Čeljabinsk – Novgorod 3:2 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 2:3 (0:3 po s.n.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 2:3 (1:2 po s.n.)
Red Star Kunlun – Barys 0:3 (kon.) | Nižnekamsk – Čerepovec 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Viťaz 4:0 (kon.)
Helsinki – Chabarovsk 4:3 (po pr.) | Omsk – Ufa 1:2 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 0:3 (kon.)
S.Moskva – Novosibirsk 2:3 (po pr.) | Riga – Dinamo Minsk 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Jokerit Helsinki
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Amur Chabarovsk
cz Štvrtok 25.02.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Jokerit Helsinky a Amur Chabarovsk.
     
    Amur Chabarovsk

    Hokejisté Chabarovsku se nacházejí na desáté pozici východní konference a s jistotou nedosáhnou na postupové pozice do play-off. Amur totiž na osmou postupovou pozici momentálně ztrácí čtrnáct bodů, což je nedostižitelné manko. Chabarovsku se ovšem v posledních týdnech začalo výsledkově dařit, na svém kontě má tři výhry z posledních čtyř duelů. V minulém kole se mu po divoké přestřelce povedlo zdolat Dynamo Minsk na jeho vlastním stadionu, a sice výsledkem 6:5. Amur tak na tuto výhru navázal domácím vítězstvím 3:0 proti Nižněkamsku.
     
    Jokerit Helsinky

    Na domácí straně stojí Jokerit, kterému naopak patří pátá pozice západní konference, což pochopitelně znamená postupovou příčku. Finský celek se v tabulce již nemůže posunout, pátá pozice tak bude tou konečnou a ve vyřazovacích bojích ho bude čekat čtvrtý nejlepší celek opačné konference, kde momentálně stojí Magnitogorsk. Jokerit rovněž v posledních dvou duelech dokázal vyhrát, v obou případech se jednalo o výhry nad Viťazem, který se se soupeřem utkal během dvou dnů hned dvakrát. Nejprve se Jokeritu povedlo vyhrát výsledkem 5:1, následně pak 3:2.
     
    Československá stopa:

    Michal Jordán (CHA)
    Hynek Zohorna (CHA)
    Marek Langhamer (CHA)
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Kalninš (Jukuri) – Lepistö, Lööv, A. Grant, D. Sklenička, J. Krejčík, Kivistö – O'Neill (A), Schroeder, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Regin, Junttila – Pakarinen, Mäenalanen, Hännikäinen – Anttila (C), Savinainen, H. Ikonen.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Šijanov) – S. Těreščenko, Korjagin, V. Vasiljev, Jordán, Turbin, Kamalov, Zimin, Mašín – Michasjonok, Rasskazov, Zaseda – V. Butuzov, Pjanov, Archipov – Polunin, Golubev, H. Zohorna – Gizdatullin, A. Kuzněcov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Soin – Viljugin, Šadrin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, kterému se okamžitě povedlo nahodit do pásma soupeře, kam rychle přispěchal Lepistö.
     
    01:11
    První zákrok pro hostujícího brankáře Alikina, kterému se tak povedlo přerušit hru. Následovalo vhazování po jeho levé ruce, kde byl úspěšnější domácí hráč.
     
    01:47
    Za volným pukem se poté jako první dostal hostující Korjagin, kterému se povedlo přesně rozehrát na Rasskazova.
     
    02:13
    Daleko se s pukem poté nedostal hostující Hynek Zohorna, kterému se přesto povedlo nahodit do pásma soupeře, kde se k nebezpečné ráně dostal Vasiljev.
     
    03:03
    Nyní pro změnu zasahoval domácí brankář Kalninš a vhazovat se tak mohlo po jeho pravé ruce. Jokerit se ovšem daleko nedostal a hrát tak může soupeř.
     
    04:12
    Jokeritu se znovu povedlo uspět na vhazování, načež jsme sledovali nahrávku do tandemu na Schroedera, který se ovšem nedostal do pásma soupeře.
     
    04:16
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Julius Junttila – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    05:19
    Chabarovsku se sice povedlo uspět v pásmu soupeře, jenomže k žádnému střeleckému pokusu to nevedlo. Nakonec obránce Grant dokázal odpálit kotouč.
     
