Jihlava – Táborsko 0:1 (kon.)
koniec
FC Vysočina Jihlava
0:1 (0:0)
FC SILON Táborsko
cz Utorok 09.02.2021, 11:00 • UMT Jihlava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Táborska, které svého soupeře porazilo výsledkem 1:0, neboť se o jedinou branku tohoto zápasu postaral Dušan Pinc. I druhý poločas nám přinesl poměrně vyrovnanou podívanou, konečně jsme se dočkali zajímavých momentů. Jihlava byla o něco málo aktivní, jenomže dnes se jí prostě nepovedlo vyzrát na obranu a brankáře soupeře. (12:41:11)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ještě jedna standardka pro domácí celek.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, hosté stále vedou o jednu branku. Uvidíme, zda se bude vůbec něco nastavovat.
     
    87
    Na řadu přišlo další vhazování, po kterém se ovšem povedlo zakročit pozornému Navrátilovi, který z jedničky odpálil míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    85
    Domácí se poté pokoušeli vyvézt míč na druhou stranu, což se jim ale nepovedlo. I tak si Jihlava vybojovala vhazování od pravé autové lajny.
     
    84
    Co chybělo! Na vzdušnou nabídku si totiž dokázal naskočit Matěj Brabec, který ovšem nechal pouze vyniknout domácího brankáře.
     
    83
    Jihlava poté rozehrávala od své branky, načež se poměrně jednoduše dostala na útočnou polovinu, kde ovšem zasahoval Leoš Vozihnoj.
     
    82
    Dybala se pokoušel odkopnout míč na opačnou polovinu, jenomže trefil před sebou stojícího protihráče, což přinese zisk dalšího autového vhazování.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Jihlava se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, zatím se jí to ale příliš nedaří.
     
    80
    Na útočné polovině si o nahrávku řekl Pinc, kterého ovšem dokázal předskočit jeden z protihráčů, načež jsme sledovali taktický nedovolený zákrok.
     
    79
    Domácím se nyní nepovedlo udržet míč na útočné polovině, navíc se v ofsajdovém postavení nacházel Araujo. Soupeř se tak dostává zpět k míči.
     
    77
    Chvíli se nehrálo, menší zdravotní problémy měl jeden z domácích hráčů. Hlavní sudí musel přerušit hru, pokračovat se bude rozehrávkou od branky.
     
    75
    Domácí se poté aktivně pokoušeli napadat rozehrávku soupeře, čímž donutili rozehrávajícího protihráče k prudkému odkopu na druhou stranu.
     
    73
    Kousek od středového kruhu se na dlouhou nohu dostal k míči Pinc, kterému se ovšem nepovedlo přejít přes přehuštěný střed hrací plochy.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Táborsko stále hodně překvapivě vede, svého soupeře drží dalek od své branky.
     
    70
    Následná standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného a míč tak doskákal mimo hrací plochu. Následovat bude odkop od branky.
     
    69
    Na opačné straně jsme sledovali kombinaci na pravém křídle, kde si nakonec domácí hráči vybojovali standardku, a sice z velké vzdálenosti.
     
    68
    Posléze měl velké problémy obránce Štefánek, který přeci jenom za sebe nepustil protihráče. Táborsko navíc neuspělo se snahou o zisk rohu.
     
    67
    Nyní se bude pouze vhazovat, míč se totiž celým objemem dostal za postranní lajnu. Vysočina se ani v tomto případě nikam nedostala.
     
    66
    Vysočina tak znovu rozehrávala od své branky po zemi. Rychlá souhra nakonec našla až Arauja, jehož zakončení pravou nohou putovalo vedle.
     
    65
    Do protiútoku se poté dostával hostující celek, nicméně obrannou povinnost si dokázal splnit Vedral, který za sebe nepustil hladového protihráče.
     
    64
    Domácí celek to v tomto případě zkoušel rozehrávkou po zemi. Na druhé straně ovšem hodně nepřesně zkoušel najít spoluhráče Želazný.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Před malým momentem jsme se dočkali prvního přesného zásahu, o který se postaralo Táborsko.
     
    62
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, ke kterému se postavil hostující Almeida. Jeho nahrávka nakonec putovala na kopačku Římanka.
     
    61
    Hlavní sudí si nyní všiml nedovoleného zákroku v podání napadajícího Arroya, hostující celek to zkoušel rozehrávkou z vlastní poloviny.
     
    60
    A při následné standardní situaci domácích to hezkým způsobem provedl Chok, na jehož centr si seběhl jeden ze spoluhráčů, jenž ale mířil vedle.
     
    59
    Vysočina to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
    57. PINC - 0:1
     
    57
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku zápasu! Tolno se dostal k pokutovému území, kde se k odraženému míči jako první dostal DUŠAN PINC, kterému se povedlo dotlačit míč až do sítě.
     
