Burnley – Bournemouth 0:2 (kon.) | Manchester United – West Ham 1:0 (po pr.)
koniec po predl.
Manchester United
1:0 (0:0)
West Ham United
cz Utorok 09.02.2021, 20:30 • Old Trafford, Manchester • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:13:01)
     
    Manchester United měl s West Hamem v osmifinále FA Cupu těžkou práci, ale nakonec dobře bránícího soupeře udolal 1:0 v prodloužení. Rudí ďáblové měli v každém z poločasů jednu šanci, která zaváněla gólem. V prvním to byla hlavička tečovaná hlavička Lindelöfa, kterou Fabiański konečky prstů vytěsnil na tyč, zatímco ve druhém dějství byl polský gólman tváří v tvář úspěšnější proti Rashfordovi.

    Rozhodující moment střetnutí přišel v 98. minutě. Střídající středopolař Scott McTominay obdržel nahrávku od Rashforda a z vnitra šestnáctky poslal balón prudce k pravé tyči, mimo dosah brankáře. Kladiváři se ve zbylém průběhu snažili výsledek dorovnat, ale defenziva domácích je do žádné větší příležitosti nepustila.
    Manchester United postoupil do čtvrtfinále FA Cupu
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:12.
     
    120+2
    Konec zápasu.
     
    120+2
    Kosmetickou úpravu skóre ještě měl na kopačce Anthony Martial. Francouz se objevil za defenzivní řadou Kladivářů, ale vystřelil do prostoru, kde stál Fabiański, ten míč zachytil.
     
    120+1
    Poslední příležitost hostujícího mužstva zastavil výborným skluzem Brandon Williams, jenž ukázkově vypíchl míč Johnsonovi. Balónu se chopil Rashford, ten dohrává střetnutí u rohového praporku.
     
    120
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec druhého prodloužení jednu minutu.
     
    119
    Nyní si domácí strážce svatyně dovolil velkou parádu. Těsně před koncem, za těsného vedení, si dovolil kličku proti presujícímu Lanzinimu. Ta byla úspěšná, neboť Argentinec s podobným řešením nepočítal.
     
    118
    Situaci uklidňuje Dean Henderson, který si vyběhl pro příliš vysoký centr Frederickse zleva. Míč ještě přilehl na zemi, čímž získal další cenné vteřinky k dobru.
     
    117
    Zpoza Coufala zkusil Fabiańského překvapit Luke Shaw. Polský gólman ovšem na kulatý nesmysl viděl velmi dobře a ukryl ho v rukavicích.
     
    116
    Odražený balón po souboji Fernandese s Noblem se míč odrazil ke Cavanimu. Uruguayský útočník byl viditelně překvapený ziskem balónu. Dal si jej hodně od nohy, což znamenalo jeho ztrátu.
     
    115
    Na druhé straně měl definitivní rozhodnutí na kopačce Martial. Z levého křídla si navedl míč na střed, avšak v poslední chvíli mu zabránil v zakončení Coufal dobře provedeným skluzem.
     
    114
    Kladiváři se usadili na útočné polovině. Pěknou kombinaci završil Benjamin Johnson centrem na Saida Benrahmu, jenž poslal kulatý nesmysl do rukavic gólmana.
     
    113
    Ryan Fredericks si na pravé straně vyměnil míč s Benrahmou, načež centroval na hlavu Tomáše Součka. Ještě před ním ale míč přizvedl mimo dosah konkurenta pozorný Maguire.
     
    112
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Ademipo Odubeko, přichází Manuel Lanzini.
     
    111
    Útočným faulem na polovině hřiště se prezentoval Marcus Rashford, jenž zezadu nedovoleně dohrál Vladimíra Coufala. Ten na nic nečekal a bleskově rozehrál.
     
    110
    Rozehrávku Declana Rice vystihl Victor Lindelöf. Švédský stoper měl dostatek času i prostoru, přesto poslal nepřesný míč za obranu.
     
    109
    Ryan Fredericks na sebe natáhl dva protihráče, avšak byl nucen hrát do zadních řad, vepředu měl všechny kolegy obsazené. Nahrál kapitánovi Nobleovi.

    Milan Huppert

    Góly: 98. McTominay


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:12.
    Manchester United: Henderson – Wan-Bissaka (91. Shaw), Lindelöf, Maguire (C), Telles (91. Williams) – Matić (73. McTominay), Fred – Greenwood (86. Cavani), van de Beek (73. Fernandes), Rashford – Martial.
    Náhradníci: Grant – Cavani, Diallo, Fernandes, James, McTominay, Shaw, Tuanzebe, Williams.

    West Ham United: Fabiański – Coufal, Dawson, Ogbonna (16. Diop) (46. Fredericks), Cresswell – Rice, Noble (C) – Souček, Fornals (88. Benrahma), Bowen (46. Johnson) – Jarmolenko (54. Odubeko) (112. Lanzini).
    Náhradníci: Trott – Alves, Balbuena, Benrahma, Diop, Fredericks, Johnson, Lanzini, Odubeko.

    Rozhodca: Tierney – Hatzidakis, Hussin