Bulharsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.) | Izrael – Dánsko 0:2 (kon.) | Španielsko – Grécko 1:1 (kon.)
Švédsko – Gruzínsko 1:0 (kon.) | Taliansko – Sev. Írsko 2:0 (kon.) | Moldavsko – Faerské ostrovy 1:1 (kon.)
Škótsko – Rakúsko 2:2 (kon.) | Andorra – Albánsko 0:1 (kon.) | Anglicko – San Maríno 5:0 (kon.)
Maďarsko – Poľsko 3:3 (kon.) | Nemecko – Island 3:0 (kon.) | Lichtenštajnsko – Arménsko 0:1 (kon.)
Rumunsko – S. Macedónsko 3:2 (kon.)
koniec
Nemecko
3:0 (2:0)
Island
Štvrtok 25.03.2021, 20:45 • Schauinsland-Reisen-Arena, Duisburg • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:42:15)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 76 % : 24 %.
    Strely na bránu: 5:2.
    Strely mimo: 7:2.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 8:11.
     
    Nemci v druhom polčase nemali až tak výraznú územnú prevahu ako v prvom dejstve, i tak však bez väčších komplikácií suverénne dokráčali k trom bodom. Náskok Nemecka vylepšil Ilkay Gündoğan a aj keď následne nebol Havertzovi kvôli ofsajdu uznaný ďalší gól, tak to domácim nemusí vadiť. Islandu nedovolili pred svojou bránou prakticky nič a ak aj niečo prešlo na domácu bránu, tak to až na výnimky neboli nebezpečné pokusy a poľahky si s nimi poradil brankár Neuer. Nemecko si tak pripisuje na svoje konto zaslúžené tri body a do ďalších kvalifikačných zápasov sa naladilo suverénnym domácim víťazstvom. V ďalšom kole sa predstaví na ihrisku Rumunska, ktoré vstúpilo do kvalifikácie domácou výhrou 3:2 nad Severným Macedónskom. Island bude v nedeľu hrať v Arménsku, ktoré na úvod kvalifikácie vyhralo v Lichtenštajnsku 1:0.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedajúci Musiala si pred šestnástkou Islandu narazil loptu s Wernerom a nabiehal si na jeho spätnú prihrávku do šestnástky. Loptu si však nedokázal spracovať a hrací predmet skončil u brankára Halldórssona.
     
    90+1
    Islanďania majú loptu pod kontrolou, už sú však zjavne zmierení s porážkou a prihrávajú si ju len v strede poľa. O víťazovi tohto zápasu je dávno rozhodnuté a v podstate sa už čaká len na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    90
    Rüdiger odkopol po centri z pravého krídla loptu za šestnástku k Islanďanom. Tí už sa neženú dopredu a zápas sa viac-menej len dohráva.
     
    89
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Victor Pálsson, prichádza Ari Skúlason.
     
    89
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Jón Bödvarsson, prichádza Kolbeinn Sigthórsson.
     
    87
    Albert Gudmundsson fauloval rozbehnutého Cana. Domáci po tomto nedovolenom zákroku opäť prechádzajú k postupnému útoku a prihrávajú si loptu v strede poľa.
     
    86
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Amin Younes.
     
    85
    Canovu kolmicu na Wernera znovu zastavil islandský brankár Halldórsson. Hostia sa potom dostali na útočnú polovicu.
     
    84
    Nemci majú zápas jasne pod kontrolou. Domáci si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a keďže ich hostia nenapádajú, tak sa smerom dopredu príliš neponáhľajú.
     
    83
    Kimmich potom hľadal ďalšou kolmicou za islandskú obranu Gnabryho, ten ale túto prudkú prihrávku dostihnúť nedokázal.
     
    82
    Islandský gólman Halldórsson vybehol pred vlastnú šestnástku, aby zastavil kolmicu na Wernera. Rozohrávka sa mu však nevydarila a loptu nepresným odkopom poslal priamo na kopačky nemeckých obrancov.
     
