Hellas Verona – Bergamo 0:2 (kon.) | Juventus – Benevento 0:1 (kon.) | Sampdoria – Turín 1:0 (kon.)
Udinese – Lazio 0:1 (kon.) | Fiorentina – AC Miláno 2:3 (kon.) | AS Rím – Neapol 0:2 (kon.)
koniec
AS Rím
0:2 (0:2)
SSC Neapol
cz Nedeľa 21.03.2021, 20:45 • Stadio Olimpico (Řím) • Talianska Seria A • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:51:14)
     
    Neapol potvrdila skvělou formu z posledních zápasů, když na půdě AS Řím zvítězila po velmi dobrém výkonu 2:0 a v tabulce si upevnila pátou příčku.

    Oba góly padli v průběhu prvního poločasu a měli stejného autora. Dries Mertens nejprve ve 27. minutě přetavil v gól střelu z volného přímého kopu, o sedm minut později pak přidal důležitý druhý zásah hlavou po výborné nahrávce Politana. Po zbytek střetnutí si hosté úspěšně bránili komfortní náskok, Římané Ospinovu svatyni nedobyli. Nejblíže snížení byl v 61. minutě Lorenzo Pellegrini, avšak jeho technický obstřel zastavila levá tyč.

    Svěřenci kouče Gattusa si ziskem tří bodů pojistili pátou příčku právě před římským AS, které zůstává šesté. Nadále zůstávají i v boji o Ligu mistrů, na čtvrtou Atalantu ztrácí dva body.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:13.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední vteřiny střetnutí probíhají v blízkosti středového kruhu. Diego Demme pod tlakem zachoval chladnou hlavu. Nastřelil presujícího Ibañeza a vybojoval autové vhazování.
     
    90+4
    Průniková nahrávka Hirvinga Lozana směřovala na Victora Osimhena. Před nigérijského forvada se tělem natlačil Cristante, následoval útočný prohřešek.
     
    90+3
    Tiemoué Bakayoko stál v cestě centru El Shaarawyho. Vzápětí ovšem selhal při zpracování, v útočení tak mohou pokračovat hráči v červených dresech.
     
    90+2
    Potyčka ještě pokračovala, zapojila se do ní i více hráčů. Arbitr Di Bello ovšem zvládl situaci profesionálně, hlouček od sebe úspěšně roztrhl.
     
    90+1
    Victor Osimhen po příchodu na hřiště vůbec neovládá emoce. Dnes podruhé se nechal vyprovokovat Mancinim, teď už to bylo za žlutou kartu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Mário Rui házel aut na Eljifa Elmase, jenž na kulatý nesmysl nedoskočil. Novým majitelem míče byl Rick Karsdorp, ten pro změnu nepřesně nahrával Mayoralovi.
     
    88
    Snaha domácímu mužstvu upřít nelze. Může litovat, že podobný výkon nepřeváděl i v prvním poločase, skóre mohlo vypadat úplně jinak.
     
    87
    Tentokráte Gonzalo Villar nebyl faulujícím, ale faulovaným. Nedovoleným způsobem jej atakoval Ruiz, Španěl pravou rukou trefil soka do obličeje.
     
    86
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Nikola Maksimović, přichází Konstantinos Manolas.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Tiemoué Bakayoko.
     
    85
    Střídající Gonzalo Villar doposud nebyl moc vidět, nyní na sebe upozornil tvrdým skluzem, kdy šel kolíky napřed proti Elmasovi. Žlutá karta je na místě.
     
    84
    Na levé straně dostal více prostoru než je zdrávo Leonardo Spinazzola. Centrem hledal Mayorala, ten místo balónu trefil zezadu do hlavy Ruie. Útočný faul.
     
    83
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Maraš Kumbulla.
     
    82
    Tentokráte již Karsdorp nahrával, s čímž počítal Nikola Maksimović, jenž vložil tělo před Villara. Bez přemýšlení pak odkopl na útočnou polovinu.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Neapol drží komfortní dvoubrankový náskok, který se Římanům bude stahovat ztěžka.

    Milan Huppert

    Góly: 27. D. Mertens, 34. D. Mertens (Politano)

    Karty:   26. Ibañez (ASR), 45+1. Mancini (ASR), 59. Diawara (ASR), 64. El Shaarawy (ASR), 85. Villar (ASR) – 47. P. Zieliński (NEA), 78. Koulibaly (NEA), 90+1. Osimhen (NEA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:13.
    AS Rím: Pau López – Mancini, Cristante, Ibañez – Karsdorp, Lorenzo Pellegrini (C) (83. Kumbulla), Diawara (67. Villar), Spinazzola – Pedro (67. C. Pérez), El Shaarawy – Džeko (67. B. Mayoral).
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Calafiori, Fazio, Kumbulla, B. Mayoral, Pastore, C. Pérez, Reynolds, Santon, Villar.

    SSC Neapol: Ospina – Hysaj, Nikola Maksimović (86. Manolas), Koulibaly, Rui – Ruiz, Demme – Politano (73. Lozano), P. Zieliński (73. Elmas), L. Insigne (C) (86. Bakayoko) – D. Mertens (66. Osimhen).
    Náhradníci: Contini, Meret – Bakayoko, Cioffi, Costanzo, Elmas, Lozano, Manolas, Osimhen, Zedadka.

    Rozhodca: Di Bello – Peretti, Paganessi