Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – LA Kings 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa Bay 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – NJ Devils 4:3 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Tampa Bay Lightning
cz Nedeľa 21.02.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:45:29)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 24 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Nedeljkovic (CAR) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 58:44

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 18:26
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:45
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, -2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:12
    Erik Černák (TBL) – 0+0, -2 účast, 0 střel na branku, TM 2, čas na ledě 18:36

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Nedeljkovic (CAR) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
    2. Sebastian Aho (CAR) – 1+1
    3. Cédric Paquette (CAR) – 1+0
     
    Carolina zvítězila podruhé během dvou dnů, na domácím stadiónu si tentokráte poradila s obhájcem Stanleyova poháru, Tampou Bay, kterého porazila vysoko 4:0.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině. Domácí se dostali do vedení ve 23. minutě, kdy Nečasovo nahození Killorn smolně poslal k Vincentu Trocheckovi, který propasíroval kotouč za brankovou čáru. Hurikáni ještě v prostřední části navýšili své vedení, forhendovou střelou nad pravé rameno brankáře se prosadil Sebastian Aho. Zbylé dva zásahy si Canes nechali do závěrečného dějství. Nejprve bývalý hráč Tampy Cédric Paquette prostřelil z mezikruží sobě dobře známého Vasilevského mezi betony a v 58. minutě pečetil vítězství Caroliny 4:0 střelou do prázdné brány Andrej Svečnikov.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se po jasném vítězství vyšvihli do čela Centrální divize, jelikož Florida prohrála na ledě Detroitu a spadla tak na druhou pozici. Tampa zůstává čtvrtá.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Čisté konto Alexe Nedeljkovice bylo v ohrožení. Pětadvacetiletý gólman pravým betonem vykopl pokus Pointa, ale posléze ztratil puk z dohledu. Ani jeden z hostujících hráčů ale ležícího brankáře prostřelit nedokázal, pod brankáře ve finále zametl touš Slavin.
     
    59:31
    Vincent Trocheck se z levého křídla protlačil před bránu a Vasilevskému udělal dlouhou kličku do forhendu. Vzápětí se mu však kotouč zamotal mezi bruslemi a než forvard znovu získal kontrolu nad pukem, tak se gólman stihl přesunout.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    Švýcarský útočník Nino Niederreiter se proháčkoval mezi dvojicí protihráčů až k zakončení, které Vasilevskij vykopl k Martinookovi. Dorážce zabránil Hedman, který soupeři v posledním momentě zablokoval hůl.
     
    58:30
    Zápas se nyní už jen dohrává. O vítězi je jasno, Carolina potvrdila výbornou formu z posledních zápasů. Obhájce Stanley Cupu dnes byl horším týmem.
    57:41 Andrej SVEČNIKOV - 4:0
     
    57:41
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Aho vyvezl kotouč do středního pásma a mohl sám zkusit vystřelit na prázdnou bránu, ale ještě nahrál ANDREJI SVEČNIKOVOVI, jenž se nemýlil, odkrytou klec trefil s přehledem. Asistence: Sebastian Aho a Brock McGinn.
     
    56:33
    Alex Nedeljkovic se rozhodl vypomoci spoluhráčům za bránou s rozehrávkou. Ale to nebyla dobrá volba. Nahrál totiž přímo na hůl Pointa a měl velké štěstí že člen elitního útoku pod velkým úhlem mířil pouze do boční sítě.
     
    56:00
    Kouč Blesků Cooper ještě pomýšlí na body a zkouší hru bez brankáře! Andrej Vasilevskij se na střídačku přidal k McElhinneyumu.
     
    55:38
    Tyler Johnson je zpět na ledové ploše. Ihned se zapojil do útočné akce, na jimž konci stál Barclay Goodrow a nepřesná střela nad břevno.
     
    55:05
    Martin Nečas zakvedlal s kotoučem, načež přihrál na modrou Pescemu. Střela se odrazila do zadního mantinelu a puk dojel až do středního pásma.
     
    54:46
    Po ose Slavin – Svečnikov se touš dostal až k Sebastianu Ahovi. Tomu rána nesedla, finský útočník při ní dokonce zlomil hokejku.
     
    54:04
    Obránce Hamilton situaci zbytečně překombinoval. Už mohl střílet, ale ještě vymýšlel nahrávku na Aha, který byl viditelně překvapený. Ještě ale udržel útočnou třetinu pro Canes.
     
    53:38
    Komplikace pro Tampu, jež se bude muset bránit dvě minuty v oslabení. Vyloučeným hráčem je Tyler Johnson, který podrazil Aha.
     
    53:19
    Další teč těsně před Vasilevským, tentokráte Niederreiter pozměnil směr Pesceho střely. Černá guma proletěla ruskému brankáři mezi betony těsně vedle levé tyčky.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 23. Trocheck (Niederreiter, Nečas), 36. Aho (Svečnikov), 44. Paquette (Bean, Martinook), 58. Svečnikov (Aho, B. McGinn)


    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Lorentz (A), Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal, Fast (C) – Svečnikov, Paquette, Martinook.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačov – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn, T. Johnson, M. Joseph – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, G. Smith, Volkov.

    Rozhodca: Brenk, St.Laurent – Suchánek, Gawryletz