    80
    Can našiel pasom pred šestnástkou Islandu Klostermanna, ktorý chcel loptu ešte posunúť na striedajúceho Wernera. Klostermannov vysoký oblúčik však chytil vybiehajúci brankár Islandu Halldórsson.
     
    79
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Timo Werner.
     
    79
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Jamal Musiala.
     
    77
    Neuhaus si nedokázal spracovať prihrávku do behu do šestnástky, loptu sa mu však podarilo vybojovať. Ginterovu tvrdú strelu zo zhruba 25 metrov potom jeden z brániacich Islanďanov zablokoval.
     
    75
    Kimmich si nabehol na oblúčik Gündoğana do šestnástky a Árnason mu na poslednú chvíľu odkopol loptu na rohový kop. Center z neho potom islandská obrana vyriešila.
     
    74
    Canov center z ľavej strany preletel ponad celú islandskú šestnástku na opačnú stranu. Obliehanie pokutového územia hostí pokračuje.
     
    73
    Kombináciou na krátke prihrávky sa Nemci približujú k šestnástke Islandu. Všetci hráči hosťujúceho tímu sú v alebo v tesnej blízkosti vlastného pokutového územia.
     
    72
    Magnússon odkopol z pravej strany vlastnej šestnástky kolmicu na rozbehnutého Klostermanna. Po autovom vhadzovaní sa lopta vrátila na kopačky domácich hráčov.
     
    71
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Arnor Traustason, prichádza Arnór Sigurdsson.
     
    71
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Florian Neuhaus.
     
    70
    Kimmich našiel na ľavej strane pokutového územia Islandu Gnabryho, ktorý trafil strelou po zemi cez islandského obrancu ľavú tyč Halldórssonovej brány.
     
    69
    Po Neuerovej presnej rozohrávke sa dostali Nemci do prečíslenia 3 proti 2, na konci ktorého bola Havertzova kolmica na Saného na ľavú stranu šestnástky. Krídelník Bayernu Mníchov však vhodný moment na prihrávku preváhal a islandský obranca mu loptu odkopol.
     
    67
    Goretzka si pred islandským pokutovým územím elegantne obhodil Magnússona a tvrdou strelou poslal loptu mimo pravej tyče Halldórssonovej brány.
     
    66
    Kimmichov center zo štandardky na zadnú tyč obrana Islandu vyriešila, lopta sa ale vrátila na kopačky Nemcov, ktorí po dlhšej dobe dostávajú Islanďanov pod tlak.
     
    65
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Klostermanna dostáva Albert Gudmundsson (Island). Priamy kop pre domácich z pravej strany útočnej polovice.
     
    65
    Bödvarsson dostal prihrávku do stredu nemeckého pokutového územia a z prvej vystrelil, jeho pokus letiaci do stredu brány však chytil pripravený brankár Manuel Neuer.
     
    64
    Znovu im ju však skomplikovali napádajúci hráči Islandu, ktorí loptu napokon získali. Nemci sa teraz ocitli pod tlakom severanov.
     
    63
    Gunnarssonov prienik po pravom krídle Nemci ukončili ziskom lopty. Obrancovia domáceho tímu znovu zakladajú útok spred vlastnej šestnástky.
     
    62
    Magnússon pri napádaní nemeckej rozohrávky fauloval Kimmicha. Domáci obrancovia si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a so založením útoku sa neponáhľajú.
     
    61
    Domáci brankár Neuer nezasiahol vo svojom bránkovisku center Islanďanov z rohu, lopta ale našťastie pre domácich preletela celou šestnástkou až na opačnú stranu.
     
    60
    Na opačnej strane musel odhlavičkovať center z pravého krídla na zadnú tyč na roh Klostermann.
     
    59
    Nemci strelili ďalší gól, ten ale neplatí! Havertz si nabehol do šestnástky Islandu na prihrávku za obranu a strelou k vzdialenejšej tyči poslal loptu do siete, v momente prihrávky ale bol v ofsajde.
     
    58
    Sané si po ľavom krídle potiahol loptu k islandskej šestnástke, jeho prihrávku pomedzi obrancov Islandu ale napokon odkopol do bezpečia Ingason.
     
