Čeljabinsk – Novgorod 3:2 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 2:3 (0:3 po s.n.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 2:3 (1:2 po s.n.)
Red Star Kunlun – Barys 0:3 (kon.) | Nižnekamsk – Čerepovec 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Viťaz 4:0 (kon.)
Helsinki – Chabarovsk 4:3 (po pr.) | Omsk – Ufa 1:2 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 0:3 (kon.)
S.Moskva – Novosibirsk 2:3 (po pr.) | Riga – Dinamo Minsk 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Jokerit Helsinki
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Amur Chabarovsk
cz Štvrtok 25.02.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa:

    Michal Jordán (CHA) 0+1, 4 střely, čas na ledě 19:48
    Hynek Zohorna (CHA) 1+0, 2 střely, čas na ledě 17:45 (19:59:20)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:31.
    Zblokované střely – 9:4.
    Vyloučení – 7:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 2/7.
    Vhazování – 40:26.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jokeritu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:3 po prodloužení Finský celek vstoupil do poslední periody naprosto ukázkově, hned v úvodu se mu povedlo vstřelit třetí branku, což znamenalo první vedení v tomto duelu. Posléze ovšem měl více ze hry Chabarovsk, který si vypracoval několik slibných šancí, přičemž se mu povedlo srovnat krok. Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém se Jokeritu povedlo využít přesilovou hru a tím pádem zápas ukončit.
     
    Konec zápasu.
    62:03 Jordan SCHROEDER - 4:3
     
    62:03
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo využít přesilovou hru a v tomto duelu tak vítězí! JORDAN SCHROEDER si totiž sjel na nahrávku k pravému kruhu, kde měl hodně prostoru k zakončení. Svůj střelecký pokus poslal přesně k bližší tyči, Alikin si na kotouč dokázal sáhnout.
    Asistence: Brian O´Neill.
     
    61:35
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Nikita Kamalov – 2 min., hákování).
     
    61:06
    Do přečíslení se poté dostával hostující Golubev, který to zkoušel nahrávkou pod sebe, jenomže trefil pouze hokejku obětavého protihráče.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro Jokerit, který se rychle dostal na druhou stranu, kde byl čistě zastaven Schroeder.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Alikin nyní vůbec nic neviděl, kotouč nakonec prosvištěl těsně nad horní konstrukcí branky.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    57:21
    Z protiútoku to na sebe vzal hostující Zaseda, který ještě nabíjel k levému kruhu, kde se nacházel Michasjonok. Jeho rána z jedničky mířila hodně vedle tyče.
     
    56:24
    Znovu tak máme srovnáno, utkání se dost možná dostane do prodloužení. Jokerit nyní ale sevřel svého soupeře a Alikin nemusel po delší době zasahovat.
    55:50 Vladimir BUTUZOV - 3:3
     
    55:50
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hostující celek nakonec využívá přesilovou hru! VLADIMIR BUTUZOV se totiž po pravém křídle dostal až před brankáře Kalninše, kterého dokázal překvapit střelou na bližší tyči. Kalninšovi se nepovedlo sevřít ruku k tělo a puk nakonec proskočil až za brankovou čáru.
    Asistence: Valentin Pjanov.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Henri Ikonen – 2 min., držení).
     
    55:16
    Napadající Golubev nakonec dokázal narušit rozehrávku soupeře, což vedlo ke sražené střele z hokejky Kamalova. Znovu se bude vhazovat v pásmu domácích.
     
    54:15
    Po dalším zakázaném uvolnění se hra přestěhuje před domácího brankáře Kalninše. Ten v poslední době má celkem dost práce, jeho celek ale stále vede.
     
    53:47
    Máme za sebou také poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, v posledních minutách je aktivnější Amur.
     
    53:17
    Hezkým způsobem to před malým momentem udělal hostující Gizdatullin, který nejprve objel branku, jenomže poté se mu nepovedlo překvapit brankáře.
     
    52:16
    Ven z branky poté musel hostující brankář Alikin, kterému se za vlastní brankou povedlo zachytit nahození. Chabarovsk se poté natlačil až před Kalninše.
     
