Frankfurt – Bayern 2:1 (kon.) | Freiburg – Union Berlín 0:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Stuttgart 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Mainz 1:2 (kon.) | Schalke – Dortmund 0:4 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:1 (2:0)
Bayern Mníchov
Sobota 20.02.2021, 15:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Lucas Hernández si naviedol loptu po ľavej strane do šestnástky a oblúčikom na zadnú tyč hľadal Lewandowského. Tomu chýbalo pár centimetrov, aby pred odkrytou domácou bránou loptu zasiahol.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Dajči Kamada, prichádza Steven Zuber.
     
    90+1
    Žltú kartu za zrazenie rozbehnutého protihráča v možnom rýchlom protiútoku Bayernu dostáva Evan N'Dicka (Eintracht Frankfurt).
     
    90
    Kostić si nabehol na ľavú stranu šestnástky Bayernu na výbornú Kamadovu kolmicu, jeho strelu po zemi k vzdialenejšej tyči ale výborným zákrokom vyrazil gólman hostí Neuer.
     
    90
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Javi Martínez.
     
    88
    Na center Lucasa Hernándeza z ľavého krídla si dobre vyskočil Musiala, hlavičkou ale nasmeroval loptu nad brvno Trappovej brány.
     
    84
    Zrazený center striedajúceho Lucasa Hernándeza sa odrazil pred šestnástku Frankfurtu k Sülemu, ktorý z prvej vystrelil tesne mimo pravej tyče Trappovej brány.
     
    82
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Lucas Hernández.
     
    82
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Eric Choupo-Moting, prichádza Jamal Musiala.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Amin Younes, prichádza Aymen Barkok.
     
    71
    Sané sa uvoľnil na pravom krídle a nacentroval za obranu Eintrachtu na zadnú tyč. Tam bol voľný Coman, ktorý však z prvej usmernil hrací predmet mimo priestoru troch tyčí.
     
    68
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Ragnar Ache.
     
    67
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Stefan Ilsanker.
     
    67
    Hra bola obnovená a hneď prišla ďalšia veľká príležitosť Bayernu. Coman si nabehol na pas na ľavé krídlo a z prvej nacentroval. Jeho nákop sa ale zakrútil pod brvno domácej brány a Trapp ho musel vyraziť.
     
    61
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu Bayernu v strede poľa dostáva tréner Hansi Flick (Bayern Mníchov).
     
    56
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Comana Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).
     
    53
    Bayern dal gól!
    Hostia využívajú svoj tlak a vracajú sa do zápasu! Sané sa prekľučkoval z pravej strany do šestnástky cez N'Dicku, Hintereggera a aj Rodeho a prihral loptu do bránkoviska na voľného ROBERTA LEWANDOWSKÉHO. Poliak ju už bez problémov nasmeroval do odkrytej domácej brány.
     
    46
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Marc Roca, prichádza Leon Goretzka.
     
    45
    Younes si spracoval v strede šestnástky center Kostića z ľavého krídla, jeho strela ale bola zablokovaná. Od Boatenga sa potom hrací predmet ešte odrazil doprava k Tourému, ktorého strelu k bližšej tyči vyrazil výborným zákrokom gólman hostí Neuer.
     
    44
    Sané našiel prihrávkou sprava, takmer z bránkovej čiary, na hranici bránkoviska voľného Choupo-Motinga, ktorý pätičkou nasmeroval loptu tesne mimo ľavej tyče Trappovej brány.
     
    40
    Kimmichovu tvrdú strelu zo strednej vzdialenosti po zemi k pravej tyči vyrazil brankár Trapp a gólman Frankfurtu následne zlikvidoval i dorážku dobiehajúceho Comana, ku ktorému sa lopta odrazila.
     
    35
    Kimmich našiel centrom od rohovej zástavky v strede šestnástky Eintrachtu úplne voľného Lewandowského, ktorému sa však navzdory jeho bežnému štandardu hlavička nevydarila a jeho slabý pokus letiaci do pravej strany chytil Kevin Trapp.
     
    34
    Sané to preto skúsil individuálne a potiahol loptu k šestnástke Bayernu. Comanovu prihrávku z pravej strany šestnástky Eintrachtu potom zrazil Hinteregger tak, že loptu letiacu pod brvno musel brankár Trapp vyraziť nad svoju svätyňu.
     
    31
    Frankfurt dal gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Kamada posunul z ľavého krídla loptu do šestnástky na AMINA YOUNESA, ktorý si ju posunul na pravačku a nádhernou strelou vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Neuerovej brány. Gólman Bayernu nemal žiadnu šancu.
     
    16
    Younes sa pokúsil zaskočiť gólmana Bayernu strelou zo stredového kruhu a takmer sa mu to podarilo. Jeho strelecký pokus skončil tesne mimo ľavej tyče brány hostí a brankár Neuer bol tak ďaleko vpredu, že ak by Younes namieril do brány, tak je to určite gól.
     
    12
    Frankfurt dal gól!
    Domáci otvárajú zo svojho tlaku zaslúžene skóre! Kostić dostal na ľavom krídle prihrávku za obrancu Bayernu od Younesa a prenikol s loptou do šestnástky hostí. Loptu potom posunul pred bránkovisko na voľného DAJČIHO KAMADU, ktorý ju z prvej usmernil k ľavej tyči Neuerovej brány.
     
    4
    Hasebe prenikol z pravého krídla do šestnástky Bayernu a prihrávkou do druhej vlny našiel Younesa. Ten sa však až príliš zdržal so strelou a nakoniec trafil len Boatenga.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly: 12. Kamada, 31. Younes – 53. Lewandowski

    Karty:   56. Rode (FRN), 90+1. N'Dicka (FRN) – 61. tréner H. Flick (BAY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:16. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:7.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, N'Dicka – A. Touré, Rode (67. Ilsanker), Hasebe (C), Kostić – Younes (74. Barkok), Kamada (90+3. Zuber) – Jović (68. Ache).
    Náhradníci: Bördner, Schubert – Barkok, Ache, Chandler, Hrustic, Ilsanker, Willems, Zuber.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Roca (46. Goretzka) – Sané (90. Javi Martínez), Choupo-Moting (82. Musiala), Coman (82. Lucas Hernández) – Lewandowski.
    Náhradníci: Hoffmann – Dantas, Goretzka, Lucas Hernández, Javi Martínez, B. Sarr, Musiala, Sieb.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel (10. Reichel), Assmuth