    06:02
    Kalninš si přeci jenom připsal zákrok, od pravého kruhu to na něj zkoušel Archipov. Rána směřovala do betonu a lotyšský brankář tak dokázal vyrazit touš.
     
    06:04
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hostující celek přeci jenom využívá přesilovou hru! Amur se totiž dostal k velkému náporu, který nakonec nabídl nahrávku od Golubeva k levému kruhu, kde se nacházel HYNEK ZOHORNA. Jeho rána z jedničky směřovala přesně k bližší tyči, kam se brankář Kalninš nedokázal ideálně natáhnout.
    Asistence: Denis Golubev, Pavel Turbin.
    06:04 Hynek ZOHORNA - 0:1
     
    07:16
    Jokerit to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak může klidně otočit.
     
    08:01
    Máme za sebou první komerční přestávku tohoto zápasu, po které se znovu do útočného pásma dostal Chabarovsk. Konkrétněji se povedlo zakončit Kamalovovi.
     
    09:03
    Za vlastní brankou se ke kotouči dostal brankář Alikin, kterému se povedlo rozehrát podél mantinelu. Následná rozehrávka Amuru znamenala pouze icing.
     
    09:33
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Sergej Těreščenko – 2 min., sekání).
     
    09:50
    Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím nabídla jedinou branku. O tu se postaral hostující Hynek Zohorna, kterému se povedlo využít přesilovku.
     
    09:57
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dokonce prosazuje při vlastním oslabení! Jokeritu se totiž nepovedlo udržet útočné pásmo a za volným kotoučem se jako první dostal DMITRIJ ARCHIPOV, který přes pravé křídlo uháněl sám na brankáře, na kterého si přišel střelou nad lapačku.
    09:57 Dmitrij ARCHIPOV - 0:2
     
    10:37
    Jokerit se tak dostává do hodně nepříjemné situace, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
     
    11:09
    Zakončením od pravého kruhu to poté zkoušel domácí O´Neill, kterému se ovšem nepovedlo zamířit vůbec přesně. Od modré čáry zkoušel štěstí také Lepistö.
     
    12:20
    Chabarovsku se nyní povedlo odpálit kotouč na druhou stranu, kam pro něj jako první přispěchal domácí obránce Lööv, který rozehrál na hokejku Jensena.
     
    13:03
    Domácí celek se nyní dostal do přečíslení dva na jednoho, po kterém zakončoval do poloprázdné branky Junttila, který nechal vyniknout brankáře.
     
    14:11
    V rychlostním souboji se jako první dostal k puku hostující Lepistö, po jehož nahrávce pálil z mezikruží Savinainen, který ovšem trestuhodně netrefil branku.
     
    15:01
    Juntillovi se tentokráte v tandemu povedlo najít naprosto volného kolegu Regina, který to zkoušel zakončením k bližší tyči, avšak Alikin nemusel zasahovat.
     
    16:04
    Kalninš nyní musel reagovat na střelecké pokus od červené čáry, kotouč se mu povedlo vyrazit vedle sebe. Posléze vysokou holí zahrál domácí Pakarinen.
     
    17:33
    Nyní se do rozehrávky zapojil také domácí brankář Kalninš, kterému se povedlo přesně rozehrát směrem na Lepistä. Jokerit má velké problémy s rozehrávkou.
     
    18:03
    Ven z pásma byl poté vyhnán domácí Jensen, který tak nastartoval další útočnou akci. Při ní to dobře provedl brankář Alikin, který rukavicí rozehrál do bezpečí.
     
    18:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují krátce před koncem třetiny! U modré čáry se totiž k puku dostal obránce Lepistö, kterému se povedlo nahodit na teč před braku, kde do dráhy letu puku vložil hokejku JORDAN SCHROEDER. Tomu se tak povedlo zaskočit brankáře Alikina, který byl v pohybu na opačnou stranu.
    Asistence: Sami Lepistö, Jesse Joensuu.
    18:51 Jordan SCHROEDER - 1:2
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hned tři přesné zásahy, přičemž se v prvních dvou případech dokázal prosadit Chabarovsk. Tomu se poprvé povedlo využít přesilovou hru, načež udeřil také ve vlastní početní nevýhodě. Jokerit se dlouhou dobu dostával do hry, nakonec se dostal k několika velice zajímavým šancím. Finský celek se nakonec prosadil až v koncovce první periody, stále však prohrává o jednu branku.
     