    56
    Žltú kartu za faul tesne pred gólom Gündoğana dostáva Kári Árnason (Island).
    56. Ilkay Gündoğan (GER) - 3:0
     
    56
    Nemecko dalo gól!
    Domáci odskakujú do trojgólového náskoku! ILKAY GÜNDOĞAN si naviedol loptu pred šestnástkou Islandu okolo Árnasona a pravačkou vystrelil po zemi k pravej tyči Halldórssonovej brány. Islandský gólman na takto umiestnenú strelu dosiahnuť nedokázal.
     
    55
    Gólman hostí Halldórsson poslal nepresným odkopom po malej domov loptu priamo do autu. Nemci sa po autovom vhadzovaní rýchlo usadili na útočnej polovici.
     
    54
    Hostia zacúvali k vlastnej šestnástke a na loptu si siahol i brankár Halldórsson. Ten rozohral na obrancov, ktorí loptu nakopli za nemeckú obranu na Bödvarssona. Islandský útočník ale vybiehal z ofsajdu a v útoku tak pokračovať nemohol.
     
    53
    Neuer poriadne zariskoval pri rozohrávke a len tesne pred napádajúcim Bödvarssonom odkopol loptu do stredu poľa. Tam sa hracieho predmetu zmocnili Islanďania.
     
    52
    Nemci odpovedajú na snahu Islanďanov svojím postupným útokom, ktorý sa ale zasekol na sformovanej obrane súpera.
     
    51
    Island vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne a znovu sa dostal na útočnú polovicu. Pálsson našiel centrom zľava v strede nemeckej šestnástky voľného Bjarnasona, ktorý hlavou poslal loptu mimo Neuerovej brány.
     
    50
    Bjarnason potiahol loptu k nemeckej šestnástky a pred ňou ju posunul na Traustasona, ktorý z prvej vypálil nad Neuerovu bránu.
     
    49
    Nemecký gólman Neuer si bez problémov poradil s nákopom do vlastnej šestnástky. Islanďania okamžite zacúvali dozadu a domáci musia útočiť „do plných“.
     
    48
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Ingasona Kai Havertz (Nemecko). Priamy kop pre Island.
     
    47
    Havertz prišiel v strede poľa o loptu, ktorú mu zobral Ingason. Ten sa rozbehol dopredu, Havertz sa s ním ale vrátil a zozadu ho podrazil.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mal Island. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:48.
     
    Nemci vstúpili do zápasu famózne a už v 7. minúte viedli 2:0 po góloch Goretzku a Havertza. Ďalší presný zásah domáci už nepridali napriek tomu, že mali jasnú územnú prevahu a až na výnimky sa takmer celý prvý polčas odohrával na polovici Islandu. Hostia smerom dopredu nepredviedli takmer nič a mali jedinú strelu, keď možno gólové zakončenie neskôr vystriedaného Sigurjónssona zrazil tesne mimo vlastnej brány Rüdiger. Nemecký národný tím tak smeruje pevným krokom za prvými tromi kvalifikačnými bodmi a uvidíme, či mu Islanďania v druhom polčase túto cestu aspoň trochu skomplikujú.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 77 % : 23 %
    Strely na bránu: 4:0
    Strely mimo: 5:0
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 4:1
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Islanďania sa nedostali cez vysokonapádajúcich nemeckých hráčov. Domáci loptu po jej zisku posunuli dozadu a svoj ďalší útok začínajú od brankára a kapitána Manuela Neuera.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    44
    Sané na ľavom krídle po súboji s islandským obrancom kríva, zdá sa však, že sa nejedná o vážnejšie zranenie. Loptu majú na kopačkách Islanďania, ktorí sa snažia o založenie svojho postupného útoku.
     
    43
    Kimmich nacentroval na prednú tyč z ľavej strany a Rüdiger, ktorý pri svojom nábehu predskočil obrancu Islandu, nasmeroval loptu hlavou tesne mimo pravej tyče Halldórssonovej brány.
     
    42
    Nakoniec tento postupný útok Nemecka zakončil strelou po zemi k pravej tyči práve Kimmich, jeho pokus ale výborným zákrokom vyrazil brankár Halldórsson.
     
