Leeds – Chelsea 0:0 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 1:0 (kon.) | Everton – Burnley 1:2 (kon.)
Fulham – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (1:0)
West Bromwich Albion
cz Sobota 13.03.2021, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:58:10)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:15.
     
    Mužstvo vedené Samem Allardycem zůstává na předposledním devatenáctém místě s velkou ztrátou osmi bodů na první nesestupovou příčku, kde má Brighton ještě dva zápasy k dobru. Crystal Palace si po třech zápasech bez výhry užívá tříbodový zisk a na jedenáctém místě má před sebou asi poklidný závěr sezóny.
     
    West Bromwich udělal v osmadvacátém kole další nechtěný krok směrem do druhé nejvyšší soutěže. V londýnském Selhurst Parku měl takřka celý zápas herně navrch, ale v tvorbě šancí byl naprosto bezzubý. Crystal Palace si naopak vytvořilo z minima několik zajímavých příležitostí, mezi které patří i pokutový kop ze sedmatřicáté minuty. Kapitán Luka Milivojević ji po ruce Furlonga bezpečně proměnil a to jeho týmu stačilo k zisku tří bodů za výsledek 1:0. Skvěle fungující defenziva orlů totiž nepovolila až do závěrečného hvizdu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jedno žluté napomínání za dlouhou prodlevu před nařízenou rozehrávkou. Po van Aanholtovi to odnesl i Gary Cahill.
     
    90+3
    Hlavní arbitr s menší prodlevou posoudil Gallagherovo počínání proti Zahovi jako nedovolené. Šance Baggies na bodový zisk už jsou bezmála na nule.
     
    90+2
    Riedewald rozběhl Androse Townsenda, který se nakonec nikam netlačil a chytře podržel míč na křídle, kde se navíc nespěchá s vhazováním Joela Warda.
     
    90+1
    Od závěrečného hvizdu nás dělí tři nastavené minuty. V první z nich dostal van Aanholt za zdržování žlutou kartu.
     
    90
    Vysoký míč do ohně putoval od jedné z hlav k domácímu brankáři Guaitovi, který samozřejmě nemá důvod spěchat s rozehrávkou. Z pohledu West Bromwiche už je to bezmoc.
     
    89
    Darnell Furlong házel už spoustu dlouhých autů do pokutového území. Jeho spoluhráči se tam ale nedokáží k míči dostat, natož aby mohli pomýšlet na zakončení.
     
    88
    Až na Bentekeho jsou všichni domácí fotbalisté v kompaktním bloku. Albion zatím kombinuje na dobrých čtyřiceti metrech od Guaitovy brány.
     
    87
    Wilfried Zaha byl úplně osamocený u středového kruhu. Trojice hostujících fotbalistů neměla problém získat míč zpátky.
     
    86
    Trochu otřesený Yokuşlu musel na chvíli opustit hřiště, kde se po neadresném nákopu na pravou stranu bude konat vhazování van Aanholta.
     
    85
    Na promoklém trávníku se kutálí turecký záložník Okay Yokuşlu. Stalo se tak po vzdušném souboji s urostlým Bentekem. Vypadá to na ránu do hlavy.
     
    84
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Andros Townsend.
     
    83
    Těžko něco vytknout výkonu domácí obrany. Předposlední tým tabulky musí být z neúspěšného dobývání už pořádně frustrovaný.
     
    82
    Menší nedorozumění ve středu hřiště řešil Milivojević přenesením na levou stranu, kde ale zastihl Wilfrieda Zahu nepřipraveného.
     
    81
    Robson-Kanu zprava našel Diagneho, kterého trochu zradil první dotek. Musel tedy přihrávat na Snodgrasse, jehož střela ale nabrala špatnou faleš a letěla jen k rohovému praporku.
     
    80
    Lacinější ztráta Zahu mrzet nemusí, protože se West Bromwich rovněž zbavil míče hned po překročení půlící čáry.
     
    79
    Gallagher vytloukl bloky pozorně bránícího Jaïra Riedewalda. Furlong poté vhodil aut jenom na hlavu Nizozemce van Aanholta.
     
    78
    Bentekeho překvapil povedený manévr van Aanholta, který byl na levé straně proti několika obráncům. Hosté se osvobodili odkopem do území nikoho.
     
    77
    Okay Yokuşlu zezadu jasně držel Schluppa. Milivojević dostal možnost zrealizovat další standardku, ale Kouyaté se proti Furlongovi neprosadil.
     
    77
    Benteke si po van Aanholtově centru na volnou zadní tyč nevěřil na střelu z voleje. Šel do zpracování a při něm ztratil kromě stability i balón.
     
    76
    Další faul se konal v mnohem nebezpečnějších místech. Wilfried Zaha zajistil orlům standardní situaci z levého kraje hřiště.
     
    75
    Diagne se musel vydat do křídelního prostoru, odkud nevyrobil přesný centr. Díky faulu Gallaghera na Zahu už budou hrát domácí fotbalisté.
     
    74
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Eberechi Eze, přichází Jeff Schlupp.
     
    73
    Nově příchozí Snodgrass trefil z třiceti metrů jenom zeď. Míč se potom do vápna dostal, ale srážka mezi Diagnem a Guaitou jako nedovolená posouzena nebyla.
     
    72
    Už několikáté setkání mezi Kouyatém a Diagnem. Útočník Albionu byl podle sudích faulován a následovat tak bude přímý kop.
     
    71
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Robert Snodgrass.
     
    70
    Hal Robson-Kanu si nevykoledoval faul poblíž domácího vápna. Na hřiště mezitím padá hustý déšť. V první půli přitom ještě svítilo slunce.
     
    69
    Christian Benteke čekal na Ayewův nákop parně. O´Shea předním zahrál malou domů k vlastnímu brankáři. Irský stoper podává velmi solidní výkon.
     
    68
    Diagne čekal na podporu z řad spoluhráčů. Jako první se mu nabídl Maitland-Niles, který ale nedostal vůbec přesnou přihrávku do prostoru.
     
    67
    Eze kroutil centr k zadnímu rohu malého vápna. Johnstone míč vyrazil a Ainsley Maitland-Niles ho rezolutně odpálil do zámezí.
     
    66
    Přes Ayewa a Zahu se balón dostal k Bentekemu, který nabral slušnou rychlost, ale sám se dostal z ideálního úhlu. Bartley ho zastavil výtečným skluzem.
    65. Eberechi Eze (CRP)
     
    65
    Crystal Palace často neútočí, ale když už tu možnost dostane, tak není o zakončení nouze. Eze se elegantně uvolnil od dvou protihráčů a zpoza vápna vypálil. Johnstone na míč v první fázi nemohl vidět, ale v té závěrečné mu přistál v náruči.
     
    64
    Kyle Bartley jenom sklepával dlouhý nákop ze středu hřiště. Pak už situaci řešil Guaita, který udržel míč uvnitř hrací plochy.
     
    63
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matheus Pereira, přichází Hal Robson-Kanu.
     
    63
    Matheus Pereira chtěl zakroutit přihrávku z levé strany do kapsy mezi brankáře a obranu, ale skutečnost byla taková, že ji poslal přímo na Guaitu.
     
    62
    Po změně stran faulů trochu ubylo. Ayewovo odstrčení Townsenda byla spíše výjimka potvrzující pravidlo. Pereira navíc rozehrávku zazdil.
     
    61
    Něco podobného i na opačném konci hřiště, kde Cheikhou Kouyaté nenechal vyniknout Diagneho. Brejkovou akci Crystal Palace zase zastavil O´Shea.
     
