Frankfurt – Bayern 2:1 (kon.) | Freiburg – Union Berlín 0:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Stuttgart 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Mainz 1:2 (kon.) | Schalke – Dortmund 0:4 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:1 (2:0)
Bayern Mníchov
Sobota 20.02.2021, 15:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:43:04)
     
    Ďalší program:

    Eintracht Frankfurt

    Bundesliga (23. kolo) – 26. 2. 2021, 20:30: Brémy – Frankfurt

    Bayern Mníchov

    Liga majstrov (osemfinále) – 23. 2. 2021, 21:00: Lazio – Bayern

    Bundesliga (23. kolo) – 27. 2. 2021, 15:30: Bayern – Kolín nad Rýnom
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 43 % : 57 %.
    Strely na bránu: 6:6.
    Strely mimo: 6:16.
    Rohy: 6:9.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 12:7.
     
    Bayern predviedol v druhom polčase úplný iný výkon ako v prvom dejstve a po prestávke sa hra odohrávala takmer výhradne na polovici Eintrachtu. Hostia mali veľký tlak a vytvárali si gólové príležitosti, zo svojho náporu ale vyťažili len jeden gól Lewandowského. Svoje ďalšie gólové príležitosti Bayern zahodil hlavne kvôli nepresnej koncovke a keď už mohol skórovať, tak chýbalo hosťom pár centrimetrov, ako v prípade poslednej šance Lewandowského. Mníchovčania tak doplatili na mizerný prvý polčas, v ktorom ich domáci výrazne prevýšili a vytvorili si dvojgólový náskok.

    Bayern bude i po tomto kole na prvom mieste, druhé Lipsko, ktoré v tejto chvíli stráca na Bavorov päť bodov, však môže svoj odstup na lídra znížiť. Frankfurt je na štvrtom mieste, na prvý Bayern ale stráca už len sedem bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Lucas Hernández si naviedol loptu po ľavej strane do šestnástky a oblúčikom na zadnú tyč hľadal Lewandowského. Tomu chýbalo pár centimetrov, aby pred odkrytou domácou bránou loptu zasiahol.
     
    90+4
    Striedajúci Zuber úspešne podržal loptu na útočnej polovici a aj keď ju následne stratil, tak ešte dokázal svojím napádaním zdržať rozohrávajúceho Boatenga.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Dajči Kamada, prichádza Steven Zuber.
     
    90+2
    Domáci odvracajú z vlastnej šestnástky jeden nákop hostí za druhým. Hostia sa však zakaždým dostávajú k odrazeným loptám a pokračujú v tlaku.
     
    90+1
    Žltú kartu za zrazenie rozbehnutého protihráča v možnom rýchlom protiútoku Bayernu dostáva Evan N'Dicka (Eintracht Frankfurt).
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Kostić si nabehol na ľavú stranu šestnástky Bayernu na výbornú Kamadovu kolmicu, jeho strelu po zemi k vzdialenejšej tyči ale výborným zákrokom vyrazil gólman hostí Neuer.
     
    90
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Javi Martínez.
     
    89
    Takmer všetci hráči Frankfurtu sú v alebo v tesnej blízkosti vlastnej šestnástky a zubami-nechtami bránia hosťom v strelách a centroch. Zatiaľ úspešne.
     
    88
    Na center Lucasa Hernándeza z ľavého krídla si dobre vyskočil Musiala, hlavičkou ale nasmeroval loptu nad brvno Trappovej brány.
     
    87
    Goretzkov center bol zablokovaný, lopta sa ale vrátila k záložníkovi Bayernu. Ten ju prihral na opačnú stranu.
     
    86
    Tlak Bayernu sa s blížiacim sa záverom zápasu opäť začína stupňovať. Goretzkovu strelu síce zablokoval Hinteregger rukou, tú ale mal „pri tele“ a porušenie pravidiel sa teda nepískalo.
     
