Juventus – Porto 3:2 (po pr.) | Dortmund – Sevilla 2:2 (kon.)
koniec po predl.
Juventus Turín
3:2 (0:1)
FC Porto
Utorok 09.03.2021, 21:00 • Juventus Stadium, Turín • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    120+2
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Chancel Mbemba (FC Porto).
     
    118
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Sérgio Oliveira, prichádza Mamadou N'Diaye.
     
    118
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Jesús Manuel Corona, prichádza Diogo Leite.
    117. Adrien Rabiot (JUV) - 3:2
     
    117
    Juventus Turín dal gól!
    Juventus je späť v hre! Bernardeschi tentoraz nacentroval loptu zhruba do stredu šestnástky Porta, kde si najvyššie vyskočil ADRIEN RABIOT a ten prudkou hlavičkou nasmeroval loptu nechytateľne do pravého horného rohu Marchesínovej brány.
     
    116
    Ronaldo si nabehol na prednú tyč na center Bernardeschiho z rohu a jeho strelu z prvej k bližšej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Porta Marchesín.
    115. Sérgio Oliveira (PRT) - 2:2
     
    115
    Porto dalo gól!
    Hostia sa približujú k postupu! SÉRGIO OLIVEIRA vystrelil z priameho kopu tvrdou strelou po zemi popod múr z hráčov Juventusu (konkrétne medzi nohy Ronalda) a brankár Szczęsny dokázal napriek všetkej možnej snahe loptu vyraziť už len do tyče svojej brány, od ktorej sa odrazila za jeho chrbát.
     
    114
    Žltú kartu za podrazenie protihráča v strede poľa dostáva Adrien Rabiot (Juventus Turín).
     
    106
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Moussa Marega, prichádza Toni Martínez.
     
    103
    Žltú kartu za podrazenie Manafu v strede poľa dostáva už zhruba po minúte na hracej ploche Federico Bernardeschi (Juventus Turín).
     
    102
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Federico Chiesa, prichádza Federico Bernardeschi.
     
    102
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Dejan Kulusevski.
     
    99
    Corona rozohral s Oliveirom rohový kop nakrátko a práve Corona našiel centrom takmer z bránkovej čiary na hranici bránkoviska úplne voľného Maregu. Ten nasmeroval loptu hlavou z výbornej streleckej pozície priamo do rúk brankára Szczęsného.
     
    97
    Žltú kartu dostáva Sérgio Oliveira (FC Porto), ktorý protestoval proti tomu, že Sandro po faule v strede poľa nedostal žltú kartu. Oliveira tiež nebude hrať v prípade svojho tímu v prvom zápase štvrťfinále.
     
    92
    Žltú kartu za tento faul a následné protesty dostáva Juan Cuadrado (Juventus Turín). Cuadrado nebude hrať v prípade postupu Juventusu v prvom štvrťfinálovom zápase.
     
    90+3
    Žltú kartu za podkopnutie Grujića po strate lopty dostáva Federico Chiesa (Juventus Turín).
    90+3. Juan Cuadrado (JUV)
     
    90+3
    Cuadrado si z pravého krídla naviedol loptu do šestnástky a technickou strelou ľavačkou ju zakrútil do brvna Marchesínovej brány.
    90+1. Álvaro Morata (JUV)
     
    90+1
    De Ligt našiel pasom za obranu Porta Moratu, ktorý si na hranici šestnástky spracoval loptu a prízemnou strelou od ľavej tyče ju poslal do siete. Akcia Juventusu bola pekná, Morata bol ale v momente prihrávky v ofsajde a gól tak nemohol byť uznaný.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Mateus Uribe, prichádza Marko Grujić.
     
    85
    Marega si prevzal prihrávku Díaza z ľavej strany, takmer od bránkovej čiary si naviedol loptu na strelu a z otočky cez obrancu Juventusu vystrelil do bočnej siete Szczęsného brány.
     
    82
    Chiesa dostal kolmicu na ľavé krídlo a prenikol okolo Coronu do šestnástky. Jeho zakončenie z ľavej strany šestnástky vybiehajúci brankár Marchesín vyrazil a Morata potom pri snahe o dorážku z hranice šestnástky loptu „zluftoval“.
     
    78
    Cuadrado nacentroval z pravej strany ideálne na zadnú tyč na nabiehajúceho Ronalda, tomu sa ale zakončenie vôbec nevydarilo a z ideálnej pozície hlavou výrazne minul Marchesínovu bránu.
     
    75
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Aaron Ramsey, prichádza Weston McKennie.
     
    75
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Leonardo Bonucci, prichádza Matthijs de Ligt.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Zaidu Sanusi, prichádza Luis Díaz.
     