    Střely na branku: 6 – 12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal směrem do vlastního obranného pásma, odkud rozehrál Lepistö.
     
    21:00
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Nicklas Jensen – 2 min., hákování).
     
    21:06
    Poté se jako první za volným kotoučem dostal hostující Vasiljev, který si musel dát pozor na napadající protihráče. Nakonec se mu přeci jenom povedlo rozehrát.
     
    21:34
    Po chytré nahrávce si až do palebné pozice sjel O´Neill, který to zkoušel důrazným střeleckým pokusem, avšak na Alikina si nepřišel.
     
    22:09
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Denis Golubev – 2 min., podrážení).
     
    23:15
    Do pásma soupeře se nyní dokázal dostat domácí Regin, který ovšem nic dramatického nevymyslel. Amur Chabarovsk poté odpálil kotouč za cenu icingu.
     
    24:01
    Obrovskou šanci měl poté Savinainen, před kterým číhal již překonaný brankář Alikin, kterému se povedlo zakročit lapačkou!
     
    25:15
    V krátkém časovém sledu další zákrok pro hostujícího brankáře Alikina, který nyní drží svůj celek ve vedení. Nyní se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    26:07
    Ven z branky poté musel také domácí brankář Kalninš, kterému se povedlo přesně rozehrát před napadajícím protihráčem. Jokerit se dostává do protiútoku.
     
    26:36
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Gleb Korjagin – 2 min., hrubost).
     
    27:26
    Sám na branku po levém křídle uháněl domácí Joensuu, který to nakonec zkoušel mezi betony, avšak Alikinovi se povedlo zasáhnout.
     
    27:42
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valentin Pjanov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    28:15
    Jokerit nyní rozjel kombinaci v pásmu soupeře, kde se u pravého kruhu nakonec dostal do zakončení Jensen. Puk směřoval vedle, Alikin nemusel zasahovat.
     
    29:09
    K zakončení se poté dostal také domácí O´Neill, který ovšem mířil pouze do výstroje připraveného brankáře Alikina, kterému se tedy znovu povedlo přerušit hru.
     
    30:00
    Nahozením na branku soupeře to poté zkoušel domácí obránce Grant, který ovšem poslal kotouč kousek vedle branky. Poté zkoušel zakončit Pakarinen.
     
    31:14
    Nabídkou do předbrankového prostoru to poté zkoušel hostující Rasskazov, který našel pouze hokejku jednoho z domácích hráčů, jenž rychle založil protiútok.
     
    32:20
    Chabarovsk nyní neúnavně napadal rozehrávku, což nakonec přineslo zisk kotouče. Poté to nahozením na branku zkoušel Turbin, který prověřil brankáře.
     
    32:37
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2 min., hrubost).
     
    33:08
    Do protiútoku se přes levou stranu dostával Butuzov, kterému se v tandemu povedlo najít kolegu Pjanova, jehož rána orazítkovala brankovou konstrukci.
     
    34:13
    Chabarovsku se zatím přesilová hra vůbec nedaří, za celou dobu se ještě nedostal k ohrožení branky domácích. Skleničkovi se povedlo vyhodit do bezpečí.
     
    35:20
    Až nyní musel domácí brankář Kalninš do akce, z úhlu se mu povedlo vychytat zakončujícího Zasedu. Chabarovsk se v posledních minutách hodně trápí.
     
    36:03
    Daleko od vyrovnávací branky nyní nebyl domácí obránce Grant, který zakončením švihem otřel kotouč o brankovou konstrukci!
     