    85
    Sané napriahol k strele zo strednej vzdialenosti a aj keď bola poriadne tvrdá, tak letela priamo do rúk pripraveného brankára Trappa.
     
    84
    Zrazený center striedajúceho Lucasa Hernándeza sa odrazil pred šestnástku Frankfurtu k Sülemu, ktorý z prvej vystrelil tesne mimo pravej tyče Trappovej brány.
     
    82
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Lucas Hernández.
     
    82
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Eric Choupo-Moting, prichádza Jamal Musiala.
     
    81
    Bayern získal ďalší roh. Kimmichov center na prednú tyč najprv zablokoval hneď prvý brániaci hráč Frankfurtu a druhý nákop Kimmicha následne vyrazil domáci brankár Trapp.
     
    80
    Davies pri páde navyše zasiahol Acheho kolenom do hlavy. Ten je tak v šestnástke Bayernu ošetrovaný. Hlavný rozhodca medzitým ukázal, že sa o faul nejednalo a penalta sa kopať nebude.
     
    79
    Kostić dostal prihrávku na ľavú stranu šestnástky a prihrávkou pred bránu hľadal rozbehnutého Acheho. Ten však spadol v súboji s Daviesom a túto situáciu konzultuje hlavný rozhodca s videoasistentom.
     
    78
    Domáci následne loptu získali, ďaleko sa však nedostali a už v strede poľa o ňu prišli. Hostia hneď otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    77
    Ten rozohrali Mníchovčania nakrátko a center napokon preletel až na opačnú stranu na Boatenga. Ten chcel hodiť loptu dlhým autovým vhadzovaním až do bránkoviska Eintrachtu, domáci ju ale už pri jej nízkom lete odhlavičkovali do bezpečia.
     
    76
    Goretzka, ktorý svojím príchodom výrazne oživil hru Bayernu, trafil tvrdou strelou zo strednej vzdialenosti jedného z obrancov Frankfurtu. Nasledovať bude ďalší roh hostí.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Amin Younes, prichádza Aymen Barkok.
     
    73
    Až teraz sa Frankfurt prvýkrát v druhom polčase dostal k poriadnej kombinácii na útočnej polovici. Tá sa však skončila po tom, čo Kamadovu prihrávku na Kostića zastavil Sané.
     
    72
    Ďalší prienik Comana po ľavom krídle ukončil odkopom lopty do autu Tuta. Domácim sa následne podarilo loptu získať a trochu tým otupujú prakticky neustály tlak Bayernu.
     
    71
    Sané sa uvoľnil na pravom krídle a nacentroval za obranu Eintrachtu na zadnú tyč. Tam bol voľný Coman, ktorý však z prvej usmernil hrací predmet mimo priestoru troch tyčí.
     
    70
    Striedajúci Ache si nabehol na pas do šestnástky Bayernu a pretlačil sa i k strele, jeho slabé zakončenie ale skončilo mimo brány hostí.
     
    69
    Younes zostáva ležať na trávniku a od kŕča mu pomáha Kimmich. Hra je opäť prerušená.
     
    68
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Ragnar Ache.
     
    67
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Stefan Ilsanker.
     
    67
    Hra bola obnovená a hneď prišla ďalšia veľká príležitosť Bayernu. Coman si nabehol na pas na ľavé krídlo a z prvej nacentroval. Jeho nákop sa ale zakrútil pod brvno domácej brány a Trapp ho musel vyraziť.
     
    66
    Jović a Süle sa zrazili hlavami v hlavičkovom súboji. Obaja hráči sa okamžite ocitli v opatere lekárov.
     
    65
    Hostia rozohrali tento rohový kop nakrátko a po centri Comana z ľavého krídla sa pretlačil k hlavičke Goretzka. Jeho hlavička pomaly doletela mimo Trappovej brány.
     
    64
    Ďalší Kimmichov center z rohu letel priamo na bránu domácich a brankár Trapp ho tak musel vyraziť. Séria rohov Bayernu tak bude pokračovať.
     
