Hoffenheim – Mainz 1:2 (kon.) | Hertha – Leverkusen 3:0 (kon.) | Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
3:0 (3:0)
Bayer Leverkusen
cz Nedeľa 21.03.2021, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:34:05)
     
    Hertha v rámci 26. kola německé Bundesligy porazila favorizovaný Bayer Leverkusen 3:0 a zásluhou získaných třech bodů poskočila pryč ze sestupového pásma.

    O výsledku rozhodl první poločas, v němž domácí fotbalisté vstřelili všechny tři góly. Nejprve se ve čtvrté minutě utaženou střelou placírkou na zadní tyč trefil Deyovaisio Zeefuik, na něhož v úvodního dějství střelecky navázali ještě Matheus Cunha a Jhon Córdoba. Ve druhé půli si už mužstvo z hlavního města hlídalo výsledek. Dokonce vstřelilo i čtvrtý gól, ten však po konzultaci s videorozhodčím odvolán, asistující Cunha si při zpracování pomohl rukou. Hosté dnes byli v útoku bezzubí. Vytvořili si jedinou příležitost, kterou spálil Patrik Schick střelou do brankáře Jarsteina.

    Svěřenci kouče Dardaie se díky vítězství vyhoupli ze sedmnácté na čtrnáctou pozici. Bayer Leverkusen zůstává šestý, ztráta na pátou Borussii Dortmund však narostla na tři body.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:20.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Florian Wirtz přenesl akci do levého křídle, kde byl Nadiem Amiri, ten bleskově přenesl hru na Bellarabiho. Centrovaný balón do šestnáctky odhlavičkoval Santiago Ascacibar.
     
    90+1
    Útočný prohřešek byl odpískán Karimu Bellarabimu. Před Klüntera se chtěl dostat všemi dostupnými prostředky, nakonec si pomohl rukama. Brych situaci viděl a okamžitě přerušil hru.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Deyovaisio Zeefuik po souboji s Wirtzem neodcentroval, jelikož ztratil rovnováhu. Německý záložník rozjel kombinační akce Bayeru pasem na Taha.
     
    88
    Střeleckou listinu chtěl doplnit střídající Krzysztof Piątek. Z poměrně velkého úhlu vypálil přímým nártem k bližší tyči, rozvlnil jen boční síť.
     
    87
    Fotbalisté v červených dresech kombinují na útočné polovině, ale nic zajímavého si zatím vytvořit nedokázali. Balón jen přesouvají zleva doprava.
     
    86
    Deyovaisio Zeefuik se hodně divil, neboť si myslel, že rozhodčí odpískal jeho zákrok na Bailyho. Brych přitom reagoval na zdvižený praporek pomezního, Jamajčan byl v postavení mimo hru.
     
    85
    Hostující kapitán Charles Aránguiz přenesl hru na Karima Bellarabiho. Následoval vysoký balón do pokutového území, Stark přehlavičkoval Alaria.
     
    84
    A další nepřesný střelecký pokus Patrika Schicka. Z hranice šestnáctky zkoušel technický obstřel na zadní tyč, kulatý nesmysl prosvištěl o dobrý metr vedle tyče.
     
    83
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Wendell hledal za obranu nabíhajícího Amiriho, ale Niklas Stark zkušeně míč přizvedl do rukavic Jarsteina.
     
    82
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Krzysztof Piątek.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Maximilian Mittelstädt, přichází Luca Netz.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Marton Dardai, přichází Jordan Torunarigha.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi je rozhodnuto. Hertha si drží třígólový náskok, Leverkusen se nadále trápí v koncovce.
     
    80
    Patrik Schick dnes nemá štěstí v zakončení. Milimetrově přesným centrem jej vybídl k zakončení Bellarabi, avšak český forvard na dlouhou nohu zakončoval hodně nepřesně.
     
    79
    Za zbytečné řeči směrem k rozhodčímu si vykoledoval kartu žluté barvy Nadiemovi Amirimu, jemuž se nelíbil zákrok Starka na Wirtze.

    Milan Huppert

    Góly: 4. Zeefuik (Lukebakio), 26. Cunha (Lukebakio), 33. J. Córdoba (Guendouzi)

    Karty:   35. Bailey (LEV), 79. Amiri (LEV)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:20.
    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Stark (C), Dardai (82. Torunarigha) – Zeefuik, Tousart, Guendouzi, Mittelstädt (82. Netz) – Cunha (82. K. Piątek) – Lukebakio (73. Radonjić), J. Córdoba (63. Ascacibar).
    Náhradníci: Schwolow – Alderete, Ascacibar, Netz, Pekarík, K. Piątek, Plattenhardt, Radonjić, Torunarigha.

    Bayer Leverkusen: Grill – Frimpong (72. Bellarabi), Tah, Tapsoba, Wendell – Wirtz, Aránguiz (C), Demirbay (46. Amiri) – Bailey, Schick, D. Gray (46. Alario).
    Náhradníci: Lomb – Alario, Amiri, Bellarabi, S. Bender, Dragović, Jedvaj, Palacios, Weiser.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp