VC Bahrajnu Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) (kon.)
koniec zavodu
VC Bahrajnu

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Nedeľa 28.03.2021, 17:00Formula 1
     
    Koniec závodu.
     
    Cieľ
    Jej víťazom sa stáva LEWIS HAMILTON! V závere snáď v stajni Mercedesu ani nedýchali!
     
    56
    Posledné kolo! Je to tesný súboj medzi Hamiltonom a Verstappenom! Kto vyhrá prvú VC nového ročníka F1?
     
    55
    Je tu predposledné kolo! Hamilton je stále na čele a jeho náskok je 0.740 stotiny! Tak toto bude veľká dráma až do konca, nedá sa nič predpovedať!
     
    54
    Dráma ako má byť! Verstappen sa dostal na malý moment pred Hamiltona, ale ten si prakticky ihneď berie vedúcu pozíciu naspäť! Ako to skončí?
     
    52
    Náskok sa stenčuje a dráma vrcholí! Verstappen sa blíži do zóny, kde môže použiť DRS! Hamilton trocha zaváhal a Verstappen ihneď sťahuje z jeho náskoku.
     
    42
    Verstappen išiel do boxov a tak sa prepadol na druhé miesto! Na čelo závodu sa dostáva Hamilton, pred svojim súperom má náskok 8 sekúnd!
     
    34
    Je tu druhý pilot, ktorý dnešný závod nedokončil. Fernando Alonso zašiel do boxov a pre technické problémy sa už späť na trať nevráti.
     
    29
    Hamilton išiel do boxov a tak sa prepadol na tretie miesto! Na čele závodu je momentálne Verstappen, druhý je Bottas!
     
    19
    Do boxov sa dostali už aj popredné mená. Práve vďaka tomu sa nám mení poradie na čele, momentálne je prvým Hamilton, druhý je Verstappen a tretí je Peréz! Uvidíme, do kedy to bude takto platiť.
     
    2
    Mazepin je už teda stiahnutý z trate a zvyšok VC môže dopozerať z boxov. Toto nie je ideálny štart pre nováčika F1, musí dúfať, že nabudúce to dopadne lepšie.


     
    1
    Na trať sa tak dostalo safety car. Po Mazepinove vozidlo musí prísť špeciálna technika. Museli ho zdvíhať malým žeriavom, to je jasný signál, že vozidlo je celkom nepojazdné.
     
    1
    Je vyvesená žltá vlajka! Ruský pilot Nikita Mazepin zaparkoval svoje vozidlo mimo trate a dnešný závod sa tak pre neho veľmi predčasne končí!
     
    Štart
    VC Bahrajnu bola práve zahájená a tým pádom aj nový ročník F1!
     
    Závod práve odštartoval.

    Miroslav Revaj