Sereď – Pohronie 0:2 (kon.)
koniec
ŠKF Sereď
0:2 (0:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Utorok 09.02.2021, 14:00 • Štadión FC ViOn Zlaté Moravce • Niké liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose z dohrávaného zápasu 18. kola slovenskej Fortuna ligy. Proti sebe sa postavia ŠKF Sereď a FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa.

    Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Sereď sa môže bodovať vyrovnať šiestemu Ružomberku, Pohronie sa zase môže vyhrabať z posledného miesta. Samozrejme, vyhrať môže iba jeden, remíza pre celky veci veľmi nerieši.

    Siedme ŠKF má 19 bodov, na prvú šestku stráca práve tri body. Domácim sa príliš nedarilo v príprave, keď nevyhrali ani raz, remizovali so Skalicou, Banskou Bystricou, zatiaľ čo prehrali s Podbrezovou, Dubnicou, Senicou a Petržalkou. Pri posilňovaní ostatných klubov a ich prípravy nie sú Seredčania najväčším favoritom na naháňanie postupu do skupiny o titul, ale stať sa môže všetko.

    Pohronie v sobotu vyhralo v lige prvý raz od 22. augusta minulého roka, takže po vyše päť a pol mesiaci. Hostia nadviazali na zlepšené výsledky z konca januára, keď porazili Ružomberok, Banskú Bystricu i Púchov. Aktuálne posledné mužstvo tabuľky má 15 bodov, na jedenástu Senicu je manko len dvojbodové. Dokážu Pohrončania vyhrať dva razy po sebe a odraziť sa odo dna súťaže?
     
    Úvodné zostavy:

    ŠKF Sereď: Yakubu – Morong, Hučko (C), Mečiar, Mlakar – Machuča – Bušnja, Fábry, Espinar, Iván – Lačný.
    Náhradníci: Ayotunde – Tóth, Kvesić, Potoma, Jureškin, Prachar.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Hrdlička – Štrba, Pavlík (C), Heurtaux, Petrák – Mazan, Bangala – Blahút, Da Silva, Fadera – Chvěja.
    Náhradníci: Jenčo – Ladji, Weir, Galuška, Badolo, Župa, Adamec.

    Rozhodca: Boris Marhefka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril Seredčanov, no tí veľmi rýchlo nepresne ukončili svoju prvú akciu. Libor Hrdlička už vykopáva od svojej svätyne.
     
    2
    Adler Da Silva sa dostával do zakončenia na prelome minút, no autor dvoch gólov zo sobotňajšej dohrávky proti Nitre bránu netrafil.
     
    3
    Andrej Štrba zrazil center na roh, zahrá ho Dani Espinar, zimná posila ŠKF – jedna z desiatich.
     
    3
    Bol to najskôr Martin Mečiar, ktorý sa oprel do hlavičky všetkou silou a poslal ju pod brvno! Hrdlička musel vyrážať loptu na ďalší roh!
    3. Martin Mečiar (SER), Libor Hrdlička (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    4
    Ďalší center už taký nebezpečný nebol. Adler vyviezol loptu, oslobodil svoj tím, avšak ofenzívny výsledok bol nulový.
     
    5
    Alex Iván na jednej strane, Adler s Chvějom na druhej. Iván s Adlerom premrhali ideálne možnosti na skórovanie, respektíve center, na čo sa neuveriteľne hnevá Chvěja, ktorý už bol sám pred Yakubuom, no nemohol zakončiť.
     
    6
    Andrej Fábry si len vypomohol faulom proti Bernardovi Petrákovi. Taktický zákrok, ktorý by bol v neskorších fázach duelu ocenená žltou kartou.
     
    8
    Pri rohovej zástavke sa nedarilo vymanévrovať dvojici Espinar – Bušnja. Prišla síce spätná výpomocná prihrávka, ale ani následná kolmica hosťom vrásky nenarobila.
     
    9
    Dani Espinar už ale žltú kartu vidí. Alieu Fadera ho už mal spolovice obídeného, no španielsky hráč zatiahol za ručnú brzdu na deliacej čiare.
     
    10
    Útočný faul naopak od Pohronia. Tímy sa stále rozohrávajú.
     
    11
    Séria nedovolených zákrokov pokračuje. Mazan si vyskočil na Espinara, hra sa kúskuje. Viac to vyhovuje Pohroniu, ktoré viac čaká na vlastnom území.
     