    70
    Rabiot vystrelil zo strednej vzdialenosti po zemi k ľavej tyči, brankár Marchesín ale dokázal výborným zákrokom túto strelu vyraziť.
    63. Federico Chiesa (JUV) - 2:1
     
    63
    Juventus Turín dal gól!
    Domáci vyrovnávajú skóre dvojzápasu! Cuadrado ďalším výborným centrom z pravej strany útočnej polovice poslal loptu na zadnú tyč na FEDERICHA CHIESU, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu do pravého horného rohu brány Porta. Gólman Marchesín si na loptu siahol, vyraziť ju už ale nedokázal.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Otávio, prichádza Malang Sarr.
    57. Federico Chiesa (JUV)
     
    57
    Bonucci našiel krásnym pasom za obranu Porta Chiesu, ktorý si hlavou posunul loptu okolo zmätočne vybiehajúceho brankára Marchesína. Loptu si ale posunul príliš ďaleko a navyše mu zakončenie výrazne skomplikoval Pepe, kvôli ktorému Chiesa v páde vystrelil len do ľavej tyče odkrytej brány Porta.
    54. Mahdí Taremí (PRT)
     
    54
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Mahdí Taremí (FC Porto), ktorý po odpískaní faulu hráča Porta zakopol loptu na tribúnu. Veľmi hlúpe a zbytočné vylúčenie, ktorým Taremí oslabil svoj tím v možno zlomovej fáze zápasu.
     
    52
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Chiesu ostrým sklzom do členka Mahdí Taremí (FC Porto).
    49. Federico Chiesa (JUV) - 1:1
     
    49
    Juventus Turín dal gól!
    Domáci vyrovnávajú a vracajú sa do hry! Ronaldo si nabehol na ľavú stranu šestnástky na Bonucciho pas a pripravil loptu na strelu dobiehajúcemu FEDERICOVI CHIESOVI, ktorý krásnou strelou vymietol ľavý horný roh Marchesínovej brány.
     
    45+2
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie rozbehnutého Cuadrada v strede poľa Otávio (FC Porto).
     
    27
    Cuadradov center z pravého krídla podbehol vo vlastnej šestnástke Manafá, lopta sa tak na zadnej tyči dostala k Moratovi, ktorého strelu zblízka zlikvidoval gólman Marchesín.
    19. Sérgio Oliveira (pen.) (PRT) - 0:1
     
    19
    Porto dalo gól!
    Hostia otvárajú skóre! SÉRGIO OLIVEIRA vystrelil z penalty po zemi k ľavej tyči, brankár Szczęsny, ktorý sa hodil doprava, tak nemal šancu zasiahnuť.
    18. Merih Demiral (JUV)
     
    18
    Marega dostal prihrávku na pravú stranu šestnástky a z otočky prihral do jej stredu na Taremího. Tomu šliapol na nohu Demiral a Porto tak získava pokutový kop.
     
    7
    Sanusi sa uvoľnil na ľavom krídle a takmer z bránkovej čiary našiel v strede šestnástky Juventusu úplne voľného Taremího. Jeho strelu z prvej brankár Szczęsny reflexívne vyrazil a loptu potom zo vzduchu nasmeroval do spojnice domácej brány z dorážky hlavičkou znovu Taremí.
     
    6
    Taremí vystihol rozohrávku domácich a vysunul prihrávkou pomedzi stopérov Juventusu Maregu. Proti nemu vybehol domáci brankár Szczęsny, ktorý mu loptu vyrazil tak, že si ju Marega kopol za bránkovú čiaru.
     
    3
    Cuadrado nacentroval z pravej strany za obrancov Porta na Moratu, ktorého prudkú hlavičku výborným zákrokom vyrazil gólman hostí Marchesín.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Chiesa, 63. Chiesa, 117. Rabiot – 19. S. Oliveira (pen.), 115. S. Oliveira

    Karty:   90+3. Chiesa (JUV), 92. J. Cuadrado (JUV), 103. Bernardeschi (JUV), 114. Rabiot (JUV) – 45+2. Otávio (PRT), 52. Taremí (PRT), 97. S. Oliveira (PRT), 120+2. Mbemba (PRT)   54. Taremí (PRT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 13:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 20:12.
    Juventus Turín: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci (C) (75. de Ligt), Demiral, Sandro – Chiesa (102. Bernardeschi), Arthur (102. Kulusevski), Rabiot, Ramsey (75. McKennie) – Morata, Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Bernardeschi, de Ligt, Di Pardo, Dragusin, Frabotta, Fagioli, Kulusevski, McKennie, Chiellini.

    FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe (C), Sanusi (71. L. Díaz) – J. M. Corona (118. Leite), S. Oliveira (118. N'Diaye), Uribe (90. Grujić), Otávio (62. M. Sarr) – Marega (106. Toni Martínez), Taremí.
    Náhradníci: D. Costa – Anderson, Vieira, M. Sarr, N'Diaye, L. Díaz, Toni Martínez, Grujić, Leite, Nanú, Evanilson, Conceicao.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED)
    17.02.2021
    Porto - Juventus 2:1

    Góly: 2. Taremí, 47. Marega – 83. Chiesa

    Karty:   63. de Ligt (JUV), 82. Danilo (JUV), 87. Demiral (JUV), 90+2. Sandro (JUV)