    51:48
    Savinainen si to namířil přes pravou stranu, kde byl lehce přiháknut, dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    51:06
    Nahrávka na paty směřovala na hostujícího Turbina, který se tak daleko s pukem nedostal. Jokerit se naopak dostal za modrou, pásmo ale musí vyklidit.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby nám zbývá poslední desetiminutovka. Jokeritu se povedlo zvrátit výsledek ve svůj vlastní prospěch, navíc stále vede o jednu trefu.
     
    49:20
    Do protiútoku se poté pokoušel dostat hostující Hynek Zohorna, který měl přesto k puku hodně daleko. Na opačné straně nebezpečně dorážel Regin.
     
    48:03
    Alikin si navíc po delší době připsal zákrok, rána z hole Krejčíka se snesla přímo do lapačky ruského brankáře. Ten přerušil hru a bude se znovu vhazovat.
     
    47:24
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností. O další útočnou akci se tak postaral domácí obránce Krejčík, který pouze nahazoval k mantinelu.
     
    46:01
    Polunin zachytil kotouč před modrou čárou a jeho celek tak mohl vypálit. Nakonec z toho nebylo ohrožení domácí branky, jednalo se nepřesnou nahrávku.
     
    45:24
    Máme za sebou první komerční přestávku třetí třetiny. Jokeritu se v posledních minutách poměrně daří, nyní se bude znovu vhazovat v pásmu Chabarovsku.
     
    44:03
    Znovu jsme sledovali zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo před brankářem Alikinem. Ten musel po vhazování zasahovat, povedlo se mu to betonem.
     
    43:13
    Poté musel ven ze své branky hostující brankář Alikin, kterému se nakonec povedlo rozehrát o mantinel. Domácí ovšem dobře napadají a vybojovali puk zpět.
     
    42:21
    Chabarovak to bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak může zase klidně otočit.
    41:36 Nicklas JENSEN - 3:2
     
    41:36
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí celek se poprvé v tomto duelu dostává do vedení! Sám na sebe to vzal NICKLAS JENSEN, který u modré čáry převzal nahrávku, načež se manévrem dostal za záda obránce. Poté se mu povedlo poslat kotouč přesně pod horní konstrukci, na což byl právě Alikin pochopitelně krátký.
    Asistence: Jakub Krejčík, Tommi Kivistö.
     
    41:14
    Savinainen nabízel kotouč k modré čáře, kde se nacházel Sklenička. Ten ještě přenechal do tandemu na obranného kolegu Granta, který ale nevypálil.
     
    40:57
    Sledovali jsme nahození za hostující branku, kam se povedlo jako první přispěchat Korjaginovi. První střelu poslední periody ovšem vyprodukoval Lepistö.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který rozjel akci z vlastního obranného pásma, o kterou se postaral zadák Lööv.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 20 – 14.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám znovu nabídla hodně ofenzivní podívanou, přičemž se domácí dočkali vyrovnávací branky. Směrem dopředu byl nebezpečnější Jokerit, který se v tomto duelu směrem dopředu hodně trápí, zejména koncovka není dle představ. Amuru se tak dlouhou dobu povedlo držet hubené vedení, o které přeci jenom ke konci třetiny přišel a v tuto chvíli je tak stav opět nerozhodný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    37:57
    Domácí celek se znovu nadechl k náporu, mohla za to až čtvrtá formace. Ta neúnavně napadala rozehrávku soupeře, což nakonec přineslo chybu Chabarovsku.
     
    37:14
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Saku Mäenalanen – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
    36:39 Peter REGIN - 2:2
     
    36:39
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací branka domácích! Amuru se totiž nepovedlo rozehrát dle představ, puk tak dokázal před modrou čárou zastavit Jensen, který se dostal do šance. Alikin jeho ránu vyrazil vedle sebe, kam jako první přijel PETER REGIN, kterému se povedlo propasírovat kotouč mezi betony.
     
    36:03
    Daleko od vyrovnávací branky nyní nebyl domácí obránce Grant, který zakončením švihem otřel kotouč o brankovou konstrukci!
     
