Anglicko – Švajčiarsko 0:1 (kon.) | Rusko – Island 4:1 (kon.) | Francúzsko – Dánsko 0:1 (kon.)
Portugalsko – Chorvátsko 1:0 (kon.)
koniec
Rusko
4:1 (3:0)
Island
cz Štvrtok 25.03.2021, 18:00 • Alcufer Stadion (Gyor, Maďarsko) • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina C
Predzápasové kurzy
    59. Sveinn Aron Gudjohnsen - 4:1
     
    59
    Tak přece jen se prosadili i seveřané, a to ve velmi dobrou chvíli. Rusko si už myslelo, že proti Islandu si může dovolit cokoliv, ale Willumsson parádně nacentroval míč do vápna, kde číhal SVEINN ARON GUDJOHNSEN, jenž už míč dokázal hlavou usměrnit do branky a dal tak soupeři jasný signál, že ho dnes ještě nesmí odepisovat. Asistence: Willum Willumsson.
    53. Denis MAKAROV - 4:0
     
    53
    Rusko s kanonádou nepřestává a tohle už zavání debaklem! DENIS MAKAROV předvedl parádní individuální akci, u které se dokázal prosadit proti několika hráčům soupeře. Ti byli proti jeho kličkám úplně bezmocní a nedokázali zablokovat ani jeho následnou ránu k levé tyči.
    45+2. Arsen ZACHARJAN - 3:0
     
    45+2
    Tak přece jen jsme toho v nastaveném času viděli ještě hodně! ARSEN ZACHARJAN předal míč Čalovovi, ten mu ho přenechal před vápnem a Zacharjan postupoval na branku úplně sám. Jednoduše už pak míč do svatyně seveřanů uklidil. Čalov byl i u třetí branky a Rusko si vytvořilo do druhého poločasu skvělý náskok.. Asistence: Fjodor Čalov.
    42. Najair TIKNIZJAN - 2:0
     
    42
    Je tu druhá branka! Čalov parádně posunul míč na NAJAIRA TIKNIZJANA, který si seběhl těsně před brankáře, kterého parádním obloučkem při běhu přehodil. Rusko tak vede 2:0, Čalov si připsal už 1+1 a Island má co dělat. Asistence: Fjodor Čalov.
    32. Fjodor ČALOV - 1:0
     
    32
    Rusko se dostává do vedení! FJODOR ČALOV zahrál parádní penaltu. Při rozběhu mírně zbrzdil a pak míč poslal do protipohybu brankáře do levé horní části branky. Parádně kopnuto.

    Jiří Polášek

    Góly: 32. Čalov (pen.), 42. Tiknizjan (Čalov), 45+2. Zacharjan (Čalov), 53. Makarov – 59. Gudjohnsen (W. Willumsson)

    Karty:   28. Maslov (RUS), 35. Obljakov (RUS), 71. Golubjov (RUS), 90+1. Umjarov (RUS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12.
    Rusko: Maksimenko – Maslov (61. Golubjov), Divejev, Jevgeněv, Tiknizjan – Glebov, Obljakov – Makarov (72. Ťukavin), Zacharjan (73. Umjarov), Lesovoj (78. Lomovickij) – Čalov (62. Gruljov).
    Náhradníci: D. Adamov, Lomajev – Golubjov, Gruljov, N. Kalugin, Krugovoj, Kulikov, Lomovickij, Sulejmanov, Umjarov, Utkin, Ťukavin.

    Island: P. Gunnarsson – H. Gunnarsson, Thorkelsson, Leifsson, K. Thórdarson – W. Willumsson (84. Finnsson), S. Thórdarson, Hauksson – Jóhannesson (66. Anderson), Gudjohnsen (76. B. Willumsson), Thorsteinsson (85. Ingimundarson).
    Náhradníci: E. Ólafsson, Valdimarsson – Anderson, Baldursson, Bjarkason, Finnsson, Fridriksson, Helgason, Ingimundarson, Í. Ólafsson, Pálmason, B. Willumsson.

    Rozhodca: Meler – Eyisoy, Özkara (TUR)