    12
    Nepresné prenesenie hry od ľavej postrannej čiary smerom ku bráne. Libor Hrdlička si už posúva loptu na malé vápno.
     
    13
    Fadera len márne ukazoval Petrákovi, aby si zbehol dopredu. Škoda, pretože to bola prvá akcia, v ktorej Pohrončania zaútočili vo väčšom počte i dlhšie podržali loptu.
     
    14
    Pri postrannej čiare zostáva ležať Fadera. Ťažko povedať, čo sa teraz stalo.
     
    15
    Neozrejmil to ani opakovaný záznam, Alieu Fadera teda zostáva mimo ihriska a je už ošetrovaný. Medzitým je tu štandardka pre Sereď.
     
    16
    Vyššie postavený tím nevyužil krátkodobú presilovku, nakopávaná lopta problémy nenarobila. Fadera je späť na nohách a na trávniku.
     
    17
    Adler zbiera odrazenú loptu, jeho prízemný center zrazil Ondřej Machuča, ale len na nohu všadeprítomného Faderu. Zakončenie z hranice šestnástky letí vysoko nad.
     
    18
    Mierne akrobatický pokus od Alexa Ivána. Zakončenie z voleja z výšky, Hrdlička s týmto nemohol mať problémy.
     
    19
    Bohužiaľ vidíme mnohé nepresnosti aj pri jednoduchých prihrávkach. Lačný sa ponúka spoluhráčom, tí mu však nevedia loptu správne naservírovať.
     
    20
    Machuča 2:0 Adler Da Silva. Defenzívny záložník Serede odzbrojil Adlera, hoci to bude len za cenu rohového kopu.
     
    21
    Nákop do veľkého vápna vzruch nepriniesol. Až na hlavičku Mečiara sme toho veľa za dvadsať minút nevideli.
     
    22
    Hostia s druhým rohom, Mlakar nedovolil prejsť Blahútovi. Roh zahrá Peter Mazan.
     
    23
    Ani z tohto gól nebude. Sereď sa ubránila len odkopom k opačnej bráne.
     
    23
    Momentálne Seredčania majú problém dostať sa na útočnú polovicu. Aktívny Adler faulovaný, pred nami štandardka z hĺbky poľa.
     
    24
    Nacvičená štandardka, Mazan hľadal Pavlíka, ktorý si odstúpil od húštiny hráčov. Hlavička kapitána Pohronia šla na malé vápno, kde si už nabiehala trojica hosťujúcich borcov, ale Mathew Yakubu si dal pozor, včas vybehol a loptu vyboxoval preč!
    24. Peter Mazan (POH), Petr Pavlík (POH), Mathew Yakubu (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    25
    Po dlhšom čase sa musí sústrediť i Libor Hrdlička. Štrba znegoval Ivána, roh aj pre ŠKF.
     
    26
    Ale bol to center priamo do náruče slovenského gólmana, ktorý ani nemusel do žiadneho súboja. Toto musia domáci riešiť oveľa inak.
     
    27
    Yakubu sa zahral s nervami svojich spoluhráčov. Blahút do nepríjemne napádal a jednotka Serede ho prakticky zostrelila razantným odkopom. Lopta putovala za postrannú čiaru.
     
    29
    Reparát Fábryho spoza rohovej zástavky. Center šiel na podobné mieto, ako pred tromi minútami, no s tým rozdielom, že si tam nabehol Miloš Lačný. Skúsený útočník sa doň oprel hlavou a poslal koncovku len do náručia Hrdličku.
     
    30
    Úvodná polhodina za nami. Ofenzívny priestupok Serede, nasleduje voľný kop. Príležitosti prišli len po štandardkách.
     
    31
    Martin Mečiar sa lopte chcel asi aj vyhnúť, aby si nestrelil vlastný gól, no od jeho tela sa lopta odráža na rohový kop.
     
    31
    Miloš Lačný načal brejk svojho celku. Vyhraná defenzívna hlavička, nábeh až do šestnástky súpera a volej pravačkou je veľmi nepresný...
     
    33
    Adler Da Silva si po niekoľkých pološanciach pripisuje na konto aj žltú kartu. Ranu do tváre si zlizol Martin Mečiar, ktorý musí byť aj ošetrený. K súboju došlo na hranici veľkého vápna. Ak by sa nepískalo, tak by Adler šiel sám na bránu.
     
    34
    Nedorozumenie pri zakladaní postupného ataku. Pohronie to trápiť nemusí, pretože Sereď dopadla krátko po vhadzovaní úplne totožne.
     
    35
    Kapitán Pavlík si zbehol z stopérskej pozície až ku postrannej čiare a nedal tam šancu Ivánovi.
     
    36
    Nechýbalo veľa a Adler by už znovu šiel na Yakubua. Hučko to stihol zahasiť krytím lopty, hosťujúci útočník fauloval druhý raz po sebe v krátkom časovom slede. Ak sa takéto zákroky od Adlera budú opakovať, tak z toho môže byť aj vylúčenie.
     
    37
    Na zemi zostal ležať David Bangala, ktorého zasiahol do tváre Fábry. Akcia pokračovala ďalej a kto iný, než Adler, mal skúsiť šťastie zo strednej vzdialenosti. Lopta šla len po zemi, jednohubka pre Yakubua.
     
    38
    Dôjsť muselo aj k ošetreniu, Bangala tak na malý moment mimo ihriska. Do polčasu chýba zhruba osem minút a aspoň minimálny nadstavený čas, keďže sme sledovali už tri ošetrenia.
     
    39
    Úplne zbytočná žltá karta pre Andreja Fábryho. Ten prv hral rukou pri spracovaní lopty a potom kmeňový hráč Dunajskej Stredy z frustrácie doslova napálil guľaté teleso niekam do hľadiska. Boris Marhefka nekompromisný.
     
    40
    Znovu to zaváňalo rukou, tentoraz od Lačného. Pohronie ale z celej situácie aj tak vzišlo víťazne a dokonca získalo faul na súperovej polovici. Na Faderu si vyšliapol Machuča.
     
    42
    Adam Morong dostáva finálne varovanie po zákroku na krídle na Chvěju. Nebyť faulu, tak by z toho možno bola gólová situácia, takto je z toho štandardka.
     
    43
    Najlepšie a najsuverénnejšie si vyskočil do vzduchu Thomas Heurtaux. Stopér Pohronia hlavičkoval len vedľa ľavej žrde, hneď po tomto zistení si drží hlavu, pretože vie, že toto bola stopercentná tutovka.
    43. Thomas Heurtaux (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    44
    Mathew Yakubu zasahuje pre zmenu pri pravej tyčke, keď to po zemi napálil Adler Da Silva. Pohronie zvyšuje obrátky krátko pred prestávkou.
    44. Adler Da Silva (POH), Mathew Yakubu (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    45
    Nigérijský brankár nebol dvakrát istý pri centri po rohovom kope. Lopta mu z náruče vypadla, ale môže byť rád, že okolo neho boli až traja spoluhráči – futbalisti v červenom.
     
    45
    Zrazená rana Ivána, roh aj pre Sereď. Exekútorom bude Andrej Fábry.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Hučko narobil mierne nepríjemnosti Hrdličkovi, ten však ale reagoval na jednotku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Žiadna čistá šanca z hry, ale aspoň tri sľubné zakončenia po štandardných situáciách. Remíza zaslúžená, budeme zvedaví, čo sa zmení po prestávke.

    Druhý polčas sa začne približne o 15:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    S približne dvojminútovým zmeškaním sa začalo druhé dejstvo. Kto bude na jeho konci spokojnejší?
     
    47
    Bušnja oklamal Hertaeuxa, posúval na Ivána, ale ten nevystrelil ideálne, loptu spod seba prakticky len ťahal.
     
    48
    David Bangala vo vzduchu zbúral jedného z domácich borcov. Ponechaná výhoda, prihrávka do behu na ľavé krídlo a len odkop od brány Hrdličku.
     
    50
    Bol to pravdepodobne Dani Espinar, ktorý mohol zužitkovať nepresnú rozohrávku súpera. Lopta sa dostala k nemu na konci akcie, avšak strieľal vysoko nad brvno.
     
    51
    Morongovi sa lopta obtrela o ruku. Nuž, toto bolo na hranici. Pravý obranca Serede má aj kusisko šťastia.
     
    52
    Lačný trochu potiahnutý za dres od Bangalu. Skúsene to urobil slovenský forvard, štandardka pre ŚKF z osi ihriska, no je to príliš ďaleko od brány.
     
    53
    Nie, nie, ani z tohto mráčika nezaprší. Petrák zabojoval o loptu a získal aut.
     
    54
    Opätovne Pohronie s faulom. Mečiar voľný kop sám rozohral a potom i zakončil. Veľmi nepresne.
     
    55
    Strieľaná prihrávka Denisa Bušnju bola tečovaná, Libor Hrdlička musel vyštartovať z brány až za malé vápno. Zimná posila posledného celku tabuľky zareagovala tak, ako sa na skúseného 35-ročného gólmana patrí a loptu jasne prikryla.
     