    35:20
    Až nyní musel domácí brankář Kalninš do akce, z úhlu se mu povedlo vychytat zakončujícího Zasedu. Chabarovsk se v posledních minutách hodně trápí.
     
    34:13
    Chabarovsku se zatím přesilová hra vůbec nedaří, za celou dobu se ještě nedostal k ohrožení branky domácích. Skleničkovi se povedlo vyhodit do bezpečí.
     
    33:08
    Do protiútoku se přes levou stranu dostával Butuzov, kterému se v tandemu povedlo najít kolegu Pjanova, jehož rána orazítkovala brankovou konstrukci.
     
    32:37
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2 min., hrubost).
     
    32:20
    Chabarovsk nyní neúnavně napadal rozehrávku, což nakonec přineslo zisk kotouče. Poté to nahozením na branku zkoušel Turbin, který prověřil brankáře.
     
    31:14
    Nabídkou do předbrankového prostoru to poté zkoušel hostující Rasskazov, který našel pouze hokejku jednoho z domácích hráčů, jenž rychle založil protiútok.
     
    30:00
    Nahozením na branku soupeře to poté zkoušel domácí obránce Grant, který ovšem poslal kotouč kousek vedle branky. Poté zkoušel zakončit Pakarinen.
     
    29:09
    K zakončení se poté dostal také domácí O´Neill, který ovšem mířil pouze do výstroje připraveného brankáře Alikina, kterému se tedy znovu povedlo přerušit hru.
     
    28:15
    Jokerit nyní rozjel kombinaci v pásmu soupeře, kde se u pravého kruhu nakonec dostal do zakončení Jensen. Puk směřoval vedle, Alikin nemusel zasahovat.
     
    27:42
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valentin Pjanov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    27:26
    Sám na branku po levém křídle uháněl domácí Joensuu, který to nakonec zkoušel mezi betony, avšak Alikinovi se povedlo zasáhnout.
     
    26:36
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Gleb Korjagin – 2 min., hrubost).
     
    26:07
    Ven z branky poté musel také domácí brankář Kalninš, kterému se povedlo přesně rozehrát před napadajícím protihráčem. Jokerit se dostává do protiútoku.
     
    25:15
    V krátkém časovém sledu další zákrok pro hostujícího brankáře Alikina, který nyní drží svůj celek ve vedení. Nyní se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    24:01
    Obrovskou šanci měl poté Savinainen, před kterým číhal již překonaný brankář Alikin, kterému se povedlo zakročit lapačkou!
     
    23:15
    Do pásma soupeře se nyní dokázal dostat domácí Regin, který ovšem nic dramatického nevymyslel. Amur Chabarovsk poté odpálil kotouč za cenu icingu.
     
    22:09
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Denis Golubev – 2 min., podrážení).
     
    21:34
    Po chytré nahrávce si až do palebné pozice sjel O´Neill, který to zkoušel důrazným střeleckým pokusem, avšak na Alikina si nepřišel.
     
    21:06
    Poté se jako první za volným kotoučem dostal hostující Vasiljev, který si musel dát pozor na napadající protihráče. Nakonec se mu přeci jenom povedlo rozehrát.
     
    21:00
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Nicklas Jensen – 2 min., hákování).
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal směrem do vlastního obranného pásma, odkud rozehrál Lepistö.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 6 – 12.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hned tři přesné zásahy, přičemž se v prvních dvou případech dokázal prosadit Chabarovsk. Tomu se poprvé povedlo využít přesilovou hru, načež udeřil také ve vlastní početní nevýhodě. Jokerit se dlouhou dobu dostával do hry, nakonec se dostal k několika velice zajímavým šancím. Finský celek se nakonec prosadil až v koncovce první periody, stále však prohrává o jednu branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
    18:51 Jordan SCHROEDER - 1:2
     
    18:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují krátce před koncem třetiny! U modré čáry se totiž k puku dostal obránce Lepistö, kterému se povedlo nahodit na teč před braku, kde do dráhy letu puku vložil hokejku JORDAN SCHROEDER. Tomu se tak povedlo zaskočit brankáře Alikina, který byl v pohybu na opačnou stranu.
    Asistence: Sami Lepistö, Jesse Joensuu.
     