    60
    Přihrávka na Zahu končí v rukavicích hostujícího gólmana, kterému významně usnadnil práci stoper Dara O´Shea.
     
    59
    Rozběhnutému Pereirovi se postupně zavíral volný prostor. Rozhodl se proto střílet z delší vzdálenosti, ovšem Guaitovu branku o velký kus minul.
     
    58
    Furlong házel míč před domácí bránu, kde byl dostatečný počet žlutozelených dresů. Z domácího pohledu vše vyřešil bránící Benteke.
     
    57
    Ezeho nákop na hrot útoku byl nad síly Wilfrieda Zahy. Míč si sebral Johnstone a Albion se s ním opět stěhuje na útočnou polovinu.
     
    56
    Nic na tom nezměnil ani Conor Townsend a jeho další centr z levé strany. Před Guaitou balón jistě odhlavičkoval Gary Cahill.
     
    55
    Obraz hry se v porovnání s prvním poločasem vůbec nezměnil. West Bromwich diktuje tempo, ale do gólových šancí se nedostává.
     
    54
    Van Aanholt bránil zlý prostor při centru Townsenda. Matt Phillips zůstal úplně sám, ale z voleje prostor branky vůbec netrefil.
     
    53
    Na žluté karty je vyrovnáno 1:1. Dostal ji Eberechi Eze, jehož šlapák odnesl irský obránce Dara O´Shea.
     
    52
    Eberechi Eze si dobře pokryl míč, když se mu na záda nalepil Darnell Furlong. Crystal Palace se aspoň na chvíli posunulo do klidného středu hřiště.
     
    51
    Matheus Pereira odcentroval přes celou šířku velkého vápna. Tam si míč přivlastnil Phillips, jenže předávka na Furlonga se mu vůbec nepovedla.
     
    50
    Druhý centr už prošel, ale stačilo to jen na zablokovanou střelu Conora Gallaghera. Souboj mezi Ezem a Philipsem pak skončil odkopem od brány.
     
    49
    Při bránění nařízeného rohového kopu už West Bromwich takové problémy neměl. V protiútoku táhl míč Maitland-Niles, ale přes Kouyatého ho do vápna nedostal.
    48. Christian Benteke (CRP)
     
    48
    Domácí mohli krátce po změně stran zvýšit! Eze posunul míč k Bentekemu, který vyslal z hranice vápna povedený projektil, ale Johnstone ho ještě lepším zákrokem vyrazil!
     
    47
    Ani jeden z trenérských matadorů během přestávky nestřídal, takže na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely celkem: 3 – 5
    Střely na branku: 2 – 0
    Držení míče: 49 % – 51 %
    Rohové kopy: 1 – 2
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 8 – 8
    Žluté karty: 0 – 1.
     
    Fotbalisté Crystal Palace téměř celou první půli důsledně bránili neefektivní územní převahu Albionu. Ten se zmohl jen na několik nepřesných střel a v sedmatřicáté minutě naopak doplatil na Furlongovu ruku uvnitř velkého vápna. Nařízenou penaltu totiž proměnil Milivojević a Londýňané proto odchází do šatny s jednobrankovým náskokem.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Townsend u středového kruhu povalil Ayewa, jenž si často musí chodit pro míče hodně hluboko. O nákop do vápna se postaral Milivojević, ale nic vážného tím nevytvořil.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45
    Joel Ward šel na okraji malého vápna krkolomně do souboje s Diagnem. Oba skončili na zemi, ale místo faulu je pískán pouze ofsajd senegalského útočníka.
     
    44
    Hostující rozehrávka se bude téměř ze stejného místa opakovat. Diagne si lehl na Riedewalda a tomu byl odpískán další v mnoha drobných faulů.
     
    43
    Penaltový hříšník Darnell Furlong se omlouvá svým spoluhráčům za přetažený nákop z hloubi pole, jenž si ze vzduchu stáhl zkušený španělský gólman Guaita.
     
    42
    Matt Phillips skončil na zemi po zákroku van Aanholta. West Bromwich pokračuje v územní převaze, která mu ale není příliš platná.
     
