Anglicko – Švajčiarsko 0:1 (kon.) | Rusko – Island 4:1 (kon.) | Francúzsko – Dánsko 0:1 (kon.)
Portugalsko – Chorvátsko 1:0 (kon.)
koniec
Rusko
4:1 (3:0)
Island
cz Štvrtok 25.03.2021, 18:00 • Alcufer Stadion (Gyor, Maďarsko) • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1.
    Střely mimo: 6:1.
    Rohy: 1:1.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 12:12. (19:55:24)
     
    Druhý poločas i celý zápas je již minulostí. Druhé dějství začalo rychlým gólem Ruska, které tak šlo již do vedení 4:0 a vypadalo to, že utkání skončí debaklem. Přesto se Islandu povedlo skórovat a zmírnit tak nepříjemný výsledek. Byla to ale jediná rána na branku v podání seveřanů, kteří i mimo branku vyslali jen jedinou střelu. Utkání tak skončilo spravedlivě vítězstvím jasně lepšího týmu, který do tabulky zapisuje první tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání se již dohrává, i když i nyní jsme ještě viděli tuhý hlavičkový souboj mezi Umjarovem a Palmasonem Finnurem, který skočil srážkou hlav obou hráčů.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Nail Umjarov (Rusko).
     
    90+1
    Sudí se nechtěně zapojil do hry a zkazil akci Ruska poté, co se o něj zastavil míč, jenž do vápna posílal Gruljov. Meler se pak týmu omluvil.
     
    90
    Ke druhému poločasu se nastaví ještě tři minutky nad rámec standardní hrací doby.
     
    89
    Obljakov přenechal odražený míč Umjarovovi před pokutovým územím. Ten nemeškal a z první pálil, ovšem jeho rána zamířila doprostřed branky, kde už byl nachystaný Gunnarsson.
     
    88
    Seveřané zahrávali rohový kop. Ten ale skončil velkým neúspěchem, protože Hauksson ve vápně držel jednoho z bránících ruských fotbalistů a sudí odpískal faul.
     
    87
    Tiknizjan si "udělal" dva hráče Islandu kousek od svého vápna. Následně ale míč ztratil a soupeř se dostal do šestnáctky.
     
    86
    Glebov táhl útok po pravé straně podél autové čáry. Následně míč přenesl na druhou stranu, ale Tiknizjan ho poslal ke své brance.
     
    85
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Jón Dagur Thorsteinsson, přichází Valdimar Ingimundarson.
     
    84
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Willum Willumsson, přichází Kolbeinn Finnsson.
     
    83
    Nail Umjarov se postavil k rozehrání následné standardky. Volný přímý kop rozehrál dlouhým centrem do vápna, kde si ale míč pokryla obrana soupeře.
     
    82
    Halil Umut Meler tentokrát stál přímo u souboje, do kterého se Thordarson pustil jako utržený ze řetězu. Tady se klidně mohla udělovat karta. Sudí se ale nad Islanďanem slitoval.
     
    81
    Rusové se dostali do tlaku. Předváděli kombinaci podobnou pověstné barcelonské Tiki-Tace. Island absolutně nestíhal, ale nakonec z toho nebyla ani střela na branku.
     
    79
    Umjarov sprintoval po lajně pro míč, který následně chtěl poslat svému spoluhráči do úniku po lajně. Míč ale nestihl předtím, než zapadl za autovou čáru.
     
    78
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Daniil Lesovoj, přichází Alexander Lomovickij.
     
    77
    Thorsteinsson se opět s míčem objevil na křídle na levé straně hřiště. Jeho následný centr do vápna ale nebyl z nejlepších.

    Jiří Polášek

    Góly: 32. Čalov (pen.), 42. Tiknizjan (Čalov), 45+2. Zacharjan (Čalov), 53. Makarov – 59. Gudjohnsen (W. Willumsson)

    Karty:   28. Maslov (RUS), 35. Obljakov (RUS), 71. Golubjov (RUS), 90+1. Umjarov (RUS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12.
    Rusko: Maksimenko – Maslov (61. Golubjov), Divejev, Jevgeněv, Tiknizjan – Glebov, Obljakov – Makarov (72. Ťukavin), Zacharjan (73. Umjarov), Lesovoj (78. Lomovickij) – Čalov (62. Gruljov).
    Náhradníci: D. Adamov, Lomajev – Golubjov, Gruljov, N. Kalugin, Krugovoj, Kulikov, Lomovickij, Sulejmanov, Umjarov, Utkin, Ťukavin.

    Island: P. Gunnarsson – H. Gunnarsson, Thorkelsson, Leifsson, K. Thórdarson – W. Willumsson (84. Finnsson), S. Thórdarson, Hauksson – Jóhannesson (66. Anderson), Gudjohnsen (76. B. Willumsson), Thorsteinsson (85. Ingimundarson).
    Náhradníci: E. Ólafsson, Valdimarsson – Anderson, Baldursson, Bjarkason, Finnsson, Fridriksson, Helgason, Ingimundarson, Í. Ólafsson, Pálmason, B. Willumsson.

    Rozhodca: Meler – Eyisoy, Özkara (TUR)