    56
    Miloš Lačný prichytený v ofsajdovom postavení.
     
    57
    Adler Da Silva najprv padá po súboji v pokutovom území, aby následne o polminútu neskôr triafa iba pripraveného Yakubua.
     
    59
    Tomáš Hučko dohral! Červená karta pre stopéra Serede, ktorý si pridržal Ondřeja Chvěju tesne pred vlastnou šestnástkou. Ešte tam prebiehal rozhovor medzi hlavným arbitrom a jeho postranným kolegom, no napokon je z toho karta červenej farby.
     
    60
    Faulovaný hráč na seba zobral priamy kop, ale trafil iba protihráča. Pohronie bude zahrávať roh.
     
    60
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Dani Espinar, prichádza Denis Potoma.
     
    61
    Štrba si krásne zbehol do šestnástky na Mazanov center, no hlavou triafa iba do zeme. Lopta sa odrazila späť do vzduchu a trafila len Seredčanov.
     
    62
    Pohronie dalo gól!
    Vyše polhodinová presilovka začala pre hostí ideálne! Seredčania urobili niekoľko chýb, z ktorých ťažil Alieu Fadera. Ten sa dostal do pozície na center a aj odcentroval. Lopta šla pred bránu, Chvěja by už dorážal do prázdnej svätyne, ale pred ním si nešťastný vlastný gól vsietil MARTIN MEČIAR.
    62. Martin MEČIAR - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    64
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Denis Bušnja, prichádza Roko Jureškin.
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Patrik Blahút, prichádza Mallé Ladji.
     
    65
    Príchod Jureškina je správnou, že to Sereď ešte skúsi. Nebude to ale ľahké, ŠKF je blízko strate bodov.
     
    67
    Mlakarov center z ľavej strany, odvrátil ho prv Thomas Heurtaux a k definitívne pomohol aj Andrej Štrba.
     
    68
    Trochu frustrovaný Alex Iván zozadu sklzom fauloval Ladjiho. Žltá karta, Seredčania si musia dávať pozor, aby nedohrávali náhodou v deviatich mužoch.
     
    69
    Peter Mazan prv nepresne centroval, aby následne dostal možnosť zahroziť z hry. Naznačenie strely, kľučka a až tak zakončenie. Yakubu koncovku musel vyraziť pred seba a môže byť rád, že pri lopte bol prvý Mlakar. Roh.
     
    70
    Smoliar Martin Mečiar, ktorý po vlastnom góle zapríčinil aj penaltu. Fadera to spravil výborne, zasekol si loptu a Mečiar už zobral súpera cez členky.
     
    71
    Pohronie dalo gól!
    Bitka nervov, ktorú ALIEU FADERA ustál. Pomalý rozbeh, strela tesne po ľavej strane Yakubua, ktorý uhádol smer, ale len o chlp netrafil to, že lopta pôjde priamo po zemi.
    71. Alieu FADERA - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    73
    Dvadsať minút do konca. So Sereďou to nevyzerá vôbec dobre. Pohronie blízko k druhému víťazstvu po sebe. Hostia navyše môžu striedať, čím by mohli rozbiť prípadný tlak súpera.
     
    74
    Ofsajd Chvěju, domáci razom rozohrávajú.
     
    75
    Mallé Ladji získava ďalší priamy kop pre svoje mužstvo z približne 20 metrov. Previnil sa Adam Morong, ktorý sa vyhol kartovému trestu.
     
    76
    Peter Mazan to zatočil ponad hlavy hráčov v múre, ale predsa len tam najvyššie vyskočil Andrej Fábry – roh.
     
    77
    Skúsene si naskočil na center Thomas Heurtaux. Francúzsky stopér to mieril pod brvno, lopta ale končí nad ním.
     
    78
    Obaľovačka od Fábryho z osemnástich metrov, ofenzívny futbalista míňa tri žrde. Štvrťhodina do konca, nič nenaznačuje tomu, že by Pohronie malo tri body stratiť.
     
    78
    Adler Da Silva odmieta príležitosť na definitívu, keď ho vysunul Ladji, avšak zoči-voči vybehnutému Yakubuovi neuspel! Skvelý zákrok nohou, nasleduje roh.
    78. Adler Da Silva (POH), Mathew Yakubu (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    79
    Azda to bol zase Heurtaux, ktorý prehlavičkoval všetkých v šestnástke. Ani teraz však gól na 0:3 nevznikne.
     