    41
    Sané pristavil pred šestnástkou Islandu loptu pre rozbehnutého Kimmicha, ktorý sa pokúsil o individuálny prienik. Ten mu nevyšiel, loptu ale udržal na nemeckých kopačkách.
     
    40
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Rúnar Sigurjónsson, prichádza Albert Gudmundsson.
     
    39
    Sigurjónsson pomaly odchádza do šatne a bude musieť byť vynútene vystriedaný.
     
    38
    Goretzka namieril tvrdou strelou priamo do stredu brány na pripraveného Halldórssona. Na trávniku opäť sedí Sigurjónsson, ktorého zdravotné problémy budú zrejme vážnejšieho charakteru.
     
    37
    Gündoğan sa dostal za obrancu na ľavom krídle a prihrávkou do pokutového územia našiel voľného Saného. Ten loptu vo výbornej streleckej pozícii „zluftoval“.
     
    36
    Počet prihrávok: 370:61
     
    35
    Goretzka hľadal prienikovou prihrávkou pomedzi obrancov Islandu rozbehnutého Havertza, ten ale loptu nedokázal dobehnúť na hracej ploche.
     
    34
    Nemci postupne zatlačili Islanďanov k ich šestnástke, hostia ale zatiaľ dokážu odvracať ich centre z nebezpečného priestoru pred Halldórssonovou bránou.
     
    33
    Nemecký brankár Neuer chytil Traustasonov center z ľavej strany a hneď rozohral na Cana. Ten zaviezol guľatý nezmysel na polovicu Islandu, kde založil ďalší postupný útok svojho mužstva.
     
    32
    Havertz si naviedol pred šestnástkou Islandu loptu na ľavačku, strelou po zemi však minul ľavú tyč Halldórssonovej brány.
     
    31
    Držanie lopty: 77 % : 23 %
     
    30
    Islandský záložník je zrejme v poriadku a v zápase pokračuje. Loptu majú na svojich kopačkách Nemci, ktorí znovu hľadajú medzeru v obrannom postavení súpera.
     
    28
    Na polovici Islandu sedí na trávniku Sigurjónsson, ktorý má zrejme nejaký problém s okom. Už k nemu bežia lekári hosťujúceho celku.
    27. Rúnar Sigurjónsson (ISL)
     
    27
    Bödvarsson sa pretlačil z ľavého krídla do nemeckej šestnástky cez Klostermanna a tam posunul loptu na dobiehajúceho Sigurjónssona, ktorého zakončenie zrazil tesne mimo vzdialenejšej tyče Rüdiger.
     
    26
    Gunnnarsson nakopol loptu na ľavé krídlo, center Islandu však nemecká obrana z vlastnej šestnástky odvrátila. Útok hostí pokračuje.
     
    25
    Prvýkrát v zápase sa Islanďania dostali na dlhšiu dobu na nemeckú polovicu ihriska, kde im pomohol faulom na Sigurjónssona Havertz.
     
    23
    Kimmichovu strelu z cca 30 metrov tečoval obranca Islandu, lopta sa ale zakrútila priamo k brankárovi Halldórssonovi. Ten ju nepresným nákopom vrátil nemeckým obrancom.
     
    22
    Havertzovi odskočila pri spracovávaní prihrávky v šestnástke lopta, rýchlo ju ale získal naspäť. Postupný útok Nemecka pokračuje.
     
    21
    Havertz si na ľavej strane šestnástky narazil loptu so Saném a z bránkovej čiary ešte vracal loptu dozadu. Tú Islanďania odkopli a nakoniec tento útok Nemecka zakončil nepresnou strelou zo strednej vzdialenosti Kimmich.
     
    20
    Nemci sa so svojím bagom posunuli dozadu a do kombinácie zapojili i brankára Neuera. Islanďania ich prakticky vôbec nenapádajú.
     
    18
    Kimmich opäť hľadal pasom, tentoraz na ľavé krídlo, Havertza, ten ale túto prihrávku nedokázal dobehnúť na hracej ploche.
     
