Čierna Hora – Gibraltar 4:1 (kon.) | Rusko – Slovinsko 2:1 (kon.) | Bielorusko – Estónsko 4:2 (kon.)
Nórsko – Turecko 0:3 (kon.) | Chorvátsko – Cyprus 1:0 (kon.) | Holandsko – Lotyšsko 2:0 (kon.)
Írsko – Luxembursko 0:1 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 2:2 (kon.) | Česko – Belgicko 1:1 (kon.)
Slovensko – Malta sk 2:2 (kon.)
koniec
Česko
1:1 (0:0)
Belgicko
Sobota 27.03.2021, 20:45 • Sinobo Stadium, Praha • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:50:11)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 5:4.
    Strely mimo: 5:4.
    Rohy: 7:3.
    Ofsajdy: 7:4.
    Fauly: 12:12.
     
    V druhom dnešnom zápase tejto skupiny vyhralo Bielorusko doma nad Estónskom 4:2. Na čele je dvojica Česko – Belgicko, ktorá má po dvoch zápasoch na konte po 4 body, tretie Bielorusko má tri body. Štvrtý Wales, ktorý odohral jeden zápas, a piate Estónsko, ktoré odohralo dva súboje, sú bez bodu. Kvalifikačná skupina E bude pokračovať v utorok 30. 3. zápasmi Wales – Česko a Belgicko – Bielorusko.
     
    Českí a belgickí futbalisti nám ponúkli výborný zápas plný zaujímavých momentov, body si však medzi sebou rozdelili. Čechov dostal do vedenia v úvode druhého polčasu krásnou strelou Lukáš Provod, zhruba o 10 minút neskôr sa však po De Bruyneho prihrávke prekľučkoval k strele Romelu Lukaku a napriek zákroku českého gólmana Vaclíka lopta prešla do siete. Ďalší gól sme už napriek tomu, že De Bruyne a Bořil trafili bránkovú konštrukciu súperovej svätyne, nevideli. V závere nadstaveného času bol ešte veľmi blízko k rozhodnutiu Souček, jeho hlavičku ale doslova vyhlavičkoval z brány Alderweireld. Po priebehu zápasu je tak remíza zaslúženým výsledkom, oba tímy však môžu mať oprávnene pocit, že dnes mohli vyhrať.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Lukáš Provod, prichádza Tomáš Pekhart.
    90+4. Tomáš Souček (CZE)
     
    90+4
    Česi mohli v úplnom závere rozhodnúť! Provodov center zľava na zadnú tyč zasiahol Souček tak, že hlavou loptu nasmeroval vysokým oblúkom k vzdialenejšej tyči. Loptu padajúcu do brány odhlavičkoval na rohový kop Alderweireld.
     
    90+3
    Brankár Vaclík nepresným odkopom vrátil loptu belgickým obrancom. Tí ju rozohrali rovnakým spôsobom a hrací predmet skončil u Bořila.
     
    90+2
    Napriek tomu, že už prebieha nadstavený čas, sa oba tímy stále snažia strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Lukaku si naviedol tesne pred českou šestnástkou loptu na strelu, trafil však len Kúdelu.
    90+1. Lukáš Masopust (CZE)
     
    90+1
    Provod prenikol do šestnástky a z pravej strany loptu posunul dozadu na dobiehajúceho Masopusta. Ten pohotovou strelou nasmeroval loptu do protipohybu brankára Courtoisa, gólman Realu Madrid ale dokázal výborným zákrokom loptu zastaviť.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Kúdela odkopol nákop na Lukakua, jeho okamžitý pas na opačnú stranu ale pred Vydrom odvrátil Vertonghen. Česi potom loptu vybojovali naspäť na svoje kopačky.
     
    88
    Pavelka bol faulovaný na vlastnej polovici napádajúcim Tielemansom. Domáci gólman Vaclík nakopol guľatý nezmysel na útočnú polovicu, kde sa však k lopte dostali Belgičania.
     
    87
    Belgičania sa snažia prechádzať po zisku lopty do rýchlych protiútokov, ich nábehy však už v strede poľa zachytávajú českí obrancovia. Tí teraz nakopli loptu na Vydru, ktorý však v hlavičkovom súboji fauloval.
     
    86
    Česi dostali Belgičanov pod tlak, hostia však dokázali dva centre z ľavého krídla za sebou vyriešiť. Coufalova kolmica na Vydru za belgickú obranu potom šla do ofsajdu.
     
    85
    Součkov nákop na ľavé krídlo sklepol hlavou Bořil na rozbehnutého Masopusta, ktorého center odkopol do autu Denayer.

    Michal Sadlek

    Góly: 50. Provod – 60. R. Lukaku

    Karty:   43. Souček (CZE) – 25. Castagne (BEL), 72. Vertonghen (BEL)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 12:12.
    Česko: Vaclík – Coufal, O. Čelůstka, Kúdela, Bořil – Holeš – Provod (90+4. Pekhart), Souček (C), Barák (78. Pavelka), Jankto (61. Masopust) – Krmenčík (78. Vydra).
    Náhradníci: Mandous, Nguyen – Malínský, Masopust, Matějů, Pavelka, Pekhart, Pešek, Vydra, Zima, Stronati.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen (C) – Castagne, De Bruyne, Dendoncker, Tielemans – D. Mertens (56. Trossard), R. Lukaku, Chadli (56. Foket).
    Náhradníci: Kaminski, Mignolet – Batshuayi, Ch. Benteke, Doku, Foket, Januzaj, Mechele, Praet, Saelemaekers, Trossard, Vanaken.

    Rozhodca: Collum – Connor, McGeachie (SCO)