    41
    Gallagher se zjevil v obležení modročervených dresů. Míč skončil u Kouyatého, který se ho okamžitě nezbavil a dostal se tím pod velký tlak. Nakonec to pro orly dobře dopadlo.
     
    40
    Brazilská opora Albionu se držela za krk, ale pánové u videa tentokrát nenašli důvod k odpískání penalty. Hosté to pak zkoušeli přes pravou stranu, ale Gallagher byl proti van Aanholtovi bez šance.
     
    39
    Matheus Pereira skončil na zemi, když se Townsend teprve chystal vhodit dlouhý aut. Celou situaci jde zkontrolovat hlavní rozhodčí.
    37. Luka MILIVOJEVIĆ - 1:0
     
    37
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Furlongova ruka stála hosty velmi draho. Od sedmatřicáté minuty prohrávají 0:1! Míč si na penaltový bod postavil LUKA MILIVOJEVIĆ a kopem do pravého dolního rohu jednoduše skóroval, neboť Johnstone skákal na opačnou stranu.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Darnell Furlong (West Bromwich Albion).
     
    36
    Sudí Hooper se šel podívat na video a velmi rychle rozhodl o penaltě. Crystal Palace má luxusní příležitost k otevření skóre!
     
    35
    Chvíli před šancí domácího kapitána čepoval míč do vápna Zaha. Darnell Furlong podle všeho zahrál rukou a to znamená, že se po konzultaci s VARem může kopat penalta.
     
    34
    Jednoznačně nejatraktivnější moment dosavadního průběhu! Luka Milivojević se opřel do voleje bezmála z třiceti metrů a Johnstone měl co dělat, aby vytáhl míč na roh.
     
    33
    Townsend po centru z pravého křídla zakončoval z téměř nulového úhlu. Stačilo to na zisk rohového kopu, jenže O´Shea prodlužoval Gallagherův centr na první tyč do autu.
     
    32
    Yokuşlu neměl pochopení s rychlým ťukesem Crystal Palace. Uvnitř šestnáctky v souboji rameno na rameno učebnicově odstavil Zahu.
     
    31
    Dalo se čekat, že to v Selhurst Parku nebude žádná fotbalová hitparáda. Hosté jsou v ofenzivě aktivnější, ale jediná střela na bránu přišla na druhé straně z nohy Bentekeho.
     
    30
    Držení míče: 44 % – 56 %.
     
    29
    Gary Cahill rychlostně stačil Phillipsovi a na na jistotu odehrál míč na roh. Pereirův centr znegoval jistý útočný faul.
     
    28
    Domácí rozehrávka začala být hodně komplikovaná, ovšem West Bromwich z aktivního presinku míč trvale nezískal.
     
    27
    Atakovaný Matt Phillips nepřevzal Furlongův aut a míč odskákal mimo hrací plochu. Zpět do pohybu jej uvede Vicente Guaita.
     
    26
    Kyle Bartley na postranní čáře neriskoval v souboji s Bentekem a raději posunul míč do zámezí, což znamená aut pro Joela Warda.
     
    25
    Cheikhou Kouyaté vedle domácího vápna nekompromisně zastavil svého senegalského krajana Diagneho. Následoval faul Furlonga na Ezeho.
     
    24
    Wilfried Zaha byl zakřižován jedním z hostujících obránců, jenž doprovodil míč do autu. Sam Johnstone rozehrává na krátko.
     
    23
    Conor Townsend házel dlouhý aut až k bližší tyči. Míč byl odhlavičkován kousek před vápno, kde si poradili van Aanholt a Cahill.
     
    22
    Phillips měl hodně práce se zpracováním Bartleyho nákopu. Míč ve hřišti udržel, ale West Bromwich bude pokračovat jen autovým vhazováním.
    21. Okay Yokuşlu (WBA)
     
    21
    Z centru Gallaghera vznikl menší závar. Pereira v něm posunul míč na Yokuşlua, ale jeho střele z kroku chyběl k úspěchu nějaký ten metřík.
     