    17
    Obliehanie obrany Islandu pokračuje. Domáci si prihrávajú loptu zo strany na stranu a hľadajú priestor na prienik do šestnástky súpera.
     
    16
    Islandský brankár Halldórsson vykopol loptu do stredu poľa, kde ju však opäť získali domáci. Tí sa rýchlo vrátili k šestnástke Islandu.
     
    15
    Havertz si nabehol do šestnástky na ďalšiu Kimmichovu kolmicu, v útoku ale kvôli postaveniu mimo hry pokračovať nemohol.
     
    14
    Obraz hry sa vôbec nemení. Nemecko má absolútnu kontrolu nad dianím na trávniku a Islanďanom loptu vôbec nepožičiava.
     
    13
    Gündoğan nacentroval z rohu na prednú tyč, kde predskočil islandského obrancu Goretzka. Jeho hlavička preletela tesne ponad brvno Halldórssonovej brány.
     
    12
    Island sa nemôže dostať k lopte a všetci hostia sú zatiahnutí hlboko v obrane. Dokonca i hrotový útočník Bödvarsson je pri vlastnom pokutovom území.
     
    11
    Sané si na ľavom krídle naviedol loptu na center, ním ju ale poslal priamo do rúk pripraveného islandského brankára Halldórssona. Ten loptu vykopol tak, že ju v strede poľa opäť získali Nemci.
     
    10
    Kombinácia Nemecka sa skončila po tom, čo Havertzovi vypichol loptu Bjarnason. Nemci však hneď získali hrací predmet na svoje kopačky a vrátili sa k šestnástke Islandu.
     
    9
    Nemci majú v úvode zápasu jasnú prevahu a hostia sa pri svojej rozohrávke dostali pod veľký tlak napádajúcich protihráčov. Pod tlakom im nakoniec loptu odovzdali.
    7. Kai Havertz (GER) - 2:0
     
    7
    Nemecko dalo gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Sané si nabehol na Kimmichovu kolmicu na ľavú stranu šestnástky a prihrávkou do druhej vlny okolo islandského obrancu v sklze posunul loptu na dobiehajúceho KAIA HAVERTZA. Ten strelou z prvej po zemi prekonal islandského gólmana Halldórssona.
     
    6
    Domáci hráči si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a s rozohrávkou sa neponáhľajú. Hostia sú zatiahnutí pred vlastnou šestnástkou.
     
    5
    Bjarnason vystihol rozohrávku Nemcov a po ľavom krídle sa rozbehol k šestnástke domácich. Jeho prihrávku na spoluhráča však spred vlastnej šestnástky odkopol Havertz.
     
    4
    Islanďania sa až po inkasovanom góle dostali prvýkrát k lopte, dlho si ju ale neužili a po nepresnej malej domov ju brankár Halldórsson odkopol len k obrancom Nemecka.
    3. Leon Goretzka (GER) - 1:0
     
    3
    Nemecko dalo gól!
    Nemci rýchlo otvárajú skóre! Oblúčik Kimmicha do šestnástky Islandu sklepol do druhej vlny Gnabry a LEON GORETZKA loptu z prvej poslal k ľavej tyči Halldórssonovej brány.
     
    1
    Výkop zápasu mali Nemci, ktorí sa okamžite natlačili na útočnú polovicu, kde rozvíjajú svoju prvú postupnú kombináciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Nemci budú hrať v čiernych dresoch, Islanďania v bielych.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Neuer (C) – Klostermann, Rüdiger, Can, Ginter – Gündoğan, Kimmich, Goretzka – Sané, Gnabry, Havertz.

    Náhradníci: Trapp, ter Stegen – Max, Tah, Musiala, Werner, Younes, Neuhaus, Wirtz.

    Island: Halldórsson – Magnússon, Árnason, Ingason, Sampsted – Gunnarsson (C) – Traustason, Pálsson, Sigurjónsson, B. Bjarnason – Bödvarsson.

    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Eyjólfsson, R. Sigurdsson, J. Gudmundsson, Sigthórsson, A. Sigurdsson, H. Fridjónsson, Hermannsson, A. Gudmundsson, A. Skúlason.