    62
    Pri nábehu na Kimmichov center na roh spadol v súboji s obrancom Frankfurtu Süle. Hostia sa dožadujú penalty, hra však pokračuje ďalej.
     
    61
    Coman posunul na ľavom krídle loptu na rozbehnutého Daviesa, ktorého center zrazil jeden z brániacich hráčov Eintrachtu na roh.
     
    61
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu Bayernu v strede poľa dostáva tréner Hansi Flick (Bayern Mníchov).
     
    59
    Tlak Bayernu pokračuje a domáci sa v druhom polčase ešte poriadne ani len nedostali na polovicu súpera. I teraz prebieha postupný útok bavorského veľkoklubu.
     
    58
    Lewandowski si spracoval prihrávku na ľavú stranu šestnástky a pätičkou chcel posunúť loptu za obranu Eintrachtu na Choupo-Motinga. Ten jeho úmysel nepochopil a lopta skončila u brankára Trappa.
     
    57
    Gólman Frankfurtu Trapp nedokázal vyboxovať center na Comana, našťastie preňho však loptu zo šestnástky odkopli jeho spoluhráči.
     
    56
    Kimmich nakopol loptu zo štandardky na zadnú tyč, kam si nabiehal Goretzka. Striedajúci záložník Bayernu však loptu nezasiahol a tá tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    56
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Comana Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).
     
    55
    Comanov individuálny prienik po ľavej strane útočnej polovice ukončil faulom Rode. Priamy kop pre Bayern Mníchov.
     
    53
    Bayern dal gól!
    Hostia využívajú svoj tlak a vracajú sa do zápasu! Sané sa prekľučkoval z pravej strany do šestnástky cez N'Dicku, Hintereggera a aj Rodeho a prihral loptu do bránkoviska na voľného ROBERTA LEWANDOWSKÉHO. Poliak ju už bez problémov nasmeroval do odkrytej domácej brány.
     
    52
    S centrom Saného z rohu na prednú tyč si potom poradila obrana Eintrachtu. Domáci odkopli guľatý nezmysel až ku gólmanovi Bayernu Neuerovi.
     
    51
    Davies si na ľavom krídle obhodil Hintereggera, už v šestnástke domácich mu ale odkopol loptu na roh Rode.
     
    50
    Bavori však hrací predmet napokon získali a mohli si vytvoriť veľmi nebezpečnú príležitosť. Center Choupo-Motinga zľava len veľmi tesne minuli v šestnástke domácich Goretzka i Lewandowski.
     
    49
    Frankfurt sa snaží o postupnú rozohrávku, tú ale výrazne komplikujú napádajúci hráči Bayernu. Domáci i tak zatiaľ držia loptu na svojich kopačkách.
     
    48
    Sané nacentroval z pravej strany na zadnú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil cez obranu Eintrachtu Coman. Jeho hlavička skončila vysoko nad domácou bránou.
     
    47
    Bayern začal druhý polčas veľkým náporom. Comanov center odvrátil Hinteregger za šestnástku k dobiehajúcemu Sülemu, ktorý vystrelil vysoko nad Trappovu bránu.
     
    46
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Marc Roca, prichádza Leon Goretzka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:38.
     
    Frankfurt predviedol v prvom polčase výborný výkon a úplne zaslúžene odchádza do šatne s dvojgólovým náskokom. Domáci boli hlavne v prvej polovici prvého dejstva výrazne aktívnejší, držali hostí pod stálym tlakom a nakoniec sa dočkali odmeny v podobe gólu Kamadu. Postupom času sa hra trochu vyrovnala, domáci ale dokázali udrieť druhýkrát, keď zhruba po polhodine hry prekonal brankára Bayernu Neuera jedným z najkrajších gólov tohto ročníka nemeckej Bundesligy Younes. Mníchovčania si až po tomto zásahu začali vytvárať gólové príležitosti, ani jednu ale nepremenili a pred druhým polčasom majú rozhodne o čom premýšľať.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %
    Strely na bránu: 4:4
    Strely mimo: 6:4
    Rohy: 5:4
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 6:4
     
    45+7
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+6
    Ku Kimmichovmu centru z rohu sa zhruba na penaltovom bode pretlačil Süle, ktorý hlavičkou zo záklonu usmernil hrací predmet výrazne mimo Neuerovej brány.
     
