Kiel – Darmstadt 1:1 (7:6 po pen.) | Essen – Leverkusen 2:1 (po pr.) | Brémy – Fürth 2:0 (kon.)
Dortmund – Paderborn 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Rot-Weiss Essen
2:1 (0:0)
Bayer Leverkusen
cz Utorok 02.02.2021, 18:30 • Stadion Essen • DFB-Pokal • Osemfinále
Predzápasové kurzy
    117. ENGELMANN - 2:1
     
    117
    Essen právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že domácí dnes napíší strhující fotbalový příběh. SIMON ENGELMANN nebyl na trávníku příliš vidět, teď ale dává stěžejní branku. Po přiťuknutí Harenbrocka se trefil z ostrého střeleckého úhlu přímo do šibenice. Úžasný obrat v prodloužení! Bude to stačit k vítězství?
     
    114
    Bailey mohl být hrdinou Leverkusenu, nyní ale odchází na úkor Frimponga. Hosté věří, že jim závěrečná změna pomůže.
    108. KEFKIR - 1:1
     
    108
    Essen právě vstřelil branku!
    Je to OGUZHAN KEFKIR, kdo doráží střelu příchozího Platzeka a vrací svůj tým zpátky do hry. Leverkusen se extrémně dlouho pokoušel převrátit misky vah na svou stranu, a když se mu to konečně povedlo, přichází blesková reakce na začátku druhého poločasu prodloužení. Penalty jsou blízko, zároveň ale mohou obě mužstva přijít se závěrečnou dýkou do zad.
     
    106
    Ještě střídání na straně Essenu. Splněno mají Plechaty i Kehl-Gómez, ofenzivu podpoří Platzek, respektive Harenbrock.
    105. BAILEY - 0:1
     
    105
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Konečně se hostujícímu celku daří zužitkovat herní převahu a dává kýžený gól. Po rohovém kopu Leverkusen zamkl soupeře v obranné ulitě a exkluzivní pas Dragoviće vybídl ke skórování LEONA BAILEYHO. Ten zahazuje veškerou dosavadní smůlu Bayeru za hlavu a krásnou přízemní ranou k zadní tyči možná rozhoduje tento zápas. Sudí nastaví jednu minutu z první půle prodloužení. 0:1.
    89. Třetí tyč utkání a pak další skvělý zásah Davariho.
     
    89
    Kde nic není, tam ani gól nepřijde! Diaby potřetí v tomto zápase označkoval tyč, dorážející Wirtz zase trefil brankáře. A aby toho nebylo málo, právě od něj se míč odráží za čáru, a tak Leverkusenu nepatří ani roh.
     
    81
    Bailey patrně z částečné frustrace sešrotoval Hildebrandta a následuje zasloužený žlutý trest.
     
    78
    Domácí vyrovnávají poměr vystřídaných hráčů, to když Neuwirt přichází na trávník na úkor Grunda, který dnes předvedl velmi obstojné představení.
     
    62
    Dvojnásobná změna na straně Essenu. Útočník Young už toho měl dost a místo přenechává Hildebrandtovi. Do péřové bundy už se obléká také Condé, na jeho postu zkusí zaskočit Kefkir.
    51. Tapsoba mířil do protipohybu Davariho, ten přesto chytá
     
    51
    To je neuvěřitelné. Po odvráceném rohu se hosté drželi před vápnem a k nebezpečné hlavičce se procpal Tapsoba. Jenže z nějakého důvodu zůstává skóre stále bezbrankové a tím důvodem je v tomto případě brankář Davari. Jeho reflexivní zákrok zachraňuje Essen.
    50. Opět Diabyho zklamala přesnost, nyní napálil tyč.
     
    50
    Essen se prezentoval úžasnou souhrou, jenže pouze na své polovině. A to byl zásadní problém. Po ztrátě míče se znovu do ofenzivy vrhnul Moussa Diaby a za brankářem Davarim podruhé v zápase duní tyč.
     
    46
    Dvojitá změna hostů, kteří se stále nedokázali prosadit. Odnáší to také Patrik Schick, kterého vyměnil trenér za Wendella. Společně s Čechem končí Palacios, jehož nahradil Wirtz.
    45+1. Úchvatný pas na několik desítek metrů neproměnil Diaby
     
    45+1
    Z ničeho nic je tu ale ještě závěrečná tutovka. Tapsoba vyslal od půlící čáry neskutečnou přímku, míč dopadl rovnou na nohu nově příchozího Moussy Diabyho. Ten se mohl stát rovnou hrdinou, jenže obrovskou šanci zahodil nepřesnou střelou.
     
    43
    Ze hřiště už odkráčel hostující Bellarabi, který podle všeho špatně dopadl na svou ruku. První střídání manažera Bosze posílá na hřiště Moussu Diabyho.
    29. Davari zbavil gólu Aránguize.
     
    29
    Skvělou palebnou pozici dostal Aránguiz, jenže svou bombu namířil po zemi jen do nohy brankáře Davariho. Ten předvádí důležitý zákrok a drží bezbrankový stav.
    25. Schikova šance končí na tyči.
     
    25
    Největší šance dosavadního průběhu! Bellarabi poslal do pokutového území vskutku lahůdkový centr, hlavou ho ale do sítě neumístil Patrik Schick. Tady scházely českému útočníkovi centimetry, trefuje pouze levou tyč.
     
    13
    Žlutou kartu vidí za svůj faul Palacios.

    Patrik Czepiec

    Góly: 108. Kefkir, 117. Engelmann – 105. Bailey

    Karty:   13. Palacios (LEV), 81. Bailey (LEV)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 4:11. Rohy: 4:13. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 7:8.
    Rot-Weiss Essen: Davari – Plechaty (106. Harenbrock), Hahn, Heber, Herzenbruch, Grund (78. Neuwirt) – Condé (62. Kefkir), Grote, Kehl-Gómez (106. Platzek) – Young (62. Hildebrandt), Engelmann
    Náhradníci: Golz – Neuwirt, Kefkir, Dorow, Weber, Backszat, Hildebrandt, Harenbrock, Platzek

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Tapsoba, Dragović, Fosu-Mensah – Bailey (114. Frimpong), Demirbay, Aránguiz, Bellarabi (43. Diaby) – Schick (46. Wendell), Palacios (46. Wirtz), Alario
    Náhradníci: Lomb – Frimpong, Sinkgraven, Wirtz, Diaby, Jedvaj, Wendell, Grill, S. Bender

    Rozhodca: Schlager – Unger, Wessel