    56
    Tolnovi se povedlo dobře zakročit ve středu hrací plochy, avšak následná předávka směřovala pouze vedle volného spoluhráče.
     
    55
    Poté obránce Navrátil raději zpětnou nahrávkou oslovil brankáře, kterému se velice přesným odkopem povedlo u postranní lajny najít Almeidu.
     
    54
    Táborsko poté rozjelo kombinaci na vlastní obranné polovině, jenomže nahrávku dokázal zachytit Chocholtý, který ale neudržel míč na hřišti.
     
    53
    Další nedovolený zákrok, i v tomto případě ze strany Táborska. Domácí celek tak rozehrál nakrátko, míč se rychle přesunul na nohu Želazného.
     
    52
    Jihlava nyní měla k dispozici standardní situaci z velice dobré pozice. Technická rána levou nohou nakonec skončila na horní brankové konstrukci.
     
    51
    U středového kruhu jsme sledovali další souboj, při kterém si nedovoleným způsobem počínal Chocholatý, jenž si dle sudího pomohl faulem.
     
    50
    Pas směřující na Arroya nakonec putoval mimo dosah, k míči se tak dostal hostující brankář, kterému se následně povedlo rozehrát do strany.
     
    49
    Jeden z domácích předvedl uvnitř svého pokutového území při nejmenším podezřelý zákrok, hlavní sudí ovšem nechává pokračovat ve hře.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to po pravém křídle zkoušel Almeida, který ještě čekal na kolegu Tolna, před kterým ale zasahoval protihráč.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, jenž nepřinášela skoro žádné vyložené šance, branky jsme se tedy logicky nedočkali. O něco aktivnější přesto byla Jihlava, která stejně jako soupeř, neustále narážela na pozornou obranu.
     
    45
    První poločas skončil.
    45. Červ mířil do boční sítě.
     
    45
    Tak přeci jenom jedna šance! Červ se prodral do pokutového území, kde měl dost času, přesto ale mířil do boční sítě.
     
    44
    Nyní jsme sledovali autové vhazování z levé strany. Ještě předtím sudí domluvil dvojici protihráčů, která si v souboji počínala agresivně.
     
    42
    Vysočina se nyní musela bránit rohovému kopu soupeře, který nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Ani po dalším centru nemusel Vejmola zasahovat.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Pokračovalo se odkopem od domácí branky, který putoval do strany po zemi na Svoboda. Napadající Táborsko ovšem vybojovalo balón zpět.
     
    37
    Tolno se nyní s míčem dokonce vrátil na vlastní obrannou polovinu, kde málem chyboval Novák, který vypustil riskantní zpětnou nahrávku.
     
    36
    Po hosty se jednalo o zisk rohového kopu. Centrovaná nabídka se snášela k hranici malého vápna, kde nejvýše vystoupal domácí Svoboda.
     
    35
    Tolno dokázal narazit do tandemu na Almeidu, který se dokonce na pravém křídle dostal k centru, jenž ale skončil pouze na kopačce protihráče.
     
    34
    Posléze jsme sledovali útočný faul v podání Musiola, který se za svůj čin protihráči omluvil. Pokračovalo se rozehrávkou z nohy brankáře Vejmoly.
     
    33
    O zakončení se poté pokoušel hostující Tolno, který pro změnu zakončoval z pravé strany. Svůj slabý střelecký pokus poslal výrazně vedle branky.
     
    32
    Do problémů se u svého pokutového území dostal také jeden z hráčů Táborska, který to nakonec zvládl a následovat tak bude odkop.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, nicméně na první branku stále čekáme. Oba celky hrají hodně vyrovnaně, nyní má přesto o něco málo navrch Jihlava.
     
    30
    Zpětná nahrávka poté putovala na kopačku Vlčka, kterému se povedlo roztáhnout hru k levé autové lajně, kde musel rychle jednat Horák.
     
    29
    Už to vypadalo, že domácí budou skórovat, avšak je nakonec zastavil praporek pomezního, který přichytil Lacka v těsném ofsajdovém postavení.
     
    28
    Jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno, sudí si totiž všiml útočného faulu. Bude se tedy znovu rozehrávat od branky Táborska.
     
    27
    Domácí celek to nyní zkoušel přes pravou stranu hrací plochy, kde se jako poslední dotkl míče protihráč a následovat tak bude rohový kop.
     
    25
    Poté neúprosně napadal rozehrávajícího Pojezného hostující Tolno, který ho nakonec dokázal přetlačit a míč odehrál směrem na vlastní polovinu.
     
    23
    Táborsko nyní rozjelo kombinaci na vlastní obranné poloviny, načež jsme sledovali vysoký pas na Plachého, který ovšem skončil na hlavě soupeře.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Musím říct, že sledujeme hodně vyrovnanou podívanou.
     