    45+5
    Sané prenikol z pravej strany do šestnástky Frankfurtu a prihrával loptu do bránkoviska domácich. Jeho prihrávku zrazil Hasebe na roh.
     
    45+4
    Younes si spracoval loptu pred šestnástkou Bayernu a znovu si ju navádzal k strele. K tej sa cez Boatenga nedostal, guľatý nezmysel preto posunul dozadu na Kamadu, ktorého strelu po zemi chytil brankár Neuer.
     
    45+3
    Ten však Bayern rozohral len nakrátko, aby mohol pokračovať v postupnom útoku. Ten k ničomu nebezpečnému pred domácou bránou neviedol.
     
    45+2
    Hasebe fauloval protihráča na ľavej strane vlastnej polovice. Bayern získal priamy kop.
     
    45+1
    Center z rohu domácich vyriešil brankár Neuer. Ten hneď vyhodil hrací predmet do stredu poľa, kde zastavil možný rýchly protiútok Bayernu taktickým faulom N'Dicka.
     
    45
    Bude sa hrať ešte šesť minút. Dôvodom je zranenie čiarového rozhodcu Pickela.
     
    45
    Younes si spracoval v strede šestnástky center Kostića z ľavého krídla, jeho strela ale bola zablokovaná. Od Boatenga sa potom hrací predmet ešte odrazil doprava k Tourému, ktorého strelu k bližšej tyči vyrazil výborným zákrokom gólman hostí Neuer.
     
    44
    Sané našiel prihrávkou sprava, takmer z bránkovej čiary, na hranici bránkoviska voľného Choupo-Motinga, ktorý pätičkou nasmeroval loptu tesne mimo ľavej tyče Trappovej brány.
     
    43
    Kimmich hľadal kolmicou pomedzi obrancov Eintrachtu rozbehnutého Saného, včas ale zo svojej brány vybehol Kevin Trapp, ktorý sa dostal k lopte ako prvý.
     
    42
    Kostićov center z rohu obrancovia Bayernu odvrátili do bezpečia a taktickým faulom potom zastavil rozbehnutého Comana Younes.
     
    41
    Eintracht sa prekombinoval stredom poľa a ďalší nebezpečný center Kostića z ľavého krídla musel na prednej tyči zraziť Boateng na rohový kop.
     
    40
    Kimmichovu tvrdú strelu zo strednej vzdialenosti po zemi k pravej tyči vyrazil brankár Trapp a gólman Frankfurtu následne zlikvidoval i dorážku dobiehajúceho Comana, ku ktorému sa lopta odrazila.
     
    39
    Domáci sa s dlhými rozohrávkami teraz nezdržujú a Touré hneď po zisku lopty dostal pas na pravé krídlo. V súboji o loptu však fauloval Daviesa a v útoku nemohol pokračovať.
     
    38
    Rozohrávka rohu sa Frankfurtu nevydarila a po zlej narážačke Younesa s Kostićom skončila lopta za bránkovou čiarou. Hostia rozohrali od brankára Neuera nakrátko po zemi na obrancov.
     
    37
    Kostić si nabehol na ľavé krídlo na krásny pas Younesa do behu, spolu s ním sa ale včas vrátil Süle, ktorý jeho center zablokoval na rohový kop.
     
    36
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
    Strely: 7:3
     
    35
    Kimmich našiel centrom od rohovej zástavky v strede šestnástky Eintrachtu úplne voľného Lewandowského, ktorému sa však navzdory jeho bežnému štandardu hlavička nevydarila a jeho slabý pokus letiaci do pravej strany chytil Kevin Trapp.
     