    36:39
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací branka domácích! Amuru se totiž nepovedlo rozehrát dle představ, puk tak dokázal před modrou čárou zastavit Jensen, který se dostal do šance. Alikin jeho ránu vyrazil vedle sebe, kam jako první přijel PETER REGIN, kterému se povedlo propasírovat kotouč mezi betony.
    36:39 Peter REGIN - 2:2
     
    37:14
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Saku Mäenalanen – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    37:57
    Domácí celek se znovu nadechl k náporu, mohla za to až čtvrtá formace. Ta neúnavně napadala rozehrávku soupeře, což nakonec přineslo chybu Chabarovsku.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám znovu nabídla hodně ofenzivní podívanou, přičemž se domácí dočkali vyrovnávací branky. Směrem dopředu byl nebezpečnější Jokerit, který se v tomto duelu směrem dopředu hodně trápí, zejména koncovka není dle představ. Amuru se tak dlouhou dobu povedlo držet hubené vedení, o které přeci jenom ke konci třetiny přišel a v tuto chvíli je tak stav opět nerozhodný.
     
    Střely na branku (celkem): 20 – 14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který rozjel akci z vlastního obranného pásma, o kterou se postaral zadák Lööv.
     
    40:57
    Sledovali jsme nahození za hostující branku, kam se povedlo jako první přispěchat Korjaginovi. První střelu poslední periody ovšem vyprodukoval Lepistö.
     
    41:14
    Savinainen nabízel kotouč k modré čáře, kde se nacházel Sklenička. Ten ještě přenechal do tandemu na obranného kolegu Granta, který ale nevypálil.
     
    41:36
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí celek se poprvé v tomto duelu dostává do vedení! Sám na sebe to vzal NICKLAS JENSEN, který u modré čáry převzal nahrávku, načež se manévrem dostal za záda obránce. Poté se mu povedlo poslat kotouč přesně pod horní konstrukci, na což byl právě Alikin pochopitelně krátký.
    Asistence: Jakub Krejčík, Tommi Kivistö.
    41:36 Nicklas JENSEN - 3:2
     
    42:21
    Chabarovak to bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak může zase klidně otočit.
     
    43:13
    Poté musel ven ze své branky hostující brankář Alikin, kterému se nakonec povedlo rozehrát o mantinel. Domácí ovšem dobře napadají a vybojovali puk zpět.
     
    44:03
    Znovu jsme sledovali zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo před brankářem Alikinem. Ten musel po vhazování zasahovat, povedlo se mu to betonem.
     
    45:24
    Máme za sebou první komerční přestávku třetí třetiny. Jokeritu se v posledních minutách poměrně daří, nyní se bude znovu vhazovat v pásmu Chabarovsku.
     
    46:01
    Polunin zachytil kotouč před modrou čárou a jeho celek tak mohl vypálit. Nakonec z toho nebylo ohrožení domácí branky, jednalo se nepřesnou nahrávku.
     
    47:24
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností. O další útočnou akci se tak postaral domácí obránce Krejčík, který pouze nahazoval k mantinelu.
     
    48:03
    Alikin si navíc po delší době připsal zákrok, rána z hole Krejčíka se snesla přímo do lapačky ruského brankáře. Ten přerušil hru a bude se znovu vhazovat.
     
    49:20
    Do protiútoku se poté pokoušel dostat hostující Hynek Zohorna, který měl přesto k puku hodně daleko. Na opačné straně nebezpečně dorážel Regin.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby nám zbývá poslední desetiminutovka. Jokeritu se povedlo zvrátit výsledek ve svůj vlastní prospěch, navíc stále vede o jednu trefu.
     
    51:06
    Nahrávka na paty směřovala na hostujícího Turbina, který se tak daleko s pukem nedostal. Jokerit se naopak dostal za modrou, pásmo ale musí vyklidit.
     
    51:48
    Savinainen si to namířil přes pravou stranu, kde byl lehce přiháknut, dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    52:16
    Ven z branky poté musel hostující brankář Alikin, kterému se za vlastní brankou povedlo zachytit nahození. Chabarovsk se poté natlačil až před Kalninše.
     
    53:17
    Hezkým způsobem to před malým momentem udělal hostující Gizdatullin, který nejprve objel branku, jenomže poté se mu nepovedlo překvapit brankáře.
     