    79
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Adam Morong, prichádza Mario Kvesić.
     
    81
    Desať minút do konca. Na trávniku v Zlatých Moravciach to začína byť veľký boj. Poslednú polhodinu výrazne prší, trávnik sa čoraz viac ničí, čo nie je dobrý znak pre konštruktívnu hru. Od Serede asi budeme čakať skôr už nakopávané lopty.
     
    82
    Mallé Ladji krížnym centrom hľadal Chvěju pri zadnej tyči, v poslednej chvíli center zrazil jeden z domácich borcov na roh.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Ondřej Chvěja, prichádza Petr Galuška.
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Alieu Fadera, prichádza Cédric Badolo.
     
    84
    Rohové kopy dnes výraznejšie problémy nenarobili. Bolo tomu tak aj na začiatku 84. minúty.
     
    84
    David Bangala hasí chybu spoluhráča a sklzom odstavil čerstvého Kvesića.
     
    85
    Sereď v útoku s priestupkom, Libor Hrdlička sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    86
    Yakubu s kľučkou pred Galuškom, nigérijský brankár vďaka tomuto kúsku založil ofenzívnu akciu.
     
    87
    Tá nemala dlhé trvanie, pred nami záverečné striedanie.
     
    87
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Peter Mazan, prichádza James Weir.
     
    88
    Po niekoľkých prihrávkach a fauloch na svoju osobu sa Mallé Ladji rozhodol pre strelu. Nebolo to nič presné, lopta končí za bránou.
     
    88
    Martin Mečiar si skoro dal druhý vlastný gól, keď sa mu priplietla lopta pomedzi nohy po nepodarenom odkope od Mlakara. Roh.
     
    89
    A ďalšie dve štandardky spoza rohovej zástavky pre hostí. V tejto chvíli je jasné, že Sereď dnes pripíše tri body.
     
    90
    David Bangala so zakončením, ktoré nemalo žiaden nárok na úspech. Bolo to aj z donútenia, pretože defenzívny hráč Pohronia nechcel dopustiť brejk súpera.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+1
    Petrák ešte vyzýval ku skórovaniu Galušku, no prihrávka to bola o čosi pridlhá. Yakubu do súboja s českým útočníkom ísť nechcel, je tu pravdepodobne záverečný roh.
     
    90+2
    Domáci sa ubránili, tretí gól dnes nedostanú. Badolo s faulom v posledných sekundách, je dobojované.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Necelá štvrťhodina hry medzi 58. a 71. minútou rozhodla dnešné stretnutie. Vylúčenie Hučka, vlastný gól Mečiara, ktorý takisto fauloval Faderu vo vlastnom pokutovom území a následná premenená penalta.

    Pohronie triumfuje v Zlatých Moravciach nad Sereďou 2:0, dostáva sa z posledného miesta tabuľky na deviate a zrazu je dokonca v hre o prvú šestku. Sereď zostáva siedma, strata na šiesty Ružomberok zostáva trojbodová. Aktuálne dvanástu Senicu delia od ŠKF len dva body, takže štyri kolá do záveru základnej časti zostáva všetko otvorené.
     
    Od nás je to pre túto chvíľu všetko. Ďakujeme Vám za pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok dňa.

    Do čítania, priatelia! (15:56:29)

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím ŠKF Sereď. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly: 62. Mečiar (vla.), 71. Fadera (pen.)

    Karty:   9. Espinar (SER), 39. Fábry (SER), 68. Iván (SER) – 33. Da Silva (POH)   59. Hučko (SER)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:13. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:11.
    ŠKF Sereď: Yakubu – Morong (79. Kvesić), Hučko (C), Mečiar, Mlakar – Machuča – Bušnja (64. Jureškin), Fábry, Espinar (60. Potoma), Iván – Lačný.
    Náhradníci: Ayotunde – Tóth, Kvesić, Potoma, Jureškin, Prachar.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Hrdlička – Štrba, Pavlík (C), Heurtaux, Petrák – Mazan (87. Weir), Bangala – Blahút (64. Ladji), Da Silva, Fadera (82. Badolo) – Chvěja (82. Galuška).
    Náhradníci: Jenčo – Ladji, Weir, Galuška, Badolo, Župa, Adamec.

    Rozhodca: Boris Marhefka

    Diváci: Bez divákov