojenější je zatím Sigma, kterou poslal ve 29. minutě do vedení Pavel Zifčák. Po Látalově centru z levé strany dorážel za Lasákova záda střelu Zahradníčka. Deset minut před pauzou fauloval Matěj Hrabina metr před hranicí pokutového území rozběhnutého Látala a vyfasoval červenou kartu. Před Slezským FC je tak ohromně těžký úkol – dotahovat jednobrankové manko budou muset domácí v deseti.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn v sestavách.
     
    48
    David Březina šel do skluzu a nakonec je to on, kdo zůstává ležet na zemi. Schytal úder nohou do temene od Pabla Gonzáleze. K domácímu zadákovi spěchají lékaři.
     
    49
    Obránce, jenž je v Opavě na hostování z Viktorie Žižkov, již odkráčel v doprovodu zdravotníků za postranní čáru. Slezané budou hrát chvíli v devíti.
     
    50
    Rychle se rozjíždějící akci Opavy zastavil taktickým faulem na Patrika Hellebranda jeho jmenovec Slaměna.
     
    51
    Karol Mondek zkusil pohotovou střelu z více než dvaceti metrů. Padající míč ukryl do rukavic pozorný Matúš Macík.
     
    52
    Helešicem stíhaný Tomáš Zahradníček přihrával z pravé strany po zemi na bližší tyč. Adresáta vinou domácího bloku nenašel.
     
    53
    Tomáš Zahradníček věděl, že se nachází v ofsajdovém postavení, a tak nejevil zájem o balon. Rozehrávat bude Kryštof Lasák.
     
    54
    Hnaníčkovu rozehrávku na Nešického vystihl Radim Breite, který si balon navedl na hranici šestnáctky. Po sérii kliček následovala přízemní střela jen těsně vedle levé tyče. To byla velká šance.
     
    55
    Tomáš Zahradníček dostal prostor na pravé straně šestnáctky, odkud dloubl míč na zadní tyč. Pavlu Zifčákovi k zakončení pár metrů scházelo.
     
    56
    Karol Mondek byl u postranní čáry zbytečně faulován Janem Štěrbou. Slezané mají po delší době možnost ohrozit Macíkovu svatyni.
     
    56
    Prudký centr Aleše Nešického vyboxoval mimo svou šestnáctku téměř dvoumetrový Matúš Macík.
     
    57
    Rychlá akce Olomouce skončila na nesouhře Patrika Slaměny s Radkem Látalem. Domácí si mohou oddechnout.
     
    58
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Denis Darmovzal.
     
    58
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází René Dedič, přichází Václav Juřena.
     
    59
    Domácí příznivci po celý zápas hlasitě vyvolávají jména Pavla Zavadila. Dnes již bývalý sportovní ředitel Slezského FC byl v minulých dnech odvolán klubovým představenstvem.
     
    60
    Do konce utkání schází poslední půlhodina plus nějaké to nastavení. Dvojité střídání se chystá i na straně hanáckého celku.
     
    61
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Patrik Slaměna, přichází Mojmír Chytil.
     
    61
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Pavel Zifčák, přichází Martin Hála.
     
    62
    Olomouc vedla rychlou akci po levé straně. Ta skončila nepřesným pasem na Mojmíra Chytila. Navíc byl posléze pískán i ofsajd.
     
    63
    Slezané chvíli kombinovali na útočné polovině, do pokutového území se ale neprodrali. Nyní už se musejí pruhovaní rychle vracet bránit.
     
    64
    Po obranném zákroku Davida Březiny bude Olomouc kopat roh z levé strany.
     
    65
    Centr přilétl na hlavu Tomáše Zahradníčka, který míč posunul na Pabla Gonzáleze. Ten se nakonec u pravé tyče do zakončení nedostal. Domácí vyvezli míč do bezpečí.
     