    53:47
    Máme za sebou také poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, v posledních minutách je aktivnější Amur.
     
    54:15
    Po dalším zakázaném uvolnění se hra přestěhuje před domácího brankáře Kalninše. Ten v poslední době má celkem dost práce, jeho celek ale stále vede.
     
    55:16
    Napadající Golubev nakonec dokázal narušit rozehrávku soupeře, což vedlo ke sražené střele z hokejky Kamalova. Znovu se bude vhazovat v pásmu domácích.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Henri Ikonen – 2 min., držení).
     
    55:50
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hostující celek nakonec využívá přesilovou hru! VLADIMIR BUTUZOV se totiž po pravém křídle dostal až před brankáře Kalninše, kterého dokázal překvapit střelou na bližší tyči. Kalninšovi se nepovedlo sevřít ruku k tělo a puk nakonec proskočil až za brankovou čáru.
    Asistence: Valentin Pjanov.
    55:50 Vladimir BUTUZOV - 3:3
     
    56:24
    Znovu tak máme srovnáno, utkání se dost možná dostane do prodloužení. Jokerit nyní ale sevřel svého soupeře a Alikin nemusel po delší době zasahovat.
     
    57:21
    Z protiútoku to na sebe vzal hostující Zaseda, který ještě nabíjel k levému kruhu, kde se nacházel Michasjonok. Jeho rána z jedničky mířila hodně vedle tyče.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    59:26
    Alikin nyní vůbec nic neviděl, kotouč nakonec prosvištěl těsně nad horní konstrukcí branky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro Jokerit, který se rychle dostal na druhou stranu, kde byl čistě zastaven Schroeder.
     
    61:06
    Do přečíslení se poté dostával hostující Golubev, který to zkoušel nahrávkou pod sebe, jenomže trefil pouze hokejku obětavého protihráče.
     
    61:35
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Nikita Kamalov – 2 min., hákování).
     
    62:03
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo využít přesilovou hru a v tomto duelu tak vítězí! JORDAN SCHROEDER si totiž sjel na nahrávku k pravému kruhu, kde měl hodně prostoru k zakončení. Svůj střelecký pokus poslal přesně k bližší tyči, Alikin si na kotouč dokázal sáhnout.
    Asistence: Brian O´Neill.
    62:03 Jordan SCHROEDER - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jokeritu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:3 po prodloužení Finský celek vstoupil do poslední periody naprosto ukázkově, hned v úvodu se mu povedlo vstřelit třetí branku, což znamenalo první vedení v tomto duelu. Posléze ovšem měl více ze hry Chabarovsk, který si vypracoval několik slibných šancí, přičemž se mu povedlo srovnat krok. Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém se Jokeritu povedlo využít přesilovou hru a tím pádem zápas ukončit.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:31.
    Zblokované střely – 9:4.
    Vyloučení – 7:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 2/7.
    Vhazování – 40:26.
     
    Československá stopa:

    Michal Jordán (CHA) 0+1, 4 střely, čas na ledě 19:48
    Hynek Zohorna (CHA) 1+0, 2 střely, čas na ledě 17:45 (19:59:20)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 19. Schroeder (Lepistö, Joensuu), 37. Regin, 42. Nicklas Jensen (J. Krejčík, Kivistö), 63. Schroeder (O'Neill) – 7. H. Zohorna (Golubev, Turbin), 10. Archipov, 56. Butuzov (Pjanov)


    Jokerit Helsinki: Kalniņš (Jukuri) – Lepistö, Lööv, A. Grant, D. Sklenička, J. Krejčík, Kivistö – O'Neill (A), Schroeder, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Regin, Junttila – Pakarinen, Mäenalanen, Hännikäinen – Anttila (C), Savinainen, H. Ikonen.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Šijanov) – S. Těreščenko, Koriagin, Vasiliev, Jordán, Turbin, Kamalov, Zimin, Mašín – Michasjonok, Rasskazov, Zaseda – Butuzov, Pjanov, Archipov – Polunin, Golubev, H. Zohorna – Gizdatullin, Kuznecov.

    Rozhodca: Akuzovskij, Soin – Viljugin, Šadrin