    20
    Opět je pískáno a na programu bude hostující standardka z levé postranní čáry. Proti Townsendovi se jmenovitě provinil Ayew.
     
    19
    Velkou tlačenici před hostující bránou vyřešil dalekonosný odkop Johnstonea. Z následného souboje mezi Diagnem a Kouyatém vyšel vítězně útočník WBA.
     
    19
    Eze otočil těžiště na volnější pravou stranu. Ward si pomohl s Ayewem, ale ten opět vsadil jen na krátkou přihrávku do těkžopádné kombinace.
     
    18
    Hra je dost rozkouskovaná, čemuž napomohl také drobný faul Gallaghera. Domácí v klidu rozehrávají z obranné linie.
     
    17
    Londýňané se s přehledem ubránili. Nyní budou čelit pouze autovému vhazování v podání Darnella Furlonga.
     
    16
    Maitland-Niles byl Cahillem vytlačen mimo velkého vápno. Následoval souboj na levé straně, kde faulující Ward zavinil standardní situaci pro hosty.
    15. Conor Gallagher (WBA)
     
    15
    Diagne prodloužil Townsendem vhozený míč na Conora Gallaghera, kterému se naskytla příležitost ke střele z delší vzdálenosti. Míč mu ale sjel na vnější nárt a Guaita zůstal v klidu.
     
    14
    Zaha se po přihrávce za obranu dostal do nepalebného úhlu. Zleva proto přihrával, ale Benteke ani nikdo jiný z toho nezakončil.
     
    13
    Jordan Ayew vytěžil na Townsendovi premiérový rohový kop. Ten zrealizoval Eberechi Eze , ale Kyle Bartley balón bezpečně odhlavičkoval mimo nebezpečné území.
     
    12
    Patrick van Aanholt rozehrával na pravý kraj pokutového území, jenže tam byl zkušený Gary Cahill stoprocentně uhlídán dvojicí hostujících zadáků.
     
    11
    Wilfried Zaha reagoval trochu podrážděně na faul, kterým se provinil Yokuşlu. Také Crystal Palace bude poprvé kopat standardní situaci.
     
    10
    Cahill přenesl hru k van Aanholtovi. Ten si vybral Ezeho, který už musel společně s Milivojevićem malinko couvnout.
     
    9
    Furlongův nákop po nedovoleném zákroku Milivojeviće byl teprve v půli cesty, když hlavní rozhodčí Hooper odpískal nějaký útočný faul Albionu.
     
    8
    Patricka van Aanholta vyrušil při pozvolné rozehrávce Matt Phillips. Nizozemský levý obránce poté vhazoval, ale domácí o míč ihned přišli.
     
    7
    Domácí útok opět skončil u Bentekeho, který se sice zpoza pokutového území trefil do prostoru branky, ale Johnsone si poradil vcelku rutinním zákrokem.
     
    6
    Furlong rozdal míč doprava na Phillipse, jehož přetažený centr sklepával Pereira, jenže Gallagher kvůli špatnému prvnímu doteku vůbec nezakončil.
     
    5
    Christian Benteke přihrával do vápna, ale tam byl jenom sedmadvacetiletý gólman hostujícího celku. Pokračujeme v poklidném začátku.
     
    4
    West Bromwich marně hledal cestu přes zformovanou obranu. Postupně byl vytlačen na půlku, odkud bude vhazovat Joel Ward.
     
    3
    Narozeninový oslavenec Matt Phillips se jednoduše uvolnil od van Aanholta, ale centr z pravé strany umístil pouze do rukavic Guaity.
     
