Molde – Granada 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Tottenham 3:0 (po pr.) | Arsenal – Olympiakos 0:1 (kon.)
Doneck – AS Rím 1:2 (kon.) | Rangers – Slavia 0:2 (kon.) | AC Miláno – Manchester United 0:1 (kon.)
Villarreal – D.Kyjev 2:0 (kon.) | YB Bern – Amsterdam 0:2 (kon.)
koniec
Glasgow Rangers
0:2 (0:1)
SK Slavia Praha
Štvrtok 18.03.2021, 21:00 • Ibrox Stadium, Glasgow • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:12:48)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %.
    Strely na bránu: 1:4.
    Strely mimo: 5:2.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 21:18.
     
    Ak prvý polčas pripomínal futbalovú vojnu, tak druhý polčas bol čistý masaker. Domáci nepredviedli smerom dopredu cez skvele fungujúcu obranu Slavie absolútne nič, namiesto toho akoby sa zamerali na to, ako zraniť čo najviac slávistov. Z hromady faulov, ktoré už samy o sebe mohli pokojne byť na niekoľko červených kariet, vyčnieval kriminálny zákrok Roofea, ktorý kopom ako z karate zasiahol vybiehajúceho brankára hostí Kolářa priamo do hlavy. Ani po vylúčení Roofea sa zápas neupokojil, práve naopak. Hlavný rozhodca Orel Grinfeeld najprv nepochopiteľne neodpískal štandardku po zjavnom faule Pattersona ako posledného domáceho obrancu na unikajúceho Baha a Balogun potom ako druhý domáci hráč oslabil svoj tím tvrdým zákrokom na Masopusta. Toto vylúčenie sa však slávistom už podarilo potrestať, keď Stanciu krásnou strelou z priameho kopu prekonal domáceho brankára McGregora. Záver priniesol ďalšiu sériu tvrdých faulov hráčov Rangers a niekoľko šarvátok, je teda možné, že tento zápas ešte bude mať disciplinárnu dohru. Je ale nutné priznať, že hlavný rozhodca zápas vôbec nezvládol a tým, že v prvom polčase pustil veľmi tvrdú hru bez trestania zjavných faulov, vyslovene podporil hráčov domáceho tímu v ešte tvrdšej hre i v druhom dejstve.

    Slávisti ale vyhrali úplne zaslúžene a druhýkrát za sebou vyhrali vo vyraďovacej fáze na ihrisku tímu z Britských ostrovov 2:0. Môžu sa tak tešiť na zajtrajší los štvrťfinále Európskej ligy.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Lingr sa pretlačil na pravom krídle cez Barišića, ktorý ho fauloval. Sám faulovaný Lingr rozohral štandardku prihrávkou na spoluhráčov dozadu.
     
    90+6
    Ondřej Kolář už sedí na striedačke Slavie s prelepenými ranami na tvári. Vypadá to teda tak, že zrejme neutrpel žiadne zlomeniny a jeho prevoz do nemocnice asi nebol nutný. Na hracej ploche sa zápas už len dohráva na polovici Rangers.
     
    90+5
    Roh sa Slavii nevydaril a domáci loptu získali. Pražania však vysokým presingom bránia domácim v rozohrávke a nepúšťajú ich ani len do stredu poľa.
     
    90+4
    Bahov center z rohu na prednú tyč domáca obrana vyriešila, lopta sa ale vrátila na kopačky hostí, ktorí v tejto chvíli obliehajú pokutové územie Rangers.
     
    90+3
    Bahov center zablokoval na roh Kamara. Do šestnástky idú i stopéri Slavie.
     
    90+2
    Barišićov center z rohu Rangers odhlavičkoval na prednej tyči stojaci Deli. Hostia potom loptu získali a snažia sa od obrancov založiť svoj útok.
     
    90+1
    Itten si spracoval na pravom krídle dlhý nákop z vlastnej polovice a jeho center zrazil obranca Slavie do bočnej siete vlastnej brány.
     
    90
    Nadstavený čas je sedem minút.
     
    90
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Nicolae Stanciu, prichádza Ondřej Lingr.
     
    89
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Ondřej Kúdela (SK Slavia Praha).
     
    89
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Connor Goldson (Rangers FC).
     
    88
    Hlavný rozhodca upokojuje hráčov na trávniku, predovšetkým domácich, ktorí vyštartovali po Kúdelovi. Ten túto šarvátku vyvolal nejakou poznámkou Kamarovi.
     
    87
    Goldson najprv zrazil zozadu na trávnik Kuchtu a potom do ležiaceho útočníka Slavie spolu s Zunguom kopal loptu. Kuchta leží na trávniku a medzitým prebieha na trávniku výmena názorov medzi Kúdelom a Kamarom, ktorému Kúdela pošepkal zrejme nejakú veľmi nepeknú poznámku.
     
    87
    Žltú kartu za zásah do členka Bořila pri rozohrávke dostáva Joe Aribo (Rangers FC). Tento zákrok už zjavne vyplynul z frustrácie domácich hráčov.

    Michal Sadlek

    Góly: 14. Olayinka, 74. Stanciu

    Karty:   18. Balogun (RFC), 39. Kamara (RFC), 87. Aribo (RFC), 89. Goldson (RFC) – 35. Oscar (SLA), 56. Deli (SLA), 89. Kúdela (SLA)   73. Balogun (RFC)   62. Roofe (RFC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 21:18.
    Glasgow Rangers: McGregor – Patterson (78. Simpson), Balogun, Goldson (C), Barišić – Arfield (55. Roofe), S. Davis (83. Itten), Kamara – Aribo, Morelos (82. Zungu), Kent (83. Wright).
    Náhradníci: McLaughlin – Helander, Hagi, Itten, Stewart, Wright, Zungu, King, Simpson, Roofe, Bassey.

    SK Slavia Praha: O. Kolář (65. Vágner) – Kúdela, Deli, Bořil (C) – Bah, Stanciu (90. Lingr), Hromada (58. Holeš), Oscar (58. Kuchta), Sima – Olayinka (58. Masopust), Provod.
    Náhradníci: Kovář, Vágner – Holeš, Tecl, Kuchta, Masopust, Lingr, Višinský.

    Rozhodca: Grinfeeld – Hassan, Yarkoni (ISR)
    11.03.2021
    Slavia - Rangers 1:1

    Góly: 7. Stanciu – 36. Helander

    Karty:   56. Zima (SLA) – 29. Barišić (RFC), 54. S. Davis (RFC)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:16.