    18:03
    Ven z pásma byl poté vyhnán domácí Jensen, který tak nastartoval další útočnou akci. Při ní to dobře provedl brankář Alikin, který rukavicí rozehrál do bezpečí.
     
    17:33
    Nyní se do rozehrávky zapojil také domácí brankář Kalninš, kterému se povedlo přesně rozehrát směrem na Lepistä. Jokerit má velké problémy s rozehrávkou.
     
    16:04
    Kalninš nyní musel reagovat na střelecké pokus od červené čáry, kotouč se mu povedlo vyrazit vedle sebe. Posléze vysokou holí zahrál domácí Pakarinen.
     
    15:01
    Juntillovi se tentokráte v tandemu povedlo najít naprosto volného kolegu Regina, který to zkoušel zakončením k bližší tyči, avšak Alikin nemusel zasahovat.
     
    14:11
    V rychlostním souboji se jako první dostal k puku hostující Lepistö, po jehož nahrávce pálil z mezikruží Savinainen, který ovšem trestuhodně netrefil branku.
     
    13:03
    Domácí celek se nyní dostal do přečíslení dva na jednoho, po kterém zakončoval do poloprázdné branky Junttila, který nechal vyniknout brankáře.
     
    12:20
    Chabarovsku se nyní povedlo odpálit kotouč na druhou stranu, kam pro něj jako první přispěchal domácí obránce Lööv, který rozehrál na hokejku Jensena.
     
    11:09
    Zakončením od pravého kruhu to poté zkoušel domácí O´Neill, kterému se ovšem nepovedlo zamířit vůbec přesně. Od modré čáry zkoušel štěstí také Lepistö.
     
    10:37
    Jokerit se tak dostává do hodně nepříjemné situace, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
    09:57 Dmitrij ARCHIPOV - 0:2
     
    09:57
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dokonce prosazuje při vlastním oslabení! Jokeritu se totiž nepovedlo udržet útočné pásmo a za volným kotoučem se jako první dostal DMITRIJ ARCHIPOV, který přes pravé křídlo uháněl sám na brankáře, na kterého si přišel střelou nad lapačku.
     
    09:50
    Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím nabídla jedinou branku. O tu se postaral hostující Hynek Zohorna, kterému se povedlo využít přesilovku.
     
    09:33
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Sergej Těreščenko – 2 min., sekání).
     
    09:03
    Za vlastní brankou se ke kotouči dostal brankář Alikin, kterému se povedlo rozehrát podél mantinelu. Následná rozehrávka Amuru znamenala pouze icing.
     
    08:01
    Máme za sebou první komerční přestávku tohoto zápasu, po které se znovu do útočného pásma dostal Chabarovsk. Konkrétněji se povedlo zakončit Kamalovovi.
     
    07:16
    Jokerit to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak může klidně otočit.
    06:04 Hynek ZOHORNA - 0:1
     
    06:04
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hostující celek přeci jenom využívá přesilovou hru! Amur se totiž dostal k velkému náporu, který nakonec nabídl nahrávku od Golubeva k levému kruhu, kde se nacházel HYNEK ZOHORNA. Jeho rána z jedničky směřovala přesně k bližší tyči, kam se brankář Kalninš nedokázal ideálně natáhnout.
    Asistence: Denis Golubev, Pavel Turbin.
     
    06:02
    Kalninš si přeci jenom připsal zákrok, od pravého kruhu to na něj zkoušel Archipov. Rána směřovala do betonu a lotyšský brankář tak dokázal vyrazit touš.
     
    05:19
    Chabarovsku se sice povedlo uspět v pásmu soupeře, jenomže k žádnému střeleckému pokusu to nevedlo. Nakonec obránce Grant dokázal odpálit kotouč.
     
    04:16
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Julius Junttila – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    04:12
    Jokeritu se znovu povedlo uspět na vhazování, načež jsme sledovali nahrávku do tandemu na Schroedera, který se ovšem nedostal do pásma soupeře.
     