    2
    O zahajovací výkop se postarali domácí, kteří nastupují v modročervených, zatímco hosté ve žlutozelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kouyaté, Cahill, van Aanholt – Zaha, Milivojević (C), Riedewald, Eze – Ch. Benteke, J. Ayew.
    Náhradníci: Butland – Batshuayi, Dann, Hannam, Kelly, Schlupp, A. Townsend, Wickham, Freedman.

    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, O'Shea, Bartley (C), C. Townsend – Matheus Pereira, Gallagher, Yokuşlu, Maitland-Niles, M. Phillips – Diagne.
    Náhradníci: Button – Ajayi, Diangana, Grant, Livermore, Peltier, Robinson, Robson-Kanu, Snodgrass.

    Rozhodčí: Hooper – Scholes, Eaton.
     
    1. vzájemný zápas

    06.12.2020
    West Bromwich – Crystal Palace 1:5
    Branky
    : 30. Gallagher – 8. Furlong vl., 55. a 68. Zaha, 59. a 82. Benteke.
     
    Crystal Palace FC

    Domácí na přelomu ledna a února porazili Wolverhampton s Newcastlem, ale v dalších šesti utkáních naplno bodovali už jen jednou proti Brightonu. Londýňané se pak dvakrát za sebou představili na domácím stadionu, kde ve dvou zápasech ani jednou neskórovali, ale i tak získali dva body za bezbrankové remízy s Fulhamem a Manchesterem United. Malé derby s Tottenhamem se hráčům Crystal Palace před týdnem tolik nepovedlo. Bentekeho trefa stačila jen na zmírnění porážky 1:4. Záchranářské starosti Eagles zatím nemají, na třináctém místě mají na sestupové pásmo solidní náskok osmi bodů. Nejlepším střelcem je s devíti zásahy Wilfried Zaha, který několik týdnů laboroval se zraněním. Třiasedmdesátiletý kouč Roy Hodgson bude postrádat Clynea, Tomkinse, Sakha, Mitchella, McCarthyho a McArthura.
     
    West Bromwich Albion

    Hosté v posledních pěti kolech jen jednou nebodovali, ale pokud se chtějí ve své nováčkovské sezóně v Premier League zachránit, tak musí nastolený trend udržet i ve zbývajících deseti kolech. West Brom oslavil před čtrnácti dny teprve třetí vítězství v sezóně, když v důležitém souboji s Brightonem uhrál výsledek 1:0. Poté na svém hřišti těsně nestačil na Everton a před týdnem na stejném místě získal alespoň bod za bezbrankovou remízu s Newcastlem. V tabulce patří Albionu předposlední devatenácté místo se ztrátou osmi bodů na sedmnáctý Brighton. Čtvrtinu ze všech dvaceti gólů WBA nastřílel Brazilec Matheus Pereira. Zkušený kouč Sam Allardyce má pro dnešek k dispozici vesměs kompletní kádr. Drobný otazník visí jen nad Dianganou a Snodgrassem.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování tetového přenosu ze zápasu osmadvacátého kola anglické Premier League. Od šestnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Crystal Palace a West Bromwichem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 37. Milivojević (pen.)

    Karty:   53. Eze (CRP), 90+1. van Aanholt (CRP), 90+3. Cahill (CRP) – 36. Furlong (WBA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:15.
    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kouyaté, Cahill, van Aanholt – Zaha, Milivojević (C), Riedewald, Eze (74. Schlupp) – Ch. Benteke, J. Ayew (84. A. Townsend).
    Náhradníci: Butland – Batshuayi, Dann, Hannam, Kelly, Schlupp, A. Townsend, Wickham, Freedman.

    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, O'Shea, Bartley (C), C. Townsend – Matheus Pereira (63. Robson-Kanu), Gallagher, Yokuşlu, Maitland-Niles, M. Phillips (71. Snodgrass) – Diagne.
    Náhradníci: Button – Ajayi, Diangana, Grant, Livermore, Peltier, Robinson, Robson-Kanu, Snodgrass.

    Rozhodca: Hooper – Scholes, Eaton