Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – LA Kings 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa Bay 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – NJ Devils 4:3 (kon.)
koniec
Washington Capitals
4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
New Jersey Devils
cz Nedeľa 21.02.2021, 20:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    New Jersey Devils si ještě vyžádali oddechový čas! Je jasné, že Aaron Dell dál zůstane na střídačce.
    59:49 Nikita GUSEV - 4:3
     
    59:49
    Devils právě vstřelili branku!
    Tohle už je gól, který přišel příliš pozdě! Damon Severson nahodil kotouč na branku, odkud se odrazil na levý kruh, kde se nacházel osamocený NIKITA GUSEV. Ruský útočník pak zamířil přesně do odkryté části branky. Asistence: Damon Severson.
     
    57:20
    Aaron Dell zůstává na střídačce, New Jersey Devils mají v útočném pásmu hned šest bruslařů. Potřebují dát velmi rychle svou třetí branku, podaří se jim to?
    56:56 Alexandr OVEČKIN - 4:2
     
    56:56
    Washington právě vstřelil branku!
    O vítězi je rozhodnuto, Ryan Murray si na trestné lavici moc neposeděl! Nicklas Bäckström zadovkou přihrál mezi kruhy, odkud Damona Seversona prohodil T. J. Oshie. U levé tyče se pak nacházel ALEXANDR OVEČKIN, jenž trefil prázdnou bránu. Asistence: T. J. Oshie a Nicklas Bäckström.
     
    56:49
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Ryan Murray – 2 min., podrážení).
     
    53:05
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Zdeno Chára – 2 min., nedovolené bránění).
    51:53 T. J. Oshie - 3:2
     
    51:53
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo využívá další přesilovou hru a otáčí stav zápasu na svou stranu! Jevgenij Kuzněcov přihrál mezi kruhy, odkud zamířil přesně T. J. OSHIE. Aaron Dell vůbec nic neviděl, jelikož před ním výborně clonil Alexandr Ovečkin. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Lars Eller.
     
    50:00
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Kyle Palmieri – 2 min., držení).
    49:16 John CARLSON - 2:2
     
    49:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, aktivita Capitals se vyplatila! Brenden Dillon naznačil střelu, ale přihrál do pravého kruhu, odkud JOHN CARLSON zamířil přesně mezi ruku a beton Aarona Della – 2:2. Asistence: Brenden Dillon a Jakub Vrána.
     
    47:21
    Po nepřesné nahrávce se puku zmocnil Garnet Hathaway, který začal akci Capitals. Následně střílel od modré čáry Zdeno Chára, jehož pokus brankář vyrazil před sebe. S dorážkou tak mohl přijít Carl Hagelin, ale Aaron Dell byl znovu úspěšný!
     
    45:04
    Tvrdou ránu z levé strany vyslal Zdeno Chára a puk se následně odrazil mezi kruhy, kde byl Nicklas Bäckström, jenž černou gumu netrefil. Poté New Jersey Devils vyhodili raději na zakázané uvolnění.
     
    40:20
    Craig Anderson byl málem pokořen svým spoluhráčem, kotouč se po ledě klouzal do brankoviště, ovšem do branky se nedostal. S dorážkou přispěchal Nikita Gusev, jenže našel jen brankářův beton.
    33:38 T. J. Oshie - 1:2
     
    33:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo je zpátky v utkání, jelikož prohrává jen o jednu branku! Od modré čáry nahazoval kotouč John Carlson, jehož snažení tečoval mezi kruhy T. J. OSHIE. Aaron Dell už nestihl reagovat a inkasuje v oslabení svého mužstva. Asistence: John Carlson a Nicklas Bäckström.
     
    33:13
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Sami Vatanen – 2 min., hákování).
     
    33:08
    Od modré čáry nahazoval černou gumu na branku Justin Schultz. Hostujícímu brankáři kotouč vypadl a k dorážce se dostal Nicklas Bäckström, jenž také neuspěl.
     
    30:45
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Garnet Hathaway – 2 min., vysoká hůl).
    23:55 Jack HUGHES - 0:2
     
    23:55
    Devils právě vstřelili branku!
    Washington ujížděl do přečísleni, avšak propadl a k vidění byla protiakce na druhé straně! Andreas Johnsson přihrával před branku, kam si najel JACK HUGHES, jenž bekhendem přehodil brankářovu lapačku – 0:2. Asistence: Andreas Johnsson a Kyle Palmieri.
     
    22:20
    Cink! Hra se velmi rychle otočila před druhou z branek a z osy hrací plochy to zkusil Alexandr Ovečkin! Pokus ruského kanonýra zamířil do levé tyče, Aaron Dell měl na své straně štěstí!
     
    21:13
    Z mezikruží nepřesně vystřelil Richard Pánik, jehož snažení se od zadního mantinelu odrazilo zpátky před branku, kde si kotouč našel Nicklas Bäckström. Aaron Dell se stihl vrátit k tyči a zastavit nebezpečné zakončení švédského centra.
     
    19:58
    Před branku Washingtonu zamířil Kyle Palmieri, jenž bekhendem zamířil do ramene Craiga Andersona! Za dorážkou se pak hnali Jack Hughes a Andreas Johnsson, kteří si v rozhodujícím momentu spíše překáželi.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Miles Wood – 2 min., sekání).
     
    16:27
    Po prohození obránce se před brankářem Devils nacházel Carl Hagelin, který mířil mezi betony. Aaron Dell pokus zneškodnil a poradil si také s nahrávkou švédského útočníka.
     
    13:55
    Miles Wood ukázal, že má opravdu rychlé nohy, když předjel obránce. Následovně proti němu vyrazil Craig Anderson a hostující útočník puk stejně získal, jenomže k zakončení zprava mu chybělo pár centimetrů!
    09:35 Andreas JOHNSSON - 0:1
     
    09:35
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové se ujímají vedení a řekněme si, že zcela zaslouženě! Kyle Palmieri přihrával na levý kruh, kde se rychle otočil ANDREAS JOHNSSON, který po ledě trefil prostor pod betonem Craiga Andersona. Asistence: Kyle Palmieri a Pavel Zacha.
     
    08:15
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nick Jensen – 2 min., držení).
     
    04:08
    Na levé straně dobře pracoval Kyle Palmieri, který rychlým výpadem chtěl kotouč zamést k první tyči. Jenomže beton Craiga Andersona byl na správném místě.
     
    01:27
    New Jersey Devils ujíždělo do přečíslení, ale neproměnilo! Jack Hughes si stáhl kotouč kolem obránce a vystřelil na levou stranu branky, Craig Anderson jej vychytal a dokázal reagovat také na dorážku Damona Seversona!

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 34. Oshie (Carlson, Bäckström), 50. Carlson (Dillon, J. Vrána), 52. Oshie (Kuzněcov, Eller), 57. Ovečkin (Oshie, Bäckström) – 10. A. Johnsson (Palmieri, Zacha), 24. J. Hughes (A. Johnsson, Palmieri), 60. N. Gusev (Severson)


    Washington Capitals: C. Anderson (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Sheary, Kuzněcov, J. Vrána – Oshie, Eller, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    New Jersey Devils: Dell (Wedgewood) – P. K. Subban, R. Murray, Severson, T. Smith, Vatanen, D. Kulikov – Bratt, Hischier (C), Zacha – A. Johnsson, J. Hughes, Palmieri (A) – N. Gusev, Zajac (A), M. Malcev – Wood, M. McLeod, Bastian.