    03:03
    Nyní pro změnu zasahoval domácí brankář Kalninš a vhazovat se tak mohlo po jeho pravé ruce. Jokerit se ovšem daleko nedostal a hrát tak může soupeř.
     
    02:13
    Daleko se s pukem poté nedostal hostující Hynek Zohorna, kterému se přesto povedlo nahodit do pásma soupeře, kde se k nebezpečné ráně dostal Vasiljev.
     
    01:47
    Za volným pukem se poté jako první dostal hostující Korjagin, kterému se povedlo přesně rozehrát na Rasskazova.
     
    01:11
    První zákrok pro hostujícího brankáře Alikina, kterému se tak povedlo přerušit hru. Následovalo vhazování po jeho levé ruce, kde byl úspěšnější domácí hráč.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, kterému se okamžitě povedlo nahodit do pásma soupeře, kam rychle přispěchal Lepistö.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Kalninš (Jukuri) – Lepistö, Lööv, A. Grant, D. Sklenička, J. Krejčík, Kivistö – O'Neill (A), Schroeder, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Regin, Junttila – Pakarinen, Mäenalanen, Hännikäinen – Anttila (C), Savinainen, H. Ikonen.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Šijanov) – S. Těreščenko, Korjagin, V. Vasiljev, Jordán, Turbin, Kamalov, Zimin, Mašín – Michasjonok, Rasskazov, Zaseda – V. Butuzov, Pjanov, Archipov – Polunin, Golubev, H. Zohorna – Gizdatullin, A. Kuzněcov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Soin – Viljugin, Šadrin.
     
    Československá stopa:

    Michal Jordán (CHA)
    Hynek Zohorna (CHA)
    Marek Langhamer (CHA)
     
    Jokerit Helsinky

    Na domácí straně stojí Jokerit, kterému naopak patří pátá pozice západní konference, což pochopitelně znamená postupovou příčku. Finský celek se v tabulce již nemůže posunout, pátá pozice tak bude tou konečnou a ve vyřazovacích bojích ho bude čekat čtvrtý nejlepší celek opačné konference, kde momentálně stojí Magnitogorsk. Jokerit rovněž v posledních dvou duelech dokázal vyhrát, v obou případech se jednalo o výhry nad Viťazem, který se se soupeřem utkal během dvou dnů hned dvakrát. Nejprve se Jokeritu povedlo vyhrát výsledkem 5:1, následně pak 3:2.
     
    Amur Chabarovsk

    Hokejisté Chabarovsku se nacházejí na desáté pozici východní konference a s jistotou nedosáhnou na postupové pozice do play-off. Amur totiž na osmou postupovou pozici momentálně ztrácí čtrnáct bodů, což je nedostižitelné manko. Chabarovsku se ovšem v posledních týdnech začalo výsledkově dařit, na svém kontě má tři výhry z posledních čtyř duelů. V minulém kole se mu po divoké přestřelce povedlo zdolat Dynamo Minsk na jeho vlastním stadionu, a sice výsledkem 6:5. Amur tak na tuto výhru navázal domácím vítězstvím 3:0 proti Nižněkamsku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Jokerit Helsinky a Amur Chabarovsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 19. Schroeder (Lepistö, Joensuu), 37. Regin, 42. Nicklas Jensen (J. Krejčík, Kivistö), 63. Schroeder (O'Neill) – 7. H. Zohorna (Golubev, Turbin), 10. Archipov, 56. Butuzov (Pjanov)


    Jokerit Helsinki: Kalniņš (Jukuri) – Lepistö, Lööv, A. Grant, D. Sklenička, J. Krejčík, Kivistö – O'Neill (A), Schroeder, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Regin, Junttila – Pakarinen, Mäenalanen, Hännikäinen – Anttila (C), Savinainen, H. Ikonen.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Šijanov) – S. Těreščenko, Koriagin, Vasiliev, Jordán, Turbin, Kamalov, Zimin, Mašín – Michasjonok, Rasskazov, Zaseda – Butuzov, Pjanov, Archipov – Polunin, Golubev, H. Zohorna – Gizdatullin, Kuznecov.

    Rozhodca: Akuzovskij, Soin – Viljugin, Šadrin