    34
    Sané to preto skúsil individuálne a potiahol loptu k šestnástke Bayernu. Comanovu prihrávku z pravej strany šestnástky Eintrachtu potom zrazil Hinteregger tak, že loptu letiacu pod brvno musel brankár Trapp vyraziť nad svoju svätyňu.
     
    33
    Hostia sú týmto vývojom zjavne zaskočení a vôbec sa im nedarí prechod do útoku. Domáci ich príliš nenapádajú, Bayern sa ale i tak nemôže dostať cez stred poľa.
     
    31
    Frankfurt dal gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Kamada posunul z ľavého krídla loptu do šestnástky na AMINA YOUNESA, ktorý si ju posunul na pravačku a nádhernou strelou vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Neuerovej brány. Gólman Bayernu nemal žiadnu šancu.
     
    30
    Hostia získali roh, center z neho však domáci obrancovia bez väčších problémov vyriešili. Domáci získali odrazenú loptu a prechádzajú do útoku.
     
    29
    Davies však v súboji s Tutom o loptu prišiel. Našťastie pre Bayern ju jeho spoluhráči rýchlo získali naspäť, zo svojej útočnej akcie ale vyťažili len jednu strelu Kimmicha priamo do stredu brány Eintrachtu.
     
    28
    Tempo hry v posledných minútach trochu opadlo, hlavne preto, že domáci sa musia viac brániť už i útokom svojho súpera. Jeden z nich prichádza i teraz.
     
    27
    Rode nakopol loptu na pravú stranu šestnástky na nabiehajúceho Tourého, ktorý však v sklze loptu len predĺžil za bránkovú čiaru.
     
    26
    Frankfurt sa potom rýchlo vrátil na polovicu Bayernu a hostia sa museli zatiahnuť do obranného postavenia pred vlastné pokutové územie.
     
    25
    Tí hrací predmet darovali hosťom až nepresnou prihrávkou v strede poľa. Davies potom rýchlo prenikol k šestnástke a zľava do nej nacentroval, domáca obrana si však s jeho nákopom poradila. Následný Saného center z opačného krídla potom rovno chytil brankár Eintrachtu Trapp.
     
    24
    I tak však hráči Frankfurtu držia loptu na svojich kopačkách a aj keď musel gólman Trapp odkopnúť pred Lewandowskim loptu do stredu poľa, tak ju znovu získali jeho spoluhráči.
     
    23
    N'Dickovu prihrávku na Kostića na ľavom krídle zrazil do autu Coman. Bayernu sa potom podarilo domácich vytlačiť na ich polovicu ihriska a donútiť ich i k malej domov na brankára Trappa.
     
    22
    Daviesov pokus o prienik po ľavej strane útočnej polovice ukončil čistým sklzom Touré. Domáci po zisku lopty okamžite otočili hru na opačnú stranu.
     
    21
    Bayernu sa napriek tomu predsa len podarilo priblížiť sa k pokutovému územiu Eintrachtu. Domáci však hostí stále nepustili ani k centru, ani k nebezpečnej strele.
     
    20
    Mníchovčania sa konečne dostali na polovicu Eintrachtu, dobrý pohyb domácich ich ale nepustil do bezprostrednej blízkosti šestnástky domáceho tímu.
     
    19
    Domáci vysokým presingom obrali hostí o loptu a opäť sa nasťahovali na ich polovicu. Bayern sa ešte nedostal poriadne ani len na polovicu domáceho celku.
     
    18
    Kostićov center odvrátili obrancovia Bayernu za šestnástku k Tourému, ktorý strelou po zemi opäť minul Neuerovu bránu.
     
    17
    Eintracht pokračuje vo svojej aktivite. Jeho rýchly protiútok zakončil strelou spoza šestnástky Bayernu Touré, bránu hostí ale minul.
     
