Juventus – Porto 3:2 (po pr.) | Dortmund – Sevilla 2:2 (kon.)
koniec po predl.
Juventus Turín
3:2 (0:1)
FC Porto
Utorok 09.03.2021, 21:00 • Juventus Stadium, Turín • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto dramatického zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:56:15)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 63 % : 37 %.
    Strely na bránu: 13:7.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 18:2.
    Ofsajdy: 7:1.
    Fauly: 20:12.
     
    Tí, ktorí nevideli tento zápas, môžu ľutovať, futbalisti Juventusu Turín a FC Porto nám totiž ponúkli možno najdramatickejší súboj tejto sezóny Ligy majstrov. Porto v prvom polčase vylepšilo svoj jednogólový náskok z prvého zápasu gólom Oliveiru z penalty, po prestávke sa však domáci nadýchli k veľkému náporu, ktorý ešte viac „podporil“ svojou veľmi zbytočnou červenou kartou Taremí. Juventus sa i vďaka útočníkovi Porta dokázal vrátiť do hry a dvomi gólmi Chiesu vyrovnal skóre z prvého polčasu. Okrem toho však mal dostatok príležitostí na to, aby definitívne rozhodol, hostí však držal gólman Marchesín alebo im pomohla bránková konštrukcia.

    Napriek oslabeniu boli hostia v predĺžení domácim viac-menej vyrovnaným súperom a dokonca to boli oni, kto mal výraznejšiu gólovú príležitosť v prvej polovici predĺženia, Marega ju ale zakončil mizernou hlavičkou do rúk brankára Szczęsného. Za svoju sympatickú hru sa však portugalský klub napokon úspechu dočkal, keď Oliveira strelou z priameho kopu popod múr z domácich hráčov strelil druhý a nakoniec postupový gól Porta. Juventus sa potom vrhol už úplne do útoku, dokázal však streliť už len jeden gól zásluhou Rabiota a v úplnom závere sa nervózni domáci už nedostali k ničomu nebezpečnému. Porto tak napriek tomu, že viac ako hodinu hralo v oslabení, dokázalo vďaka gólom streleným vonku vyradiť favorizovaný Juventus Turín a po dvoch rokoch postúpilo do štvrťfinále Ligy majstrov. Turínčania naopak druhýkrát za sebou vypadli už v osemfinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.
     
    120+5
    Koniec zápasu.
     
    120+5
    Ďalší zákrok si ale pri Cuadradovom centri pripísal brankár Marchesín, ktorý týmto zrejme definitívne ukončil šance domácich na postup.
     
    120+4
    Demiralov pas do šestnástky odkopol akrobaticky Pepe, na pravej strane ale fauloval Sarr. Zrejme posledná štandardka pre Juventus Turín v dnešnom zápase.
     
    120+3
    Kulusevski podrazil v súboji o loptu na útočnej polovici Díaza. Hráčovi Porta sa z trávnika veľmi dvíhať nechce...
     
    120+2
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Chancel Mbemba (FC Porto).
     
    120+2
    Bernardeschiho ďalší nákop z rohu odhlavičkoval Toni Martínez. Lopta sa potom vrátila na ľavé krídlo k Bernardeschimu, ktorý ju posunul na Sandra a ten ešte na Rabiota. Francúz túto akciu ukončil strelou z prvej nad Marchesínovu bránu.
     
    120+1
    Leite zasiahol pri odkope lopty z vlastnej šestnástky de Ligta do nohy. Situáciu preskúmal VAR, napriek protestom domácich ale penaltu Juventus kopať nebude.
     
    120
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    120
    Práve Grujić si potom na zadnej tyči nabehol na center zo štandardky, hlavou ale loptu len nadvihol pri jej lete za bránkovú čiaru. Domáci okamžite otáčajú hru na opačnú stranu, zostáva im totiž čas na jeden, maximálne dva útoky.
     
    119
    Grujić sa z pravého krídla tlačil k šestnástke Juventusu, jeho prienik však nedovoleným zákrokom ukončil Rabiot. Priamy kop pre Porto.
     
    118
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Sérgio Oliveira, prichádza Mamadou N'Diaye.
     
    118
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Jesús Manuel Corona, prichádza Diogo Leite.
    117. Adrien Rabiot (JUV) - 3:2
     
    117
    Juventus Turín dal gól!
    Juventus je späť v hre! Bernardeschi tentoraz nacentroval loptu zhruba do stredu šestnástky Porta, kde si najvyššie vyskočil ADRIEN RABIOT a ten prudkou hlavičkou nasmeroval loptu nechytateľne do pravého horného rohu Marchesínovej brány.
     
    116
    Ronaldo si nabehol na prednú tyč na center Bernardeschiho z rohu a jeho strelu z prvej k bližšej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Porta Marchesín.
    115. Sérgio Oliveira (PRT) - 2:2

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Chiesa, 63. Chiesa, 117. Rabiot – 19. S. Oliveira (pen.), 115. S. Oliveira

    Karty:   90+3. Chiesa (JUV), 92. J. Cuadrado (JUV), 103. Bernardeschi (JUV), 114. Rabiot (JUV) – 45+2. Otávio (PRT), 52. Taremí (PRT), 97. S. Oliveira (PRT), 120+2. Mbemba (PRT)   54. Taremí (PRT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 13:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 20:12.
    Juventus Turín: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci (C) (75. de Ligt), Demiral, Sandro – Chiesa (102. Bernardeschi), Arthur (102. Kulusevski), Rabiot, Ramsey (75. McKennie) – Morata, Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Bernardeschi, de Ligt, Di Pardo, Dragusin, Frabotta, Fagioli, Kulusevski, McKennie, Chiellini.

    FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe (C), Sanusi (71. L. Díaz) – J. M. Corona (118. Leite), S. Oliveira (118. N'Diaye), Uribe (90. Grujić), Otávio (62. M. Sarr) – Marega (106. Toni Martínez), Taremí.
    Náhradníci: D. Costa – Anderson, Vieira, M. Sarr, N'Diaye, L. Díaz, Toni Martínez, Grujić, Leite, Nanú, Evanilson, Conceicao.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED)
    17.02.2021
    Porto - Juventus 2:1

    Góly: 2. Taremí, 47. Marega – 83. Chiesa

    Karty:   63. de Ligt (JUV), 82. Danilo (JUV), 87. Demiral (JUV), 90+2. Sandro (JUV)