    66
    Prudkou přihrávku Josefa Hnaníčka nakonec dostihl Karol Mondek na hrací ploše. Z pravé strany se ale do šestnáctky nedostal. Ubráněn byl Martinem Sladkým.
     
    67
    Po nedovoleném zákroku nově příchozího Martina Hály budou z vlastní poloviny rozehrávat fotbalisté Slezského FC.
     
    68
    Radoslav Kováč s Aloisem Skácelem pošlou co nevidět do hry rovnou tři nové tváře.
     
    69
    Radim Breite našel hezkou přihrávkou do uličky úplně volného Radka Látala, který z pravé strany přihrával na bližší tyč. Mojmír Chytil se však před brankou neprosadil.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Lukáš Holík.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Karol Mondek, přichází Denis Kramář.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází David Březina, přichází Adam Rychlý.
     
    70
    Mojmír Chytil přihrál z pravé strany šestnáctky pod sebe na Kryštofa Daňka. Ten si balon navedl na střelu levačkou, jeho ránu ale fantasticky vytěsnil na roh Kryštof Lasák.
     
    71
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané rychle přenesli hru na protější konec hřiště a v deseti hráčích srovnávají krok! Zdálo se, že Václav Juřena prováhal ideální okamžik ke střele, jeho pokus byl ale sražen do míst, v nichž číhal volný LUKÁŠ HOLÍK a ten po několika desítkách vteřin pobytu na trávníku pohotově dorážel do sítě.
     
    73
    Jan Štěrba zasáhl skluzem proti dlouhému nákopu. Opava bude zahrávat roh z levé strany.
     
    74
    Holíkův centr prodloužil za pravý okraj pokutového území Matúš Macík. Sigma se ubránila.
     
    75
    Hanáci kombinují na opavské polovině. Domácí fotbalisté dobře vykrývají prostory a nedovolují v těchto chvílích Olomouckým posun k šestnáctce.
     
    76
    Radim Breite to tak zkusil z větší vzdálenosti. Střela to ale byla nepřesná, navíc jí scházela i potřebná razance.
     
    77
    Po Večerkově faulu na Pabla Gonzáleze bude rozehrávat Olomouc. Ta v posledních minutách opět přidala.
     
    78
    Další nedovolený zákrok – tentokrát z dílny Matěje Helešice. Rozhodčího hvizd do píšťalky okořenil domácí hráč nějakým peprnějším slůvkem, za což vyinkasoval žlutou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Tomáš Zahradníček, přichází Jan Fiala.
     
    79
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Martin Sladký, přichází Jean Luc Assoubre.
     
    80
    Skrumáž před domácí brankou vygradovala křižnou ranou z levé strany, která se ale do Lasákovy klece nevešla. Na protějším konci hřiště střílel po rychlém protiútoku z otočky po zemi k levé tyči Matěj Helešic. Matúš Macík se po míči na poslední chvíli natáhl.
     
    80
    Jean Luc Assoubre je na hřišti sotva dvě minuty, přesto již stačil vyfasovat žlutou kartu.
     
    81
    Pablo González naznačil na levé straně šestnáctky přihrávku a poté vystřelil na bližší tyč. Kryštof Lasák jeho ránu vyrazil. Následná dorážka skončila nad brankou.
     
    83
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Teď už jdou ale hosté podruhé do vedení. Kryštof Daněk se na levé straně uvolnil přes Jiřího Kulhánka a adresoval míč před malé vápno, odkud jej do branky pohotově umístil MOJMÍR CHYTIL.
     
    84
    Jan Štěrba se dostal pod Václava Juřenu, který jej zalehl. Hostující obránce se musí ze zákroku trochu otřepat.
     
    85
    Slezský FC rozehrává od vlastní branky. Času reagovat na druhou inkasovanou branku není mnoho.
     
    86
    Jan Fiala byl pozdě v souboji s Daliborem Večerkou. Skluz olomouckého debutanta byl oceněn žlutou kartou.
     
    87
    Radim Breite trefil u levé postranní čáry Matěje Helešice, který se s bolestivým výkřikem skácel k zemi. Oba si to ještě vyříkávají.
     