    16
    Younes sa pokúsil zaskočiť gólmana Bayernu strelou zo stredového kruhu a takmer sa mu to podarilo. Jeho strelecký pokus skončil tesne mimo ľavej tyče brány hostí a brankár Neuer bol tak ďaleko vpredu, že ak by Younes namieril do brány, tak je to určite gól.
     
    15
    Eintracht rozohral roh nakrátko a Younes sa popri bránkovej čiare rozbehol až k bránkovisku Bayernu. Jeho prienik cez trojicu hráčov Bayernu ukončil až brankár Neuer, ktorý zrazil jeho prihrávku na ďalší roh.
     
    14
    Domáci i po strelenom góle pokračujú vo svojej aktivite a Tourého center sprava bol zrazený na rohový kop.
     
    12
    Frankfurt dal gól!
    Domáci otvárajú zo svojho tlaku zaslúžene skóre! Kostić dostal na ľavom krídle prihrávku za obrancu Bayernu od Younesa a prenikol s loptou do šestnástky hostí. Loptu potom posunul pred bránkovisko na voľného DAJČIHO KAMADU, ktorý ju z prvej usmernil k ľavej tyči Neuerovej brány.
     
    12
    Younes si naviedol pred šestnástkou Bayernu loptu na strelu, jeho pokus ale bol zablokovaný. Podobne dopadol i Kostićov center z ľavej strany.
     
    11
    Loptu majú na kopačkách hráči Eintrachtu, ktorí sa postupnou kombináciou dostali na útočnú polovicu. Younesov center z ľavého krídla hostia síce odkopli, v strede poľa však loptu nezískali.
     
    10
    Štvrtý rozhodca Tobias Reichel vybehol v modrom rozhodcovskom drese na hraciu plochu a zápas tak môže pokračovať.
     
    9
    Na hracej ploche to v tejto chvíli vypadá ako pri predzápasovom rozcvičovaní. Stále čakáme na pokračovanie hry.
     
    7
    Stále sa nehrá. Hráči z oboch tímov behajú po trávniku a prihrávajú si lopty, aby sa udržali v tempe.
     
    5
    Čiarový rozhodca Mike Pickel zle došliapol a zranil sa, musel preto odísť na ošetrenie do útrob štadióna. Hra je prerušená a štvrtý rozhodca Tobias Reichel bude musieť zrejme nahradiť svojho kolegu.
     
    4
    Hasebe prenikol z pravého krídla do šestnástky Bayernu a prihrávkou do druhej vlny našiel Younesa. Ten sa však až príliš zdržal so strelou a nakoniec trafil len Boatenga.
     
    3
    Lewandowski si spracoval pas do šestnástky Eintrachtu, loptu si ale predkopol až do príliš ostrého uhla. Loptu preto posunul do druhej vlny na dobiehajúceho Saného, ktorý vypálil z prvej vysoko nad Trappovu bránu.
     
    2
    Eintracht vyrazil napádať rozohrávku Bayernu veľmi vysoko, jeho aktiivta ale skončila faulom Kamadu. Hostia získali čas a priestor na založenie útoku.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu hneď nakopli na útočnú polovicu. Tam o ňu prišli a brankár a kapitán Bayernu Manuel Neuer ju po malej domov odkopol do stredu poľa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Frankfurt bude hrať v červenočiernych dresoch, Bayern v bielych.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, N'Dicka – A. Touré, Rode, Hasebe (C), Kostić – Younes, Kamada – Jović.

    Náhradníci: Bördner, Schubert – Barkok, Ache, Chandler, Hrustic, Ilsanker, Willems, Zuber.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Roca – Sané, Choupo-Moting, Coman – Lewandowski.