    20
    Táborsko nyní mohlo rozehrávat z vlastní obranné poloviny, o což se nakonec postaral sám brankář, který odehrál míč na opačnou polovinu.
     
    19
    První zakončení ze strany Táborska obstaral Tolno, který to zkoušel zpoza pokutového území, jenomže střelu poslal pouze do rukavic brankáře.
     
    18
    Táborsko poté podniklo rychlý protiútok, který rovněž skončil ziskem autového vhazování. Po něm odkopával zpět za postranní lajnu zadák Pojezný.
     
    17
    Nyní jsme sledovali autové vhazování z pravé strany, které putovalo na kopačku Lacka, který ještě zkoušel z jedničky prodloužit směrem na Ševčíka.
     
    16
    Do pokutového území se dokázal dostat domácí Horák, kterému se na dlouhou nohu povedlo odcentrovat na Klobásu, který zblízka neuspěl.
     
    15
    Do vzdušného souboje se poté dostával hostující Musiol, kterému se nakonec povedlo prodloužit míč za sebe, kde se nacházela domácí obrana.
     
    14
    Sledovali jsme odkop od domácí branky, při kterém Vejmola nakonec hledal vedle postaveného Svobodu. Jihlava to znovu zkouší poklidnou rozehrávkou.
     
    13
    Táborsko si na opačné straně vybojovalo rohový kop, pro který si nakonec vyběhl domácí brankář Vejmoka, kterému se povedlo vyboxovat míč.
     
    12
    Jihlavští to zkoušeli přes pravou stranu, kde napadající Musiol dokázal zablokovat nahrávku, nicméně zpět k míči se znovu dostal pouze protihráč.
     
    11
    Pokračovalo se autovým vhazováním v podání Svobody, kterému nakonec přispěchal na pomoc Červ, který pro změnu zpětnou nahrávkou hledal Vlčka.
     
    10
    Na pořadu dne byla standardní situace pro hostující celek. K rozehrávce se postavil Penc, jehož vzdušná nabídka přinesla zakončení hlavou od Rydvala.
     
    9
    Sledovali jsme další odkop od branky Táborska. Na druhé straně měl hodně daleko k míči Tolno, před kterým se povedlo jednat domácímu Horákovi.
     
    8
    Hodně málo prostoru měl kolem sebe domácí Lacko, který musel jednat hodně rychle. Nakonec to dalekonosným pasem zkoušel Pojezný.
     
    7
    Také Kučera vypustil zpětnou nahrávku, načež to jeho celek zkoušel přes střed hrací plochy, kde se do operativní pozice dostal Římanek.
     
    6
    V ofsajdovém postavení se poté nacházel domácí Klobása, který pochopitelně nemohl pokračovat v útočné akci a místo toho se bude odkopávat.
     
    5
    Vysočina Jihlava poté kombinovala ve středu hrací plochy, načež jsme sledovali zpětnou nahrávku na Vejmolu, jenž roztáhl hru na nohu Pojezného.
     
    4
    Rozehrávky se nakonec chopil Svoboda, který to pochopitelně zkoušel centrem do pokutového území, avšak tam žádného spoluhráče nenašel.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu to po pravém křídle zkoušel vzít na sebe jihlavský Selnar, který pro svůj celek vybojoval první rohový kop.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo na starost Táborsko, které bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté Jihlavy mají za sebou dva přátelské zápasy, ve kterých se jim celkem dařilo. Nejprve jsme sledovali nerozhodný výsledek 1:1 proti Líšni, načež se Vysočině povedlo zdolat Blansko poměrem 2:1. Na druhé straně stojí Táborsko, které dokonce okusilo letošní ročník Tipsport ligy. MAS v něm odehrál tři zápasy, během kterých se mu povedlo nasbírat dva body. Po Tipsport lize se Táborsko utkalo s rezervním týmem pražské Slavie, která potvrdila roli mírného favorita a povedlo se jí zvítězit výsledkem 2:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Dnes budeme společně sledovat přátelský zápas mezi FC Vysočina Jihlava a FC MAS Táborsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    David Suchý

    Góly: 57. Pinc


    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Svoboda, Vlček, Pojezný, Horák – Červ, Lacko, Ritter – Ševčík, Klobása, Selnar
    Náhradníci: Číž – Křišťál, Štefánek, Vedral, Želazný – Shudeiwa, Tureček, Chocholatý – Arroyo, Araujo-Wilson, Chok

    FC SILON Táborsko: Pecháček – Almeida (73. Penc), Navrátil, Holiš, Tusjak (73. Dybala) – Tolno (73. Vozihnoj – 86. Gil), Boula, Liepa (73. Icha), Janošík (35. Plachý) – Pinc, Čapek (80. Větrovský)