    Rozhodca: Jovanović – Stojković, Mihajlović (SRB).
     
    Kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Národné tímy Nemecka a Islandu sa proti sebe doteraz postavili štyrikrát a vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Nemcov, ktorí zdolali islandskú reprezentáciu trikrát a raz s ňou remizovali. Dve výhry Nemecka sa zrodili v prípravných zápasoch a jediné kvalifikačné zápasy týchto dvoch národných výberov prebehli v kvalifikácii na EURO 2004. Na Islande sa v septembri 2003 zrodila bezgólová remíza a o mesiac neskôr vyhrali Nemci doma odvetu 3:0.
     


    Island

    Islanďania neuspeli v kvalifikácii na EURO 2020 a po dvoch úspešných kvalifikačných cykloch skončili vo svojej skupine až na treťom mieste za majstrami sveta Francúzmi a Turkami. Rok 2020 sa potom islandskej futbalovej reprezentácii vôbec nevydaril. V skupine 2 Ligy A Ligy národov obsadila posledné miesto, keď prehrala všetkých šesť zápasov s Belgickom, Dánskom a Anglickom a zostúpila do nižšej ligy. Okrem toho sa jej nepodarilo prejsť na EURO 2020 ani cez baráž, keď po výhre nad Rumunmi 2:1 (čo bol jediný súťažný zápas v roku 2020, v ktorom Island neprehral) prehrala v rozhodujúcom súboji v Maďarsku 1:2. V dnešnom zápase sú Islanďania jasnými outsidermi a bodový zisk by pre nich bol obrovským úspechom.
     


    Nemecko

    Nemci po nevydarených MS 2018 omladili káder a následne zvládli kvalifikáciu na európsky šampionát, keď po tom, čo vyhrali sedem kvalifikačných zápasov z ôsmich, vyhrali svoju skupinu pred druhým Holandskom. Aj v Lige národov v minulom roku siahali po výhre vo svojej skupine, pokazili ale jej posledný zápas, v ktorom v Španielsku schytali historický debakel 0:6. Tento zápas je zatiaľ posledným zápasom, ktorý reprezentácia Nemecka odohrala a možno i pod jej vplyvom sa dlhoročný lodivod nemeckého národného tímu Joachim Löw rozhodol, že po letných Majstrovstvách Európy skončí na lavičke Nemecka. Pred sebou má každopádne ešte úvod kvalifikácie na MS 2022, v ktorej budú súpermi jeho výberu Rumunsko, Island, Severné Macedónsko, Arménsko a Lichtenštajnsko. Nemci sú v tejto skupine jasnými favoritmi na prvé miesto a priamy postup.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Nemecko – Island. Stretnutie skupiny J európskej časti kvalifikácie na MS vo futbale 2022 sa začne o 20:45.

    Michal Sadlek

    Góly: 3. Goretzka, 7. Havertz, 56. Gündoğan

    Karty:   48. Havertz (GER) – 56. Árnason (ISL), 65. A. Gudmundsson (ISL)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:11.
    Nemecko: Neuer (C) – Klostermann, Rüdiger, Can, Ginter – Gündoğan, Kimmich, Goretzka (71. Neuhaus) – Sané (79. Werner), Gnabry (86. Younes), Havertz (79. Musiala).
    Náhradníci: Trapp, ter Stegen – Max, Tah, Musiala, Werner, Younes, Neuhaus, Wirtz.

    Island: Halldórsson – Magnússon, Árnason, Ingason, Sampsted – Gunnarsson (C) – Traustason (71. A. Sigurdsson), Pálsson (89. A. Skúlason), Sigurjónsson (40. A. Gudmundsson), B. Bjarnason – Bödvarsson (89. Sigthórsson).
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Eyjólfsson, R. Sigurdsson, J. Gudmundsson, Sigthórsson, A. Sigurdsson, H. Fridjónsson, Hermannsson, A. Gudmundsson, A. Skúlason.

    Rozhodca: Jovanović – Stojković, Mihajlović (SRB)