    Náhradníci: Hoffmann – Dantas, Goretzka, Lucas Hernández, Javi Martínez, B. Sarr, Musiala, Sieb.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Assmuth.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v poslednom desaťročí hovorí jasne v prospech Bayernu, ktorý vyhral 15 z 19 ligových zápasov proti Frankfurtu. Tri ligové súboje týchto dvoch klubov sa skončili remízami a len raz sa z výhry radoval Frankfurt – v novembri 2019 vyhral doma 5:1, čím sa „postaral“ o odvolanie trénera Mníchovčanov Nika Kovača a príchod dnešného lodivoda Bayernu Hansiho Flicka. Frankfurt okrem toho dokázal vyhrať nad Bayernom vo finále Nemeckého pohára 2018 (3:1). Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral Bayern doma jasne 5:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    22. 12. 2018: Frankfurt – Bayern 0:3
    18. 5. 2019: Bayern – Frankfurt 5:1
    2. 11. 2019: Frankfurt – Bayern 5:1
    23. 5. 2020: Bayern – Frankfurt 5:2
    24. 10. 2020: Bayern – Frankfurt 5:0
     


    Bayern Mníchov

    Mníchovčania minulý týždeň získali svoju ďalšiu trofej, keď vyhrali MS klubov, čo sa zrejme podpísalo na následnom súboji v Bundeslige. V ňom doma len zachraňovali remízu 3:3 s Bielefeldom, ktorý bojuje o záchranu, bola to však jediná strata Bayernu z posledných šiestich zápasov. Pre lídra Bundesligy to tak znamenalo len to, že sa jeho náskok pred druhým Lipskom zmenšil na päť bodov. Útok Bavorov je najproduktívnejším v súťaži (61 strelených gólov) a jeho lídrom nie je nikto iný ako Robert Lewandowski (25 gólov), ktorý je aktuálne i najlepším strelcom ligy. V tabuľke zápasov vonku je Bayern najlepším tímom Bundesligy, keď z 11 súbojov na cudzích ihriskách vyhral 8.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Augsburg – Bayern 0:1
    Schalke – Bayern 0:4
    Bayern – Hoffenheim 4:1
    Hertha – Bayern 0:1
    Bayern – Bielefeld 3:3
     


    Eintracht Frankfurt

    Frankfurt hrá v kalendárnom roku 2021 vo veľkej pohode a jeho skvelá forma ho vyniesla až na štvrté miesto tabuľky, z ktorého stráca na prvý Bayern 10 bodov. Z posledných deviatich ligových zápasov vyhral Eintracht osem a jeden remizoval a aktuálne ťahá sériu štyroch výhier za sebou, pričom vždy vyhral minimálne o dva góly. Jeho ofenzíva je druhou najproduktívnejšou v Bundeslige (43 strelených gólov) a vedie ju druhý najlepší strelec súťaže André Silva (18 gólov). Doma Frankfurt v tomto ročníku ešte neprehral a posledné štyri domáce zápasy za sebou vyhral.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Freiburg – Frankfurt 2:2
    Bielefeld – Frankfurt 1:5
    Frankfurt – Hertha 3:1
    Hoffenheim – Frankfurt 1:3
    Frankfurt – Kolín nad Rýnom 2:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Eintracht Frankfurt – Bayern Mníchov. Stretnutie 22. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 12. Kamada, 31. Younes – 53. Lewandowski

    Karty:   56. Rode (FRN), 90+1. N'Dicka (FRN) – 61. tréner H. Flick (BAY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:16. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:7.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, N'Dicka – A. Touré, Rode (67. Ilsanker), Hasebe (C), Kostić – Younes (74. Barkok), Kamada (90+3. Zuber) – Jović (68. Ache).
    Náhradníci: Bördner, Schubert – Barkok, Ache, Chandler, Hrustic, Ilsanker, Willems, Zuber.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Roca (46. Goretzka) – Sané (90. Javi Martínez), Choupo-Moting (82. Musiala), Coman (82. Lucas Hernández) – Lewandowski.
    Náhradníci: Hoffmann – Dantas, Goretzka, Lucas Hernández, Javi Martínez, B. Sarr, Musiala, Sieb.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel (10. Reichel), Assmuth