VC Bahrajnu Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) (kon.)
koniec zavodu
VC Bahrajnu

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Nedeľa 28.03.2021, 17:00Formula 1
     
    Víťazom VC Bahrajnu, ktorá odštartovala novú sezónu F1 sa stal po dramatickej bitke až do samotného záveru Lewis Hamilton, ktorý o víťazstvo súperil s Verstappenom, ale včerajší víťaz kvalifikácie teda pole position neobhájil. Tretí končí napokon Bottas, ktorý však o toto miesto zvádzal rovnako veľký boj počas celého závodu.

    Celkovo to bol teda úvod novej sezóny ako má byť. Verme, že je to výborná predpoveď aj do zvyšných pretekov. Ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok víkendu. (18:44:02)
     
    Konečné poradie VC Bahrajnu:
    1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Bottas (Mercedes), 4. Norris (McLaren), 5. Pérez (Red Bull), 6. Leclerc (Ferrari), 7. Ricciardo (McLaren), 8. Sainz (Ferrari), 9. Stroll (Aston Martin), 10. Cunoda (AlphaTauri). Závod nedokončili Nikita Mazepin (Haas) a Fernando Alonso (Alpine).
     
    Koniec závodu.
     
    Cieľ
    Postupne do cieľa prichádzajú aj ďalší piloti.
     
    Cieľ
    V jeho tesnom závese teda prichádza Verstappen a tretí dnes končí Bottas!
     
    Cieľ
    Jej víťazom sa stáva LEWIS HAMILTON! V závere snáď v stajni Mercedesu ani nedýchali!
     
    56
    Posledné kolo! Je to tesný súboj medzi Hamiltonom a Verstappenom! Kto vyhrá prvú VC nového ročníka F1?
     
    55
    Je tu predposledné kolo! Hamilton je stále na čele a jeho náskok je 0.740 stotiny! Tak toto bude veľká dráma až do konca, nedá sa nič predpovedať!
     
    54
    Dráma ako má byť! Verstappen sa dostal na malý moment pred Hamiltona, ale ten si prakticky ihneď berie vedúcu pozíciu naspäť! Ako to skončí?
     
    53
    Už je to takmer jeden za druhým! Pol sekundy je približne náskok Hamiltona pred Verstappenom. Rozhodne sa zrejme až tesne pred cieľovou rovinkou.
     
    52
    Náskok sa stenčuje a dráma vrcholí! Verstappen sa blíži do zóny, kde môže použiť DRS! Hamilton trocha zaváhal a Verstappen ihneď sťahuje z jeho náskoku.
     
    51
    Blížime sa k záveru dnešnej VC Bahrajnu! Hamilton drží náskok len 1.413 sekundy. Bude to ešte veľký boj, výborný úvod nového ročníka F1.
     
    50
    Predbežné poradie po 50. kole:
    1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Bottas (Mercedes), 4. Norris (McLaren), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Pérez (Red Bull), 7. Ricciardo (McLaren), 8. Sainz (Ferrari), 9. Stroll (Aston Martin), 10. Cunoda (AlphaTauri).
     
    49
    Bottas drží tretie miesto so stratou 17 sekúnd. Kto obsadí stupne víťazov? Čoskoro sa to dozvieme!
     
    48
    Pomaly sa dostávame do záveru dnešnej VC Bahrajnu. Momentálne je na čele Hamilton, ale pred Verstappenom má náskok len 3 sekundy.

    Miroslav Revaj