    88
    Lukáš Holík poslal od levého rohového praporku před branku nebezpečný centr. Na přední tyči tečovaný míč prosvištěl těsně vedle té vzdálenější.
     
    89
    Mojmír Chytil si na levé straně pokutového území položil na zem Josefa Hnaníčka a jal se prostrčit balon na Kryštofa Daňka. Celá situace skončila jen odpískáním ofsajdu.
     
    90
    Olomouc pohodlně kombinuje na útočné polovině. Domácím již zřejmě scházejí na větší odpor síly. Připomínám, že Slezané hrají už téměř hodinu v deseti.
     
    90+1
    Duel bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Dnešní utkání sleduje 393 diváků.
     
    90+2
    Tak přeci jen se ještě podařilo Opavě zahrozit. Balon si těsně před hranicí šestnáctky zpracoval na střelu Lukáš Holík. Sympatický pokus umístil kousek nad břevno.
     
    90+3
    Rozběhla se poslední minuta avizovaného nastavení. Olomouc vhazuje na útočné polovině kousek od rohového praporku. Hanáci dnes pojedou domů se třemi body.
     
    90+3
    Kryštof Lasák si chystal balon na dlouhý nákop směrem vpřed. Jeho rozběh utnul fouknutím do píšťalky sudí Klíma, jenž zápas ukončil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Olomouc vyhrála na půdě sestupující Opavy 2:1 a ukončila tak své pětizápasové čekání na ligový triumf. Skóre otevřel ve 29. minutě Pavel Zifčák, který po Látalově centru z levé strany dorážel do sítě střelu Zahradníčka. Deset minut před pauzou fauloval Hrabina těsně před vápnem Látala a Slezský FC šel do deseti. Přesto se domácím podařilo po změně stran vyrovnat. Dvacet minut před koncem dorážel Juřenovu sraženou ránu Lukáš Holík. Rozhodující okamžik přišel v 83. minutě. Daněk se na levé straně odpoutal od Kulhánka a našel před brankou Mojmíra Chytila, který stanovil konečný výsledek na 2:1 pro Sigmu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:24.
     
    Oba celky zůstaly v neúplné tabulce na svých pozicích. Slezané jsou přikováni na posledním místě. Olomouc je v klidném středu desátá.
     
    V příštím kole pojede Opava na hřiště Brna, které stále usiluje o záchranu prvoligové příslušnosti. Olomouc bude v domácím prostředí hostit Mladou Boleslav.
     
    Z Opavy je to pro dnešek vše. Děkujeme za pozornost a mějte hezký zbytek víkendu. Na viděnou. (17:02:31)

    Filip Lefenda

    Góly: 71. Lukáš Holík – 29. Zifčák, 83. Chytil (Daněk)

    Karty:   78. Helešic (OPA) – 40. Látal (OLO), 80. Assoubre (OLO), 86. Fiala (OLO)   36. Hrabina (OPA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:24.
    Slezský FC Opava: Lasák – Březina (69. Rychlý), Hnaníček, Kulhánek, Hrabina (C) – Večerka – Mondek (69. Kramář), Nešický (58. Darmovzal), Hellebrand (69. Lukáš Holík), Helešic – Dedič (58. Juřena).
    Náhradníci: Digaňa – Lukáš Holík, Smola, Rychlý, Kramář, Darmovzal, Juřena.

    SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Beneš (C), Štěrba, Vepřek (17. Sladký, 79. Assoubre) – Breite, Slaměna (61. Chytil) – Zahradníček (79. Fiala), Daněk, P. González – Zifčák (61. Hála).
    Náhradníci: Mandous – Chytil, Nešpor, Hála, Sladký, Assoubre, Fiala.

    Rozhodca: Klíma – Caletka, Antoníček

    Diváci: 393